Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γάνδη-Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Σθεναρή υποστήριξη στις ΗΠΑ.
  • [02] Αρχισαν οι χερσαίες επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.
  • [03] Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για Βαλκάνια και Αφγανιστάν.
  • [04] Εκκληση για να σταματήσουν οι φάρσες με ύποπτους φακέλους.
  • [05] Αναδρομικά θα δοθούν οι αυξήσεις σε συνταξιούχους.
  • [06] Μείωση τελών στάθμευσης των αεροσκαφών στο Ελ.Βενιζέλος.
  • [07] Βρυξέλλες-Διάσκεψη ΕΛΚ-Κ.Καραμανλής.
  • [08] Πρωτόπαπας για απασχόληση-Διεθνή ύφεση.
  • [09] Συνάντηση Παπαντωνίου-Μίλερ.

  • [01] Γάνδη-Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Σθεναρή υποστήριξη στις ΗΠΑ.

    19/10/2001 21:44:17

    Η ευρωπαική σύνοδος Γάνδης επιβεβαίωσε την "πλέον σθεναρή υποστήριξή της" στις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στόχος των οποίων είναι "η εξάλειψη" της οργάνωσης Αλ Κάιντα και η εγκαθίδρυση "μιας νόμιμης και αντιπροσωπευτικής κυβέρνησης" στο Αφγανιστάν, ανακοινώθηκε αργά σήμερα το βράδυ από τον βέλγο πρωθυπουργό, Γκι Φερχοφστάτ.

    [02] Αρχισαν οι χερσαίες επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.

    19/10/2001 21:10:32

    Την έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, σηματοδοτεί η αποστολή μικρού αριθμού ανδρών των επίλεκτων αμερικανικών δυνάμεων των Ειδικών Επιχειρήσεων, στο έδαφος της ασιατικής αυτής χώρας. Σήμερα, αμερικανικά αεροσκάφη αγνοώντας οτι η Παρασκευή είναι ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους, εξαπέλυσαν νέο σφοδρό κύμα επιθέσεων εναντίον της Καμπούλ και του Κανταχάρ, από το οποίο σκοτώθηκαν 7 άτομα και 15 τραυματίσθηκαν. Οπως υποστηρίζουν οι Ταλιμπάν, από την αρχή των αμερικανικών επιδρομών, πάνω από 900 έχουν χάσει την ζωή τους, ενώ εκατοντάδες αγνοούνται κάτω από τα ερείπια. Η κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν και το θέμα της τρομοκρατίας, θα απασχολήσουν την σύνοδο κορυφής των "15", οι εργασίες της οποίας άρχισαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Γάνδη του Βελγίου.

    [03] Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για Βαλκάνια και Αφγανιστάν.

    19/10/2001 21:10:25

    Για σενάρια και αναλύσεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, έκανε λόγο ο υπουργός Eθνικής Aμυνας, ερωτηθείς σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τα όσα συζητούνται περί ενίσχυσης της ελληνικής στρατιωτικής παρουσίας στα Bαλκάνια, προς αντικατάσταση αμερικάνικων στρατευμάτων που ίσως μετακινηθούν στο Aφγανιστάν. Δεν απέκλεισε πάντως οτι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, εφόσον αποφασιστεί στο πλαίσιο των συλλογικών οργανισμών ασφαλείας στους οποίους συμμετέχει η Eλλάδα. Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, από την Σαγκάη όπου βρίσκεται για τις εργασίες της συνόδου κορυφής του Οικονομικού φόρουμ των ασιατικών χωρών, δήλωσε οτι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν διαπιστώσει μέχρι στιγμής κάποια σχέση των κρουσμάτων άνθρακα στις ΗΠΑ και του δικτύου του Μπιν Λάντεν.

    [04] Εκκληση για να σταματήσουν οι φάρσες με ύποπτους φακέλους.

    19/10/2001 21:10:18

    Στην Αθήνα, με διώξεις απειλεί η γγ πολιτικής προστασίας, όσουν κάνουν φάρσα με δήθεν ύποπτους φακέλους. Ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Τηλέμαχος Χυτήρης, απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν οι κακόγουστες φάρσες, τονίζοντας οτι υπάρχει σημαντικό οικονομικό κόστος, προκειμένου να γίνουν οι εξετάσεις για το περιεχόμενο των φακέλων. Στο μεταξύ σήμερα, εντοπίσθηκε φάκελος στα γραφεία των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην Κέρκυρα, ο οποίος περιείχε ύποπτη σκόνη. Στο νησί μετέβη ελικόπτερο με αξιωματικούς της πυροσβεστικής, οι οποίοι παρέλαβαν τον φάκελο και τον μετέφεραν σε ειδικά εργαστήρια στην Αθήνα, για να εξακριβωθεί περί τίνος πρόκειται. Ερευνα διεξάγεται και στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας για το περιεχόμενο δύο φακέλων, ο ένας από την Αίγυπτο και ο άλλος από την Ολλανδία. Τέλος, κακόγουστη φάρσα αποδείχθηκε το χθεσινό περιστατικό με τον δήθεν ύποπτο φάκελο που αναστάτωσε το προσωπικό του υπουργείου Υγείας. Στο μεταξύ, ένας εργαζόμενος στην εφημερίδα "Νιου Γιόρκ Ποστ" μολύνθηκε από την ασθένεια του δερματικού άνθρακα, όπως αποδείχτηκε από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Η ανακάλυψη έγινε μετά από την υποβολή των εργαζομένων και σε μια δεύτερη σειρά ιατρικών εξετάσεων.

    Σημειώνεται ότι η εφημερίδα αυτή είναι το τέταρτο μέσο μαζικής ενημέρωσης στη Νέα Υόρκη που κτυπήθηκε από τη νόσο, μετά από το NBC News, το ABC News και το CBS News.

    [05] Αναδρομικά θα δοθούν οι αυξήσεις σε συνταξιούχους.

    19/10/2001 21:10:10

    Αναδρομικά από 1.1.2001, θα χορηγηθούν οι αυξήσεις στα επιδόματα εξομάλυνσης των πολιτικών συνταξιούχων. Η καταβολή των αυξήσεων στα επιδόματα εξομάλυνσης, καθώς και η αύξηση στις συντάξεις διαφόρων κατηγοριών συνταξιούχων του Δημοσίου, προβλέπονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε στη δημοσιότητα και αναμένεται να κατατεθεί στο προσεχές διάστημα στη Βουλή. Το νομοσχέδιο, που μεταξύ άλλων προβλέπει τη χορήγηση αναδρομικά από 1.1.2001 των επιδομάτων εξομάλυνσης στους πολιτικούς συνταξιούχους, την αύξηση αναδρομικά από 1.1.2001 των συντάξεων των σιδηροδρομικών υπαλλήλων, την αύξηση του κατώτατου ορίου των πολεμικών συντάξεων, τη χορήγηση συντάξεων σε νεφροπαθείς υπαλλήλους με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%, καθώς και άλλα συνταξιοδοτικά θέματα, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Δρυ.

    [06] Μείωση τελών στάθμευσης των αεροσκαφών στο Ελ.Βενιζέλος.

    19/10/2001 21:10:02

    Την μείωση των τελών στάθμευσης αεροσκαφών στο νέο αεροδρόμιο Αθηνών προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ Αθανασίου Χειμάρα. Ο κ. Δρυς είπε ότι είναι προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ένα πρόγραμμα παροχής κινήτρων προς αερομεταφορείς, με σκοπό τη μείωση των τελών προσγείωσης και στάθμευσης και την ενίσχυση των μεμονωμένων δρομολογίων. Σύντομα πρόσθεσε, θα υπάρξει μια νέα τιμολογιακή πολιτική που θα καταστήσει το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος περισσότερο ανταγωνιστικό.

    [07] Βρυξέλλες-Διάσκεψη ΕΛΚ-Κ.Καραμανλής.

    19/10/2001 21:09:54

    Ολοκληρώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες, οι εργασίες των αρχηγών των κομμάτων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο αρχηγός της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, που συμμετείχε στις εργασίες, δήλωσε οτι κάτω από τις νέες συνθήκες η ενωμένη Ευρώπη θα πρέπει να εγγυηθεί την ασφάλεια και τη δημοκρατία για όλους τους πολίτες της. Για να συμβεί αυτό, πρόσθεσε, θα πρέπει να προωθηθεί η διαμόρφωση της κοινής εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας της ΕΕ. Ο κ.Καραμανλής υποστήριξε οτι θα πρέπει να επιδιωχθεί η δημιουργία αυτόνομου παλαιστινιακού κράτους, διευκρίνισε ωστόσο, οτι θα πρέπει να εξασφαλισθεί και η ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ. Το μεσημέρι άρχισε στις Βρυξέλλες και η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπου το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    [08] Πρωτόπαπας για απασχόληση-Διεθνή ύφεση.

    19/10/2001 21:09:42

    Λανθασμένες, χαρακτήρισε τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας για πιθανή μείωση της απασχόλησης λόγω της διεθνούς ύφεσης, ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαπας. Η ελληνική οικονομία, υπογράμμισε ο κ. Πρωτόπαπας δεν θα επηρεαστεί από το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, αν και αναγνώρισε ότι η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία, προσοχή και προγραμματισμό. Τη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του ΣΕΒΒΕ, εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο οποίος προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν κινητοποιήσεις αν πραγματοποιηθούν οι απειλές. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Γιαννίτσης, μιλώντας στα εγκαίνια του παρατηρητηρίου Απασχόλησης στην Αγία Παρασκευή, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μείωση της ανεργίας μέσα στο 2000 και εκτίμησε ότι η απασχόληση στην Ελλάδα θα αυξηθεί μέσα στο 2001.

    [09] Συνάντηση Παπαντωνίου-Μίλερ.

    19/10/2001 21:09:33

    Ουσιαστική συζήτηση για τις ελληνοαμερικανικές οικονομικές σχέσεις και όχι μόνο, είχε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου στο υπουργείο, με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τόμας Μίλερ. Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα σχετικά με τις επιπτώσεις που είχε και θα έχει στην παγκόσμια οικονομία, το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Κοινή διαπίστωση, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού, είναι ότι δεν αλλάζουν τα βασικά οικονομικά δεδομένα. Από την πλευρά του, ο κ. Μίλερ, επισήμανε τη στενή συνεργασία μεταξύ των ελληνικών και των αμερικανικών επιχειρήσεων σε ότι αφορά την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στα Βαλκάνια και επιβεβαίωσε τη στενή συνεργασία των δύο χωρών για το πάγωμα λογαριασμών και την προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 October 2001 - 20:30:27 UTC