Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνετρίβη πολεμικό αεροσκάφος-Σώος ο χειριστής του.
  • [02] Με τον Τόμας Μίλερ συναντήθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος
  • [03] Φανάρι-Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με Οικουμενικό Πατριάρχη.
  • [04] Αρχίζει αύριο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
  • [05] Δίκη Αβραάμ Λεσπέρογλου
  • [06] Πετρέλαιο-φόρος κατανάλωσης
  • [07] Πλαφόν στα δίδακτρα
  • [08] Συνεχίζονται οι επιδρομές στο Αφγανιστάν-ΗΠΑ-Κρούσματα της ασθένειας
  • [09] ΗΠΑ-Αφγανιστάν .

  • [01] Συνετρίβη πολεμικό αεροσκάφος-Σώος ο χειριστής του.

    10/10/2001 13:51:54

    Πολεμικό αεροσκάφος τύπου "Α-7 Κορσέρ" κατέπεσε δέκα λεπτά πριν από τη μία, 4 ναυτικά μίλια ανατολικά του αεροδρομίου του Αράξου. Ο χειριστής του αεροσκάφους υποσμηναγός Χριστολουκάς Ιωάννης χρησιμοποίησε επιτυχώς το σύστημα αυτόματης εκτίναξης και είναι καλά στην υγεία του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται σε μηχανικό πρόβλημα.

    [02] Με τον Τόμας Μίλερ συναντήθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος

    10/10/2001 13:51:48

    Ο υπουργός Αμυνας Α.Τσοχατζόπουλος συναντήθηκε το μεσημέρι στο Πεντάγωνο με το νέο Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τ.Μίλερ. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι διεθνείς εξελίξεις μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, η πορεία των ελλητουρκικών σχέσεων καθώς και η πορεία των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ο υπουργός Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ σημειώνει ότι η τρομοκρατία είναι ένα φαινόμενο με φασιστική λογική που μας αφορά όλους και προειδοποιεί ότι και η Ελλάδα μπορεί να γίνει στόχος τρομοκρατών.

    [03] Φανάρι-Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με Οικουμενικό Πατριάρχη.

    10/10/2001 13:51:42

    Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε το πρωί στο Φανάρι ο υπουργός Εξωτερικών, Γ.Παπανδρέου ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία για τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης των ηγετών των διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων με στόχο την αποφόρτιση του κλίματος και την προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ των διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών. Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να τεθεί μια τέτοια διάσκεψη υπό την αιγίδα της ΕΕ, πράγμα το οποίο μετέφερε ο κ.Παπανδρέου στον πρόεδρο της ΚΟΜΙΣΙΟΝ, Ρομάνο Πρόντι.

    [04] Αρχίζει αύριο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

    10/10/2001 13:51:35

    Στην τελική ευθεία εισήλθαν οι διαδικασίες για το έκτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν αύριο το μεσημέρι στις κλειστές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή 6.353 συνέδρων. Μετά την έναρξη στη μία μετά το μεσημέρι θα απευθύνει χαιρετισμό ο απ6ερχόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κ.Σκανδαλίδης, ενώ μετά την εκλογή προεδρείου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κ.Σημίτης. Οι ψηφοφορίες για την εκλογή οργάνων, νέου προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, θα γίνουν την Κυριακή.

    [05] Δίκη Αβραάμ Λεσπέρογλου

    10/10/2001 13:51:29

    Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δικάζεται σήμερα ο 47χρονος Αβραάμ Λεσπέρογλου ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή του σε δολοφονικές ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης "Αντικρατική Πάλη". Οι κατηγορίες σε βάρος του Λεσπέρογλου αφορούν την ανάμειξή του στη δολοφονία του εισαγγελέα Γ.Θεοφανόπουλου, στη ληστεία μετά φόνου στο σούπερ μάρκετ "Σκλαβενίτης" στο Γαλάτσι, και στη συμπλοκή του Γκύζη, το 1985. Ο κατηγορούμενος με δήλωσή του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

    [06] Πετρέλαιο-φόρος κατανάλωσης

    10/10/2001 13:51:22

    Σε 6.150 δραχμές ανά χιλιόλιτρο καθορίζεται, για την περίοδο από 15 Οκτωβρίου μέχρι και 26 Απριλίου 2002, ο συντελεστής του ειδικού φόρου κατανάλωσης, που επιβάλλεται στο πετρέλαιο θέρμανσης και στην κηροζίνη θέρμανσης. Αυτό προβλέπει σχετική τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο «Φορολογικές ρυθμίσεις. Στο μεταξύ από τα μεσάνυχτα οι βενζίνες θα πωλούνται φθηνότερες κατά 0,9 δραχμές το λίτρο ενώ αυξάνεται κατά 0,7 δραχμές το πετρέλαιο κίνησης.

    [07] Πλαφόν στα δίδακτρα

    10/10/2001 13:51:16

    Στη Βουλή κατατέθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης τροπολογία η οποία προβλέπει πλαφόν 3,5% στις αυξήσεις των διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, βρεφονηπιακούς σταθμούς και ιδιωτικά ΙΕΚ για το σχολικό έτος 2001-2002. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και σε ποσοστό 7% επί των ακαθάριστων εσόδων της επιχείρησης.

    [08] Συνεχίζονται οι επιδρομές στο Αφγανιστάν-ΗΠΑ-Κρούσματα της ασθένειας άνθρακα.

    10/10/2001 13:51:09

    Συνεχίστηκαν και σήμερα οι αμερικανικές επιδρομές στο Αφγανιστάν και σύμφωνα με τους Ταλιμπάν υπάρχουν δεκάδες θύματα μεταξύ των αμάχων κυρίως στην Καμπούλ και την Κανταχάρ. Στο μεταξύ, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν οτι ήραν όλες τις απαγορεύσεις προς τον Οσάμα μπιν Λάντεν προκειμένου να διεξάγει ελεύθερος τον ιερό πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ. Χθες, η οργάνωσή του "Αλ Κάιντα", χαρακτήρισε τις επιθέσεις στο Αφγανιστάν ως σταυροφορία, προειδοποιώντας οτι ο πόλεμος θα μεταφερθεί στην καρδιά της Αμερικής. Στο μεταξύ συνεχίζεται στη Δύση και κυρίως στις ΗΠΑ η αναστάτωση για τα κρούσματα της ασθένειας του άνθρακα. Το μικρόβιο που σκότωσε έναν 63χρονο στη Φλόριδα, φαίνεται να έχει απομονωθεί, στο κτίριο όπου εργαζόταν το Θύμα. Ενας συνάδελφος του θύματος, είναι φορέας του μικροβίου. Υποπτα αντικείμενα ή επιστολές κινητοποίησαν τις αρχές στο Κεντάκι, το Οχάιο και το Σινσινάτι όπου τέθηκαν σε καραντίνα κτίρια και απολυμάνθηκαν πολίτες. Συναγερμός και στο Μόντρεαλ όταν "ύποπτο" γράμμα έφθασε σε εταιρία προερχόμενο απο την εφημερίδα στη Φλόριδα.

    [09] ΗΠΑ-Αφγανιστάν .

    10/10/2001 09:14:37

    Ιερό πόλεμο κατά των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο κήρυξε το Αφγανιστάν και η οργάνωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ο Λευκός Οίκος απαντώντας στις δηλώσεις της οργάνωσης του Λάντεν, τόνισε ότι ενισχύει την πεποίθησή τους πως η τρομοκρατική αυτή οργάνωση πρέπει να εξαλειφθεί από προσώπου γής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 October 2001 - 11:30:28 UTC