Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Βαποράκι" 8 μηνών στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης
  • [02] Δύο ληστείες σε Νέα Ιωνία και Γουδί με λεία 44,5 εκατ. δρχ
  • [03] Για προγραμματισμένες εξετάσεις στο Ιατρικό ο Αρχιεπίσκοπος
  • [04] Κριτική Καραμανλή στην κυβέρνηση για την αγροτική πολιτική
  • [05] Δηλώσεις υπ.Μεταφορών για πώληση ΟΑ και αναστολή ΑΧΟΝ
  • [06] Συνάντηση Σημίτη με βέλγο ομολογό του
  • [07] Σε κατάσταση επιφυλακής λόγω της κακοκαιρίας

  • [01] "Βαποράκι" 8 μηνών στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης

    01/12/2001 19:29:11

    Το μικρότερο σε ηλικία ανθρώπινο "βαποράκι" μεταφοράς ναρκωτικών εντοπίστηκε στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης και φυσικά συνελήφθη η μητέρα του. Πρόκειται για τη Σουζάνα Πετκάρι η οποία είχε κρύψει στα ρούχα του μωρού της, 8 μηνών, ναρκωτικά τα οποία επιχείρησε να παραλάβει ο πατέρας του Χαράλαμπος Χρυσάφης, μόλις το πήρε στην αγκαλιά του.

    [02] Δύο ληστείες σε Νέα Ιωνία και Γουδί με λεία 44,5 εκατ. δρχ

    01/12/2001 19:25:13

    Δύο ληστείες έγιναν τις πρωινές ώρες στην Αθήνα. Η πρώτη έγινε σε βάρος χρηματαποστολής έξω από το σούπερ μάρκετ "Καρφούρ" στη Νέα Ιωνία, όταν δύο ένοπλοι ακινητοποίησαν υπάλληλο της εταιρίας, του άρπαξαν ένα σάκο με περίπου 40 εκατομμύρια δραχμές και διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Η δεύτερη ληστεία έγινε στο Γουδί με θύμα τον εργολάβο οικοδομών Κωνσταντίνο Σαντοριναίο 32 ετών, ο οποίος κατήγγειλε οτι δύο Αλβανοί τον απείλησαν με πιστόλι, του άρπαξαν 4,5 εκατομμύρια δραχμές, που προοριζόταν για πληρωμές εργατών και εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτα.

    [03] Για προγραμματισμένες εξετάσεις στο Ιατρικό ο Αρχιεπίσκοπος

    01/12/2001 19:23:55

    Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εισήχθη το πρωί για λίγες ώρες ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος υποβλήθηκε σε προγραμματισμένες αιματολογικές εξετάσεις.

    [04] Κριτική Καραμανλή στην κυβέρνηση για την αγροτική πολιτική

    01/12/2001 19:21:25

    Οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την αγροτική της πολιτική άσκησε το πρωί από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε ημερίδα του τομέα Γεωργίας του κόμματός του. Ο κ. Καραμανλής κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων στον αγροτικό τομέα και πρόσθεσε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για τον καπνό. Ο λαός γνωρίζει και τις συνεχείς παρεμβάσεις του πρωθυπουργού στην ΕΕ, για τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών και τα θετικά τους αποτελέσματα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ. Στο μεταξύ, ριζικό επαναπροσδιορισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ζήτησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος μιλώντας σε ημερίδα του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη. Επισήμανε οτι την τελευταία 20ετία συντελείται ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος των αγροτών και τόνισε οτι η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες.

    [05] Δηλώσεις υπ.Μεταφορών για πώληση ΟΑ και αναστολή ΑΧΟΝ

    01/12/2001 19:18:38

    Είμαστε επιφυλακτικοί σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών, κατά τη διάρκεια επίβλεψης έργων στον Αξιό ποταμό. Ο κ.Βερελής, αναφερόμενος στα προβλήματα που οδήγησαν σε διακοπή της λειτουργίας της εταιρίας "ΑXON Airlines", έκανε λόγο για φαινόμενο που παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη. Επισήμανε οτι μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με τους Αυστραλούς και αν δεν ευοδωθούν τότε θα αντιμετωπιστούν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα. Ο κ.Βερελής επανέλαβε εξάλλου, οτι δεν τίθεται θέμα σύμπραξης μεταξύ του ΟΤΕ και της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, όπως πρότεινε χθες ο πρόεδρος της εταιρίας Σωκράτης Κόκκαλης.Απαράδεκτη και εκβιαστική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, την ενέργεια της "ΑΧΟΝ" να διακόψει τη λειτουργία της. Για πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης έκανε λόγο ο υπεύθυνος του Τομέα Μεταφορών της ΝΔ.

    [06] Συνάντηση Σημίτη με βέλγο ομολογό του

    01/12/2001 19:17:23

    Το θέμα του ευρωστρατού και η προοπτική συγκρότησης ευρωπαϊκής δύναμης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με το Βέλγο ομόλογό του και προεδρεύοντα της ΕΕ Γκι Φερχοφστατ. Ο Βέλγος πρωθυπουργός, διέψευσε οτι υπήρξε διαβεβαίωση προς την Τουρκία για εξαίρεση του Αιγαίου και της Κύπρου απο την επιχειρησιακή ευθύνη του ευρωστρατού. Εξάλλου, ο κ.Σημίτης ανακοίνωσε οτι διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων ως προς τη δημιουργία μίας κοινής αστυνομικής δύναμης προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Τέλος, για την Ολυμπιακή Αεροπορία, ο πρωθυπουργός είπε οτι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρχει ένας εθνικός αερομεταφορέας που να λειτουργεί αποτελεσματικά και να μην επιβαρύνει το δημόσιο και τους φορολογούμενους.

    [07] Σε κατάσταση επιφυλακής λόγω της κακοκαιρίας

    01/12/2001 19:16:03

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων απο το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι οι χιονοπτώσεις, τόσο στα ορεινά όσο και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, οι βροχές και οι καταιγίδες, η πτώση της θερμοκρασίας και οι θυελλώδεις άνεμοι. Απο χθες το βράδυ, η κίνηση των οχημάτων στα ορεινά της κεντρικής και της δυτικής Μακεδονίας, λόγω του χιονιού, διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και η Φθιώτιδα, όπου οι επισκέπτες δύο μοναστηριών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα λεωφορεία στα οποία επέβαιναν καθώς τα οχήματα βγήκαν απο το δρόμο λόγω της χιονόπτωσης. Εξάλλου, η Πυροσβεστική έχει οργανώσει επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ενός τραυματία ορειβάτη δυο χιλιόμετρα μετά το χωριό Παύλιανη. Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες για τα οχήματα που κινούνται στο δρόμο απο τη Λαμία προς το Δομοκό, απο τη Λαμία προς Καρπενήσι, στις Ράχες Τυμφρηστού, στο 51-ο χλμ του δρόμου Λαμίας-Αμφισσας και στην περιοχή του Μπράλλου. Προβλήματα απο το χιόνι παρατηρούνται και στην εθνική Αθηνών-Λαμίας, όπου τα εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται ακατάπαυστα. Το απόγευμα απαγορεύτηκε ο απόπλους των επιβατηγών πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από αύριο το βράδυ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 December 2001 - 21:30:20 UTC