Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινητοποιήσεις αγροτών-Στους δρόμους και πάλι τα τρακτέρ.
  • [02] Κυπριακό-Συνεδρίασε εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου.
  • [03] Στην Αθήνα αύριο ο πρόεδρος της Ρωσίας
  • [04] Απαγωγή επιχειρηματία-Συνεχίζονται οι έρευνες για σύλληψη των δραστών.
  • [05] Αθώος ο Τζίμης Πανούσης
  • [06] Κανονικά τα δρομολόγια της ΕΘΕΛ-Αναστολή κινητοποιήσεων.
  • [07] Λαθρομετανάστευση-Κυβερνητική σύσκεψη.
  • [08] Κυβερνητική σύσκεψη.
  • [09] Πολυτεκνικά επιδόματα.
  • [10] Ελλάδα-ΟΟΣΑ-Εκθεση.
  • [11] Καραμανλής- Ντουίζενμπεργκ.
  • [12] Υποβολή φορολογικών δηλώσεων.
  • [13] Επετράπη ο απόπλους.

  • [01] Κινητοποιήσεις αγροτών-Στους δρόμους και πάλι τα τρακτέρ.

    05/12/2001 13:51:26

  • Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το αγροτικό ζήτημα κατέθεσε το πρωί στη Βουλή ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ζητεί να ενημερωθεί γιατί δεν εφαρμόστηκε το μητρώο αγροτών και ο τρόπος ενίσχυσης των παραγωγών. Στο μεταξύ στους δρόμους θα βρεθούν και πάλι από σήμερα οι αγρότες της Μακεδονίας και Θράκης, ύστερα από απόφαση που έλαβε σε σύσκεψη η συντονιστική επιτροπή αγώνα. Στο νομό Θεσσαλονίκης τα τρακτέρ θα κάνουν την επανεμφάνισή τους στους δρόμους μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ σήμερα ξεκίνησε από τα αγροτοσυνδικαλιστικά όργανα ενημέρωση των αγροτών. Ήδη τα τρακτέρ έχουν παραταχθεί στις πλατείες των χωριών στους νομούς Κιλκίς και Πέλλας. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών αναμένεται να κορυφωθούν τη Δευτέρα με ημερομηνία λήξης την 12η Δεκεμβρίου. Στο διάστημα αυτό, όπως δηλώνουν οι αγρότες, θα γίνουν προσπάθειες ώστε να συνεχιστεί ο διάλογος με την ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα των βαμβακοπαραγωγών.

    [02] Κυπριακό-Συνεδρίασε εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου.

    05/12/2001 13:51:19

  • Tα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στο Κυπριακό, μετά τη συμφωνία Κληρίδη-Ντενκτάς για επανέναρξη των απ'ευθείας συνομιλιών, εξετάστηκαν το πρωί σε έκτακτη συνεδρίαση, του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου. Το βράδυ ο κ.Κληρίδης θα παρακαθήσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του στην οικία του στα κατεχόμενα ο κ.Ντενγκτάς. Εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης τόνισε πως ούτε κατά διάνοια η συμμετοχή του Κύπριου πρόεδρου στο δείπνο σημαίνει έστω και έμμεση αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος. Το Κυπριακό θα συζητηθεί σήμερα στην Αγκυρα κατά τις συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ με τον Τούρκο πρωθυπουργό και τον Ισμαήλ Τζεμ.

    [03] Στην Αθήνα αύριο ο πρόεδρος της Ρωσίας

    05/12/2001 13:51:13

  • Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί από αύριο ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, Κωστή Στεφανόπουλου. Ο κ.Πούτιν θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ενώ στην Αθήνα θα υπογραφούν σειρά διμερών συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών. Ο κ.Πούτιν σε συνέντευξή του σήμερα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ θεωρεί την Ελλάδα γέφυρα στην προσέγγιση της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Σημειώνει ότι πολλά ενώνουν τις δύο χώρες ακόμη κι όταν ανήκαν σε διαφορετικά ιδεολογικά στρατόπεδα.

    [04] Απαγωγή επιχειρηματία-Συνεχίζονται οι έρευνες για σύλληψη των δραστών.

    05/12/2001 13:51:06

  • Εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται από την αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των απαγωγέων του 34χρονου επιχειρηματία, ο οποίος αφέθηκε χθες ελεύθερος στην Παλλήνη Αττικής, αφού νωρίτερα ο πατέρας του έδωσε στους απαγωγείς λύτρα 500.000.000 δραχμών. Ο 34χρονος απήχθη στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου στον Πειραιά μετά από τροχαίο που προκάλεσαν οι δράστες. Στην αρχή οι απαγωγείς ζητούσαν από τον πατέρα του επιχειρηματία ως λύτρα ένα δισεκατομμύριο δραχμές. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία εκτιμά ότι πίσω από την υπόθεση βρίσκεται κύκλωμα Ελλήνων και αλλοδαπών.

    [05] Αθώος ο Τζίμης Πανούσης

    05/12/2001 13:50:59

    Αθώος κρίθηκε απο το 5ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο καλλιτέχνης Τζίμης Πανούσης, που αντιμετώπιζε κατηγορία για προσβολή συμβόλου κράτους. Η κατηγορία αφορούσε αφίσα που είχε κυκλοφορήσει ενόψει παραστάσεων που θα ανέβαζε πέρυσι τον Οκτώβριο την οποία η ελληνική σημαία εμφανιζόνταν με σφυροδρέπανο, στη θέση του σταυρού. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο καλλιτέχνης δεν είχε σκοπό να προσβάλει τη σημαία. Σε πρώτο βαθμό ο Πανούσης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών

    [06] Κανονικά τα δρομολόγια της ΕΘΕΛ-Αναστολή κινητοποιήσεων.

    05/12/2001 13:50:53

  • Ανέστειλαν τελικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι στα μπλέ λεωφορεία του λεκανοπεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις που πραγματοποίησε η διοίκηση της ΕΘΕΛ με τους εργαζόμενους έγιναν σε καλό κλίμα και αναμένεται να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους που αφορούν στο σχεδιασμό των δρομολογίων και τα μέτρα ασφαλείας για τη διαφύλαξη των εργαζομένων. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία είχαν εξαγγείλει στάσεις εργασίας για σήμερα, αύριο και μεθαύριο από την έναρξη της βάρδιας εως τις 7 το πρωί και από τις 10 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.

    [07] Λαθρομετανάστευση-Κυβερνητική σύσκεψη.

    05/12/2001 13:50:46

  • "Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι", δήλωσε το πρωί ο πρωθυπουργός, μετά την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο τη λαθρομετανάστευση. Ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε σε πέντε σημεία για την αντιμετώπιση της μάστιγας αυτής. Τα σημεία αυτά είναι η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, η αναμόρφωση της νομοθεσίας, η διεύρυνση των διμερών σχέσεων για την επαναπροώθηση, η ενίσχυση της φρούρησης και από τις ένοπλες δυνάμεις και ο συντονισμός από το υπουργείο Εσωτερικών. Στο μεταξύ περίπου 200 λαθρομετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος εντοπίστηκαν το πρωί στη θαλάσσια περιοχή νότια του νομού Χανίων. Λίγο πριν το μεσημέρι άρχισε επιχείρηση του λιμενικού με σκοπό τη μεταφορά τους στη στεριά.

    [08] Κυβερνητική σύσκεψη.

    05/12/2001 07:36:48

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη πραγματοποιείται σήμερα ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με αντικείμενο τη λαθρομετανάστευση. Ακολούθως ο κ. Σημίτης θα έχει διαδοχικές συνεργασίες με τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ,Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας και Οικονομίας και Οικονομικών.

    [09] Πολυτεκνικά επιδόματα.

    05/12/2001 07:36:42

    Από τις 6 έως τις 15 Δεκεμβρίου θα καταβάλονται τα οικογενειακά επιδόματα πολυτέκνων και οι ισόβιες συντάξεις στους δικαιούχους του οργανισμού γεωργικών ασφαλίσεων. Τα επιδόματα και τις συντάξεις δικαιούνται 303.996 οικογένειες ασφαλισμένων στον ΟΓΑ.

    [10] Ελλάδα-ΟΟΣΑ-Εκθεση.

    05/12/2001 07:36:36

    Την 25η θέση στη γλώσσα και τις επιστήμες καθώς και την 28η στα μαθηματικά καταλαμβάνει η χώρα μας, μεταξύ 31 χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, σύμφωνα με έκθεσή σε δείγμα 265.000 μαθητών ηλικίας έως 15 ετών, σε γνωστικές περιοχές του αναγνωστικού, μαθηματικού και επιστημονικού αλφαβητισμού.

    [11] Καραμανλής- Ντουίζενμπεργκ.

    05/12/2001 07:36:29

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μεταβαίνει σήμερα στη Φραγκφούρτη, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βιμ Ντουίζενμπεργκ.

    [12] Υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

    05/12/2001 07:36:23

    Το Μάιο του 2002 θα υποβάλλουν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι τις φορολογικές τους δηλώσεις για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος. Αυτό αναφέρεται σε φυλλάδιο που εξέδωσε η εφορία με τις οδηγίες για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης, που θα υποβάλλουν οι φορολογούμενοι το 2002.

    [13] Επετράπη ο απόπλους.

    05/12/2001 07:36:17

    Επετράπη από τις 6 χθες το απόγευμα ο απόπλους των επιβατηγών και οχηματαγωγών πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας με προορισμό τη Χίο, τη Μυτιλήνη, την Ανδρο, την Τήνο, τη Σύρο και την Κρήτη μετά τη μερική βελτίωση των καιρικών συνθηκών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 December 2001 - 12:30:32 UTC