Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολεμικό κλίμα στις ΗΠΑ.
  • [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
  • [03] Επιμνημόσυνη δέηση στην Αθήνα.
  • [04] Χριστόδουλος-Αυστηρή κριτική στις ΗΠΑ.
  • [05] Σε λαϊκό προσκήνυμα η σορός του Στέλιου Καζαντζίδη.
  • [06] Στο Ισραήλ μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ Γ.Παπανδρέου.

  • [01] Πολεμικό κλίμα στις ΗΠΑ.

    14/09/2001 21:17:14

    Κλίμα πολέμου επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και όπως προκύπτει από τις δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων, είναι θέμα χρόνου ένα κτύπημα στο Αφγανιστάν. Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, υπέγραψε το διάταγμα ανάκλησης στην ενεργό δράση 50 χιλιάδων εφέδρων αξιωματικών, ανακοινώθηκε επίσημα απο το Πεντάγωνο. Σήμερα επίσης, η Γερουσία έδωσε την άδεια στον Τζορτζ Μπους να "χρησιμοποιήσει τη βία που απαιτείται" εναντίον των τρομοκρατών. Ακόμη, οι Γερουσιαστές ενέκριναν την παροχή επείγουσας βοήθειας, 40 δισ δολαρίων για να αντιμετωπιστεί η κρίση που ξέσπασε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ. Ο αμερικανός πρόεδρος μπορεί να διαθέσει τα δέκα δισεκατομμύρια, χωρίς να ελέγχεται από το Κογκρέσο. Από τα σαράντα εκατομμύρια, τα μισά θα δοθούν με τη μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Νέα Υόρκη.

    [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

    14/09/2001 21:17:07

    Οι έρευνες στις ΗΠΑ για τον εντοπισμό υπόπτων συνεχίζονται, βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους που έπεσε στο Πεντάγωνο. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε στη δημοσιότητα 19 ονόματα ατόμων, που θεωρούνται οι αεροπειρατές οι οποίοι οδήγησαν τέσσερα αεροπλάνα στις επιθέσεις που κατέστρεψαν τους δύο πύργους του Παγκόσμιου Εμπορικού Κέντρου και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο Πεντάγωνο. Με προβλήματα εκτελούνται οι πτήσεις στις ΗΠΑ, τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο για την ανεύρεση επιζόντων και εντείνεται η αγωνία για την τύχη των ομογενών μας. Η Ευρώπη επανέλαβε την αμέριστη συμπαράστασή της στις ΗΠΑ, τηρώντας τριών λεπτών σιγή. Προβληματισμός επικρατεί στην Αθήνα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων και δεν αποκλείονται μεταβολές στο πρόγραμμα, όπως δήλωσε τόσο ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζάκ Ρόγκ, όσο και η Γιάννα Αγγελοπούλου. Στο μεταξύ, τα διεθνή χρηματιστήρια σημείωσαν νέα μεγάλη βουτιά. Δεν ξέφυγε η Σοφοκλέους που έκλεισε με απώλειες 5,38%. Ανεβαίνει εκ νέου η τιμή του χρυσού και του πετρελαίου και πέφτει η τιμή του δολαρίου.

    [03] Επιμνημόσυνη δέηση στην Αθήνα.

    14/09/2001 21:17:00

    Στην Αθήνα, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, στην οποία παρέστη σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, βουλευτές απ' ολα σχεδόν τα κόμματα, αλλά και εκπρόσωποι των πρεσβειών. Η τρομοκρατία δεν έχει διέξοδο, οδηγεί μόνο στην καταστροφή και σε μια κοινωνία ανελευθερη και κλειστή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει εγκλωβιστεί στη Βοστώνη και ματαίωσε την επίσκεψή του στη ΔΕΘ. Ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη, στις 29 και 30 του μηνός.

    [04] Χριστόδουλος-Αυστηρή κριτική στις ΗΠΑ.

    14/09/2001 21:16:53

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος που λειτούργησε στο ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Χολαργό, κήρυξε με αφορμή την σημερινή εορτή για το σύμβολο του σταυρού αλλά και για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στην τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας είπε: "Βλέπετε που οδηγούν τα πράγματα, βλέπετε τις τραγικές συνέπειες απονενοημένων διαβημάτων όπως αυτής της τρομοκρατικής εκδήλωσης στις ΗΠΑ. Ολοι, τόνισε, έχουμε φρίξει για το που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος, για το που μπορούν να οδηγήσουν τους ανθρώπους οι απανωτές αδικίες που γίνονται και συμβαίνουν πάνω στη γη. Βεβαίως, πρόσθεσε, τα αθώα θύματα της τραγωδίας αυτής δεν έφταιγαν σε τίποτα, πρέπει όμως οι άνθρωποι της ευθύνης και της εξουσίας να σκεφτούν ότι κάποτε δεν μπορούν να ασυδοτούν και να ασεβούν απέναντι στην δικαιοσύνη του Θεού και των ανθρώπων. Οταν θα υπάρξει δικαιοσύνη, θα υπάρξει και ειρήνη.

    [05] Σε λαϊκό προσκήνυμα η σορός του Στέλιου Καζαντζίδη.

    14/09/2001 21:16:46

    Σε λαϊκό προσκήνυμα έχει εκτεθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ελευσίνας, η σορός του δημοφιλούς τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη, ο θάνατος του οποίου προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο το απόγευμα. Ο μεγάλος λαϊκός βάρδος έφυγε σε ηλικία 70 ετών, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία εξέφρασε τη θλίψη της για το θάνατο του δημοφιλούς τραγουδιστή, ενώ η οικογένειά του απηύθυνε έκκληση αντί στεφάνου τα χρήματα να κατατεθούν υπέρ του ιδρύματος γονέων με παιδιά με σύνδρομο ντάουν "Ηλιαχτίδα". Αριθμός λογαριασμού 29605671 στην Εθνική Τράπεζα.

    [06] Στο Ισραήλ μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ Γ.Παπανδρέου.

    14/09/2001 21:16:38

    Στο Ισραήλ μεταβαίνει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να παραστεί στην τελετή ενθρόνισης του νέου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου. Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του ο κ.Παπανδρέου θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Ισραηλινό ομόλογό του Σιμόν Πέρες καθώς και με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 September 2001 - 20:30:22 UTC