Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Φιλελεύθεροι"-Αναστολή λειτουργίας του κόμματος-ΝΔ-Αντιδράσεις
  • [02] Αναστέλλουν τη λειτουργία τους οι "Φιλελεύθεροι".
  • [03] Νέο κύμα αεροπορικών επιθέσεων εναντίον της Καμπούλ.
  • [04] Θετικά ίχνη άνθρακα στην αμερικανική βουλή.
  • [05] Συνεδριάζει αύριο η ΚΕ ΠΑΣΟΚ-Συνέντευξη Λαλιώτη.
  • [06] Νέα επίθεση εναντίον του κ.Λαλιώτη απο Ντόρα Μπακογιάννη.

  • [01] "Φιλελεύθεροι"-Αναστολή λειτουργίας του κόμματος-ΝΔ-Αντιδράσεις

    21/10/2001 12:34:45

    Ο Στέφανος Μάνος έχει θέση στη Νέα Δημοκρατία, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας την απόφαση των "Φιλελευθέρων" να αναστείλουν τη λειτουργία τους. Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ελπίδα ότι θα δώσουν και πάλι μαζί τη μάχη στις προσεχείς εκλογές, όπως έγινε και στις προηγούμενες.

    Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Εβερτ, είπε ότι δεν είναι ευχάριστη η εξέλιξη και τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του κ. Μάνου στη Νέα Δημοκρατία.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός της αναστολής των "Φιλελευθέρων" και τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία έχει υποστηρίξει και θα υποστηρίξει τη Βουλή την ανάγκη να υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση και στα μικρά κόμματα, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν

    [02] Αναστέλλουν τη λειτουργία τους οι "Φιλελεύθεροι".

    21/10/2001 11:20:12

    Αναστέλλουν τη λειτουργία τους οι "Φιλελεύθεροι" του Στέφανου Μάνου, μετά από απόφαση που ελήφθη χθες και σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Σε λίγη ώρα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση του κ. Στέφανου Μάνου, όπου μεταξύ άλλων θα αναφέρεται ότι οι "Φιλελεύθεροι" δεν θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές, αλλά ούτε και ο ίδιος ο πρώην υπουργός. Βασικοί παράγοντες που συνετέλεσαν στην απόφαση αυτή ήταν τόσο η εκλογική πορεία του κόμματος όσο και σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

    [03] Νέο κύμα αεροπορικών επιθέσεων εναντίον της Καμπούλ.

    21/10/2001 09:50:25

    Σειρά αλλεπάλληλων αεροπορικών επιθέσεων εναντίον της Καμπούλ, εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας αμερικανικά αεροσκάφη. Ανταποκριτής του γαλλικού πρακτορείου απο την Αφγανική πρωτεύουσα έκανε λόγο για τουλάχιστον επτά εκρήξεις, ενω μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί, αν υπήρξαν θύματα η ζημιές, απο το νέο κύμα επιθέσεων.

    Ο αρχηγός του μικτού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε οτι στο μέλλον, εκτός απο τις αεροπορικές επιθέσεις στο έδαφος του Αφγανιστάν, θα πραγματοποιούνται και χερσαίες επιχειρήσεις των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων. Αναφερόμενος στη χθεσινή πρώτη επιχείρηση των Αμερικανών κομμάντος, ανέφερε οτι οι δυνάμεις αυτές κατέστρεψαν στόχους που συνδέονται με τρομοκρατικές δραστηριότητες, τη διοίκηση και τον έλεγχο του καθεστώτος των Ταλιμπάν. Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν οτι κατα την επιχείρηση των επίλεκτων δυνάμεων, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρείς τραυματίστηκαν, κατά τη συντριβή ενός ελικοπτέρου στο Πακιστάν.

    [04] Θετικά ίχνη άνθρακα στην αμερικανική βουλή.

    21/10/2001 09:50:19

  • Εντονη ανησυχία στις αμερικανικές αρχές, προκαλούν τα Θετικά ίχνη άνθρακα που βρέθηκαν χθές στην αίθουσα αλληλογραφίας, στη βουλή των αντιπροσώπων, η οποία έχει διακόψει τις εργασίες της απο την περασμένη εβδομάδα μέχρι την προσεχή Τρίτη για λόγους ασφαλείας. Περίπου 40 άτομα στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων 28 που εργάζονται στην αμερικανική Γερουσία, έχουν εκτεθεί στο βακτήριο του άνθρακα τον τελευταίο μήνα. Οκτώ άτομα μολύνθηκαν απο την ασθένεια και ένας άνδρας πέθανε, αλλά μέχρι στιγμής οι αρχές δεν γνωρίζουν εάν τα κρούσματα αυτά σχετίζονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις τις 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς, δήλωσε χθές απο τη Σανγάκη οτι τα κρούσματα με το θανατηφόρο βακτήριο του άνθρακα αποτελούν "τρομοκρατική ενέργεια". Στο μεταξύ η κυβέρνηση της Αργεντινής επιβεβαίωσε χθές οτι επιστολή που εστάλη στη διεύθυνση μίας ιδιωτικής κατοικίας στο Μπουένος Αϊρες, περιείχε σπόρια του άνθρακα. Σύμφωνα με τις αρχές, το γράμμα εκτιμάται οτι είχε ταχυδρομηθεί από το Μαϊάμι της Φλόριντα.

    [05] Συνεδριάζει αύριο η ΚΕ ΠΑΣΟΚ-Συνέντευξη Λαλιώτη.

    21/10/2001 09:50:13

    Στα μέσα της προσεχούς εβδομάδος προσδιορίζεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ανακοίνωση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Αύριο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή προέκυψε μετά το έκτο συνέδριο του κόμματος και θα εκλέξει το νέο γραμματέα της, αλλά και τα μέλη που θα στελεχώσουν το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ. Αμέσως μετά, αναμένεται ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με τον απερχόμενο υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη, ο επικείμενος ανασχηματισμός πρέπει να περιέχει ανανένωση, συνέχεια και εναλλαγή. Σε συνέντευξή του στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο κ. Λαλιώτης, που αύριο αναμένεται να εκλεγεί απο την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη θέση του γραμματέα του Κινήματος, αναφέρεται στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι τόσο το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όσο και ο αρχηγός του ο κ. Καραμανλής, πρέπει να συμφιλιωθούν με την ιδέα ότι θα με βρίσκουν πάντα μπροστά τους, όρθιο, μαχόμενο και δημιουργικό. Για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και τα κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, τονίζει ότι οι σχέσεις του με τον Ακη Τσοχατζόπουλο δεν έχουν αναφορά μόνο στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον, ενώ για τον Γιώργο Παπανδρέου αναφέρει "είμαστε σαν αδέλφια αλλά δεν είμαστε δίδυμοι" και με νόημα προσθέτει "ας αφήσουμε τις δελφινομαχίες, είναι ανόητες και αμαχίες".

    [06] Νέα επίθεση εναντίον του κ.Λαλιώτη απο Ντόρα Μπακογιάννη.

    21/10/2001 09:50:06

  • Υστατη γραμμή άμυνας της κυβέρνησης Σημίτη χαρακτηρίζει η Ντ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον Τύπο της Κυριακής, τη "νέα σκευωρία που στήνει ο Κ. Λαλιώτης". Μιλά ευθέως για ταύτιση του Κ. Σημίτη με τον Κ. Λαλιώτη τονίζοντας ότι πίσω απο όλα αυτά είναι το "δόγμα των Δολιανών", η επιλογή της ρήξης, της όξυνσης και της χάλκευσης νέων διαχωριστικών γραμμών. Σημίτης και Λαλιώτης εκτιμά η κ. Μπακογιάννη ετοιμάζουν την επόμενη μέρα, τη διαδοχή Σημίτη και τη συγκράτηση ενός ποσοστού που θα εξασφαλίσει μια δυναμική αντιπολίτευση, "ένα ποσοστό που θα επιτρέψει να αποφύγει το ΠΑΣΟΚ την πλήρη συντριβή".
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 October 2001 - 11:30:16 UTC