Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης
  • [02] Ανελέητο σφυροκόπημα της Καμπούλ, απο τα αμερικανικά αεροσκάφη.
  • [03] Βακτήριο του άνθρακα-Ανησυχία στις ΗΠΑ απο τα νέα κρούσματα.
  • [04] Αγωγή Κ. Μητσοτάκη κατά Κ. Λαλιώτη
  • [05] Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη-Απεργούν οι εργαζόμενοι
  • [06] Ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Καλλιθέας
  • [07] Αγνοείται η τύχη 67χρονου επιβάτη πλοίου στ' ανοχτά της Χίου.
  • [08] Θεσσαλονίκη - Έγκλημα στο κέντρο της πόλης.
  • [09] Ανασχηματισμός .
  • [10] ΠΑΣΟΚ-Κεντρική Επιτροπή .
  • [11] ΝΔ-Κυβέρνηση .
  • [12] Καύσιμα .
  • [13] ΗΠΑ-Αφγανιστάν .
  • [14] Ασθένεια άνθρακα .

  • [01] Σήμερα ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

    23/10/2001 13:35:11

  • Σε ευρύτατο κυβερνητικό ανασχηματισμό αναμένεται να προχωρήσει σήμερα ο πρωθυπουργός. Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινωθεί αργά το απόγευμα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ενώ η ορκωμοσία θα γίνει αύριο το μεσημέρι ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα περιλαμβάνονται πολλά νέα πρόσωπα ενώ θα υπάρξουν και μετακινήσεις υπουργών. Στη θέση του θα παραμείνει στη νέα κυβέρνηση ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Χθες ο Κώστας Λαλιώτης εξελέγη νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Κατά την ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή έλαβε το 82% των ψήφων. Στο νέο εκτελεστικό Γραφείο πρώτη εξελέγη η Βάσω Παπανδρέου και ακολουθούν οι Απόστολος Κακλαμάνης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Ρέππας, Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Νεονάκης, Γιώργος Παπανδρέου, Ακης Τσοχατζόπουλος, Μιλένα Αποστολάκη, Τόνια Αντωνίου και Χρήστος Παπουτσής.

    [02] Ανελέητο σφυροκόπημα της Καμπούλ, απο τα αμερικανικά αεροσκάφη.

    23/10/2001 13:35:04

  • Τουλάχιστον 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, απο το νέο κύμα αεροπορικών επιθέσεων, που εξαπέλυσαν στη διάρκεια τη νύχτας και σήμερα το πρωί οι αμερικανικές δυνάμεις, εναντίο της Καμπούλ και της Χεράτ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, απο τους βομβαρδισμούς των αμερικανικών αεροσκαφών, καταστράφηκαν δεκάδες σπίτια και ένα τζαμί, ενω το πρωί επλήγησαν κοντά στο Κανταχάρ φορτηγά που μετέφεραν πετρέλαιο, με αποτέλεσμα άλλα 5 άτομα να χάσουν τη ζωή τους. Επίσης αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν, οτι αμερικανικά αεροσκάφη έπληξαν τα ξημερώματα, θέσεις των Ταλιμπάν στην πρώτη γραμμή βορείως της Καμπούλ. Την ίδια ώρα η αφγανική αντιπολίτευση, που μάχεται κατά του καθεστώτος των Ταλιμπάν, δηλώνει έτοιμη να προωθήσει τις δυνάμεις της προς την πρωτεύουσα, με στόχο την κατάληψή της. Η εφημερίδα "Γκάρντιαν", αναφέρει οτι πολυάριθμοι αξιωματικοί των Ταλιμπάν, λιποτάκτησαν και έφυγαν απο το Αφγανιστάν απο την επόμενη μέρα των αμερικανικών βομβαρδισμών. Στο μεταξύ ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφλεντ αρνήθηκε σήμερα να διαβεβαιώσει αν οι επιθέσεις των αμερικανικών δυνάμεων θα διακοπούν στη διάρκεια του Ραμαζανιού, που ξεκινά στα μέσα Νοεμβρίου. Επίσης πληροφορίες απο το βρετανικό υπουργείο Αμυνας, αναφέρουν οτι η Βρετανία, αναμένεται να αναπτύξει περίπου 1000 στρατιώτες, περιλαμβανομένων και οπλιτών των επίλεκτων μονάδων sas, προκειμένου να βοηθήσουν τις αμερικανικές επιθέσεις στο έδαφος του Αφγανιστάν. Η Ρωσία, προώθησε χθές μέσω του Τατζικιστάν στο Αφγανιστάν, πενήντα τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, ενω ο ΟΗΕ, υπολογίζει οτι περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, αναμένεται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, εξαιτίας των αμερικανικών επιδρομών.

    [03] Βακτήριο του άνθρακα-Ανησυχία στις ΗΠΑ απο τα νέα κρούσματα.

    23/10/2001 13:34:56

  • Σόκ στην αμερικανική κοινωνία προκαλούν τα αλλεπάλληλα κρούσματα, απο το θανατηφόρο βακτήριο του άνθρακα. Ο επικεφαλής της υπηρεσιών Υγείας της Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε οτι ο θάνατος δύο υπαλλήλων των ταχυδρομικών υπηρεσιών που χειρίζονταν την αλληλογραφία του Καπιτωλίου, "οφείλεται κατα τα φαινόμενα" στην ασθένεια του άνθρακα, ενω όπως υπογράμμισε άλλοι δύο συνάδελφοί τους, διεγνώσθη ότι έχουν προσβληθεί από την αναπνευστική μορφή της νόσου. Πληροφορίες αναφέρουν οτι οι εγκαταστάσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, θα παραμείνουν και σήμερα κλειστές, αναμένοντας τα αποτελέσματα των δοκιμών για τον άνθρακα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για τις εργασίες των δύο σωμάτων, θα εξευρεθεί χώρος στο κτίριο του Γενικού Λογιστηρίου.

    [04] Αγωγή Κ. Μητσοτάκη κατά Κ. Λαλιώτη

    23/10/2001 13:34:50

  • Αγωγή εναντίον του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη κατέθεσαν σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο οι δικηγόροι του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, διεκδικώντας 1 δισ. δραχμές ως αποζημίωση για ηθική βλάβη. Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρεται στους συκοφαντικούς και εν πολλοίς παρανοϊκούς ισχυρισμούς, που όπως είπε, ο πρώην πρωθυπουργός διατύπωσε ο κ.Λαλιώτης εναντίον του ίδιου και της οικογένειάς του. Οι δικηγόροι του κ.Μητσοτάκη θα ζητήσουν να εξεταστεί ως μάρτυρας ο ίδιος για την υπόθεση του αεροδρομίου των Σπάτων και για το θέμα των δύο συμβάσεων που υπογράφηκαν. Ο κ.Μητσοτάκης σε δήλωσή του υπογραμμίζει ότι ο κ.Λαλιώτης προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και παράλληλα να παρεμποδίσει και να τρομοκρατήσει τη δικαιοσύνη για τις υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και τον αφορούν, όπως αυτή του κτηματολογίου.

    [05] Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη-Απεργούν οι εργαζόμενοι

    23/10/2001 13:34:42

  • Απεργούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, διαμαρτυρόμενοι για το πολύνεκρο εργατικό ατύχημα σε δεξαμενόπλοιο. Το μεσημέρι αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Στο μεταξύ, την Πέμπτη θα απολογηθούν στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για το εργατικό ατύχημα στο "Σέιλορ", ενώ εναντίον τους έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο σε βαθμό κακουργήματος.

    [06] Ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Καλλιθέας

    23/10/2001 13:34:35

  • Ενοπλη ληστεία με λεία 20 εκατομμύρια δραχμές έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Καλλιθέα, στην Αθήνα. Δύο άγνωστοι με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, η οποία βρέθηκε αργότερα εγκατελειμένη στην περιοχή.

    [07] Αγνοείται η τύχη 67χρονου επιβάτη πλοίου στ' ανοχτά της Χίου.

    23/10/2001 13:34:28

  • Ενας 67χρονος επιβάτης πλοίου αγνοείται στα ανοιχτά της Χίου. Πρόκειται για τον Θεόδωρο Μάνγκο, ο οποίος οπως πιθανολογείται έπεσε στη θάλασσα, ενώ βρισκόταν στο κατάστρωμα του πλοίου ΘΕΟΦΙΛΟΣ. Η εξαφάνιση καταγγέλθηκε στον πλοίαρχο από τη γυναίκα του. Στη θαλάσσια αυτή περιοχή γίνονται εκτεταμένες έρευνες από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας.

    [08] Θεσσαλονίκη - Έγκλημα στο κέντρο της πόλης.

    23/10/2001 13:34:22

  • Εγκλημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών, αγνώστων λοιπών στοιχείων βρέθηκε δολοφονημένος στην περιοχή Διοικητηρίου. Ο άνδρας βρέθηκε το πρωί από περαστικούς χτυπημένος με σφαίρες στον κρόταφο. Αξιωματικοί της ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται για αλλοδαπό ενώ εικάζεται ότι το έγκλημα έγινε σε άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ο δράστης ή οι δράστες μετέφεραν το νεκρό άνδρα στην περιοχή Διοικητηρίου όπου και τον εγκατέλειψαν.

    [09] Ανασχηματισμός .

    23/10/2001 08:17:57

    Σήμερα ανακοινώνει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανασχηματισμός θα είναι σαρωτικός με αλλαγές και μετακινήσεις προσώπων και στα κορυφαία υπουργεία, οι ίδιες οι πληροφορίες επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός κρατά μέχρι αυτή τη στιγμή κλειστά τα χαρτιά του. Ο μόνος σίγουρα αμετακίνητος στη θέση του είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί την Ουγγαρία, το Μαρόκο, το Λουξεμβούργο και την Τεχεράνη.

    [10] ΠΑΣΟΚ-Κεντρική Επιτροπή .

    23/10/2001 08:17:51

    Υπερψηφίστηκε ο Κώστας Λαλιώτης στη χθεσινή σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για τη θέση του Γραμματέα της λαμβάνοντας 147 ψήφους σε σύνολο 181. Επίσης, χθες εξελέγη και το νέο Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ με τη Βάσω Παπανδρέου να εκλέγεται πρώτη με 147 ψήφους και με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο που ήταν ο Απόστολος Κακλαμάνης με 119 ψήφους. Ακόμη, στο Οργανο εξελέγησαν κατά σειρά οι κκ. Βενιζέλος,Ρέππας,Σκανδαλίδης,Νεονάκης, Γ.Παπανδρέου, Τσοχατζόπουλος,Μιλένα Αποστολάκη, Τόνια Αντωνίου και Παπουτσής.

    [11] ΝΔ-Κυβέρνηση .

    23/10/2001 08:17:44

    Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, γιατί, όπως είπε, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τη δικαιοσύνη, εξαπέλυσε ο Κώστας Καραμανλής στη Βουλή. Απαντώντας ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση σέβεται πλήρως τη δικαστική εξουσία και την ανεξαρτησία των δικαστών. Πρόσθεσε όμως ότι ο απόλυτος σεβασμός δεν σημαίνει ότι οι δικαστές δεν υπόκεινται σε κριτική.

    [12] Καύσιμα .

    23/10/2001 08:17:38

    Συνεχίζεται η πτωτική τάση των τιμών των καυσίμων. Από τα μεσάνυχτα, οι τιμές των βενζινών είναι μειωμένες κατά 3,5 δρχ περίπου το λίτρο και κατά 1 περίπου δραχμή, οι τιμές των πετρελαίων.

    [13] ΗΠΑ-Αφγανιστάν .

    23/10/2001 08:17:31

    Οι αμερικανικές δυνάμεις βομβάρδισαν εκ νέου την Καμπούλ και θέσεις των ενόπλων δυνάμεων των Ταλιμπάν. Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας αρνήθηκε να διαβεβαιώσει ότι θα διακοπούν οι βομβαρδισμοί στη διάρκεια του Ραμαζανιού, που ξεκινά στα μέσα Νοεμβρίου. Οι Ταλιμπάν κατηγόρησαν τις ΗΠΑ ότι οι βόμβες τους έπληξαν χθες ένα νοσοκομείο στην πόλη Χεράτ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 100 άνθρωποι.

    [14] Ασθένεια άνθρακα .

    23/10/2001 08:17:25

    Δύο υπάλληλοι των ταχυδρομικών υπηρεσιών της Ουάσιγκτον, οι οποίοι χειρίζονταν την αλληλογραφία του Καπιτωλίου, πέθαναν κάτω από ύποπτες συνθήκες και δύο άλλοι συνάδελφοί τους διεγνώσθη ότι έχουν προσβληθεί από την αναπνευστική μορφή της νόσου του άνθρακα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσιών Υγείας της Ουάσιγκτον Ιβαν Γουώκς. Διευκρίνισε ότι οι προκαταρκτικές εξετάσεις που έγιναν για άνθρακα στο ένα από τα θύματα εγείρουν υποψίες, ενώ οι συνθήκες θανάτου του δεύτερου εγείρουν "μεγάλες υποψίες".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 October 2001 - 11:30:36 UTC