Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αμερικανοί κομάντος στην Κανταχάρ.
  • [02] Αντιδράσεις από την κλωνοποίηση ανθρώπινου εμβρύου.
  • [03] Ολυμπιακοί 2004-Σημίτης:Η διοργάνωση υπόθεση όλων.
  • [04] Ζυμώσεις για τις δημοτικές εκλογές σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.
  • [05] Ακόμη ένας μητροπολίτης επικρίνει το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου.
  • [06] Παπαντωνίου-Ελληνικός στρατός-Αφγανιστάν.
  • [07] Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν Αλβανούς-Παρέμβαση Χρυσοχοϊδη.
  • [08] Αθώος ο Γ.Κοσκωτάς για τα ημερομίσθια στον Κορυδαλλό.

  • [01] Αμερικανοί κομάντος στην Κανταχάρ.

    26/11/2001 21:09:31

    Απόβαση στο Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, τελευταίο προπύργιο των Ταλιμπάν, πραγματοποιούν τις τελευταίες ώρες αμερικανοί κομάντος, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί κρύβονται ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και ο μουλάς Ομάρ. Οπως δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αμερικανοί πεζοναύτες ανέλαβαν τον έλεγχο ενός αεροδρομίου, κοντά στο Κανταχάρ.

    Στην πόλη εξακολουθεί να παραμένει ο μουλάς Ομάρ, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου των Ταλιμπάν. Το πρωί, παραδόθηκε η πόλη Κουντούζ στις δυνάμεις της βόρειας Συμμαχίας, τελευταίο οχυρό των Ταλιμπάν στο βόρειο Αφγανιστάν. Αρχίζει αύριο στην Βόννη, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών, η διάσκεψη για το πολιτικό μέλλον του Αφγανιστάν, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την δημιουργία μίας ευρείας βάσης κυβέρνησης. Συνολικά 32 εξέχοντες Αφγανοί αναμένεται να λάβουν μέρος στην κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη.

    [02] Αντιδράσεις από την κλωνοποίηση ανθρώπινου εμβρύου.

    26/11/2001 21:05:21

    Νέο κύκλο συζητήσεων σε θέματα βιοηθικής, πυροδότησε η ενέργεια αμερικανικής εταιρίας να προχωρήσει σε κλωνοποίηση ανθρώπινου εμβρύου για θεραπευτικούς σκοπούς. Ο Λευκός Οίκος πρότεινε στο Κονγκρέσο να απαγορεύσει την ανθρώπινη κλωνοποίηση, ενώ το Βατικανό καταδίκασε μια τέτοια ενέργεια.Αντίθετη στην κλωνοποίηση ακόμη και για επιστημονικές έρευνες, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ η Βρετανία φέρεται κατ'αρχήν θετική και θα προχωρήσει στη θέσπιση νόμου, που θα εμποδίζει όμως την κλωνοποίηση για αναπαραγωγικούς σκοπούς.

    [03] Ολυμπιακοί 2004-Σημίτης:Η διοργάνωση υπόθεση όλων.

    26/11/2001 21:05:15

    Τέλος στις φήμες περί προβλημάτων στις σχέσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου με την κυβέρνηση, επιχείρησε να δώσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος μετά τη συνεδρίαση της διϋπουργικής επιτροπής, έκανε δηλώσεις, πλαισιωμένος από τον υπουργό Πολιτισμού και την πρόεδρο του Αθήνα 2004. Ο κ. Σημίτης απηύθυνε έκκληση να μείνει η Ολυμπιάδα, την οποία χαρακτήρισε εθνική υπόθεση, μακριά από κομματική διαμάχη και πολιτική εκμετάλλευση και επανέλαβε ότι με τους αγώνες του 2004, η Ελλάδα κατακτά μία υψηλότερη θέση στην παγκόσμια κοινότητα, μία νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Στη Λωζάνη ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου είχε συνομιλίες με τον πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρόγκ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής για τον Ολυμπιακπή εκεχειρία.

    [04] Ζυμώσεις για τις δημοτικές εκλογές σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.

    26/11/2001 21:05:07

    Αποστάσεις από την πρόταση του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Βερελή, για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου στο Δήμο της Αθήνας, πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας ότι τις υποψηφιότητες στις δημοτικές εκλογές θα τις καθορίσουν τα όργανα του Κινήματος. Στο μεταξύ, μετά τη Μαρία Δαμανάκη και ο Λεωνίδας Κύρκος τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμού στις δημοτικές εκλογές, εκτιμώντας ότι πως ο συγγενικός χώρος για το ΣΥΝ είναι το ΠΑΣΟΚ. Προσωπικές απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνεί ο Συνασπισμός, χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Κύρκου το γραφείο τύπου του κόμματος.

    [05] Ακόμη ένας μητροπολίτης επικρίνει το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου.

    26/11/2001 21:05:00

    Νέα τροπή παίρνει παίρνει η διαμάχη στους κόλπους της Εκκλησίας, καθώς εντείνεται η κριτική στον αρχιεπίσκοπο και το περιβάλλον του, από μητροπολίτες προσκείμενους στον κ. Χριστόδουλο. Μετά τις επικρίσεις του αρχιεπισκόπου Πειραιώς Καλλίνικου στο πρόσωπο του κ. Χριστόδουλου, αλλά και τις αιχμές του Δημηριάδος Ιγνάτιου για το περιβάλλον του αρχιεπισκόπου, κατάπληξη και απορία προκαλεί η δήλωση του Σεβασμιότατου Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος επιτίθεται στον επικοινωνιολόγο και σύμβουλο του Αρχιεπισκόπου, Σωτήρη Τζούμα, ενώ αφήνει αιχμές και για τον κ. Χριστόδουλο, τον οποίο καλεί να δεσμευτεί ότι αφήνει τους αρχιερείς να ψηφίσουν κατά συνείδηση για την κάλυψη των κενών μητροπολιτικών εδρών.

    [06] Παπαντωνίου-Ελληνικός στρατός-Αφγανιστάν.

    26/11/2001 21:04:54

    Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν ελληνικά στρατεύματα σε ειρηνευτικές αποστολές στο Αφγανιστάν, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, σήμερα στη Λάρισα, την οποία επισκέφθηκε για πρώτη φορά με τη νέα υπουργική του ιδιότητα. Ο υπουργός πρόσθεσε οτι

    το υπουργείο Αμυνας θα προχωρήσει άμεσα σε ένα ουσιαστικό πρόγραμμα αναβάθμισης των συνθηκών ζωής των στρατευμένων με πόρους που θα προκύψουν από την αξιοποίηση των στρατοπέδων. Επανέλαβε δε ότι σε δύο χρόνια από σήμερα η θητεία θα μειωθεί σε 12 μήνες. Για το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο στον Τύρναβο υπογράμμισε πως η λειτουργία του εξυπηρετεί την εθνική ασφάλεια με τον καλύτερο τρόπο. Τέλος, απέφυγε να σχολιάσει τη συζητούμενη υποψηφιότητα του Γ.Παπανδρέου για το Δήμο της Αθήνας, τονίζοντας ότι δεν είναι ώρα για πολιτικές δηλώσεις.

    [07] Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν Αλβανούς-Παρέμβαση Χρυσοχοϊδη.

    26/11/2001 21:04:47

    Την παρέμβαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης προκάλεσε η ενέργεια δύο αστυνομικών, οι οποίοι ξυλοκόπησαν δυο Αλβανούς στον Αγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, έπειδή τους έκαναν την παρατήρηση γιατί πυροβολούσαν πολύ κοντά στην περιοχή που μάζευαν ελιές και υπήρχε κίνδυνος για ατύχημα. Ο κ. Χρυσοχοϊδης διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση και σημείωσε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί συμπεριφορές αστυνομικων που αντίκεινται σε όσα η αποστολή της ελληνικής Αστυνομίας και οι νόμοι επιβάλλουν. Πρόσθεσε επίσης ότι η ασφάλεια του πολίτη και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι έννοιες ταυτόσημες άρρηκτα συνυφασμένες με το λειτούργημα του αστυνομικού. Εναντίον των δύο αστυνομικών ο εισαγγελέας Λαμίας άσκησε δίωξη για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και τους παρέπεμψε να δικαστούν στο αυτόφωρο, αλλά πήραν 48ωρη προθεσμία και αφέθηκαν ελεύθεροι.

    [08] Αθώος ο Γ.Κοσκωτάς για τα ημερομίσθια στον Κορυδαλλό.

    26/11/2001 21:04:40

    Αθώος, κρίθηκε από το Τριμελές Πλημελειοδικείο Πειραιά, ο Γιώργος Κοσκωτάς, ο οποίος κατηγορείτο για ηθική αυτουργία σε πλαστά ημερομίσθια κατά τη διάρκεια της κράτησής του στις φυλακές Κορυδαλλού. Μαζί του αθωώθηκαν και οι δεκαπέντε συνολικά σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών, οι οποίοι σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματίσει στις αρχές του 2001 η Εισαγγελία Πειραιά, χρέωναν ημερομίσθια στον πρώην μεγαλοτραπεζίτη, τα οποία δεν είχαν γίνει ποτέ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 November 2001 - 21:30:22 UTC