Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβλήματα σε δρομολόγια πλοίων.
  • [02] Ληστεία σε Τράπεζα.
  • [03] Προϋπολογισμός-Σύσκεψη.
  • [04] ΠΑΣΟΚ-Διεργασίες.
  • [05] ΠΑΣΟΚ
  • [06] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη.
  • [07] Εκκλησία-Ταυτότητες.
  • [08] Ελλάδα-Κυπριακό.
  • [09] ΔΗΚΚΙ-ΚΚΕ-ΣΥΝ.
  • [10] Αθήνα-Δακτύλιος.

  • [01] Προβλήματα σε δρομολόγια πλοίων.

    27/08/2001 13:32:18

    Σοβαρά προβλήματα λόγω των ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τα 8 μποφόρ έχουν δημιουργηθεί στα δρομολόγια των πλοίων. Αρκετά ταχύπλοα σκάφη λόγω των ανέμων δεν μπορούν να προσεγγίσουν στα λιμάνια νησιών στις Κυκλάδες. Εξάλλου, το "Χάι Σπιντ 3" υπέστη το πρωί βλάβη στο σύστημα σταθεροποίησης και οι επιβάτες του προωθήθηκαν στις Κυκλάδες με άλλο πλοίο.

    [02] Ληστεία σε Τράπεζα.

    27/08/2001 13:29:52

    Ενοπλη ληστεία με λεία 3 εκατομμύρια δραχμές έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Μοσχάτο, στην Αθήνα. Ενας νεαρός με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξε τα χρήματα και εξαφανίστηκε με μοτοσυκλέτα.

    [03] Προϋπολογισμός-Σύσκεψη.

    27/08/2001 13:28:40

    Σύσκεψη με θέμα την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2002 πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπο την προεδρία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας. Ο κ.Παπαντωνίου σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ σημειώνει οτι δεν υπάρχει θέμα νέου μίγματος στην οικονομική πολιτική γιατί όπως εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια έχει αποδώσει πολύ σημαντικά και αναφέρει οτι δεν έχει καταλάβει τι αλλαγή ζητούν τα κορυφαία στελέχη στο ΠΑΣΟΚ.

    [04] ΠΑΣΟΚ-Διεργασίες.

    27/08/2001 13:27:28

    Στην τελική ευθεία ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ εισέρχονται οι διεργασίες στο κυβερνών κόμμα. Το μεσημέρι συνεδρίασε στη Χαριλάου Τρικούπη το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και ασχολήθηκε με το κείμενο θέσεων. Επίσης εξετάστηκαν θέματα σχετικά με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία θα συνέλθει την ερχόμενη Παρασκευή. Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου θα συνεχιστεί και την Τετάρτη, ενω αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή θέσεων.

    [05] ΠΑΣΟΚ

    27/08/2001 08:52:15

    Συνεδριάζει σήμερα υπο τον κ. Σημίτη το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ και θα ασχοληθεί με την προετοιμασία της ΚΕ, η οποία θα συνέλθει στις 31 Αυγούστου. Ο πρωθυπουργός απο το Αργος, τόνισε οτι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τη γραμμή των καθαρών πολιτικών επιλογών. Παράλληλα, επιτέθηκε κατά της ΝΔ κατηγορώντας την οτι δεν έχει ουσιαστικές προτάσεις και οτι αποτελεί δύναμη της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης.

    [06] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη.

    27/08/2001 08:52:09

    Δεν μπορούμε να κάνουμε κοινωνική πολιτική μοιράζοντας ψίχουλα σε πολλούς, χωρίς κριτήρια, επισημαίνει με συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χριστοδουλάκης, με αφορμή τη συζήτηση για τις παροχές στη ΔΕΘ, αλλά και το συνέδριο του Κινήματος. Πιο σημαντικό απο τις μικροαυξήσεις σε επιδόματα είναι να στηριχθούν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, με γενναίες ενισχύσεις για να αλλάξει η ζωή τους. Ολα αυτά, όμως, χωρίς να πριονίζουμε το δέντρο της ΟΝΕ, που στηρίζει την κοινωνική πολιτική, καταλήγει ο κ. Χριστοδουλάκης.

    [07] Εκκλησία-Ταυτότητες.

    27/08/2001 08:52:03

    Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας για να εξετάσει τις μελλοντικές της κινήσεις στο θέμα αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Αύριο θα δημοσιοποιηθεί ο ακριβής αριθμός των υπογραφών, ενώ την Τετάρτη ο κ. Χριστόδουλος αναμένεται να γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επίθεση κατά του αρχιεπίσκοπου εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγορώντας τον οτι συντηρεί την αντιπαράθεση φανατίζοντας τον κόσμο και παραβιάζοντας τους διακριτούς ρόλους εκκλησίας-κράτους.

    [08] Ελλάδα-Κυπριακό.

    27/08/2001 08:51:57

    Η Ελλάδα έχει διαμηνύσει προς τον γγ των Ηνωμένων Εθνών, μέσω του Αλβαρο ντε Σότο, αλλά και προς όλους τους μεσολαβητές, "ότι είναι αδιανόητη η οποιαδήποτε αλλαγή βάσης των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, που ουσιαστικά θα επιβράβευε τη μέχρι τώρα επιδειχθείσα αδιαλλαξία της Αγκυρας και του Ντενκτάς, προκειμένου ο τελευταίος να επανέλθει στο τραπέζι του διαλόγου". Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γρηγόρης Νιώτης, στο χαιρετισμό του προς το 12ο παγκόσμιο συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων, που άρχισε χθες στη Λευκωσία.

    [09] ΔΗΚΚΙ-ΚΚΕ-ΣΥΝ.

    27/08/2001 08:51:50

    Επίσημη πρόσκληση για κοινή κάθοδο στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές θα απευθύνει σήμερα σε ΚΚΕ και ΣΥΝ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Ηράκλειο Κρήτης. Ανάλογη προσπάθεια στο παρελθόν είχε πέσει στο κενό, γεγονός το οποίο ο κ. Τσοβόλας απέδωσε στις κακές σχέσεις μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΝ.

    [10] Αθήνα-Δακτύλιος.

    27/08/2001 08:51:44

    Επέστρεψε ο θεσμός του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας και σήμερα απο το πρωί στις 7 εως το βράδυ στις 8 κυκλοφορούν τα οχήματα με μονό αριθμό το λήγοντα αριθμό της άδειάς τους. Παράλληλα, γερανοί του ΟΑΣΑ θα απομακρύνουν απο τους λεωφορειοδρόμους τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 August 2001 - 11:30:28 UTC