Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξάνεται απο την Τετάρτη η τιμή του πετρελαίου κίνησης.
  • [02] Διακόπηκε η συνεδρίαση στη Σοφοκλέους.
  • [03] Μπούς-"Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας θα απαιτήσει χρόνο"
  • [04] Χριστόδουλος-Ομιλία-Αναφέρθηκε στην τρομοκρατική ενέργεια στις ΗΠΑ
  • [05] Ληστεία σε τράπεζα στο Παλαιό Φάληρο Αττικής
  • [06] Εκρηξη σε κατάστημα πώλησης πολυτελών αυτοκινήτων
  • [07] Αρχισε η καταγραφή των ζημιών στο Μελιγαλά, απο το χθεσινό σεισμό
  • [08] Ιωάννινα - Δύο νεκροί από έκρηξη έξω απο αγροικία,
  • [09] Ελλάδα-ΗΠΑ-Τρομοκρατία .
  • [10] Επιτυχόντες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ .
  • [11] Πάσσαρης-Ερευνες .
  • [12] Ασφαλιστικό-ΓΣΕΕ .
  • [13] Αποχή-Δικηγόροι .
  • [14] Παπαντωνίου-Ευρώ .
  • [15] ΚΚΕ-Δημοτικές εκλογές .

  • [01] Αυξάνεται απο την Τετάρτη η τιμή του πετρελαίου κίνησης.

    17/09/2001 13:40:37

  • Μεγάλη άνοδος αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη στην τιμή του πετρελαίου κίνησης. Θα πωλείται ακριβότερο κατά περίπου 7 δραχμές το λίτρο, ενώ αντίθετα κατά μισή δραχμή θα είναι φθηνότερες οι βενζίνες.

    [02] Διακόπηκε η συνεδρίαση στη Σοφοκλέους.

    17/09/2001 13:40:30

  • Διακόπηκε στις 12 το μεσημέρι η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, ενώ την ώρα εκείνη σημείωνε πτώση της τάξης του 8,21% και διαμορφωνόταν στις 2.063,81 μονάδες με όγκο συναλλαγών τα 34 δισ. δρχ. Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου μετά από διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τους εκπροσώπους φορέων της κεφαλαιαγοράς εκτίμησαν ότι το μέγεθος της πτώσης των τιμών των μετοχών δεν ανταποκρίνεται στα διεθνή δεδομένα. Αποφάσισαν να τροποποιήσουν τη χρονική διάρκεια της συνεδρίασης προκειμένου να δοθεί χρόνος στους συντελεστές της αγοράς και στο επενδυτικό κοινό να αξιολογήσουν με ψυχραιμία τις εξελίξεις.Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 2 και τέταρτο και θα διαρκέσει ως τις 5 το απόγευμα. Ομως αρνητικό κλίμα επικρατεί και στις διεθνείς χρηματαγορές. Ο δείκτης Νικέι στο Τόκιο έκλεισε με απώλειες 5%, ενώ σημαντικές απώλειες παρουσιάζουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η προσοχή όμως είναι στραμμένη στην πρώτη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

    [03] Μπούς-"Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας θα απαιτήσει χρόνο"

    17/09/2001 13:40:24

  • Ετοιμη για τη "σταυροφορία" που εξήγγειλε χθες ο πρόεδρος Μπούς, είναι η Ουάσιγκτον, εξετάζοντας όλους τους τρόπους απάντησης στο τρομοκρατικό χτύπημα της περασμένης Τρίτης. Ο Τζορτζ Μπούς επισήμανε οτι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας θα απαιτήσει χρόνο και κάλεσε τους Αμερικανούς να δείξουν υπομονή. Οι ΗΠΑ, τόνισε, επαγρυπνούν για άλλες επιθέσεις και πρόσθεσε οτι έχει εμπιστοσύνη στην αντοχή της αμερικανικής οικονομίας. Στο μεταξύ Πακιστανική αντιπροσωπεία μετέβη σήμερα στο Αφγανιστάν και είχε συνομιλίες με την ηγεσία των Ταλεμπάν, σε μία προσπάθεια να τους πείσει να παραδόσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν. Μέχρι τώρα οι Ταλεμπάν αρνούνται να τον παραδόσουν απορρίπτοντας κάθε συμμετοχή του στις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν ζήτησε βοήθεια απο τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης και τα ισλαμικά κράτη, σε περίπτωση επίθεσης των ΗΠΑ, κατά της χώρας. Παράλληλα, Αφγανοί αξιωματούχοι και χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα Καμπούλ, εν αναμονή πιθανών αμερικανικών επιθέσεων, ενώ στο Πακιστάν ο στρατός τέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας.

    [04] Χριστόδουλος-Ομιλία-Αναφέρθηκε στην τρομοκρατική ενέργεια στις ΗΠΑ

    17/09/2001 13:40:17

  • Στην τρομοκρατική ενέργεια στη Νέα Υόρκη αναφέρθηκε το πρωί ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στο κήρυγμά του στο ναό της Αγίας Σοφίας στο Ψυχικό. Ο κ.Χριστόδουλος τόνισε ότι θλιβόμαστε για τα αθώα θύματα που χωρίς να φταίνε σε τίποτα έγιναν παρανάλωμα του πυρός και θυσία στο βωμό μιας άσκοπης προσπάθειας που δεν μπορεί να εξηγήσει εύκολα η λογική. Οι ένοχοι, πρόσθεσε πρέπει να πληρώσουν, αλλά οι λαοί δεν φταίνε να πληρώσουν τα σπασμένα των άλλων.

    [05] Ληστεία σε τράπεζα στο Παλαιό Φάληρο Αττικής

    17/09/2001 13:40:10

  • Ενοπλη ληστεία με λεία 4.000.000 δραχμές σημειώθηκε το μεσημέρι σε υποκατάστημα της ALPHA BANK στο Παλαιό Φάληρο. Αγνωστος με την απειλή αυτόματου όπλου ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξε τα χρήματα και εξαφανίστηκε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του. Η μοτοσυκλέτα βρέθηκε λίγο αργότερα στην περιοχή.

    [06] Εκρηξη σε κατάστημα πώλησης πολυτελών αυτοκινήτων

    17/09/2001 13:40:04

  • Εκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι σε κατάστημα πώλησης πολυτελών αυτοκινήτων στο Παλαιό Φάληρο. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές, τόσο σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, όσο και στις τζαμαρίες του καταστήματος, το οποίο ανήκει στον Αιμίλιο Κοτσώνη. Η αστυνομία εκτιμά ότι ίσως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

    [07] Αρχισε η καταγραφή των ζημιών στο Μελιγαλά, απο το χθεσινό σεισμό

    17/09/2001 13:39:58

  • Αρχισε η καταγραφή των ζημιών από συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔΕ στην περιοχή του Μελιγαλά όπου χθες τα ξημερώματα σημειώθηκε σεισμός 5,2 Ρίχτερ. Μετά το σεισμό υπήρξε άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ενώ οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί για τη μετασεισμική δραστηριότητα.

    [08] Ιωάννινα - Δύο νεκροί από έκρηξη έξω απο αγροικία,

    17/09/2001 13:39:51

  • Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της χθεσινοβραδυνής έκρηξης στην αγροτική περιοχή Ανω Πέτρας Αρτας, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο άτομα και άλλα δύο τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία η έκρηξη προκλήθηκε μετά από φωτιά την οποία άναψαν τα θύματα για να κάψουν τα σκουπίδια. Εκτιμάται ότι στο σημείο εκείνο υπήρχαν εκρηκτικές ύλες. Νεκροί είναι ο Ηλίας Μαλτέζος 42 ετών, η 46χρονη νύφη του Ισμήνη. Τραυματίες είναι ο 12χρονος Διονύσης Μαλτέζος και η Αικατερίνη Μαλτέζου 32 ετών, σύζυγος του θύματος, οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Αρτας.

    [09] Ελλάδα-ΗΠΑ-Τρομοκρατία .

    17/09/2001 08:29:19

    Μόνο όταν υπάρξουν αποδείξεις για ευθύνες του Αφγανιστάν στην τρομοκρατική επίθεση θα πρέπει να προβούν εναντίον του οι ΗΠΑ σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, τόνισε ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εξέφρασε και εκείνος τη διαφωνία του με τη λογική των τυφλών χτυπημάτων. Θα υπάρξουν συνέπειες για όλο τον κόσμο σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αντιδράσουν λανθασμένα, προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    [10] Επιτυχόντες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ .

    17/09/2001 08:29:13

    Τα ονόματα των εισαγόμενων στα πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αναρτώνται το μεσημέρι σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Σύμφωνα με τις βαθμολογικές βάσεις που έδωσε το υπουργείο Παιδείας στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολών παρατηρείται πτώση από ελάχιστα μόρια έως δυο μονάδες. Ωστόσο, τα φετινά αποτελέσματα εμφανίζουν πιο εξισορροπητική εικόνα σε σχέση με πέρσι που είχαμε πληθώρα αριστούχων.

    [11] Πάσσαρης-Ερευνες .

    17/09/2001 08:29:07

    Η φίλη του Ρουμάνου συνεργάτη του Κώστα Πάσσαρη και άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν χθες στα πλαίσια των ερευνών της αστυνομίας για τον εντοπισμό του κακοποιού. Πρόκειται για την Εβελίνα Ιονέλα-Καργκού, 22 ετών, φίλη του Μάριο Ραντουγκάν, άμεσου συνεργάτη του Κώστα Πάσσαρη, αποτυπώματα της οποίας βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Νέου Κόσμου, όπου διέμενε ο Πάσσαρης. Η Ρουμάνα σήμερα θα προσαχθεί στο αυτόφωρο με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

    [12] Ασφαλιστικό-ΓΣΕΕ .

    17/09/2001 08:29:00

    Στην επικαιρότητα και πάλι το ασφαλιστικό, καθώς σήμερα η ΓΣΕΕ αναμένεται να αποστείλει επιστολή προς την κυβέρνηση και τα κόμματα και θα ζητεί να τοποθετηθούν σε βασικά ζητήματα του θέματος αυτού. Ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης, δήλωσε χθες οτι το θέμα αυτό πρέπει να λυθεί με όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις στο τραπέζι του διαλόγου.

    [13] Αποχή-Δικηγόροι .

    17/09/2001 08:28:53

    Οι δικηγόροι των Αθηνών, κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, θα απέχουν αύριο από την άσκηση των καθηκόντων τους. Παράλληλα το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν έκτακτη γενική συνέλευση στο θέατρο «Ορφέας (πρώην «Χατζηχρήστου).

    [14] Παπαντωνίου-Ευρώ .

    17/09/2001 08:28:47

    Χωρίς το ευρώ η Ελλάδα θα ήταν τώρα ένα καρυδότσουφλο σε μια παγκόσμια τρικυμία, δήλωσε χθες από τη Βιάνο Ηρακλείου ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου. Ο υπουργός μίλησε επίσης για σκιές στην παγκόσμια οικονομία και συνέστησε μεγάλη προσοχή και ψυχραιμία. Αναφερόμενος στην παγκόσμια οικονομία είπε ότι οι εξελίξεις είναι αβέβαιες, Υπάρχει ένα καθεστώς αστάθειας πρόσθεσε, στην παγκόσμια οικονομία.

    [15] ΚΚΕ-Δημοτικές εκλογές .

    17/09/2001 08:28:41

    Η σταθερή πολιτική θέση ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συνεργαστεί στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές με κόμματα με τα οποία έχει ουσιαστικές διαφορές επαναλαμβάνει η κεντρική επιτροπή του κόμματος στις θέσεις της για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. Ωστόσο η απόφαση επισημαίνει ότι το ΚΚΕ δεν αντιτίθεται σε συνεργασίες που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 September 2001 - 11:30:28 UTC