Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] HΠΑ-Ανθρακα-Αυξάνονται τα κρούσματα-Σε επιφυλακή οι αρχές
  • [02] Να σταματήσουν οι επιθέσεις με βόμβες διασποράς ζητούν οι Ταλιμπάν.
  • [03] Κακοκαιρία-Επιτράπηκε ο απόλπους μόνο για Κρήτη
  • [04] Θεσσαλονίκη-Εορταστικές εκδηλώσεις
  • [05] Συνάντηση Χριστοδουλάκη με προεδρείο ΓΣΕΕ
  • [06] Μαρόκο-Ευρωμεσογειακό φόρουμ-Παπανδρέου
  • [07] Πέραμα-Εργατικό δυστύχημα-Προφυλακίσθηκαν τρείς κατηγορούμενοι.
  • [08] Γ. Παπανδρέου-Κ. Στεφανόπουλος.
  • [09] Κυβέρνηση-Οικονομία
  • [10] Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου
  • [11] Καραμανλής
  • [12] Κυπριακό
  • [13] ΟΑ-Απεργία
  • [14] Αφγανιστάν-ΗΠΑ
  • [15] Πειραιάς-Προφυλακίστηκαν 3 για το "Σέϊλορ".

  • [01] HΠΑ-Ανθρακα-Αυξάνονται τα κρούσματα-Σε επιφυλακή οι αρχές

    26/10/2001 13:55:28

  • Νέες διαστάσεις λαμβάνουν πλέον στις ΗΠA, τα κρούσματα απο τη θανατηφόρο νόσο του άνθρακα, καθώς άλλοι δύο εργαζόμενοι προσβλήθηκαν απο την ασθένεια, ενω αυτή τη φορά ίχνη του ιού, εντοπίστηκαν σε φάκελο, σε ταχυδρομείο της Ουάσιγκτον που εξυπηρετεί τη CIA. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφορίων, το κτίριο στο οποίο εξυπηρετείται η αλληλογραφία της CIA, έκλεισε για προληπτικούς λόγους, για να γίνει και νέα έρευνα. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δήλωσε οτι ένας εργαζόμενος σε ταχυδρομικό κέντρο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών προσβλήθηκε απο την ασθένεια. Απο δερματικό άνθρακα προσβλήθηκε και ένας δεύτερος εργαζόμενος, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC στη Νέα Υόρκη. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Ντίκ Τσέινι, αναφέρομενος στο θέμα των επιστολών με άνθρακα, δήλωσε οτι οι αμερικανικές αρχές, δεν γνωρίζουν ακόμα ποιός βρίσκεται πίσω απο τις επιθέσεις αυτές και αν σχετίζονται με τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον. Στο μεταξύ Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σήμερα οτι ο Σαουδάραβας τρομοκράτης Οσάμα Μπίν Λάντεν, έχει στην κατοχή του πυρηνικά υλικά που προμηθεύθηκε απο το Πακιστάν και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε νέες τρομοκρατικές επιθέσεις. Ωστόσο οι ίδιες πηγές επισημαίνουν, ότι ο Μπιν Λάντεν και το δίκτυο της Αλ-Κάιντα δεν διαθέτουν την απαραίτητη τεχνολογία, για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας.

    [02] Να σταματήσουν οι επιθέσεις με βόμβες διασποράς ζητούν οι Ταλιμπάν.

    26/10/2001 13:55:21

    Εκκληση στις διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να ασκήσουν πιέσεις στις ΗΠΑ, ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις με βόμβες διασποράς στο Αφγανιστάν, απηύθυναν οι Ταλιμπάν. Το αφγανικό καθεστώς κάλεσε επίσης τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να επαναλάβουν τις επιχειρήσεις τους στην περιοχή, που έχουν διακοπεί λόγω των βομβαρδισμών. Αμερικανικά αεροσκάφη βομβάρδισαν εκ νέου στη διάρκεια τη νύχτας την Καμπούλ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 7 άμαχοι να χάσουν τη ζωή τους, ανακοίνωσε αξιωματούχος των Ταλιμπάν. Η ιρακινή τηλεόραση, μετέδωσε επίσης, οτι τουλάχιστον 16 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 25 τραυματίσθηκαν, απο αμερικανικές επιδρομές στην πόλη Χεράτ του δυτικού Αφγανιστάν. Δημοσιογράφος της ιρανική τηλεόρασης, μετέδωσε οτι αμερικανικά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν τέσσαρα κύματα επιθέσεων στην επαρχία Κουχσάν, την ώρα που προσκυνητές μετέβαιναν σε τζαμί για την προσευχή της Παρασκευής. Στο μεταξύ τη μεγαλύτερη έως σήμερα αντι-αμερικανική διαδήλωση σχεδιάζουν να συγκροτήσουν σήμερα οι Ισλαμιστές στο Καράτσι.

    [03] Κακοκαιρία-Επιτράπηκε ο απόλπους μόνο για Κρήτη

    26/10/2001 13:55:14

  • Κακοκαιρία πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας. Στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας θα πέσουν και χιόνια, ενώ βελτίωση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από αύριο το βράδυ. Στα πελάγη οι άνεμοι άρχισαν να εξασθενούν και από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, επιτράπηκε το πρωί ο απόπλους για την Κρήτη.

    [04] Θεσσαλονίκη-Εορταστικές εκδηλώσεις

    26/10/2001 13:55:07

  • Με την καθιερωμένη δοξολογία που εψάλη το πρωί στον ιερό ναό του Αγ.Δημητρίου, άρχισαν και φέτος στη Θεσσαλονίκη παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, οι εκδηλώσεις για τον διπλό εορτασμό του πολιούχου, της απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους και της επετείου του ΟΧΙ. Στη δοξολογία παραβρέθηκαν επίσης οι υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου,Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος και Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης. Το μεσημέρι ο κ.Στεφανόπουλος επισκέφθηκε έκθεση της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ενώ το απόγευμα θα παραστεί σε εκδήλωση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς της Θεσσαλονίκης. Τέλος το βράδυ θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν όπως πάντα το πρωί της Κυριακής με την καθιερωμένη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας στην παραλιακή λεωφόρο.

    [05] Συνάντηση Χριστοδουλάκη με προεδρείο ΓΣΕΕ

    26/10/2001 13:55:01

  • Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη οι βασικοί άξονες για την ανάπτυξη της οικονομίας, ενώ άμεσα αναμένεται να επανεργοποιηθεί ο διάλογος για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Το πρωί ο κ.Χριστοδουλάκης, συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, όπου τέθηκε το θέμα της απόδοσης των οφειλών του δημοσίου προς το ΙΚΑ ύψους 1,3 τρισεκατομμυρίων δραχμών. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ζήτησε να εφαρμοστεί η τριμερής χρηματοδότηση για το ασφαλιστικό και να επισπευσθούν οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις. Εξάλλου, στις 2 ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας θα επισκεφθεί τα γραφεία της ΓΣΕΕ. Χθες ο κ.Ρέππας δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ανοίξει το διάλογο για το ασφαλιστικό.

    [06] Μαρόκο-Ευρωμεσογειακό φόρουμ-Παπανδρέου

    26/10/2001 13:54:54

  • Στο Μαρόκο βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, και μετέχει στην υπουργική σύνοδο του Ευρωμεσογειακού φόρουμ. Ο κ.Παπανδρέου, αναμένεται να αναπτύξει την ιδέα για τη σύγκληση μιας διαθρησκευτικής συνάντησης ως το τέλος του 2001. Τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών συνοδευόμενος από το νέο αναπληρωτή Τάσο Γιαννίτση, θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο, για το συμβούλιο γενικών υποθέσεων με βασικό θέμα συζήτηση, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Τέλος την προσεχή Πέμπτη ο κ.Παπανδρέου θα επισκεφθεί το Ισλαμαμπάντ, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Πακιστάν, με τον οποίο θα συζητήσει θέματα που αφορούν την κατάσταση στο Αφγανιστάν.

    [07] Πέραμα-Εργατικό δυστύχημα-Προφυλακίσθηκαν τρείς κατηγορούμενοι.

    26/10/2001 13:54:47

  • Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την πολύωρη κατάθεσή τους τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους για το πολύνεκρο εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο δεξαμενόπλοιο Σέιλορ στο Πέραμα. Πρόκειται για τους Βαγγέλη Δαλούδη ιδιοκτήτη του συνεργείου, Χαρίδημο Βλατάκη τεχνικό ασφαλείας, και τον χημικό ναυτιλίας Βαγγέλη Παπαδόπουλο. Με την ίδια ομόφωνη απόφαση αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο Χαράλαμπος Σαρρής, ιδιοκτήτης του ιδιωτικού συνεργείου και ο πλοίαρχος Μιχάλης Πρωτογεράκης.

    [08] Γ. Παπανδρέου-Κ. Στεφανόπουλος.

    26/10/2001 08:54:30

    Περιοδεία στο Μαρόκο, το Πακιστάν και το Ιράν πραγματοποιεί απο σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Στο επίκεντρο των συνομιλιών, που θα έχει με τους ηγέτες των χωρών αυτών, θα είναι οι διεθνείς εξελίξεις και η συνεργασία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Χθες απο τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, αναφέρθηκε στις τυχόν επιπτώσεις απο τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, υπογραμμίζοντας ωστόσο οτι η χώρα μας δε διατρέχει κανένα κίνδυνο απο την ασθένεια του άνθρακα.

    [09] Κυβέρνηση-Οικονομία

    26/10/2001 08:54:23

    Οι προτεραιότητες του νέου οικονομικού επιτετελείου της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Επίσης, αναμένεται άμεσα να επανεργοποιηθεί ο διάλογος για το ασφαλιστικό. Σήμερα ο υπουργός

    Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της ΓΣΣΕ. Με την ηγεσία της Συνομοσπονδίας θα συναντηθεί και ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας.

    [10] Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου

    26/10/2001 08:54:17

    Κίνηση ευκαιριακής πολιτικής, στο πλαίσιο της λαϊκιστικής τακτικής που ακολουθεί η ΝΔ, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, το αίτημα της ΝΔ να κατατεθούν στη Βουλή όλες οι πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου πριν τον ανασχηματισμό. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σχολίασε οτι ο κ. Πρωτόπαπας με τις δηλώσεις του επιβεβαίωσε οτι με τον ανασχηματισμό τίποτα δεν άλλαξε, τίποτα δεν θα αλλάξει και ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα.

    [11] Καραμανλής

    26/10/2001 08:54:11

    Για εμπαιγμό και περιφρόνηση των Θεσσαλονικέων και των Mακεδόνων κατηγόρησε την κυβέρνηση απο τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της NΔ Kώστας Kαραμανλής. Ο κ. Καραμανλής τόνισε οτι χρειάζονται άλλοι ρυθμοί και άλλη αποτελεσματικότητα στην προώθηση των μεγάλων έργων της περιοχής.

    [12] Κυπριακό

    26/10/2001 08:54:05

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι κάλεσε την τουρκική πλευρά να αδράξει την ευκαιρία για λύση πριν απο την ένταξη, ώστε να επέλθει συμφιλίωση και στην Κύπρο. Μιλώντας χθες στο συνεδριακό κέντρο στη Λευκωσία ο κ. Πρόντι επαναβεβαίωσε πως η επίλυση του Κυπριακού δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη αλλά δεν έκρυψε την προτίμηση όλων των Ευρωπαίων ώστε η λύση του Κυπριακού να προηγηθεί της ένταξης.

    [13] ΟΑ-Απεργία

    26/10/2001 08:53:58

    Οι μηχανικοί αεροσκαφών της ΟΑ έχουν εξαγγείλει για σήμερα τετράωρη στάση εργασίας απο τις 6 το πρωί με αίτημα την ματαίωση της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας και τη διασφάλιση των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

    [14] Αφγανιστάν-ΗΠΑ

    26/10/2001 08:53:51

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αμερικανινές αεροπορικές επιδρομές στο Αφγανιστάν, όπου τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Χεράτ. Βομβαρδίστηκαν επίσης η Καμπούλ και θέσεις των Ταλιμπάν στην πόλη Μαζάρ -ι-Σαρίφ. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προειδοποίησε για κλιμάκωση των επιθέσεων. Ο Ερυθρός Σταυρός εξέφρασε την ανησυχία της για τον αυξανόμενο αριθμό των νεκρών ανάμεσα στους αμάχους του Αφγανιστάν. Ο ΟΗΕ προειδοποίησε οτι κινδυνεύουν με λιμό 7,5 εκατομμύρια Αφγανοί.

    [15] Πειραιάς-Προφυλακίστηκαν 3 για το "Σέϊλορ".

    26/10/2001 07:56:22

    Προφυλακιστέοι, κρίθηκαν μετά την πολύωρη κατάθεσή τους στον Α΄ανακριτή Πειραιά, μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα οι τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους για τον τραγικό θάνατο των εργατοτεχνιτών Θόδωρου Πολίτη, Πολύκαρπου Παπαδόπουλου, Νίκο Μακρόγλου, Αντώνη Μπάκα και του Χαράλαμπου Μπάκου, επάνω στο δεξαμενόπλοιο "Σέϊλορ" το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου. Πρόκειται για τους Βαγγέλη Δαλούδη ιδιοκτήτη του συνεργείου, Χαρίδημου Βλατάκη τεχνικού ασφαλείας και του χημικού ναυτιλίας Βαγγέλη Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε εκδόσει και το πιστοποιητικό απαλλαγής του πλοίου από αέρια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 October 2001 - 11:30:39 UTC