Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΗΕ-Τρομοκρατία-"Πάγωμα" κεφαλαίων
  • [02] Σύσκεψη για μέτρα ασφαλείας.
  • [03] Χρηματιστήριο-Ωράριο.
  • [04] Επίσκεψη Σημίτη στην Κομοτηνή.
  • [05] Στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Καραμανλής
  • [06] Υπουργικό συμβούλιο για προϋπολογισμό
  • [07] Υγεία Κ. Χατζηχρήστου
  • [08] Πρωτοφανές έγκλημα στα Χανιά.

  • [01] ΟΗΕ-Τρομοκρατία-"Πάγωμα" κεφαλαίων

    29/09/2001 10:45:16

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε το σχέδιο των ΗΠΑ, το οποίο δεσμεύει όλα τα κράτη μέλη του Οργανισμού να παγώσουν την χρηματοδότηση των υπόπτων για τρομοκρατία και να λάβουν μέτρα εναντίον των οργανώσεων που τους βοηθούν. Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ οι ΗΠΑ είναι ανήσυχες για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον υπηκόων της σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο μεταξύ, η πακιστανική αντιπροσωπεία και οι Ταλιμπάν συμφώνησαν για την διεξαγωγή περαιτέρω συνομιλιών

    [02] Σύσκεψη για μέτρα ασφαλείας.

    29/09/2001 10:45:10

    Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Εξετάστηκε η λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας, ενώ συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση του ελέγχου των λογαριασμών και η επίσπευση της έκδοσης νέων διαβατηρίων. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, θα επισκεφθεί τη Δευτέρα τη Μόσχα και το Βερολίνο για συνομιλίες με το Ρώσο και Γερμανό ομόλογό του. Την Τρίτη ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ.

    [03] Χρηματιστήριο-Ωράριο.

    29/09/2001 10:45:03

    Και την ερχόμενη εβδομάδα το ωράριο λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα είναι απο τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το βράδυ. Χθες η Σοφοκλέους σημείωσε σημαντική άνοδο και κατέγραψε κέρδη της τάξης του 2,47%. Ανοδικά κινήθηκαν και τα διεθνή χρηματιστήρια, ενώ ο Ντάουν Τζόουνς στη Νέα Υόρκη έκλεισε με άνοδο 1,9%.

    [04] Επίσκεψη Σημίτη στην Κομοτηνή.

    29/09/2001 10:44:57

    Την Κομοτηνή επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος θα εγκαινιάσει δύο έργα της ΔΕΗ. Πρόκειται για το φράγμα Γρατινης και το θερμοηλεκτρικό σταθμό φυσικού αερίου συνδυασμένης χρήσης.

    [05] Στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Καραμανλής

    29/09/2001 10:44:51

    Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται απο χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση κομματικών στελεχών εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα τους θα είναι αυριανή κυβέρνηση. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βυθίζεται και κούρασε τους πολίτες, ενώ ο κ. Σημίτης όπως είπε θα καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των ολίγων και της ανεργίας. Σήμερα ο κ. Καραμανλης θα επισκεφθεί το εργοστάσιο καπνιοβιομηχανίας ΣΕΚΕ στον Εύοσμο, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

    [06] Υπουργικό συμβούλιο για προϋπολογισμό

    29/09/2001 10:44:45

    Συνεδριάζει την Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο, με βασικό θέμα τον προϋπολογισμό του 2002. Τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μαζί με το προσχέδιο του προϋπολογισμού και το εναλλακτικό σενάριο με τις νέες προβλέψεις απο τις επιπτώσεις που ενδεχομένως να επηρεάσουν την οικονομία απο το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ. Στο προσχέδιο θα προβλέπονται μόνο περικοπές καταναλωτικών δαπανών.

    [07] Υγεία Κ. Χατζηχρήστου

    29/09/2001 10:44:38

    Ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτηρίζεται η υγεία του δημοφιλούς ηθοποιού Κώστα Χατζηχρήστου, ο οποίος νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του η υγεία του επιδεινώθηκε κατά τα τελευταία 24ωρα, καθώς ζωτικά όργανα υπολειτουργούν, ενώ ο οργανισμός του δεν αντιδρά πλέον στη θεραπευτική αγωγή που του χορηγείται.

    [08] Πρωτοφανές έγκλημα στα Χανιά.

    29/09/2001 10:44:32

    Αντιμέτωπες με μία πρωτοφανή υπόθεση ανθρωποκτονίας βρίσκονται οι διωκτικές αρχές στα Χανιά. Μία 48χρονη ιερόδουλος σκότωσε με πιστόλι και στη συνέχεια έθαψε στον κήπο του σπιτιού της τον 38χρονο φίλο της.

    Δράστης της πρωτοφανούς εγκληματικής ενέργειας είναι σύμφωνα με την αστυνομία η Μαριάννα Σουβαρή, 48 χρόνων, απο τα Χανιά που εργαζόταν ως ιερόδουλος στη Ρόδο και θύμα ο Αριστείδης Κουριμπής απο τις Αμικλές Λακωνίας κάτοικος εν ζωή Ηρακλείου.Το άγριο έγκλημα έγινε τις πρωινές ώρες στο ισόγειο διαμερίσματος που ανήκε στη Σουβαρή στην διασταύρωση των οδών Αναγνώστου Μάντακα και Αναπαύσεως στα Χανιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 September 2001 - 11:31:14 UTC