Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α.Παπαδόπουλος-Επιθεωρητές Υγείας.
  • [02] Τη Γαύδο επισκέφθηκε ο Κ.Στεφανόπουλος.
  • [03] ΟΤΕ-112-Πολιτική Προστασία.
  • [04] Συστάσεις Καραμανλή προς τους τομεάρχες του κόμματος.
  • [05] Αύριο η συνάντηση Σημίτη-Τσοχατζόπουλου.
  • [06] Μετασεισμός 5,4 Ρίχτερ στη Σκύρο.

  • [01] Α.Παπαδόπουλος-Επιθεωρητές Υγείας.

    30/07/2001 21:28:53

    Με επιθεωρητές θα... υποδεχθούν το χειμώνα τα δημόσια νοσοκομεία, οι ιδιωτικές κλινικές και άλλες υπηρεσίες υγείας. Με απόφαση του υπουργού Υγείας - Πρόνοιας, προκηρύχθηκαν 134 θέσεις για τη στελέχωση του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, σε εφαρμογή του νόμου που ψηφίσθηκε πρόσφατα στη Βουλή. Έλεγχοι θα διενεργούνται όχι μόνο σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές, αλλά και σε διαγνωστικά κέντρα, υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων, ιδρύματα πρόνοιας, και υπηρεσίες υγείας νομαρχιών. Επίσης, προκηρύχθηκαν 30 θέσεις βοηθών επιθεωρητών.

    [02] Τη Γαύδο επισκέφθηκε ο Κ.Στεφανόπουλος.

    30/07/2001 21:28:46

    Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Γαύδου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, που επισκέφθηκε σήμερα το ακριτικό νησί. Ο κ. Στεφανόπουλος εγκαινίασε τη λειτουργία του συστήματος Τηλεϊατρικής στο αγροτικό ιατρείο της Γαύδου, το οποίο εγκατέστησε ο ΟΤΕ και θα συμβάλλει στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών, στους 40 περίπου μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες της Γαύδου. Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ.Στεφανόπουλος κάλεσε την Πολιτεία να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις ακριτικές περιοχές της χώρας.

    [03] ΟΤΕ-112-Πολιτική Προστασία.

    30/07/2001 21:28:40

    Τον τριψήφιο ενιαίο ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης 112, παρουσίασαν σήμερα στον ΟΤΕ ο υφυπουργός Εσωτερικών και ο γγ Πολιτικής Προστασίας. Ο αριθμός 112 δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί σε 24ωρη βάση τους ευρωπαίους πολίτες σε περίπτωση που χρειαστεί βοήθεια π.χ. ασθενοφόρου, πυροσβεστικής, αστυνομίας, σε όποια χώρα της ΕΕ βρεθούν εκτός της δικής τους. Στην κλήση απαντά αμέσως εξειδικευμένο προσωπικό σε μια από τις κύριες ευρωπαϊκές γλώσσες. Η κλήση μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε συσκευή, χωρίς χρέωση.

    [04] Συστάσεις Καραμανλή προς τους τομεάρχες του κόμματος.

    30/07/2001 21:28:33

    Υπευθυνότητα και σεμνότητα, ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ, ο Κώστας Καραμανλής στη σύσκεψη που είχε με τον εκλεγμένο συντονιστή της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων τους τομεάρχες και τους αναπληρωτές τους. Ο κ. Καραμανλής τόνισε οτι δεν πρόκειται να δεχθεί και να ανεχθεί αλλαζονικές συμπεριφορές, λέγοντας οτι ένα κόμμα που έρχεται να κυβερνήσει μετά από πολλά χρόνια και πολεμά ένα καθεστώς, οφείλει να έχει υπευθυνότητα και σεμνότητα. Τόνισε οτι η Παιδεία μαζί με την ανεργία αποτελούν θέματα πρώτης προτεραιότητας, καθώς απασχολούν σε μεγάλο βαθμό την κοινή γνώμη, ενώ αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε οτι πρόκειται για σοβαρό εθνικό θέμα.

    [05] Αύριο η συνάντηση Σημίτη-Τσοχατζόπουλου.

    30/07/2001 21:28:27

    Με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο, θα συναντηθεί αύριο ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των επαφών του με κορυφαία κομματικά στελέχη, ενόψει του συνεδρίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί με τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο. Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Σίφνο, για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

    [06] Μετασεισμός 5,4 Ρίχτερ στη Σκύρο.

    30/07/2001 19:37:54

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 6.25 το απόγευμα, με επίκεντρο και πάλι τον θαλάσσιο χώρο της Σκυρου, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Την περασμένη Πέμπτη σημειώθηκε σεισμός στο ίδιο επίκεντρο μεγέθους 5,7 Ρίχτερ. Πρόκειται για μετασεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός από τη Μαγνησία έως την ανατολική Αττική. Πάντως, οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί και θεωρούν φυσική μία σεισμική δόνηση ακόμη και αυτού του μεγέθους. Επίσης, 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκαν στις 17.55 στη θαλάσσια περιοχή της Ζακύνθου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 July 2001 - 20:30:24 UTC