Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση στην Αθήνα από την απόφαση της ΕΕ για βαμβάκι.
  • [02] Αίτημα της Αθήνας για έκδοση του Πάσσαρη.
  • [03] Ικανοποίηση για τη σύλληψη του Πάσσαρη στο Βουκουρέστι.
  • [04] Συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροί του ΙΚΑ.
  • [05] Υπουργικό Συμβούλιο για Ευρώ.
  • [06] Οχι του Γ.Παπανδρέου στην υποψηφιότητα για το δήμο Αθήνας.
  • [07] Νέα επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για το Γ΄ΚΠΣ.

  • [01] Ικανοποίηση στην Αθήνα από την απόφαση της ΕΕ για βαμβάκι.

    28/11/2001 21:15:30

    Από 271 έως 286 δραχμές το κιλό θα κυμανθεί η τιμή του βαμβακιού για τον παραγωγό, όπως αποφάσισε το απόγευμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάνοντας δεκτά τα στοιχεία που παρουσίασε η ελληνική πλευρά, σχετικά με το ύψος της βαμβακοπαραγωγής στην Ελλάδα, την φετινή περίοδο. Οπως αποφασίστηκε, η ελάχιστη τιμή καθορίστηκε στις 189,5 δραχμές, στην οποία θα πρέπει να προστεθούν 45-50 δραχμές από τη διαφορά μεταξύ της προκαταβολής και της εκκαθάρισης και 30-40 δραχμές από την προσφορά της αγοράς, λόγω της καλής ποιότητας του ελληνικού βάμβακος. Στο μεταξύ, οι αγρότες της Μακεδονίας συνεχίζουν για δέκατη μέρα τις κινητοποιήσεις τους, που περιλαμβάνουν συλλαλητήρια και συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων. Για αύριο έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια στην Καρδίτσα.

    [02] Αίτημα της Αθήνας για έκδοση του Πάσσαρη.

    28/11/2001 21:15:23

    Επίσημο αίτημα προς τις Ρουμανικές αρχές για την έκδοση του Κώστα Πάσσαρη, που συνελήφθη χθες στο Βουκουρέστι, κατηγορούμενος για δύο δολοφονίες και ληστεία, υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση και ήδη βρίσκεται στη ρουμανική πρωτεύουσα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Φώτης Νασιάκος, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται διπλωματικός και δικαστικός μαραθώνιος για την επίσπευση των διαδικασιών. Ωστόσο δεν είναι βέβαιο αν θα εκδοθεί, καθώς οι ρουμανικές αρχές θέλουν ο διαβόητος κακοποιός να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη της χώρας για τα εγκλήματα που διέπραξε εκεί.

    [03] Ικανοποίηση για τη σύλληψη του Πάσσαρη στο Βουκουρέστι.

    28/11/2001 21:15:17

    Η σύλληψη του Πάσσαρη στο Βουκουρέστι, ο οποίος στην Ελλάδα καταζητείται για τουλάχιστον τέσσερις δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών και σωρεία ληστειών, ικανοποίησε τις οικογένεις των θυμάτων, την αστυνομία, αλλά και την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ο,τιδήποτε για γρήγορη έκδοση του στην Ελλάδα, ενώ η διαφυγή του στο εξωτερικό αποτελεί αντικείμενο έρευνας. Η ΝΔ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός της σύλληψης του κακοποιού, αλλά η διαφυγή του στο εξωτερικό αφήνει εκτεθειμένη την κυβέρνηση, ενώ στελέχη της ΝΔ, αμφισβήτησαν τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας στη σύλληψη του Πάσσαρη.

    [04] Συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροί του ΙΚΑ.

    28/11/2001 21:15:10

    Για την επόμενη εβδομάδα, παραπέμπεται η λύση του προβλήματος των γιατρών του ΙΚΑ, οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία τους παρά την πολύωρη σημερινή συνάντησή τους με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Ρέππα. Συμφωνούμε με τα μείζονα θέματα που θέτουν για το μέλλον της υγείας, είπε ο υπουργός Εργασίας, δεν συμφωνούμε όμως στις οικονομικές τους διεκδικήσεις. Στο μεταξύ, όπως δήλωσε οι διοικητής του ΙΚΑ, Μιλτιάδης Νεκτάριος, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ μπορούν να απευθύνονται σε ιδιώτες γιατρούς στο διάστημα που απεργούν οι γιατροί του Ιδρύματος και στη συνέχεια, να προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής στις υπηρεσίες του ΙΚΑ για να τους χορηγηθεί η δαπάνη.

    [05] Υπουργικό Συμβούλιο για Ευρώ.

    28/11/2001 21:15:03

    Ως ημέρα έναρξη μιας νέας εποχής για την ελληνική οικονομία, για τους Ελληνες και τη χώρα, χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας την πρώτη Ιανουρίου, που αρχίζει επίσημα η κυκλοφορία του ευρώ στη χώρα μας. Το θέμα απασχόλησε το υπουργικό συμβούλιο και ο κ. Χριστοδουλάκης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει μάχη για τη διευκόλυνση του πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει τριψήφιος αριθμός τηλεφώνου για πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία του Ευρώ, θα εγκατασταθούν περίπτερα ενημέρωσης στις λαϊκές αγορές, ενώ παράλληλα θα επιδιωχθεί να λειτουργούν οι τράπεζες περισσότερες ώρες, για να εφοδιαστούν εγκαίρως όλοι με κέρματα και χαρτονομίσματα ευρώ.

    [06] Οχι του Γ.Παπανδρέου στην υποψηφιότητα για το δήμο Αθήνας.

    28/11/2001 21:14:56

    Τέλος στα σενάρια περί υποψηφιότητάς του για το δήμο της Αθήνας, έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στη διάρκεια γεύματος από τους ξένους ανταποκριτές, ο κ.Παπανδρέου απηύθυνε ένα θερμό ευχαριστώ σε όσους τον πρότειναν και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με σοβαρότητα με τα θέματα της αρμοδιότητάς του. Στο μεταξύ, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης,

    εμφανίστηκε καυστικός προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με την πολιτική της έντονης αντιπαράθεσης με τη ΝΔ, αλλά και επικριτικός απέναντι στα στελέχη που διατυπώνουν δημοσίως θέσεις και απόψεις για υποψηφιότητες ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

    [07] Νέα επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για το Γ΄ΚΠΣ.

    28/11/2001 21:14:50

    Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τους πόρους που πρόκειται να διατεθούν στην Ελλάδα από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία. Μετά τη σύσκεψη των αρμοδίων συντονιστών, υπό τον Κώστα Καραμανλή ο εκπρόσωπος του κόμματος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει τα πάντα στο πόδι και στο παρά πέντε και την κάλεσε να σοβαρευτεί και να δουλέψει για να μην χαθούν οι πόροι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 November 2001 - 21:30:25 UTC