Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπο μερικό έλεγχο η φωτιά στην Πάρνηθα
  • [02] ΝΑΤΟ-Βρετανός πρέσβης-Εκθεση για κατάσταση στα Σκόπια.
  • [03] Εκρυθμη η κατάσταση στα Σκόπια
  • [04] Φωτιά στην Πάρνηθα-Δυσχεραίνεται το έργο της κατάσβεσης λόγω των
  • [05] Φωτιά σε μοτορσίπ-Ενας νεκρός ναυτικός
  • [06] Προκρίθηκε στον τελικό ο Κεντέρης
  • [07] Δύο δύτες αγνοούνται σε Χαλκιδική και Κύθνο
  • [08] Παρατηρήσεις Σημίτη για το νέο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ
  • [09] Αποσύρεται το σκεύασμα Μπαϊκόλ
  • [10] Ανακοινώνεται αύριο ο πληθωρισμός Ιουλίου
  • [11] ΠΑΣΟΚ-Συνέδριο.
  • [12] Συντελεστής δόμησης.
  • [13] Κεντέρης-Πρόκριση.
  • [14] ΝΔ
  • [15] Αποσπάσεις εκπαιδευτικών.
  • [16] Ολυμπιακή Αεροπορία.
  • [17] Σεισμός.

  • [01] Υπο μερικό έλεγχο η φωτιά στην Πάρνηθα

    09/08/2001 14:02:16

    Υπο μερικό έλεγχο τέθηκε το μεσημέρι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί σε δασική έκταση, πάνω από το Μενίδι, στην Πάρνηθα Αττικής. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και η φωτιά μαίνοταν σε δύο μέτωπα, ένα προς Χασιά και ένα προς Πάρνηθα. Στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνουν μέρος ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

    [02] ΝΑΤΟ-Βρετανός πρέσβης-Εκθεση για κατάσταση στα Σκόπια.

    09/08/2001 12:37:59

    Για αυξανόμενο κίνδυνο εκτεταμένης πολεμικής σύρραξης στα Σκόπια, κάνει λόγο σε απόρρητη έκθεσή του, ο Βρετανός Πρέσβης στο ΝΑΤΟ Ντέιβιντ Μάνινγκ.

    Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", η σχετική έκθεση που βρίσκεται ήδη στα χέρια του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Τζόρτζ Ρόμπερτσον, προειδοποιεί για την ανάγκη ταχύτατης υπογραφής της ειρηνευτικής συμφωνίας, καθώς η κατάσταση στην ΠΓΔΜ εξακολυθεί να χειροτερεύει και ο γενικευμένος εμφύλιος πόλεμος που θα ακολουθήσει δεν θα θυμίζει Κόσοβο η Βοσνία.

    Τονίζεται επίσης, οτι οι αντάρτες στηρίζονται οικονομικά απο διάφορες αλβανικές πηγές και διαθέτουν σύγχρονα όπλα, ενω ο σκοπιανός στρατός δεν θα καταφέρει να τους αντιμετωπίσει. Επισημαίνεται τέλος, ο κίνδυνος κατάρρευσης της κυβέρνησης των Σκοπίων, που θα ενδυναμώσει τον εθνικισμό.

    [03] Εκρυθμη η κατάσταση στα Σκόπια

    09/08/2001 12:37:52

  • Εκρυθμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στα Σκόπια και σε άλλες περιοχές, παρά τη χθεσινή ειρηνευτική συμφωνία-πλαίσιο, στην οποία κατέληξαν στην Οχρίδα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και αναμένεται να υπογραφεί στις 13 Αυγούστου, οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων Σλαβομακεδονικών και Αλβανικών κομμάτων. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας αποφάσισε τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση των εξτρεμιστών, ενω ένας νεκρός αστυνομικός και ένας τραυματίας, ήταν το αποτέλεσμα των χθεσινοβραδυνών συγκρούσεων, μεταξύ Αλβανών ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, έξω απο το Τέτοβο. Εξάλλου χθές εκατοντάδες Σλαβομακεδόνες, στη διάρκεια διαδήλωσης στα Σκόπια προέβησαν σε έκτροπα, με αφορμή το θάνατο 10 στρατιωτών, που έπεσαν σε ενέδρα Αλβανών ανταρτών. Περίπου 100 νεαροί, φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου Τράϊκοφσκι επιτέθηκαν και κατέστραψαν αλβανικά καταστήματα και επιχείρησαν να μεταβούν σε Αλβανικές κατοικίες, ωστόσο απωθήθηκαν απο την αστυνομία. Οι διαδηλωτές έχουν προγραμματίσει για σήμερα και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Επίσης στην πόλη Πρίλεη, νότια των Σκοπίων, απο όπου κατάγονται οι 10 φονευθέντες στρατιώτες, περίπου χίλια άτομα επιτέθηκαν σε στρατόπεδο για όπλα, πυροβολώντας στο αέρα και πυρπολώντας καταστήματα μουσουλμάνων και ένα τζαμί.

    [04] Φωτιά στην Πάρνηθα-Δυσχεραίνεται το έργο της κατάσβεσης λόγω των ισχυρών ανέμων.

    09/08/2001 12:37:46

  • Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί σε δασική έκταση στη θέση Ντάρτιζα στην Πάρνηθα Αττικής. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η φωτιά μαίνεται σε δυο μέτωπα που κατευθύνονται το ένα προς τη Χασιά και το άλλο προς την Πάρνηθα. Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Επίσης, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρωινές ώρες σε χορτολιβαδική έκταση στη θέση Πάτημα Ασπροπύργου του νομού Αττικής.

    [05] Φωτιά σε μοτορσίπ-Ενας νεκρός ναυτικός

    09/08/2001 12:37:40

  • Ενας ναυτικός έχασε το πρωί τη ζωή του απο πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε απο άγνωστη αιτία στο ελληνικό μοτορσιπ "Αγιαντώνης" που πραγματοποιούσε επισκευές στο λιμάνι του Βόλου. Πρόκειται για τον Χρήστο Παπαδημητρίου, 42 χρόνων, ο οποίος εγκλωβίστηκε στις φλόγες, ενω απο τα άλλα μέλη του πληρώματος κανένας δεν έπαθε τίποτα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε απο τους χώρους ενδιαίτησης, σβήστηκε μετά απο μια ώρα, αφού προκάλεσε υλικές ζημιές στο μικρό φορτηγό πλοίο.

    [06] Προκρίθηκε στον τελικό ο Κεντέρης

    09/08/2001 12:37:34

  • Ο χρυσός Ολυμπιονίκης μας Κώστας Κεντέρης προκρίθηκε τα ξημερώματα στον τελικό των 200 μέτρων που θα γίνει αύριο το πρωί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Εντμοντον. Ο πρωταθλητής μας σημείωσε στα ημιτελικά την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 20 δευτερόλεπτα και 3 εκατοστά καταρρίπτοντας και το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν 20.09. Ο Κώστας Κεντέρης δήλωσε οτι πρέπει να επαναλάβει και αύριο αυτή την επίδοση γιατί μόνο αυτό μετράει. Στο μεταξύ, ο Περικλής Ιακωβάκης έμεινε εκτός τελικού στα 400 μέτρα, αφού στα ημιτελικά τερμάτισε πέμπτος.

    [07] Δύο δύτες αγνοούνται σε Χαλκιδική και Κύθνο

    09/08/2001 12:37:27

  • Νεαρός δύτης αγνοείται απο χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή Παλιούρι της Χαλκιδικής, όπου είχε μεταβεί για καταδύσεις με εκπαιδευτικό σκάφος. Πρόκειται για το Δημήτρη Γεωργιάδη, 21 χρόνων, ο οποίος αν και είχε εμπειρία στις καταδύσεις, βούτηξε στη θάλασσα, αλλά δεν ξαναβγήκε στην επιφάνεια. Μέχρι το μεσημέρι οι έρευνες για την ανεύρεσή του παραμένουν άκαρπες. Επίσης, αγνοείται απο χθες στη θαλάσσια περιοχή Αγιος Σώστης της Κύθνου ο 17χρονος Θεόδωρος Κουτρουμάνος, όπου είχε μεταβεί για υποβρύχιο ψάρεμα.

    [08] Παρατηρήσεις Σημίτη για το νέο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ

    09/08/2001 12:37:20

  • Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αναμένεται να παραδώσει σήμερα στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, τις παρατηρήσεις του στο σχέδιο για τις αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος ενόψει του συνεδρίου. Το κείμενο, το οποίο θα παραδοθεί στα μέλη της αρμόδιας επιτροπής, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στο εξοχικό του στους Αγίους Θεοδώρους, θα αναχωρήσει αύριο για τη Σίφνο.

    [09] Αποσύρεται το σκεύασμα Μπαϊκόλ

    09/08/2001 12:37:14

  • Αποσύρεται απο χθες και στη χώρα μας απο τα φαρμακεία το σκεύασμα Μπαϊκόλ το οποίο χορηγείται για την καταπολέμηση της χοληστερίνης. Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν οτι πιθανόν το σκεύασμα να συνδέεται με 31 θανάτους ασθενών.

    [10] Ανακοινώνεται αύριο ο πληθωρισμός Ιουλίου

    09/08/2001 12:37:08

    Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί απο την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ο πληθωρισμός του Ιουλίου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα του Ιουνίου, που ήταν 3,9%. Η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τραπέζης της Ελλάδος, θα κλείσει προς το τέλος του έτους και κατά τους πρώτους μήνες του 2002.

    [11] ΠΑΣΟΚ-Συνέδριο.

    09/08/2001 09:17:36

    Σήμερα παραδίδονται στα μέλη της αρμόδιας επιτροπής του ΠΑΣΟΚ οι παρατηρήσεις του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο σχέδιο του νέου καταστατικού του Κινήματος.Ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους και θα αναχωρήσει αύριο για τη Σίφνο, δέχεται όλες αυτές τις ημέρες σωρεία προτάσεων για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.Στόχος είναι οι αρμόδιες επιτροπές που επεξεργάζονται τις θέσεις ενόψει του συνεδρίου να διατυπωθούν ενιαιοποιημένες στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συγκληθεί στις 31 Αυγούστου.

    [12] Συντελεστής δόμησης.

    09/08/2001 09:17:30

    Υποβλήθηκε χθες στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη μεταφορά του συντελεστή δόμησης. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει μεταφορά συντελεστή είναι να υπάρχουν ζώνες υποδοχής που καθορίζονται με Προεδρικό Διάταγμα μετά απο πολεοδομικές μελέτες και οι οποίες θεσμοθετούνται με Προεδρικά Διατάγματα.

    [13] Κεντέρης-Πρόκριση.

    09/08/2001 09:17:23

    Στον τελικό που θα διεξαχθεί αύριο τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος στους παγκόσμιους αγώνες στίβου στο Εντμοντον του Καναδά, προκρίθηκε ο κορυφαίος λευκός 200άρης του πλανήτη Κώστας Κεντέρης, μετά απο μια εκπληκτική κούρσα στους ημιτελικούς και με χρόνο 20.03.

    [14] ΝΔ

    09/08/2001 09:17:17

    Υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη συνεδρίασαν χθες οι γραμματείες του κόμματος της ΝΔ και ασχολήθηκαν με οργανωτικά θέματα, αλλά και με τα σχέδια κανονισμού της Κεντρικής Επιτροπής. Ο κ. Μεϊμαράκης επέκρινε την κυβέρνηση και τον κ. Σημίτη οτι ασχολείται με την παρελθοντολογία και την παροχολογία για να δημιουργήσει προσδοκίες.

    [15] Αποσπάσεις εκπαιδευτικών.

    09/08/2001 09:17:10

    Από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις 5.928 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από σχολικές μονάδες ενός νομού σε αντίστοιχες άλλου νομού για το σχολικό έτος 2001-2002. Φέτος, όπως και πέρυσι, οι αποσπάσεις δίνονται στη δημοσιότητα αρκετές εβδομάδες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με στόχο την καλύτερη οργάνωση για την έγκαιρη κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

    [16] Ολυμπιακή Αεροπορία.

    09/08/2001 09:17:04

    Νέα δεδομένα στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας δημιουργούν οι Αυστραλοί της IAS, καθώς ετοιμάζουν να καταθέσουν βελτιωμένη προσφορά για την απόκτηση του πλειοψηφικού της πακέτου. Αν και από την πλευρά των Αυστραλών επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να υπάρξει τις προσεχείς ημέρες σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αυστραλοί θεωρούν πως η νέα τους προσφορά θα είναι ιδιαίτερα ελκυστική.

    [17] Σεισμός.

    09/08/2001 09:16:57

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 Ρίχτερ με επίκεντρο ορεινή περιοχή της Δημητσάνας στο νομό Αρκαδίας, σημειώθηκε στις 7.24 το πρωί. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλο το νομό. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τυχόν ζημιές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 August 2001 - 11:30:42 UTC