Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΝΕ - Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 8ου Συνεδρίου
  • [02] Μήνυμα Χριστόδουλου για τα Χριστούγεννα
  • [03] Αυξημένη η κίνηση στην αγορά, ανοικτά αύριο τα μαγαζιά
  • [04] Υπογραφή σύμβασης κατασκευής επέκτασης Μετρό προς Αιγάλεω
  • [05] Δημοσίευμα της "Ομπέρβερ" για την "17Ν"
  • [06] Τριγμοί από το βιβλίο του απόστρατου στρατηγού Ν. Γρυλλάκη

  • [01] ΚΝΕ - Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 8ου Συνεδρίου

    23/12/2001 19:12:26

    Με την εκλογή του νέου Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης έληξαν το βράδυ οι εργασίες του 8ου Συνεδρίου της ΚΝΕ που διεξήχθησαν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

    Το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η διαδικασία συζήτησης επί των θέσεων και της εισηγήσεως του απερχομένου Κεντρικού Συμβουλίου, μίλησε η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ακολούθως ενεκρίθησαν ομόφωνα η εισήγηση και το κλείσιμο του Συνεδρίου που παρουσίασε ο Γραμματέας της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός.

    Το πρωί της Κυριακής οι εργασίες του Συνεδρίου άνοιξαν με τη συζήτηση επί του κειμένου αποφάσεως και ψηφίσθηκαν ομόφωνα οι θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ και η απόφαση του Συνεδρίου.

    [02] Μήνυμα Χριστόδουλου για τα Χριστούγεννα

    23/12/2001 19:11:08

    Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος από τη μηνιαία ραδιοφωνική εκπομπή του στο σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη τριών νέων μητροπολιτών και τις αντιπαραθέσεις που δημιουργήθηκαν αναφέρθηκε στο εκλογικό σύστημα που ισχύει, τονίζοντας οτι δεν βλέπει το λόγο για να αλλάξει. Ο κ.Χριστόδουλος αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου, τονίζοντας ότι η Εκκλησία παραμένει ανυποχώρητη στις θέσεις της για το θέμα των ταυτοτήτων. Επισήμανε οτι το θέμα αυτό δεν ετέθη στη συζήτηση

    [03] Αυξημένη η κίνηση στην αγορά, ανοικτά αύριο τα μαγαζιά

    23/12/2001 19:09:55

    Αυξημένη ήταν σήμερα η κίνηση στην αγορά, ενώ αύριο, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά απο τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Συνεργεία του ΣΔΟΕ συνεχίζουν τους ελέγχους προκειμένου να αντιμετωπίσουν φαινόμενα κερδοσκοπείας, λόγω της στρογγυλοποίησης των τιμών με το ευρώ. Ηδη, έχουν διαπιστωθεί ορισμένα τέτοια κρούσματα και επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα, ενώ οι επιχειρήσεις που παρανομούν καταγράφονται σε λίστα προκειμένου να ενημερώνονται οι καταναλωτές.

    [04] Υπογραφή σύμβασης κατασκευής επέκτασης Μετρό προς Αιγάλεω

    23/12/2001 19:08:49

    Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση κατασκευής της επέκτασης του μετρό απο το Μοναστηράκι προς το Αιγάλεω. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 69,2 δις δρχ., χωρίς αναθεώρηση. Η επέκταση με τους τρείς σταθμούς της αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά, σε πρώτη φάση, 75.000 επιβάτες. Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, χαρακτήρισε την υπογραφή της σύμβασης ιδιαίτερο γεγονός, καθώς η επέκταση του μετρό στα δυτικά προάστεια θα συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μιάς απο τις πολυπληθείς περιοχές της Αττικής.

    [05] Δημοσίευμα της "Ομπέρβερ" για την "17Ν"

    23/12/2001 19:07:28

    Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στο να ξεσκεπάσουν την τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη" και να κατονομάσουν μέλη της, αναφέρεται σε ανταπόκριση απο την Αθήνα της βρετανικής εφημερίδας "Ομπσέρβερ". Οι αστυνομικοί που διεξάγουν τις έρευνες πιστεύουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι οι επικεφαλής της οργάνωσης είναι άτομα ηλικίας περίπου 60 χρονών. Μεταξύ των υπόπτων, αναφέρει το δημοσίευμα της "Ομπσέρβερ", είναι μία εξέχουσα πολιτιστική φυσιογνωμία καθώς και άτομα που είχαν δημόσια αξιώματα στις περιόδους διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

    [06] Τριγμοί από το βιβλίο του απόστρατου στρατηγού Ν. Γρυλλάκη

    23/12/2001 19:06:15

    Τριγμούς στην πολιτική σκηνή προκαλούν οι ισχυρισμοί του απόστρατου στρατηγού Νίκου Γρυλλάκη, λίγες ώρες πριν την αυριανή κυκλοφορία του βιβλίου του. Σε προδημοσιεύσεις στο ΒΗΜΑ της Κυριακής και το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, ο πρώην σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη υποστηρίζει ότι με εντολή του χειρίστηκε την υπόθεση χρηματισμού του δικηγόρου Γιάννη Μαντζουράνη, προκειμένου να αποκαλύψει στη ΝΔ, τους λογαριασμούς του Μένιου Κουτσόγιωργα στην Ελβετία, με αντάλλαγμα 20.000.000 δραχμές. Ισχυρίζεται δε ότι για το θέμα αυτό είχε ενημερώσει και την πρώην υπουργό Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη. Ο κ.Μητσοτάκης ερωτηθείς για τα όσα αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο κ.Γρυλλάκης, τα διέψευσε κατηγορηματικά. Επίσης τους ισχυρισμούς Γρυλλάκη διέψευσαν η κ.Ψαρούδα και ο κ.Μαντζουράνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 December 2001 - 21:31:06 UTC