Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβλήθηκε για αύριο η δημοσιοποίηση του εγγράφου για ΔΕΚΑ.
  • [02] Αισιοδοξία Σημίτη για μετάβαση στο Ευρώ.
  • [03] Ελεγχος για φάρμακο κατά του θυρεοειδούς από τον ΕΟΦ.
  • [04] Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του Στέλιου Καζαντζίδη.
  • [05] ΥΠΕΧΩΔΕ-Πρόγραμμα για να πρασινίσει η Αττική μέχρι το 2004.
  • [06] Βενιζέλος:Περίεργη η κλοπή στη Βεργίνα.
  • [07] Σοκ από την τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ.

  • [01] Αναβλήθηκε για αύριο η δημοσιοποίηση του εγγράφου για ΔΕΚΑ.

    11/09/2001 21:48:49

    Υπό τη σκιά της τραγωδίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Πρόεδρος της Βουλής, ζήτησε τη συγκατάθεση των κομμάτων ώστε να μην πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Βουλής. Το εισαγγελικό έγγραφο σχετικά με τη ΔΕΚΑ ΑΕ και τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο πριν και μετά τις εκλογές του Απριλίου του 2000, θα δοθεί στη δημοσιότητα αύριο το πρωί.

    [02] Αισιοδοξία Σημίτη για μετάβαση στο Ευρώ.

    11/09/2001 21:48:43

    Την αισιοδοξία του για την απρόσκοπτη μετάβαση της χώρας, στο νέο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός μιλώντας στην διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, που είχε ως μοναδικό θέμα την εισαγωγή και χρησιμοποίηση του ευρώ στην Ελλάδα. Επίσης,

    την διαβεβαίωση οτι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει αυξήσεις των τιμών, με δικαιολογία την εισαγωγή του ευρώ, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, σε συνέντευξη μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με αντικείμενο την προετοιμασία του ευρώ. Ο υπουργός έκανε γνωστό οτι το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 4,9% στο δεύτερο τρίμηνο του 2001, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2000.

    [03] Ελεγχος για φάρμακο κατά του θυρεοειδούς από τον ΕΟΦ.

    11/09/2001 21:48:37

    Ελέγχους για να διαπιστωθεί αν το φάρμακο "Τ4" κατά του θυρεοειδούς είναι αποτελεσματικό, διενεργεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Το φάρμακο, που περιέχει τη δραστική ουσία λεβοθυροξίνη, υφίσταται σειρά εργαστηριακών και κλινικών μελετών, μετά από καταγγελίες που έφτασαν στον ΕΟΦ, ότι σε συγκεκριμένες παρτίδες παραγωγής υπήρξε μειωμένη αποτελεσματικότητα. Σύμφωνα, πάντως, με χθεσινή ανακοίνωση του οργανισμού, από τους πραγματοποιηθέντες εργαστηριακούς ελέγχους, δεν προέκυψαν στοιχεία που να θέτουν εν αμφιβόλω την ποιότητα των δισκίων "Τ4" προς τις φαρμακοχημικές του ιδιότητες. Οι ασθενείς που ακολουθούν αγωγή με το συγκεκριμένο φάρμακο και παρουσιάζουν αυξημένους δείκτες από το θυρεοειδή (TSH) ή κλινική συμπτωματολογία, πρέπει να απευθύνονται χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία στο θεράποντα ενδοκρινολόγο τους, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    [04] Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του Στέλιου Καζαντζίδη.

    11/09/2001 21:48:30

    Ραγδαία επιδείνωση, παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη. Τα προσεχή δύο 24ωρα αναμένονται να είναι μοιραία για τη ζωή του, ανέφερε σε έκτακτες δηλώσεις του το μεσημέρι ο θεράπων ιατρός του Ελευθέριος Δούκας. Οπως εξήγησε ο κ.Δούκας, η κατάσταση της υγείας του Στέλιου Καζανζίδη έχει επιδεινωθεί με τάση περαιτέρω επιδείνωσης και κρίνεται μή αναστρέψιμη.

    [05] ΥΠΕΧΩΔΕ-Πρόγραμμα για να πρασινίσει η Αττική μέχρι το 2004.

    11/09/2001 21:48:24

    Μεγάλο πρόγραμμα ανάπλασης και αύξησης του πρασίνου στην Αττική, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης. Το πρόγραμμα που θα κλιμακωθεί ως το 2004 και θα ολοκληρωθεί το 2006 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την φύτευση 100 χιλιάδων φυτών σε 100 χιλιάδες στρέμματα προϋπολογισμού 40 δισ. δρχ.

    Το πρόγραμμα εξήγγειλε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ο οποίος διευκρίνησε οτι η έκταση περιοχών προστασιας καλύπτει τα τρία εκατ.στρέμματα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργού με τα έργα αυτά θα αυξηθεί το πράσινο στο λεκανοπέδιο κατά 4 με 4,5%.

    [06] Βενιζέλος:Περίεργη η κλοπή στη Βεργίνα.

    11/09/2001 21:48:17

    Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, κλάπηκαν τα μισά αγαλματίδια που κοσμούσαν τον περίφημο τάφο της μητέρας του βασιλιά Φίλιππου, Ευρυδίκης, στους Μακεδονικούς Τάφους στη Βεργίνα. Οπως κατήγγειλαν στην αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας αρμόδιοι αρχαιολόγοι, η κλοπή των αρχαίων αντικειμένων ανυπολόγιστης αρχαιολογικής αξίας, έγινε το χρονικό διάστημα από τις 13 Αυγούστου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους ο χώρος φυλάσσεται συνεχώς σε 24ωρη βάση. Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτήρισε περίεργη την κλοπή και τόνισε ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί σύντομα καθώς όπως είπε, έχουμε μικρό πεδίο δράσης και είναι πολύ λίγοι αυτοί που έχουν πρόσβαση στο χώρο αυτό.

    [07] Σοκ από την τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ.

    11/09/2001 19:18:34

    Σοκαρισμένος όλος ο ελληνικός λαός, όπως και όλη η ανθρωπότητα παρακολουθεί, την απίστευτη τραγωδία που έπληξε στις 4 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες δέχθηκαν μία πρωτοφανή για τα ιστορικά χρονικά της μεγάλης χώρας, τρομοκρατική επίθεση.

    Συγκεκριμένα, πριν λίγες ώρες ξεκίνησαν όλα, όταν δύο αεροσκάφη συνετρίβησαν στους δίδυμους πύργους του Ουόρλντ Τρέιντ Σέντερ, στο Μανχάταν, όπου στεγάζονται τα γραφεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και όπου βρίσκονταν χιλιάδες εργαζόμενοι. Το Μπόινγκ ήταν της Αμέρικαν Ερλάινς και εκτελούσε την πτήση Βοστώνη - Λος Αντζελες. Οπως μέτεδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN, στο Μπόινγκ είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία, λίγο μετά την απογείωσή του από την Βοστώνη. Οι σκηνές που έδειξαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ήταν συγκλονιστικές και πρωτόγνωρες για τα δεδομένα των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε λιγότερο από μία ώρα, μετά την συντριβή, τα αμερικανικά δίκτυα ανακοίνωσαν οτι σημειώθηκε έκρηξη παγιδευμένου ΙΧ έξω από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ ένα άλλο αεροσκάφος κατέπεσε στην περιοχή του Πενταγώνου, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα τμήμα του, στην δυτική πτέρυγα. Αμέσως εκκενώθηκαν ο Λευκός Οίκος, το υπουργείο Οικονομικών και το Καπιτώλιο, στην Ουάσινγκτον, καθώς και το κτίριο του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη. Επίσης, έκλεισαν όλα τα αεροδρόμια της χώρας, εκκενώθηκε ένα μεγάλο τμήμα του Μανχάταν, ενώ συνετρίβη άλλο ένα Μπόινγκ 747, με προορισμό από Σικάγο στην Νέα Υόρκη, κοντά στο Πίτσμπουργκ, με 156 επιβάτες. Επίσης, εκκενώθηκαν όλα τα ψηλά κτίρια, οι επιχειρήσεις και τα Χρηματιστήρια, στο Σικάγο. Φανερά σοκαρισμένος, εμφανίσθηκε αμέσως σχεδόν στις αμερικανικές οθόνες, ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ο οποίος αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, για τα θύματα της συντριβής των δύο κτιρίων στο Μανχάταν, έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση τονίζοντας παράλληλα, οτι θα καταδιώξει με κάθε τρόπο τους υπεύθυνους. Τις επιθέσεις καταδίκασαν όλοι σχεδόν οι δυτικοί ηγέτες, καθώς και ο παλαιστίνιος ηγέτης, Γιάσερ Αραφάτ. Συλλυπητήρια για τα θύματα των επιθέσεων, απέστειλε στον αμερικανό πρόεδρο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενώ ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, διαβεβαίωσε οτι δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν ανάμεσα στα θύματα, βρίσκονται Ελληνες. Στην Αθήνα, ισχυρά μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί γύρω από την περιοχή της αμερικανικής πρεσβείας, καθώς και σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, ενώ έκλεισε το αμερικανικό περίπτερο στην ΔΕΘ. Σε συναγερμό βρίσκονται οι περισσότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης, ενώ πολλά διεθνή αεροδρόμια έκλεισαν για λόγους ασφαλείας. Ενα αεροσκάφος που ήταν στο Λονδίνο με προορισμο τις ΗΠΑ, πήρε εντολή να επιστρέψει στην Ελλάδα, ενώ το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο κύπριος πρόεδρος, Γλαύκος Κληρίδης, με προορισμό την Νέα Υόρκη, επιστρέφει στην Λευκωσία μέσω Ζυρίχης. Στη Βοστόνη παραμένει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, ο οποίος είχε μεταβεί στην αμερικανική πόλη για να εγκαινιάσει την έδρα "Κωνσταντίνος Καραμανλής" στο σχολή Διπλωματίας Φλέτσερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 September 2001 - 20:30:26 UTC