Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολυμπιάδα-Ζακ Ρογκ:Θα πετύχει η Αθήνα το 2004
  • [02] Γενική Συνέλευση ΟΗΕ-Συναντήσεις Παπανδρέου.
  • [03] Δημοσκόπηση-Προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου
  • [04] Νέα ίχνη άνθρακα στην αμερικανική Γερουσία.
  • [05] Σφίγγει ο κλοιός γύρω απο τους Ταλιμπάν.

  • [01] Ολυμπιάδα-Ζακ Ρογκ:Θα πετύχει η Αθήνα το 2004

    11/11/2001 13:36:35

    Την εμπιστοσύνη του ότι η Ολυμπιάδα το 2004 θα έχει επιτυχία εξέφρασε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζάκ Ρόγκ σε συνέντευξή του στην έγκυρη βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν".

    Η Αθήνα, τόνισε βρίσκεται στο δρόμο να διοργανώσει μια πολύ καλή ολυμπιάδα, ενώ η Οργανωτική Επιτροπή, ανέφερε, εργάζεται πολύ σκληρά να φέρει τις προετοιμασίες των αγώνων στο χρονοδιάγραμμά τους. Πρόσθεσε δε ότι για τους τομείς που η ΔΟΕ εκτιμά ότι υπάρχουν καθυστερήσεις έχουν γίνει γνωστές οι θέσεις της στην Αθήνα. Παράλληλα, στην ίδια εφημερίδα, ανώτερο στέλεχος της ΔΟΕ εκφράζει τους φόβους του ότι οι προετοιμασίες για την Ολυμπιάδα θα καταρρεύσουν αν το πρόσωπο-κλειδί, όπως σημειώνει στην προετοιμάσια των αγώνων, Γιάννα Αγγελοπούλου, προχωρήσει στην απειλή της να παραιτηθεί

    [02] Γενική Συνέλευση ΟΗΕ-Συναντήσεις Παπανδρέου.

    11/11/2001 10:41:15

    Με τον ειδικό απεσταλμένο του γγ του ΟΗΕ για το Αφγανιστάν Λ. Μπραχίμι συναντήθηκε χθες το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συμμετέχει στη γενική συζήτηση των εργασιών της 56ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε μια σύντομη ανασκόπηση της πρώτης ημέρας των εργασιών και αναφέρθηκε στη σημασία των συνομιλιών που είχε με Ευρωπαίους ομολόγους του.

    Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι :"Η φετινή Γενική Συνέλευση είναι από τις πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών λόγω της νέας συγκυρίας σε διεθνές επίπεδο. Ενδυναμώσαμε και χθες και σήμερα με τις συναντήσεις που κάναμε την ευρωπαϊκή φωνή, μια φωνή που ζητά να δει λύσεις στο Μεσανατολικό, πολιτικές λύσεις στο Αφγανιστάν και βεβαίως μια έντονη ανθρωπιστική παρουσία στο θέμα της αντιμετώπισης των προσφύγων. Παράλληλα, βεβαίως όλοι διακηρύξαμε την προσήλωσή μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Πιστεύω ότι η ευρωπαϊκή φωνή είναι μια ιδιαιτέρως σημαντική φωνή αυτή τη στιγμή, όπου μπορούμε να παίξουμε πρωτοπόρο ρόλο στη διεθνή σκακιέρα".

    "Κάναμε δύο συναντήσεις οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών και μεταξύ μας και με τις υποψήφιες χώρες αλλα και με τον κ. Μπραχίμι, ο οποίος είναι ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Αφγανιστάν με ιδιαίτερη έμφαση και στο Μεσανατολικό και στις πολιτικές πτυχές του Αφγανικού προβλήματος και στις ανθρωπιστικές προσπάθειες για συντονισμό μεταξύ και του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

    Αναφερόμενος στην ενημέρωση που έκανε ο κ. Μπραχίμι στους "15" για τις επαφές του στο Αφγανιστάν, που έχει επισκεφθεί πρόσφατα αρκετές φορές, ο υπουργός υπογράμμισε ότι πρόκειται για "μια πάρα πολύ πολύπλοκη κατάσταση, οι πολιτικές λύσεις δεν είναι εύκολες, υπάρχουν μεγάλες έριδες και εντός του Αφγανιστάν αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

    Η Ελλάδα με τη δικιά της εμπειρία στα Βαλκάνια, μπόρεσε να θέσει κατά τη συζήτηση κάποια ζητήματα για την περιφερειακή συνεργασία και την ανάγκη ενός οράματος για την επόμενη μέρα, που θα μπορέσει να συνενώσει τις δυνάμεις και εντός του Αφγανιστάν αλλά και στην γύρω περιοχή, αλλα και του ανθρωπιστικού προβλήματος που είναι έντονο και όλοι μας προσπαθούμε με τις ενέργειές μας και την πείρα μας ν' αντιμετωπίσουμε".

    Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο οποίος θα προσφωνήσει την Γενική Συνέλευση και θα παραχωρήσει συνέντευξη στους δημοσιογράφους.

    Ο κ. Παπανδρέου θα έχει επίσης διμερή συνάντηση με υπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στο γεύμα εργασίας των υπουργών των Εξωτερικών των "15" με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ.

    [03] Δημοσκόπηση-Προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

    11/11/2001 09:45:24

    Προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου και υπεροχή του Κώστα Σημίτη στον δείκτη για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό καταγράφεται σε πανελλαδική δημοσκόπηση της ΟΡΙΝΙΟΝ, που δημοσιεύει η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

    Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 35,3% έναντι 29,3% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν με 5,6% το ΚΕΠ, 4,5% το ΚΚΕ, 3,2% ο Συνασπισμός και 1,9% το ΔΗΚΚΙ. Στην ερώτηση ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο κ. Σημίτης πρτιμάται από το 26,3% έναντι 25,2% του κ. Καραμανλή.

    Στην ερώτηση ποιό κόμμα είναι ικανότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 35,7% έναντι 33,1% της ΝΔ. Πρώτος σε συμπάθεια πολιτικός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ακολουθούν οι κύριοι Αβραμόπουλος, Τσοχατζόπουλος, Σουφλιάς και Καραμανλής.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση ανέφερε ότι κάθε μέτρηση έχει την αξία της και η πορεία ανάκαμψης συνεχίζεται. Πρόσθεσε ότι επιβεβαιώνεται η εμπιστοσύνη του λαού στον πρωθυπουργό και συνεχίζουμε το έργο μας από το οποίο τελικά θα κριθούμε.

    Ο Γραμματέας της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανέφερε ότι παγιώνεται πλέον η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων, η οποία, όπως είπε, δεν αναστρέφεται εύκολα.

    [04] Νέα ίχνη άνθρακα στην αμερικανική Γερουσία.

    11/11/2001 09:45:17

    Νέα ίχνη του θανατηφόρου βακτηρίου του άνθρακα εντοπίστηκαν χθές στα γραφεία τριών γερουσιαστών της αμερικανικής Γερουσίας, που στεγάζονται σε ένα κτίριο όπου στις 15 Οκτωβρίου είχε βρεθεί επίσης ένα μολυσμένο γράμμα που απευθυνόταν στον επικεφαλής της πλειοψηφίας του σώματος.

    Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Νιου Γιορκ Τάιμς", αναφέρει οτι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εντοπίσει δύο τοποθεσίες στο Αφγανιστάν για τις οποίες υπάρχουν υποψίες οτι χρησιμοποιήθηκαν από τον Οσάμα μπιν Λάντεν και τα μέλη της οργάνωσης του, για να παρασκευαστούν θανατηφόρες χημικές ουσίες.

    [05] Σφίγγει ο κλοιός γύρω απο τους Ταλιμπάν.

    11/11/2001 09:45:10

    Νέο κύμα επιθέσεων εναντίον θέσεων των Ταλιμπάν, κοντά στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, η οποία απο χθές βρίσκεται υπο τον έλεγχο της Βόρειας Συμμαχίας, εξαπέλυσαν το πρωί αμερικανικά αεροσκάφη.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπούς σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθές απο τη Νέα Υόρκη με τον Πακιστανό ομόλογό του Περβέζ Μουσάραφ, δήλωσε οτι η Βόρεια Συμμαχία θα πρέπει να προελάσει τώρα προς το νότο του Αφγανιστάν, χωρίς όμως να επιδιώξει την κατάληψη της πρωτεύουσας Καμπούλ, καθώς μία τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε ωμότητες.

    Ο κ. Μπούς ανέφερε οτι η αμερικανική πλευρά δεν γνωρίζει αν ο Μπίν Λάντεν έχει στην κατοχή του πυρηνικά και χημικά όπλα. Ωστόσο τόνισε οτι το αμερικανικό Πεντάγωνο αξιολογεί σοβαρά τις χθεσινές δηλώσεις του σε εφημερίδα του Πακιστάν.

    Η βρετανική εφημερίδα "Σάντει Τέλεγκραφ" υποστηρίζει σήμερα οτι διαθέτει αντίγραφο ενός βίντεο, στο οποίο ο Μπίν Λάντεν παραδέχεται οτι ο ίδιος και η οργάνωση Αλ Κάϊντα, είναι υπεύθυνοι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 November 2001 - 12:30:16 UTC