Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακυβέρνητο το αεροπλανοφόρο VARYAG.
  • [02] Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα
  • [03] Διάβημα διαμαρτυρίας-ΗΠΑ
  • [04] ΗΠΑ-Αφγανιστάν-Βομβαρδισμοί
  • [05] Εμπορική Τράπεζα-Συγχώνευση
  • [06] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη
  • [07] Σουφλιάς για κυβέρνηση
  • [08] Αλέκος Παπαδόπουλος-ΕΣΥ
  • [09] Κυπριακό
  • [10] Μιλτιάδης Εβερτ-Δημοτικές εκλογές

  • [01] Ακυβέρνητο το αεροπλανοφόρο VARYAG.

    04/11/2001 11:03:22

    Ακυβέρνητο εξακολουθεί να παραμένει 17 μίλια ανοικτά της Σκύρου το ρωσικό αεροπλανοφόρο "VARYAG" το οποίο κατευθύνετο με τη βοήθεια τριών ρυμουλκών προς την Κίνα χωρίς τις μηχανές και τον εξοπλισμό του. Λόγω των θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο, έσπασαν στα σχοινιά με αποτέλεσμα να παραμείνει ακυβέρνητο. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει δυνατή η επαναπρόσδεση και ρυμούλκυση σε ασφαλές αγκυροβόλιο του "VARYAG" το οποίο έχει μήκος 307 μέτρα και πλάτος 60 μέτρα. Στην περιοχή βρίσκεται επίσης και μια φρεγάτα του Πολεμικού μας Ναυτικού.

    [02] Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

    04/11/2001 11:03:16

    Στις περισσότερες περιοχές της χώρας επικρατεί κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις στις ορεινές ηπειρωτικές περιοχές. Η θερμοκρασία φθάνει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Στα πελάγη πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν και τα 11 μποφόρ και για το λόγο αυτό έχει απαγορευθεί ο απόπλους όλων των πλοίων. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει απο αύριο εξασθένηση των ακραίων αυτών καιρικών φαινομένων.

    [03] Διάβημα διαμαρτυρίας-ΗΠΑ

    04/11/2001 11:03:10

    Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τόμας Μίλερ, προέβη η ελληνική κυβέρνηση για την καθυστέρηση στην ενημέρωση που είχε, σχετικά με τις υποψίες για το περιεχόμενο επιστολής, που έφθασε στην πρεσβεία πριν από μερικές ημέρες, ενώ η κυβέρνηση ενημερώθηκε μόλις προχθές. Στο μεταξύ, ακίνδυνη ήταν τελικά η επιστολή με αποδέκτη το διοικητή της αμερικανικής βάσης Σούδας.

    [04] ΗΠΑ-Αφγανιστάν-Βομβαρδισμοί

    04/11/2001 11:03:03

    Σφοδρούς βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων των Ταλιμπάν κοντά στα σύνορα με το Τατζικιστάν εξαπέλυσε η αμερικανική αεροπορία χρησιμοποιώντας βομβαρδιστικά Β-52. Η στρατιωτική επιχείρηση, σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες, αναμένεται να κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες και με τη συμμετοχή χερσαίων μονάδων, τόσο αμερικανικών όσο και βρετανικών. Στο μεταξύ, ο γγ του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερτσον υποστήριξε οτι δεν είναι σαφές αν ο Σαουδάραβας πολυεκατομμυριούχος Οσάμα μπιν Λάντεν, ήταν ο μοναδικός αυτουργός των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

    [05] Εμπορική Τράπεζα-Συγχώνευση

    04/11/2001 11:02:57

    Διαψεύδει κατηγορηματικά τη φημολογία περί συγχώνευσης της Εμπορικής Τράπεζας ή κάποιο άλλο πιστωτικό ίδρυμα ο πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας κ. Στουρνάρας. Σε συνέντευξή του στην ΕΞΠΡΕΣ αποκαλύπτει τις επόμενες κινήσεις του και αναφέρει οτι θα διεκδικήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εαν αυτό πουληθεί.

    [06] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη

    04/11/2001 11:02:51

    Υπεραμύνεται της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Νίκος Χριστοδουλάκης. Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει οτι αυτές "όταν γίνονται σωστά οδηγούν σε περισσότερη ανάπτυξη και σε περισσότερη απασχόληση". Στη συνέντευξή του επισημαίνει ακόμη με έμφαση οτι "ο καλύτερος σύμμαχος για την αριστερά είναι η αλήθεια και όχι οι αυταπάτες περί την πραγματικότητα.

    [07] Σουφλιάς για κυβέρνηση

    04/11/2001 11:02:45

    Η κυβέρνηση θα αποτύχει πάλι στην οικονομία, τονίζει σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο κ. Γιώργος Σουφλιάς και εκτιμά οτι εφαρμόζει "λάθος μίγμα πολιτικής που δεν στηρίζεται στις διαρθρωτικές αλλαγές και στη μείωση του κράτους". Αρνείται τις κατηγορίες οτι η ΝΔ δεν παράγει πολιτική ούτε έχει δημιουργικές προτάσεις και αποκηρύσσει την άποψη οτι το ΠΑΣΟΚ θα πέσει σαν "ώριμο φρούτο".

    [08] Αλέκος Παπαδόπουλος-ΕΣΥ

    04/11/2001 11:02:39

    Η αντίδραση των βολεμένων δημιουργεί τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας, υποστηρίζει ο υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής. Σημειώνει οτι αν δεν προχωρήσει η μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ μέσα σε αυτήν τη δεκαετία, τα δημόσια νοσοκομεία θα γίνουν λεία στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων. Ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει οτι οι δαπάνες για την υγεία σε ολο τον κόσμο έχουν εκρηκτική άνοδο και η μόνη απάντηση είναι η υποταγή όλων σε νόμους και αρχές.

    [09] Κυπριακό

    04/11/2001 11:02:32

    Σαφές μήνυμα στην τουρκική πλευρά οτι πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως οι συνομιλίες για το Κυπριακό, οι οποίες θα πρέπει να είναι επί της ουσίας και ειλικρινείς έστειλε ο ειδικός σύμβουλος του γγ των Ηνωμένων Εθνών Αλβαρο ντε Σότο απο τη Λευκωσία. Ο κ. ντε Σότο είχε χθες συνομιλίες τόσο με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη όσο και με τον Ραούφ Ντενκτάς, ενω σήμερα μεταβαίνει στην Αγκυρα και την Τρίτη αναμένεται στην Αθήνα.

    [10] Μιλτιάδης Εβερτ-Δημοτικές εκλογές

    04/11/2001 11:02:25

    Δεν θα είναι εύκολος περίπατος η νίκη της ΝΔ στο Δήμο της Αθήνας στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2002, εκτιμά ο Μιλτιάδης Εβερτ. Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξή του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής υποδεικνύει με έμμεσο τρόπο στηριζόμενος στς δημοσκοπήσεις που δείχνουν τις προτιμήσεις των Αθηναίων, δυο υποψηφιότητες: της Ντόρας Μπακογιάννη και του Νίκου Χατζηνικολάου, τον οποίο θεωρεί κοντά στη ΝΔ, αφού οπως τονίζει "δεν έχει αποστασιοποιηθεί απο τον ιδεολογικό-πολιτικό μας χώρο".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 November 2001 - 12:31:13 UTC