Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές στο Αφγανιστάν.
  • [02] Παπαντωνίου-"Οι επιπτώσεις στην οικονομία θα είναι βραχυπρόθεσμες"
  • [03] Συνάντηση Τσοχατζόπουλου-Μπακογιάννη
  • [04] Ομιλία Καραμανλή στην ΚΟ της ΝΔ
  • [05] Συνάντηση Σημίτη-Σκανδαλίδη-Εξετάστηκαν θέματα για το επικείμενο
  • [06] Ιερα Σύνοδος-Χριστόδουλος-Κρητική στον πρωθυπουργό
  • [07] Φραγκφούρτη-Διεθνή Εκθεση Βιβλίου-Στεφανόπουλος
  • [08] Κρήτη-Λαθρομετανάστες
  • [09] Κόμματα - Αντιδράσεις .
  • [10] Δημοσκόπηση.
  • [11] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ .
  • [12] ΝΔ .

  • [01] Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές στο Αφγανιστάν.

    09/10/2001 13:29:30

  • Νέες αεροπορικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας και τα ξημερώματα οι αμερικανικές δυνάμεις με στόχους στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κυρίως στην Καμπούλ και την Κανταχάρ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τέσσερις άνθρωποι της ομάδας ναρκοσυλλεκτών, που χρηματοδοτείται απο τον ΟΗΕ, σκοτώθηκαν απο τις επιθέσεις. Στο μεταξύ εντείνονται οι φόβοι των ΗΠΑ αλλά και των άλλων χωρών της Δύσης, για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών αντιποίνων στις επιθέσεις στο Αφγανιστάν. Στη Φλόριδα των ΗΠΑ εντοπίστηκε και δεύτερο κρούσμα μόλυνσης απο το βακτηρίδιο του άνθρακα σε συνάδελφο του 63χρονου που πέθανε την περασμένη εβδομάδα απο την ίδια αιτία στο δυτικό Παλμ Μπίτς. Οι αρχές, πάντως αναφέρουν οτι μέχρι τώρα δεν έχουν έρθει στην επιφάνεια ύποπτες ενδείξεις σχετικά με την υπόθεση.

    [02] Παπαντωνίου-"Οι επιπτώσεις στην οικονομία θα είναι βραχυπρόθεσμες"

    09/10/2001 13:29:22

  • Εάν η κατάσταση παραμείνει υπό έλεγχο οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία θα είναι βραχυπρόθεσμες δήλωσε το πρωί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με αντικείμενο το τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Ο κ.Παπαντωνίου τόνισε ότι πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή, γιατί αν συνεχιστεί η διεθνής κρίση, θα αναθεωρηθεί η οικονομική μας πολιτική.

    [03] Συνάντηση Τσοχατζόπουλου-Μπακογιάννη

    09/10/2001 13:29:14

  • Για τις διεθνείς εξελίξεις ενημέρωσε το πρωί την τομεάρχη Εξωτερικών και Αμυνας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και το βουλευτή του κόμματος Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος. Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται εθνική συνεννόηση και τα κόμματα θα πρέπει να συμβάλουν με τις δικές τους δυνάμεις. Χαρακτήρισε την ενημέρωση πλήρη και καλό το σχεδιασμό των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση ενδεχομένων απειλών στη χώρα μας.

    [04] Ομιλία Καραμανλή στην ΚΟ της ΝΔ

    09/10/2001 13:29:05

  • Στις διεθνείς εξελίξεις, όπως αυτές διαγράφονται μετά τη στρατιωτική απάντηση των ΗΠΑ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του. Ο κ.Καραμανλής τόνισε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και γίνονται ύστερα από αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί, όπως είπε, υπάρχει επικέντρωση της εστίας της τρομοκρατίας, ώστε να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των αθώων πολιτών. Αναφερόμενος στα μέτρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ζήτησε η ασφάλειά τους να μετατραπεί σε διεθνή υπόθεση. Επίσης ο κ.Καραμανλής επέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την υπόθεση του Κτηματολογίου, της ΔΕΚΑ, και τις ελληνοποιήσεις και πρόσθεσε ότι τίποτα δεν διαγράφεται και δεν παραγράφεται.

    [05] Συνάντηση Σημίτη-Σκανδαλίδη-Εξετάστηκαν θέματα για το επικείμενο συνέδριο.

    09/10/2001 13:28:54

  • Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το μεσημέρι με τον απερχόμενο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη και συζήτησαν θέματα που αφορούν το συνέδριο του κόμματος, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν μεθαύριο Πέμπτη. Για το ίδιο θέμα θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στη Χαριλάου Τρικούπη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Κώστα Σημίτη.

    [06] Ιερα Σύνοδος-Χριστόδουλος-Κρητική στον πρωθυπουργό

    09/10/2001 13:28:42

  • Αρχισαν το πρωί στη Μονή Πετράκη, οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στην ομιλία του έδωσε απαντήσεις σε όλα τα θέματα που απασχολούν την εκκλησία το τελευταίο διάστημα. Επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα κατά των διαφωνούντων ιερέων λέγοντας ότι είναι πικρό και θλιβερό φαινόμενο παρακμής η εμφάνιση στους κόλπους της εκκλησίας του κοσμικού φαινομένου της αντιπολίτευσης. Αναφερόμενος στο θέμα των ταυτοτήτων μίλησε για την ελληνική υποκουλτούρα η οποία καταλόγισε ευθύνες στην εκκλησία. Ασκησε κριτική στον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι απέφυγε μέχρι σήμερα επιμελώς να δηλώσει ο ίδιος, σαφώς και επισήμως ότι η κυβέρνησή του δεν έχει σκοπό να λάβει κανένα από τα μέτρα που συζητούνται ή που εισηγήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Η εκκλησία υπογράμμισε ο κ.Χριστόδουλος δεν πολεμά την κυβέρνηση αλλά διαφωνεί με μια συγκεκριμένη απόφασή της.

    [07] Φραγκφούρτη-Διεθνή Εκθεση Βιβλίου-Στεφανόπουλος

    09/10/2001 13:28:27

  • Στη Φραγκφούρτη μετέβη σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, προκειμένου να εγκαινιάσει το απόγευμα τη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου. Σημειώνεται ότι στην έκθεση αυτή τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα.

    [08] Κρήτη-Λαθρομετανάστες

    09/10/2001 13:28:15

    Σε συναγερμό έχουν τεθεί απο το πρωί οι Λιμενικές Αρχές της Κρήτης μετά τον εντοπισμό στο Ρέθυμνο 156 λαθρομεταναστών απο το Μαρόκο τους οποίους εγκατέλειψε άγνωστο σκάφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι δουλέμποροι που τους μετέφεραν, τους αποβίβασαν στην εκβολή του Γηροποτάμου λέγοντάς τους ότι έφθασαν στην Ιταλία που ήταν και ο προορισμός τους. Εξάλλου 50 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν το πρωί στον Πόρο ενώ καταζητούνται οι δουλέμποροι που τους μετέφεραν

    [09] Κόμματα - Αντιδράσεις .

    09/10/2001 08:33:46

    Η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, ενώ σήμερα ο υπουργός Αμυνας κ. Τσοχατζόπουλος θα ενημερώσει την τομεάρχη Εξωτερικών και Αμυνας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. Την αντίθεσή τους στους αμερικανικούς βομβαρδισμούς εξέφρασαν η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας. Χθες πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    [10] Δημοσκόπηση.

    09/10/2001 08:33:40

    Ενας στους δυο Ελληνες πολίτες φοβάται τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα μας, δυο στους τρεις ομως θεωρούν άδικη την πολεμική επιχείρηση κατά του Αφγανιστάν. Δημοσκόπηση της MWG ALCO, που δημοσιεύεται σήμερα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ δείχνει οτι η πλειοψηφία της ελληνικής κοινής γνώμης αντιτίθεται στην επίθεση κατά του Αφγανιστάν, τη θεωρεί μεμονωμένη αντίδραση των ΗΠΑ απέναντι σε μια χώρα και οχι απάντηση της παγκόσμιας κοινότητας κατά της τρομοκρατίας και προβλέπει οτι θα είναι αναποτελεσματική και θα ανοίξει ένα μακροχρόνιο κύκλο βίας".

    [11] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ .

    09/10/2001 08:33:33

    Ολα είναι έτοιμα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας για να υποδεχθεί την Πέμπτη τους 6.000 συνέδρους του ΠΑΣΟΚ. Οι τετραήμερες εργασίες του 6ου συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος θα ξεκινήσουν με ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Το απόγευμα υπό την προεδρία του συνεδριάζει για τελευταία φορά, το απερχόμενο Εκτελεστικό Γραφείο.

    [12] ΝΔ .

    09/10/2001 08:33:26

    Υπό την προεδρία του αρχηγού της ΝΔ Κώστα Καραμανλή συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς στις διεθνείς εξελίξεις, όπως αυτές διαγράφονται με την στρατιωτική απάντηση των ΗΠΑ, αλλά και στα εσωτερικά θέματα με αιχμή το Εθνικό Κτηματολόγιο και την υπόθεση ΔΕΚΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 October 2001 - 11:30:36 UTC