Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΕ ΠΑΣΟΚ-συνεδρίαση
  • [02] ΝΔ-"αντικυβερνητικό μέτωπο"
  • [03] Αναστολή λειτουργίας "Φιλελευθέρων"
  • [04] Κόντρα Κωνσταντόπουλου-Δαμανάκης
  • [05] Δίκη Λεσπέρογλου
  • [06] Γ.Παπανδρέου-επίσκεψη στην Τεχεράνη
  • [07] Σύλληψη λαθρομεταναστών-δουλεμπόρων
  • [08] Αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις
  • [09] ΗΠΑ-Ασθένεια του άνθρακα
  • [10] Στον ανακριτή για εργατικό δυστύχημα
  • [11] Λαθρομετανάστες
  • [12] Αφγανιστάν-ΗΠΑ
  • [13] Κυβέρνηση-ΠΑΣΟΚ
  • [14] ΝΔ-Δημοτικές εκλογές

  • [01] ΚΕ ΠΑΣΟΚ-συνεδρίαση

    22/10/2001 14:25:45

    Συνεδριάζει από το μεσημέρι η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να επιλέξει το νέο γραμματέα του κόμματος, καθώς και τα μέλη του ΕΓ. Θεωρείται βέβαιο ότι τη θέση του γραμματέα θα καταλάβει ο Κ.Λαλιώτης, ο οποίος αναμένεται να είναι και ο μοναδικός υποψήφιος. Το ενδιαφέρον της σημερινής συνεδρίασης επικεντρώνεται στη σύνθεση του ΕΓ και ποιά άτομα θα αποτελέσουν τα μέλη του. Αύριο ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

    [02] ΝΔ-"αντικυβερνητικό μέτωπο"

    22/10/2001 14:25:37

    Χαρακτηριστικά πολιτικής αναμέτρησης προσδίδει η ΝΔ στις δημοτικές εκλογές σ' ό,τι αφορά τους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας και τις νομαρχίες. Οπως είπε ο Κ.Καραμανλής,τα αποτελέσματα των εκλογών αυτών θα έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Εκανε άνοιγμα προς την Αριστερά και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε ένα αντικυβερνητικό μέτωπο. Στο μεταξύ ανοικτό άφησε ο Δ.Αβραμόπουλος το ενδεχόμενο να θέσει και πάλι υποψηφιότητα για το δήμο της Αθήνας, εφόσον, όπως είπε γίνει δεκτή η πρότασή του να καταστεί η Αθήνα Μητροπολιτικός δήμος.

    [03] Αναστολή λειτουργίας "Φιλελευθέρων"

    22/10/2001 14:25:31

    Την αναστολή λειτουργίας του κόμματος των "Φιλελευθέρων" ανακοίνωσε ο πρόεδρός τους Στέφανος Μάνος, μετά από απόφαση της ΚΕ. Ο κ. Μάνος δήλωσε ότι οι "Φιλελεύθεροι" δεν θα κατέλθουν στις επόμενες εκλογές, αλλά ούτε και ο ίδιος, θέτοντας ως βασικούς παράγοντες τόσο την εκλογική πορεία του κόμματος όσο και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Ο κ.Μάνος και ο βουλευτής της Επικρατείας Γιώργος Ψαχαρόπουλος θα παραμείνουν στη Βουλή ως ανεξάρτητοι. Υπέρ της επιστροφής Μάνου στη ΝΔ, τάχθηκαν η κ.Μπακογιάννη και ο Μ.Εβερτ.

    [04] Κόντρα Κωνσταντόπουλου-Δαμανάκης

    22/10/2001 14:25:24

    Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ, η πολιτική απόφαση, στην οποία περιέχεται κριτική κατά της Μαρίας Δαμανάκη για τις δηλώσεις της σχετικά με τη στάση του κόμματος στα θέματα της τρομοκρατίας και των συμμαχιών. Από την ψηφοφορία αποχώρησαν όλα τα μέλη της ανανεωτικής πτέρυγας. Σε δηλώσεις της η κυρία Δαμανάκη επανέλαβε ότι η διαφορετική άποψη δεν μπορεί να φυλακιστεί και πρόσθεσε πως η ίδια θα αγωνιστεί ώστε η ανανεωτική αριστερά να έχει το πρόσωπο που της αξίζει.

    [05] Δίκη Λεσπέρογλου

    22/10/2001 14:25:18

    Αρνήθηκε στην απολογία του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο Αβραάμ Λεσπέρογλου κάθε ανάμειξή του στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Επανέλαβε οτι οι κατηγορίες που του απαγγέλονται αποτελούν κατασκεύασμα που εξυπηρετεί την προσπάθεια των αρχών να ποινικοποιήσει τον χώρο της άκρας αριστεράς. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη με την αγόρευση της εισαγγελέως κυρίας Αικατερίνης Πιστόλη.

    [06] Γ.Παπανδρέου-επίσκεψη στην Τεχεράνη

    22/10/2001 14:25:11

    Επίσημη επίσκεψη στην Τεχεράνη θα πραγματοποιήσει στις 2 Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Παπανδρέου είχε επισκεφθεί και τη Συρία στο πλαίσιο της προσπάθειας να πειστεί η Δαμασκός να συμβαδίσει με τη συμμαχία στην εκστρατεία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, προσπάθεια την οποία ο κ.Παπανδρέου θα επαναλάβει στις επαφές που θα έχει στο Ιράν.

    [07] Σύλληψη λαθρομεταναστών-δουλεμπόρων

    22/10/2001 14:25:05

    Συνεχίζεται το κύμα λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Από περιπολικό του Λιμενικού εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ανδρου και Τήνου τουριστικό σκάφος το οποίο μετέφερε 97 λαθρομετανάστες, Αφγανικής και ιρακινής καταγωγής. Τόσο οι λαθρομετανάστες όσο και οι δύο Τούρκοι δουλέμποροι μέλη του πληρώματος του σκάφους συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο Λαύριο.

    [08] Αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις

    22/10/2001 14:24:58

    Mε αμείωτη ένταση συνεχίζονται απο ξηράς και αέρος οι αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν. Την ίδια ώρα το καθεστώτος των Ταλιμπάν, κατηγορεί τις ΗΠΑ, για χρήση χημικών και βιολογικών όπλων, στους βομβαρδισμούς. Εκπρόσωπος των Αφγανών δήλωσε ότι τουλάχιστον 18 άτομα σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς τη νύχτα στην πόλη Τιρίν Κοτ. Ακόμα υποστήριξε τη συντριβή δύο αμερικανικών ελικοπτέρων στα νότια της χώρας, το οποία όπως δήλωσε, είχαν πληγεί νωρίτερα απο τα αντιεροπορικά πυρά των Ταλιμπάν.

    [09] ΗΠΑ-Ασθένεια του άνθρακα

    22/10/2001 14:24:52

    Εντονη ανησυχία στους Αμερικανούς πολίτες, έχουν προκαλέσει πληροφορίες των ΜΜΕ, οτι οι υγιεινομικές αρχές της χώρας, εξετάζουν άλλες πέντε πιθανές περιπτώσεις κρουσμάτων της ασθένειας του άνθρακα. Σύμφωνα με το CNN, 13 από τους 23 εργαστηριακούς ελέγχους δειγμάτων στο κέντρο διαλογής του Χάμιλτον στη Ν.Υόρκη, αποδείχθηκαν θετικοί. Σημειώνεται οτι ο απολογισμός των επιθέσεων με άνθρακα έχει φθάσει έως σήμερα στους εννέα ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας έχει χάσει τη ζωή του.

    [10] Στον ανακριτή για εργατικό δυστύχημα

    22/10/2001 14:24:44

    Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα οι υπεύθυνοι για την έκρηξη στο δεξαμενόπλοιο "Σέιλορ" το Σάββατο στο Πέραμα, απο την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε εργάτες. Ο εισαγγελέας άσκησε χθες εναντίον τους δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή, σε βαθμό κακουργήματος, πρόκληση σωματικών βλαβών και παράβαση του νόμου περί υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Στο μεταξύ σήμερα και αύριο απεργούν οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας τους. Το μεσημέρι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εξω απο το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

    [11] Λαθρομετανάστες

    22/10/2001 08:29:51

    Ενα ακόμη τουρκικό δουλεμπορικό που μετέφερε 97 λαθρομετανάστες, κυρίως ιρακινής καταγωγής εντοπίστηκε απο περιπολικό του Λιμενικού ανοικτά της Ανδρου και μεταφέρθηκε στο Λαύριο.

    [12] Αφγανιστάν-ΗΠΑ

    22/10/2001 08:29:45

    Aμερικανικά αεροπλάνα βομβάρδισαν χθες τη γραμμή του μετώπου των Ταλιμπάν στα βόρεια της Καμπούλ. Οι Ταλιμπάν δήλωσαν οτι σκοτώθηκαν 20-25 μέλη της αμερικανικής ομάδας, που πραγματοποίησε την επιδρομή στο Αφγανιστάν, πληροφορία ομως την οποία χαρακτήρισε ως ευσεβή πόθο των Ταλιμπάν ο αρχηγός του μικτού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, πτέραρχος Ρίτσαρντ Μάιερς. Εντός της εβδομάδος ενδέχεται να αποφασιστεί η επέμβαση και βρετανικών χερσαίων δυνάμεων στο Αφγανιστάν, τονίζει στα σημερινά του δημοσιεύματα ο βρετανικός Τύπος.

    [13] Κυβέρνηση-ΠΑΣΟΚ

    22/10/2001 08:26:20

    Αύριο αναμένεται ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει το νέο κυβερνητικό σχήμα. Οι πληροφορίες τον φέρουν να προβαίνει σε σαρωτικές αλλαγές, με την είσοδο νέων προσώπων και την μετακίνηση κορυφαίων σήμερα υπουργών σε άλλες κυβερνητικές θέσεις. Σήμερα συνέρχεται και η νεοεκλεγείσα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για να αναδείξει τον γραμματέα της, που αναμένεται να είναι ο Κώστας Λαλιώτης, καθώς και το νέο Εκτελεστικό Γραφείο.

    [14] ΝΔ-Δημοτικές εκλογές

    22/10/2001 08:26:13

    Χαρακτηριστικά πολιτικής αναμέτρησης προσδίδει η ΝΔ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές σ' ό,τι αφορά τους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας και τις νομαρχίες. Οπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής, στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ που συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο, τα αποτελέσματα των εκλογών αυτών θα έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 October 2001 - 11:30:35 UTC