Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αστυνομικοί-"μαϊμούδες" λήστευαν αλλοδαπούς.
  • [02] Κηδεία Δωρόθεου.
  • [03] Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές.
  • [04] Επιστροφή εκδρομέων-Προβλήματα με πλοία.
  • [05] Σημίτης.
  • [06] Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ.
  • [07] Ελλάδα-ΠΓΔΜ-ΝΑΤΟ.
  • [08] Μέτρα Τροχαίας.
  • [09] Απολογείται δράστης φονικού.
  • [10] Απεργία στους ΟΤΑ.
  • [11] Κοίμηση της Θεοτόκου.
  • [12] Συμπλοκή στην Ανω Γλυφάδα.
  • [13] Τροχαίο με ασθενοφόρο-Θάνατος ασθενούς.
  • [14] Συνεδρίαση αντιπροσώπων ΝΑΤΟ για ΠΓΔΜ.
  • [15] Εορτασμός Κοιμήσεως Θεοτόκου.

  • [01] Αστυνομικοί-"μαϊμούδες" λήστευαν αλλοδαπούς.

    16/08/2001 12:58:26

    Στο λιμάνι του Πειραιά συνελήφθησαν ο Κώστας Καρβούνης, 28 χρόνων και ο Αιγύπτιος Αλι Χισάν, 35 χρόνων, οι οποίοι κατηγορούνται οτι προσποιούμενοι τους αστυνομικούς λήστευαν αλλοδαπούς. Οι δράστες τους σταματούσαν δήθεν για έλεγχο και αφού τους επιβίβαζαν σε αυτοκίνητο, με το πρόσχημα οτι θα τους μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα, τους αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή.

    [02] Κηδεία Δωρόθεου.

    16/08/2001 12:56:05

    Κηδεύεται στις 4 το απόγευμα απο το Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Ερμούπολη, ο μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Ανδρου, Κέας, Μυκόνου και Μήλου, Δωρόθεος, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 88 ετών. Στη νεκρώσιμη ακολουθία θα παραστεί και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

    [03] Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές.

    16/08/2001 12:54:54

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες στα Κιούρκα Αττικής στο 29ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Επίσης, υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στα Καπετανέικα Αμαλιάδας και στο Καμπί Ζακύνθου.

    [04] Επιστροφή εκδρομέων-Προβλήματα με πλοία.

    16/08/2001 12:53:50

    Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων δημιουργούν σήμερα οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στα πελάγη. Τα προβλήματα παρουσιάζονται κυρίως στα ταχύπλοα σκάφη, καθώς δεμένα στο λιμάνι της Ραφήνας παρέμειναν το πρωί το "Σι Τζετ 1" και "Φλάινγκ Κατ 3", τα οποία επρόκειτο να αποπλεύσουν για τις Κυκλάδες. Οι επιβάτες τους προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλα πλοία. Εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται απο αύριο. Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα είναι απο το πρωί η Τροχαία και έχει λάβει τα καθιερωμένα μέτρα και στις δυο εθνικές οδούς, προκειμένου να διευκολύνει την ομαλή επιστροφή των εκδρομέων.

    [05] Σημίτης.

    16/08/2001 10:01:02

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επιστρέφει απο τη Σίφνο αύριο Παρασκευή αντί της Κυριακής που είχε αρχικώς προγραμματίσει και το Σαββατοκύριακό του θα το περάσει στους Αγίους Θεοδώρους. Οι εξαγγελίες του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης στις 7 Σεπτεμβρίου θ' απασχολήσουν τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν υπο την προεδρία του την ερχόμενη βδομάδα.

    [06] Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    16/08/2001 10:00:56

    Στις αρχές Σεπτεμβρίου ανακοινώνονται οι βάσεις για την εισαγωγή των παλαιών υποψηφίων, που διαγωνίστηκαν με το σύστημα των Δεσμών, στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Τα πρώτα συμπεράσματα απο την επεξεργασία των στοιχείων δείχνουν οτι θα πρέπει να αναμένεται άνοδος των βάσεων στις Β', Γ' και Δ' Δέσμες και πτώση στην Α' Δέσμη. Η άνοδος προβλέπεται να είναι μεγαλύτερη στις σχολές που πέρσι είχαν χαμηλότερες βάσεις.

    [07] Ελλάδα-ΠΓΔΜ-ΝΑΤΟ.

    16/08/2001 10:00:50

    Σήμερα αναμένεται να φθάσουν στα Σκόπια οι πρώτοι 15 νατοϊκοί αξιωματικοί - ανάμεσά τους κι ένας Ελληνας επισμηναγός. Οι αξιωματικοί αυτοί θα κάνουν τις πρώτες άμεσες ενέργειες υποδοχής της δύναμης και τις συνεννοήσεις με τα δυο μέρη στα Σκόπια ως προπομποί. Η αποστολή της κύριας δύναμης της "Απαραίτητης Συγκομιδής" θα αρχίσει ουσιαστικά απο τη Δευτέρα μέσω Θεσσαλονίκης -υπο την προϋπόθεση βέβαια να οριστικοποιηθεί η απόφαση απο την Επιτροπή μονίμων αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ την Παρασκευή.

    [08] Μέτρα Τροχαίας.

    16/08/2001 10:00:44

    Σε επιφυλακή είναι η Τροχαία, προκειμένου να λάβει έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς για τη διευκόλυνση επιστροφής των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου. Η διακίνηση των επιβατών με τα πλοία αναμένεται και σήμερα να γίνει μετ' εμποδίων, εξαιτίας των πολύ ισχυρών βοριάδων που πνέουν στο Αιγαίο που προβλέπει η ΕΜΥ.

    [09] Απολογείται δράστης φονικού.

    16/08/2001 10:00:37

    Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 25χρονος τοξικομανής Ηρακλής Μυρσαηλίδης, ο οποίος το μεσημέρι της Τρίτης άνοιξε πύρ με την κυνηγετική του καραμπίνα σκοτώνοντας τρία άτομα και τραυματίζοντας άλλα δυο στο χωριό Καπαδοκικό Καρδίτσας. Χθες σε βαρύ κλίμα πένθους έγιναν οι κηδείες των τριών θυμάτων.

    [10] Απεργία στους ΟΤΑ.

    16/08/2001 10:00:30

    Σαρανταοκτάωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με οικονομικά κυρίως αιτήματα. Λόγω της απεργίας γίνεται έκκληση στους δημότες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στα πεζοδρόμια, γιατί δεν θα γίνει αποκομιδή και υπάρχει κίνδυνος μολύνσεων.

    [11] Κοίμηση της Θεοτόκου.

    16/08/2001 10:00:23

    Με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα τίμησε ο απανταχού ελληνισμός τη γιορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Εκατομμύρια Ελληνες προσκύνησαν ανήμερα στις 15 Αυγούστου τη Μάνα του Χριστού. Απο την Ευαγγελίστρια στην Τήνο, στη Σουμελά στο Βέρμιο και απο εκεί οπουδήποτε. Στον εορτασμό της Παναγίας σκίασε φέτος η κοίμηση του Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου Δωρόθεου. Ο μητροπολίτης εκοιμήθη τα ξημερώματα της Τρίτης σε ηλικία 88 ετών. Η κηδεία του θα γίνει το μεσημέρι στην Ερμούπολη.

    [12] Συμπλοκή στην Ανω Γλυφάδα.

    15/08/2001 18:51:33

    Συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και τριών ομογενών ληστών από την πρώην Σοβιετική Ενωση, έγινε τα ξημερώματα στην Ανω Γλυφάδα. Οι δράστες με την απειλή όπλων λήστεψαν ομογενείς από το Καζακστάν από τους οποίους πήραν 10.000 δολάρια, 2.000 μάρκα και χρυσαφικά. Κάποιος γείτονας αντιλήφθηκε τη ληστεία και ειδοποίησε την αστυνομία, περιπολικό της οποίας έφτασε αμέσως. Οι ληστές προσπάθησαν να διαφύγουν ανοίγοντας πύρ κατά των αστυνομικών. Ακολούθησε καταδίωξη και συνελήφθη ο 23χρονος Πενταζίδης Δημήτρης, ενώ οι άλλοι δύο ληστές καταζητούνται.

    [13] Τροχαίο με ασθενοφόρο-Θάνατος ασθενούς.

    15/08/2001 18:51:26

    Τραγικό θάνατο βρήκε τα ξημερώματα της Τετάρτης μια 32χρονη ασθενής, όταν το ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο νοσοκομείο Άμφισσας, ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε με ΙΧ στην εθνική οδό Ιτέας-Ναυπάκτου. Νεκρή είναι η Ανθούλα Βλασίου Αργυροπούλου, ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν ο οδηγός και ο γιατρός που επέβαιναν στο ασθενοφόρο.

    [14] Συνεδρίαση αντιπροσώπων ΝΑΤΟ για ΠΓΔΜ.

    15/08/2001 18:51:19

  • Χωρίς να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις ολοκληρώθηκε στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η έκτακτη συνάντηση των εκπροσώπων των χωρών μελών της Συμμαχίας, με αντικείμενο την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης στην ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το Σαββατοκύριακο αναμένεται να αναπτυχθούν στα Σκόπια περίπου 400 Βρετανοί στρατιώτες, οι οποίοι θα προετοιμάσουν το έδαφος για την ανάπτυξη των συνολικά 3.500 στρατιωτών που θα αναλάβουν τον αφοπλισμό των Αλβανών εξτρεμιστών. Στην Αθήνα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Αμύνης βρίσκεται σε συνεχή επαφή και παρακολουθεί από κοντά τα γεγονότα στη γειτονική χώρα, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η δύναμη 400 ανδρών που θα αποτελέσει την ελληνική συμμετοχή στη ΝΑΤΟϊκή στρατιωτική δύναμη.

    [15] Εορτασμός Κοιμήσεως Θεοτόκου.

    15/08/2001 18:51:10

    Με θρησκευτική ευλάβεια ο απανταχού ελληνισμός τίμησε σήμερα τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη θεία λειτουργία στην Παναγία της Τήνου, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστος Παπουτσής, ενώ παρέστη και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πέρασε το Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία της Αγιάσου στη Μυτιλήνη, όπου συναντήθηκε και με τους γονείς του Κώστα Κεντέρη τους οποίους συνεχάρη για τις επιτυχίες του γιού τους. Στη Σίφνο τίμησε την γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος θα παραμείνει στο νησί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 August 2001 - 11:30:37 UTC