Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σημίτη με προεδρείο της ΓΣΕΕ
  • [02] Σώος ο πιλότος του "Τσέσνα" που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή της
  • [03] Αύριο η συνάντηση Ευθυμίου με την επιτροπή Ιεραρχών.
  • [04] Υπουργείο Παιδείας-Μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας οι βάσεις
  • [05] Στην Κύπρο αύριο ο Γ. Παπανδρέου
  • [06] Πειραιάς - Αφγανοί λαθρομετανάστες στην Κω
  • [07] Λαλιώτης-Θέτει υποψηφιότητα για γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.
  • [08] Φωτιά σε Εκκλησία στο Πόρτο-Ράφτη.
  • [09] Υποψηφιότητα Λαλιώτη για θέση Γραμματέα ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.
  • [10] Λαλιώτης - ΠΑΣΟΚ .
  • [11] Ευθυμίου - Εκκλησία .
  • [12] Διάσωση .
  • [13] Αγρότες-Συλλαλητήρια .

  • [01] Συνάντηση Σημίτη με προεδρείο της ΓΣΕΕ

    03/09/2001 13:28:39

  • Με το προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντήθηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των επαφών του με τις παραγωγικές τάξεις, ενόψει της ομιλίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο. Τα μέλη του προεδρείου της Συνομοσπονδίας έθεσαν υπόψη του πρωθυπουργού τα αιτήματα των συνδικάτων. Εξάλλου, στις 7 το απόγευμα, ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί με εκπροσώπους του ΣΕΒ.

    [02] Σώος ο πιλότος του "Τσέσνα" που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας

    03/09/2001 13:28:33

  • Σώος είναι ο Δημοσθένης Δημητρόπουλος, κυβερνήτης του μικρού ιδιωτικού αεροσκάφους τύπου Τσέσνα, που αγνοείτο από τις 8 χθές βράδυ όταν κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Πρέβεζας. Ο πιλότος όταν έπεσε το αεροπλάνο του στη θάλασσα φόρεσε το σωσίβιό του και κολυμπώντας πολλές ώρες κατόρθωσε να φθάσει στο χωριό Μύτικας. Αμέσως μετά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς υποθερμία. Για τον εντοπισμό του είχε οργανωθεί μεγάλη επιχείρηση διάσωσης. Ο ίδιος δήλωσε ότι τον εντυπωσίασε η κινητοποίηση που έγινε για τη διάσωσή του και ότι γνώριζε πως ήταν πολύ δύσκολο να τον εντοπίσουν γιατί οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες. Ο ίδιος εξήγησε ότι πετούσε στα 1.500 πόδια όταν έπεσε σε απρόβλεπτη κακοκαιρία, το αεροπλάνο έκανε βουτιά και βρέθηκε στα 200 πόδια, ενώ ταυτόχρονα σταμάτησε ο κινητήρας του.

    [03] Αύριο η συνάντηση Ευθυμίου με την επιτροπή Ιεραρχών.

    03/09/2001 13:28:26

  • Με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου συναντάται αύριο η επιτροπή των Ιεραρχών γιά το θέμα των ταυτοτήτων. Σε συνέντευξή του χθες στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο κ. Ευθυμίου δεν αποκλείει συνάντηση πρωθυπουργού-αρχιεπισκόπου, έπειτα από καλή προετοιμασία, αλλά σημειώνει ότι το θέμα των ταυτοτήτων έχει κλείσει οριστικά.

    [04] Υπουργείο Παιδείας-Μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας οι βάσεις

    03/09/2001 13:28:20

  • Μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στο μεταξύ, από σήμερα και έως την Παρασκευή υποχρεούνται οι 4.853 διορισθέντες εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,να παρουσιαστούν στις οικίες διευθύνσεις εκπαίδευσης, για να ορκισθούν και να αναλάβουν υπηρεσία.

    [05] Στην Κύπρο αύριο ο Γ. Παπανδρέου

    03/09/2001 13:28:13

  • Στην Κύπρο φθάνει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συζητήσει με την κυπριακή κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία θέματα τακτικής ενόψει ενδεχόμενης επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό. Θα συζητήσει επίσης θέματα σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Κύπρου και την τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσει τους τελευταίους μήνες πριν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [06] Πειραιάς - Αφγανοί λαθρομετανάστες στην Κω

    03/09/2001 13:28:06

  • Σαρανταένα Αφγανούς λαθρομετανάστες συνέλαβαν τα ξημερώματα στην περιοχή Ακρωτήρι Ψαλίδι της Κω άνδρες του λιμενικού. Σύμφωνα με τον λιμενάρχη πλωτάρχη Βασιλη Σιέτο οι 22 άνδρες, 7 γυναίκες και τα 12 ανήλικα παιδια βγήκαν στην στεριά οταν το τουρκικό αλιευτικό σκάφος "ΝΑΣΙΡ 1" που τους μετέφερε προσάραξε λογω της θαλασσοταραχής. Οι λαθρομετανάστες κρατούνται στο λιμεναρχείο της Κω, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του Τούρκου κυβερνήτη του σκάφους το οποίο κατασχέθηκε.

    [07] Λαλιώτης-Θέτει υποψηφιότητα για γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

    03/09/2001 13:27:58

  • Την υποψηφιότητά του για τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε σήμερα με συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης. Ο κ.Λαλιώτης εκτιμά ότι 27 χρόνια μετά την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, τίθεται πλέον επιτακτική ανάγκη για την ανανέωση με όρους επανίδρυσης του Κινήματος. Επισημαίνει μάλιστα, ότι ο επικείμενος ανασχηματισμός θα πρέπει να είναι από μηδενική βάση. Η εκλογή του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ θα γίνει στην πρώτη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπης η οποία θα προκύψει από το συνέδριο του Κινήματος. Η εκλογή του κ. Λαλιώτη τον αποκλείει από το νέο κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο έχει προαναγγείλει ότι θα προβεί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μετά το Συνέδριο του Οκτωβρίου. Επίσης, δημιουργεί νέα δεδομένα για το βάθος που θα έχει ο ανασχηματισμός. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα ασχοληθεί με τις προσυνεδριακές διαδικασίες.

    [08] Φωτιά σε Εκκλησία στο Πόρτο-Ράφτη.

    03/09/2001 08:35:03

    Υλικές ζημιές προκλήθηκαν από φωτιά που έβαλαν άγνωστοι στις 5 το πρωί στην Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στο Πόρτο-Ράφτη. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

    [09] Υποψηφιότητα Λαλιώτη για θέση Γραμματέα ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

    03/09/2001 08:34:37

    Την υποψηφιότητα για τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπης του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει με συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης. Ο κ. Λαλιώτης αναφέρει συγκεκριμένα ότι πρέπει καθένα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σ΄αυτή την κρίσιμη καμπή, να αναλάβει τη δική του ευθύνη. "Για να είναι ελπιδοφόρο και νικηφόρο το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας" με ό,τι μπορεί να σημάνει η αναγέννηση και η ανανέωσή τους με όρους επανίδρυσης, αναλαμβάνω, τονίζει, την ιστορική ευθύνη που μου αναλογεί θέτοντας υποψηφιότητα για τη θέση του Γραμματέα. Η εκλογή του κ. Λαλιώτη στη θέση του Γραμματέα σημαίνει ότι δεν θα συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, που έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός για μετά το Συνέδριο.

    [10] Λαλιώτης - ΠΑΣΟΚ .

    03/09/2001 08:33:01

    Υποψηφιότητα για Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπης του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε με συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης. "Για να είναι ελπιδοφόρο και νικηφόρο το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας" με ό,τι μπορεί να σημάνει η αναγέννηση και η ανανέωσή τους με όρους επανίδρυσης, αναλαμβάνω, τονίζει, την ιστορική ευθύνη που μου αναλογεί.

    [11] Ευθυμίου - Εκκλησία .

    03/09/2001 08:32:55

    Με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου συναντάται αύριο η επιτροπή των Ιεραρχών γιά το θέμα των ταυτοτήτων. Σε συνέντευξή του χθες στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία",ο κ. Ευθυμίου δεν αποκλείει συνάντηση πρωθυπουργού-αρχιεπισκόπου, έπειτα από καλή προετοιμασία, αλλά σημειώνει ότι το θέμα των ταυτοτήτων έχει κλείσει οριστικά.

    [12] Διάσωση .

    03/09/2001 08:32:48

    Σώος βρέθηκε ο πιλότος του μικρού ιδιωτικού αεροσκάφους τύπου Τσέσνα, που αγνοείτο από τις 8 χθές βράδυ όταν κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Πρέβεζας. Για τον εντοπισμό του οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, η οποία συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

    [13] Αγρότες-Συλλαλητήρια .

    03/09/2001 08:32:41

    Πρόγραμμα αγροτικών κινητοποιήσεων, που θα κορυφωθούν στις 24 Σεπτεμβρίου, με συλλαλητήριο παραγωγών με τρακτέρ, στη Λάρισα, ανήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κ. Ι. Πατάκης, προκειμένου, όπως είπε, ``να νακτήσει ο αγροτικός κόσμος την αγωνιστική του διάθεση και να αποκρούσει αποφάσεις που επιφέρουν διαδοχικά πλήγματα στο εισόδημά του``. Οι κινητοποιήσεις θα έχουν ως αφετηρία την 9η Σεπτεμβρίου, με τη σύγκληση σύσκεψης αγροτικών συλλόγων από το νομό Λάρισας, για να αποφασισθεί η τελική μορφή που αυτές θα λάβουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 September 2001 - 11:30:31 UTC