Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χιόνια ακόμη και στα πεδινά το Σαββατοκύριακο.
  • [02] Επίσκεψη Πούτιν στην Αθήνα-Συνάντηση με Σημίτη.
  • [03] Πρωτόπαπας για Κυπριακό και συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς.
  • [04] Στο 2,4% έπεσε ο πληθωρισμός το Νοέμβριο.
  • [05] Ομιλία Σημίτη στην Παγκόσμια Διάσκεψη Δημάρχων.
  • [06] Κατασχέθηκαν 18 εκατομμύρια λαθραία πακέτα τσιγάρα.
  • [07] Πολύ καλή χαρακτήρισε τη συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ ο Τ.Μίλερ.

  • [01] Χιόνια ακόμη και στα πεδινά το Σαββατοκύριακο.

    07/12/2001 21:05:51

    Στον κλοιό της βαρυχειμωνιάς θα βρεθεί και πάλι όλη η χώρα, με χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά, καταγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές και πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, με ένταση που θα φτάνουν τα 10 μποφόρ. Ήδη έχει απαγορευτεί ο απόπλους όλων των πλοίων και δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από και προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Τα πρώτα χιόνια αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και στα βόρεια προτάστια της Αττικής, ενώ η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από -5 έως 11 βαθμούς.

    [02] Επίσκεψη Πούτιν στην Αθήνα-Συνάντηση με Σημίτη.

    07/12/2001 21:05:44

    Οι διμερείς σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδας στον πολιτικό και οικονομικό τομέα και περιφερειακά ζητήματα που ενδιαφέρουν τις δύο χώρες, όπως η κατάσταση στα Βαλκάνια, το Κυπριακό και η Μέση Ανατολή, ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχαν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, που επισκέπτεται την Αθήνα. Και οι δύο τάχθηκαν υπέρ μιας πιό στενής συνεργασίας Ρωσίας-ΝΑΤΟ. Ο ρώσος πρόεδρος επισκέφθηκε την Ακρόπολη, το δημαρχείο της Αθήνας και το Πανεπιστήμιο, ενώ είχε συνομιλίες με τον υπουργό Αμύνης και ομάδα ελλήνων επιχειρηματιών. Αύριο θα επισκεφθεί το Αγιον Ορος.

    [03] Πρωτόπαπας για Κυπριακό και συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς.

    07/12/2001 21:05:38

    Τα σχέδια λύσης του Κυπριακού που βλέπουν αυτές τις ημέρες το φως της δημοσιότητας δεν απηχούν την πραγματικότητα, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι η συνάντηση Κληρίδη-Ντεντκάς ήταν ένα θετικό σημείο, αλλά δεν έχουμε ακόμη φτάσει το στόχο, υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν η τουρκική πλευρά συχνά υπαναχωρούσε. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η Αθήνα στηρίζει τις προσπάθειες Κληρίδη για την αναζήτηση μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης που θα στηρίζεται στις αποφάσεις του ΟΗΕ.

    [04] Στο 2,4% έπεσε ο πληθωρισμός το Νοέμβριο.

    07/12/2001 21:05:32

    Σημαντική πτώση στο 2,4% σημείωσε ο πληθωρισμός το Νοέμβριο από 2,8% τον Οκτώβριο. Η πτώση του πληθωρισμού οφείλεται στην μεγάλη μείωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, οι οποίες παρέσυραν προς τα κάτω τις λιανικές τιμές πώλησης των υγρών καυσίμων στη χώρα.

    [05] Ομιλία Σημίτη στην Παγκόσμια Διάσκεψη Δημάρχων.

    07/12/2001 21:05:24

    Δήμος και Δημοκρατία αποτελούν κεντρική ιδέα της σοσιαλιστικής στρατηγικής, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας στην Παγκόσμια Διάσκεψη των Δημάρχων της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Ο κ. Σημίτης σημείωσε ότι η αποκέντρωση αποτελεί σήμερα θεμελιακή προϋπόθεση για κάθε προοδευτική κοινωνική οργάνωση, ενώ χαρακτήρισε τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης προνομιακό χώρο για την οικοδόμηση ενός νέου πολιτισμού δημόσιας εξουσίας με επίκεντρο τον άνθρωπο.

    [06] Κατασχέθηκαν 18 εκατομμύρια λαθραία πακέτα τσιγάρα.

    07/12/2001 21:05:18

    Τη μεγαλύτερη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων που έχει εντοπισθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ανακάλυψαν λανδρες του ΣΔΟΕ,σε αποθήκες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.Συγκεκριμένα

    βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 εκατομμύρια λαθραία πακέτα τσιγάρα, που προοριζόταν για την ελληνική και κοινοτική μαύρη αγορά. Από τις έρευνες που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι περισσότερα απο 50 εκατ. πακέτα έχουν διακινηθεί απο το συγκεκριμένο κύκλωμα λαθρεμπορίου.

    [07] Πολύ καλή χαρακτήρισε τη συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ ο Τ.Μίλερ.

    07/12/2001 21:05:11

    Πολύ καλή χαρακτήρισε την συνεργασία Eλλάδας και HΠA στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ο αμερικανός πρεσβευτής στην Aθήνα Tόμας Mίλερ, επαναλαμβάνοντας ότι στις προτεραιότητες των δύο χωρών είναι η εξάρθρωση της 17N και του EΛA.Σε δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη ο κ.Mίλερ αναφέρθηκε και στη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το Στεϊτ Nτιπαρτμεντ και στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται ο EΛA και η 17N, η εξάρθρωση των οποίων, όπως είπε, αποτελούν προτεραιότητα των δύο κυβερνήσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 December 2001 - 21:30:23 UTC