Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κ. Καραμανλή με χήρα Σόντερς.
  • [02] Αγροτικές κινητοποιήσεις.
  • [03] Συνεργασία Εκκλησίας-"Αθήνα-2004"
  • [04] Νεκρός ο λιμενοφύλακας.
  • [05] Λαλιώτης-ΝΔ-Εισαγγελέας-Κατάθεση.
  • [06] Κυβέρνηση-Προϋπολογισμός.
  • [07] Μάχες-Αφγανιστάν
  • [08] Αφγανιστάν-Νεκρή δημοσιογράφος
  • [09] Γενική συνέλευση ΟΗΕ-Γ. Παπανδρέου
  • [10] Κυπριακό-Κληρίδης-ΟΗΕ
  • [11] Ασφαλιστικό
  • [12] Κώστας Σημίτης-Επίσκεψη στη Σλοβακία
  • [13] Εξαφάνιση λιμενοφύλακα
  • [14] Τροχαία
  • [15] Λαλιώτης-Κατάθεση για λιβεριανή εταιρία
  • [16] ALPHA BANK-Επιτόκια
  • [17] Π. Ευθυμίου-Πανεπιστήμια-Δίγλωσσα τμήματα

  • [01] Συνάντηση Κ. Καραμανλή με χήρα Σόντερς.

    12/11/2001 14:23:41

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή είχε η χήρα του Βρετανού ταξιάρχου Στίβεν Σολντερς στη Ρηγίλλης. Η κυρία Σόλντερς δήλωσε ικανοποιημένη γιατί, όπως είπε, μετά τις συναντήσεις που είχε με τον κ.Χρυσοχοϊδη και τον κ.Καραμανλή διαπίστωσε οτι τα δυο κόμματα είναι αποφασισμένα να δώσουν αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

    [02] Αγροτικές κινητοποιήσεις.

    12/11/2001 14:01:56

    Δεκαήμερο αγροτικών κινητοποιήσεων άρχισε σήμερα στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Στην αιχμή των κινητοποιήσεων βρίσκονται οι παραγωγοί καπνού, βαμβακιού και λαδιού, οι οποίοι διεκδικούν επιδοτήσεις που για τα τρία προϊόντα ξεπερνούν τα 500 δισ.δραχμές. Σήμερα στην Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις από καπνοπαραγωγούς, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν τρία συλλαλητήρια από βαμβακοπαραγωγούς στην Καρδίτσα, τα Φάρσαλα και τα Τρίκαλα.

    [03] Συνεργασία Εκκλησίας-"Αθήνα-2004"

    12/11/2001 13:58:52

    Σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη Ιερά Μονή Πετράκη υπογράφηκε το μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και της οργανωτικής επιτροπής Αθήνα 2004. Το μνημόνιο υπέγραψαν ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και η πρόεδρος της επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου.

    [04] Νεκρός ο λιμενοφύλακας.

    12/11/2001 13:57:39

    Νεκρός βρέθηκε λίγο πριν το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή Κορακιά στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας, ο λιμενοφύλακας Σάββας Πύλος 21 ετών, η τύχη του οποίου αγνοείτο από χθες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το θύμα δεν φέρει εξωτερικά τραύματα, τα οποία να δικαιολογούν εγκληματική ενέργεια και εκτιμάται ότι ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό. Πάντως οριστική απάντηση για τα αίτια θανάτου θα δοθεί μετά την ιατροδικαστική εξέταση.

    [05] Λαλιώτης-ΝΔ-Εισαγγελέας-Κατάθεση.

    12/11/2001 13:56:27

    Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, επισκέφθηκε το μεσημέρι τον εισαγγελέα και του έθεσε υπόψη τα στοιχεία που διαθέτει για τις συμβάσεις του αεροδρομίου των Σπάτων, την υπόθεση της λιβεριανής εταιρίας "Mayo" και τις σχέσεις της με τη ΝΔ και τον κ.Μητσοτάκη. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ ζήτησε να ανοίξει αμέσως ο λογαριασμός της λιβεριανής εταιρίας ενώ διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του δεν έχει OFF SHORE λιβεριανή εταιρία.

    [06] Κυβέρνηση-Προϋπολογισμός.

    12/11/2001 13:43:25

    Εντός της εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα μεγέθη του νέου προϋπολογισμού ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στις 21 Νοεμβρίου. Για το θέμα αυτό, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη, ενώ την Πέμπτη το θέμα του προϋπολογισμού θα εξεταστεί στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

    [07] Μάχες-Αφγανιστάν

    12/11/2001 08:14:47

    Την κατάληψη όλων των θέσεων των Ταλιμπάν στο μέτωπο βορειοανατολικά της πόλης Σαρατάι στην επαρχία του Ταχάρ κατά τη διάρκεια μαχών που προκάλεσαν πολλές απώλειες στις τάξεις των πολεμιστών του ισλαμιστικού καθεστώτος, ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής της ένοπλης αφγανικής αντιπολίτευσης Μοχάμεντ σαχ Αλι. Κατορθώσαμε να απωθήσουμε τους Ταλιμπάν απο τις θέσεις τους, δεκάδες απο αυτούς έχουν σκοτωθεί και άλλοι υποχώρησαν, ενω συλλάβαμε πέντε αιχμαλώτους τους οποίους εκτελέσαμε, πρόσθεσε ο ίδιος.

    [08] Αφγανιστάν-Νεκρή δημοσιογράφος

    12/11/2001 08:14:41

    Μια Γαλλίδα δημοσιογράφος σκοτώθηκε χθες και ένας συνάδελφός της και συμπατριώτης της αγνοείται, όταν τα στρατεύματα της βόρειας συμμαχίας που συνόδευαν οι δυο εκπρόσωποι των ΜΜΕ έπεσαν σε παγίδα των Ταλιμπάν. Οι αμερικανικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί ισοπέδωσαν χθες ένα χωριό κοντά στο Κανταχάρ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 300 άμαχοι, δήλωσε στη Καμπούλ ο διευθυντής του επίσημου πρακτορείου των Ταλιμπάν.

    [09] Γενική συνέλευση ΟΗΕ-Γ. Παπανδρέου

    12/11/2001 08:14:34

    Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και η ενδυνάμωση της διεθνούς συμμαχίας κατά της τρομοκρατίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των εργασιών της 56ης συνόδου της ολομέλειας της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Επίσης συζητήθηκαν το Μεσανατολικό, το ανθρωπιστικό πρόβλημα, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα ζητήματα δικαιοσύνης, ισότητας και οικονομικής ευμάρειας.

    [10] Κυπριακό-Κληρίδης-ΟΗΕ

    12/11/2001 08:14:28

    Ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, μετά την ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ δήλωσε οτι η Τουρκία θα αλλάξει θέσει και θα κατανοήσει οτι η εξεύρεση νόμιμης και δίκαιης λύσης του Κυπριακού προβλήματος μέσω διαπραγματεύσεων είναι προς το συμφέρον της Αγκυρας μόλις αποφασίσει να προχωρήσει σε μια λογική εκτίμηση των όσων έχει να ωφεληθεί και των όσων χάνει με το παρατεινόμενο αδιέξοδο.

    [11] Ασφαλιστικό

    12/11/2001 08:14:21

    Νέο πακέτο μέτρων για το ασφαλιστικό, ενόψει της έναρξης του κοινωνικού διαλόγου, μελετάει η κυβέρνηση, η οποία σύμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής φαίνεται να προκρίνει το σουηδικό μοντέλο. Σε αυτό περιλαμβάνονται πέντε αλλαγές, αλλά και ευνοϊκές ρυθμίσεις, ικανές να κατοχυρώσουν τα ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα. Για τον καθορισμό της σύνταξης θα υπολογίζέται ο μέσος όρος των μισθών των πέντε καλυτέρων ετών, ενώ για τα όρια συνταξιοδότησης η ΓΣΣΕ προτείνει τα 35 έτη και η κυβέρνηση τα 37 χωρίς όριο ηλικίας.

    [12] Κώστας Σημίτης-Επίσκεψη στη Σλοβακία

    12/11/2001 08:14:15

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, πραγματοποιεί απο σήμερα διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Σλοβακία. Κατά την παραμονή στην Μπρατισλάβα ο κ. Σημίτης θα έχει συνομιλίες και επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας, τόσο για τις διμερείς σχέσεις όσο και επι διεθνών θεμάτων.

    [13] Εξαφάνιση λιμενοφύλακα

    12/11/2001 08:14:08

    Σε εξέλιξη ήταν μέχρι τις πρωινές ώρες οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό του λιμενοφύλακα Σάββα Πύλου, 21 ετών, στο Κρανίδι Αργολίδας, που κατάγεται και μένει στην Αθήνα. Οι συνάδελφοί του άδικα τον περίμεναν να φτάσει στο λιμενικό σταθμό Κρανιδίου για να αναλάβει υπηρεσία. Μετά απο έρευνες στην περιοχή βρέθηκε το αυτοκίνητό του που ήταν κλειδωμένο. Στις έρευνες μετέχουν απο χθες το βράδυ εκτός απο άνδρες του Λιμενικού Σώματος και 12 πυροσβέστες με δυο εκπαιδευμένους σκύλους, καθώς και τρία οχήματα.

    [14] Τροχαία

    12/11/2001 08:14:02

    Θλιβερός ήταν ο απολογισμός σε θύματα απο τροχαία τις ημέρες που πέρασαν. Απο το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 15 άτομα σκοτώθηκαν και 223 τραυματίστηκαν σε 170 ατυχήματα στο εθνικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο της χώρας.

    [15] Λαλιώτης-Κατάθεση για λιβεριανή εταιρία

    12/11/2001 08:13:55

    Ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, αναμένεται να καταθέσει σήμερα στον εισαγγελέα στοιχεία σχετικά με τη λιβεριανή εταιρία Mayo Investments Corporation. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ, ζήτησε να ανοίξει εδω και τώρα ο λογαριασμός της εταιρίας αυτής μέσω της οποίας, όπως κατήγγειλε ο κ. Λαλιώτης, η ΝΔ εισέπραξε σημαντικά ποσά για την ενίσχυση του προεκλογικού της αγώνα το 1993.

    [16] ALPHA BANK-Επιτόκια

    12/11/2001 08:13:49

    Σε ισχύ τίθενται από σήμερα τα νέα μειωμένα επιτόκια που ανακοίνωσε την Παρασκευή η ALPHA BANK, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να ρίξει τα επιτόκια παρέμβασης κατά μισή μονάδα. Η ALPHA μειώνει κατά μισή μονάδα τα επιτόκια χορηγήσεων και κατά 0,25% τα επιτόκια καταθέσεων. Εκτιμάται ότι στο χορό της πτώσης των επιτοκίων αναμένεται να μπούν από σήμερα και οι άλλες εμπορικές τράπεζες.

    [17] Π. Ευθυμίου-Πανεπιστήμια-Δίγλωσσα τμήματα

    12/11/2001 08:13:42

    Στο θέμα της δημιουργίας δίγλωσσων τμημάτων στα πανεπιστήμια της βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να υποδεχθούν φοιτητές απο τις γειτονικές χώρες αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Παιδείας, σε εκδήλωση για το παρόν και το μέλλον της ανωτατης παιδείας. Ο πρωθυπουργός, είπε ο κ. Ευθυμίου, ανέπτυξε στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο το σχέδιο της κυβέρνησης για ένα τόξο σε όλα τα πανεπιστήμια του βορρά: στα Γιάννενα, στο Αριστοτέλειο, το Μακεδονίας και το Δημοκρίτειο για οργάνωση δίγλωσσων σπουδών, αγγλικά και ελληνικά, που θα απευθύνεται κυρίως στις χώρες της νοτιοδυτικής Ευρώπης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 November 2001 - 12:30:48 UTC