Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο τα εγκαίνια της 66ης ΔΕΘ.
  • [02] Επανεργοποίηση του θεσμού μεταφοράς συντελεστή δόμησης.
  • [03] Αύριο η δεσμευτική επιστολή της ΑΧΟΝ για Ολυμπιακή.
  • [04] Στον εισαγγελέα οι τρεις Τούρκοι δουλέμποροι.
  • [05] Σεισμός Πάρνηθας-Εργοστάσιο ΒΙΟΚΥΤ-Παραπομπή υπευθύνων.
  • [06] Μεγάλη πυρκαγιά στη Χαλκιδική.
  • [07] Κυπριακό-Αδιαλλαξία Ντενκτάς-ΕΕ-Ρέππας.
  • [08] ΝΔ-Παράνομες ελληνοποιήσεις-Δικαιοσύνη.

  • [01] Αύριο τα εγκαίνια της 66ης ΔΕΘ.

    06/09/2001 21:23:12

    Εν μέσω συλλαλητηρίων, που διοργανώνονται από συνδικαλιστικές παρατάξεις του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που πρόσκεινται στη ΝΔ και την αριστερά, εγκαινιάζεται αύριο το βράδυ από τον πρωθυπουργό η 66η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετέχουν 1210 εκθέτες.

    Η κυβέρνηση χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις και τις απέδωσε σε μια ετερόκλητη συμμαχία, τα μέλη της οποίας δεν έχουν τίποτε κοινό, παρά μόνο την επιδίωξη για αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται το Σάββατο και ο κοινοτικός επίτροπος για τη γεωργία και την αλιεία κ. Φίσλερ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και εκπροσώπους των αγροτικών οργανώσεων.

    [02] Επανεργοποίηση του θεσμού μεταφοράς συντελεστή δόμησης.

    06/09/2001 21:23:06

    Το πράσινο φως για την επανεργοποίηση του θεσμού μεταφοράς του συντελεστή δόμησης, ανάβει το νομοσχέδιο που προωθεί στη βουλή το ΥΠΕΧΩΔΕ. Με το νομοσχέδιο αυτό καθορίζονται οι όροι, οι περιορισμοί και οι προϋποθέσεις για την κίνηση και ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς συντελεστής δόμησης. Επίσης περιορίζονται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ενισχύονται οικονομικά οι ΟΤΑ, με σκοπό τη συντήρηση διατηρητέων κτιρίων.

    [03] Αύριο η δεσμευτική επιστολή της ΑΧΟΝ για Ολυμπιακή.

    06/09/2001 21:22:59

    Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί απο τους αρμόδιους υπουργούς η δεσμευτική επιστολή της εταιρίας ΑΧΟΝ ΑΙΡΛΑΙΝΣ για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυναμικά ξαναμπαίνει στο παιχνίδι και ο όμιλος των Αυστραλών, που ως γνωστόν συμμετέχουν οι επιχειρηματίες Βαρδινογιάννης και Αγγελόπουλος, οι πιλότοι της Ολυμπιακή και δύο ακόμη έλληνες επιχειρηματίες, των οποίων τα ονόματα δεν έχουν γίνει γνωστά.

    [04] Στον εισαγγελέα οι τρεις Τούρκοι δουλέμποροι.

    06/09/2001 21:22:53

    Στον εισαγγελέα Χαλκίδος οδηγήθηκαν οι τρείς τούρκοι δουλέμποροι, που μετέφεραν 350 λαθρομετανάστες στο Μαντούδι Ευβοίας. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περίπου 270, οι οποίοι φιλοξενούνται σε εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ στο Μαντούδι. Την περιοχή επισκέφθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Παπουτσής και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί. Το δράμα των λαθρομεταναστών είχε και μία ευχάριστη εξέλιξη, καθώς ένας Κούρδος που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα είδε στην τηλεόραση τη σύζυγό του ανάμεσα στους λαθρομετανάστες και πήγε αμέσως στο Μαντούδι, όπου τη συνάντησε μετά από επτά ολόκληρα χρόνια.

    [05] Σεισμός Πάρνηθας-Εργοστάσιο ΒΙΟΚΥΤ-Παραπομπή υπευθύνων.

    06/09/2001 21:22:47

    Την παραπομπή για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος δύο εκ των πέντε μελών της Διοίκησης του εργοστασίου ΒΙΟΚΥΤ, καθώς και του πολιτικού μηχανικού που επέβλεψε την κατασκευή του, αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικων, το οποίο έκρινε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι φέρουν ευθύνη για το θάνατο πέντε ανθρώπων στα συντρίμμια του εργοστασίου κατά το σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999.

    Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται τρία μέλη της διοίκησης του εργοστασίου, καθώς αποδείχθηκε ότι δεν είχαν ενεργό συμμετοχή στη διαχείριση της επιχείρησης.

    [06] Μεγάλη πυρκαγιά στη Χαλκιδική.

    06/09/2001 21:22:40

    Συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ η μεγάλη πυρκαγιά σε δασική περιοχή στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικης, του στρατού, ακόμη και μοναχοί από τα γύρω μοναστήρια. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, αν και σε κάποια στιγμή κινδύνεψαν από τις φλόγες οι μονές του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Αρσενίου και ζητήθηκε από τους μοναχούς να εγκαταλείψουν τα δύο μοναστήρια.

    [07] Κυπριακό-Αδιαλλαξία Ντενκτάς-ΕΕ-Ρέππας.

    06/09/2001 21:22:33

    Απογοητευμένος, δήλωσε ο αρμόδιος για την διεύρυνση επίτροπος της ΕΕ, Γκίντερ Φεργόιγκεν, από την απόρριψη από τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, μίας επίσημης πρόσκλησης που του απηύθυνε ο γγ του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, να μεταβεί στις 12 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, για διερευνητικές ειρηνευτικές συνομιλίες για την Κύπρο. Η στάση του Ντενκτάς, μεγαλώνει το αδιέξοδο, αντί να βοηθήσει, δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας. Για την Νέα Υόρκη, αναχωρεί την Δευτέρα, ο Γλαύκος Κληρίδης, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Κόφι Αναν.

    [08] ΝΔ-Παράνομες ελληνοποιήσεις-Δικαιοσύνη.

    06/09/2001 21:22:25

    Παράσταση στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, Ιωάννη Σακελάκο, έκαναν οι βουλευτές της ΝΔ Νίκος Κατσαρός και Βύρων Πολύδωρας, σχετικά με το θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα. Οι δύο βουλευτές επέκριναν την κυβέρνηση για το γεγονός οτι δεν παρέδωσε το επίμαχο πόρισμα στη Δικαιοσύνη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε τις κινήσεις των βουλευτών της ΝΔ στην προσπάθεια αναζήτησης άλλοθι της ήττας του κόμματος στις τελευταίες εκλογές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 September 2001 - 20:30:25 UTC