Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο κύμα κακοκαιρίας
  • [02] Στην 6η θέση έφθασε παγκοσμίως ο διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
  • [03] Ναυάγιο αλιευτικού-Δύο νεκροί.
  • [04] Εγκλημα με θύμα 49χρονο ξυλουργό-Αγνωστα τα κίνητρα
  • [05] Χανιά-Εκρηκτικός μηχανισμός στο Δικαστικό Μέγαρο
  • [06] Νεκρός βρέθηκε καπετάνιος αλιευτικού.
  • [07] ΟΗΕ-Αφγανιστάν.
  • [08] Πάσσαρης.
  • [09] Ιδιωτικοποίηση ΧΑΑ.
  • [10] Σκανδαλίδης-Εκλογές.
  • [11] Η ΔΕΗ στο ΧΑΑ.
  • [12] Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας

  • [01] Νέο κύμα κακοκαιρίας

    30/11/2001 13:24:40

  • Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το βράδυ. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η επιδείνωση θα αρχίσει από τη βόρεια Ελλάδα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, η οποία το Σαββατοκύριακο θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα θα είναι οι χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι. Χιόνια αναμένεται να πέσουν και στην ορεινή ζώνη της Αττικής. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από την Κυριακή. Στο μεταξύ άρχισε στη Σάμο η καταγραφή των σοβαρών ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες. Οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν σημειωθεί στο Βαθύ, το Ηραίο, το Κοκκάρι και τον Μαραθόκαμπο. Ηδη αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στα δίκτυα του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, ενώ το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά. Με απόφαση του νομάρχη τα σχολεία παραμένουν και σήμερα κλειστά.

    [02] Στην 6η θέση έφθασε παγκοσμίως ο διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

    30/11/2001 13:24:34

  • Στην έκτη θέση παγκοσμίως βρίσκεται ο Διεθνής αερολιμένας Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" ο οποίος θεωρείται ένα απο τα καλύτερα και κορυφαία αεροδρόμια σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Ενωσης Αεροπορικών Εταιριών. Οσον αφορά την Ευρώπη το νέο αεροδρόμιο καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Σημειώνεται ότι τον περασμένο χρόνο η έρευνα της ΙΑΤΑ είχε κατατάξει τη χώρα μας στην προτελευταία θέση παγκοσμίως.

    [03] Ναυάγιο αλιευτικού-Δύο νεκροί.

    30/11/2001 13:24:23

  • Νεκρός εντοπίστηκε το πρωί και ο Ευστράτιος Μαμουρέλης 40 χρόνων, ο οποίος αγνοείτο από χθες το απόγευμα όταν το αλιευτικό στο οποίο επέβαινε βυθίστηκε λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Κόκκινο Νερό, στις ακτές του νομού Λάρισας. Σημειώνεται ότι τα μεσάνυχτα βρέθηκε νεκρός και ο 67χρονος πατέρας του, ο οποίος επέβαινε κι αυτός στο σκάφος. Σώοι περισυνελέγησαν οι τρεις Αιγύπτιοι αλιεργάτες.

    [04] Εγκλημα με θύμα 49χρονο ξυλουργό-Αγνωστα τα κίνητρα

    30/11/2001 13:24:12

  • Εγκλημα έγινε τα ξημερώματα στα Σπάτα στην Αττική, όπου ο 49χρονος Νίκος Δασκαλάκης βρέθηκε νεκρός μέσα στο ξυλουργείο του με δύο τραύματα από σφαίρες στην πλάτη και το μηρό. Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής ερευνούν τις συνθήκες και τα αίτια του εγκλήματος.

    [05] Χανιά-Εκρηκτικός μηχανισμός στο Δικαστικό Μέγαρο

    30/11/2001 13:24:01

  • Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα στην πλατεία Ελευθερίας στα Χανιά στην είσοδο της εισαγγελίας. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στα γύρω κτίρια, ενώ όπως ανακοίνωσε η αστυνομία η εκρηκτική ύλη αποτελείτο από δυναμίτιδα με βραδύκαυστο φυτίλι και κοινό πυροκροτητή.

    [06] Νεκρός βρέθηκε καπετάνιος αλιευτικού.

    30/11/2001 07:57:18

    Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο 67χρονος Απόστολος-Δημήτριος Μαμουρέλης, καπετάνιος του αλιευτικού "Αγιος Νικόλαος", που βυθίστηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή Κόκκινο Νερό ακρωτηρίου Δερματάς στις ακτές του νομού Λαρίσης. Αγνοείται ο γιος του Ευστράτιος 40 χρόνων.

    [07] ΟΗΕ-Αφγανιστάν.

    30/11/2001 07:57:12

    Οι διαπραγματεύσεις στη Βόνη για τη συγκρότηση ενός "Ανώτατου Συμβουλίου" και μιας "Μεταβατικής Διοίκησης" στο Αφγανιστάν, έχουν προχωρήσει πλέον στο στάδιο της συγκεκριμένης σύνθεσης των οργάνων αυτών με καταλόγους ονομάτων, που προτείνονται από τις διάφορες αντιπροσωπείες. Αυτό δήλωσε ο Αχμάτ Φάουζι, εκπρόσωπος του ειδικού εντεταλμένου του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας ότι τελική συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί σε κανένα από τα εκκρεμούντα θέματα.

    [08] Πάσσαρης.

    30/11/2001 07:57:06

    Προκλητικός και σκληρός εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο Κώστας Πάσσαρης σε 40λεπτη συνομιλία που είχε χθες με τους αστυνομικούς υποδιευθυντές Δημήτρη Γαλλίκα και Γιάννη Ραχοβίτσα, που βρίσκονται εδώ και 15 ημέρες στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάσσαρης αρνήθηκε ότι διέπραξε τις δύο δολοφονίες στη ρουμανική πρωτεύουσα και δήλωσε ότι δεν θέλει να έρθει στην Ελλάδα γιατί οι ρουμανικές φυλακές είναι καλύτερες και ότι σε ενάμιση χρόνο θα αποδράσει.

    [09] Ιδιωτικοποίηση ΧΑΑ.

    30/11/2001 07:56:59

    Την ιδιωτικοποίηση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης στη Βουλή. Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είναι να διαμορφωθεί ένα πιο αποτελεσματικό πλαίσιο λειτουργίας της ελληνικής κεφαλαιαγοράς. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η ιδιωτικοποίηση του ΧΑΑ,το οποίο θα αναζητήσει συνεργασία με ξένα χρηματιστήρια.

    [10] Σκανδαλίδης-Εκλογές.

    30/11/2001 07:56:53

    Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αιφνιδιασμοί ενόψει των δημοτικών νομαρχιακών εκλογών και βουλευτικών εκλογών, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

    [11] Η ΔΕΗ στο ΧΑΑ.

    30/11/2001 07:56:47

    Πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα η παρουσίαση της ΔΕΗ ΑΕ προς το επενδυτικό κοινό ενόψει της δημόσιας εγγραφής για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η δημόσια εγγραφή θα πραγματοποιηθεί από 4 έως 7 Δεκεμβρίου του 2001, ενώ η διαπραγμάτευση των μετοχών στη Σοφοκλέους αναμένεται να αρχίσει στις 12 Δεκεμβρίου.

    [12] Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας

    30/11/2001 07:56:40

    Συνεδρίασε στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας, στο οποίο την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου. Μεταξύ των θεμάτων που ανακοινώθηκαν ήταν και η συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τις τρίτες χώρες στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και η πρόοδος της διαδικασίας προσέγγισης των ευρωπαϊκών συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 November 2001 - 12:30:30 UTC