Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βελτιωμένη η εικόνα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ
  • [02] "Χριστός γεννάται δοξάσατε"-"Μυστήριον ξένον, ορώ και παράδοξον".
  • [03] Βηθλεέμ-Ο Αραφάτ έλαμψε δια της απουσίας του.
  • [04] Πενήντα πέντε νεκροί, από τη σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία
  • [05] Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Πάτρα.

  • [01] Βελτιωμένη η εικόνα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ ΡΙΣΕΡΤΣ.

    25/12/2001 09:41:03

    Αρκετά βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων το Δεκέμβριο, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος δημοσκόπησης της ΚΑΠΑ ΡΙΣΕΡΤΣ στο ΒΗΜΑ.

    Ο κ. Σημίτης ενισχύεται ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με 36,2% έναντι 34,3% του Κώστα Καραμανλή, ενώ το Σεπτέμβριο η διαφορά ήταν μικρότερη, με τον πρωθυπουργό να παίρνει 34,3% έναντι 33,6% του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Σχεδόν αμετάβλητη παραμένει η πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προηγείται με 36,6% έναντι 31,3% του κυβερνώντος κόμματος, με διαφορά 5,3 ποσοστιαίων μονάδων, έναντι, 5,4% του Σεπτεμβρίου, όταν τα δύο κόμματα έπαιρναν 36,1% και 30,7%

    Τέλος στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 44,7%(έναντι 47,8% το Σεπτέμβριο) και το ΠΑΣΟΚ με 38,4%(έναντι 33% το Σεπτέμβριο).

    [02] "Χριστός γεννάται δοξάσατε"-"Μυστήριον ξένον, ορώ και παράδοξον".

    25/12/2001 09:01:51

    Με κατάνυξη γιορτάζει σήμερα όλη η οικουμένη τη γέννηση του Θεανθρώπου.

    Γεύματα αγάπης για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα και είναι μόνοι, προσφέρουν και σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο δήμος Αθηναίων, η Αρχιεπισκοπή και διάφορες ενορίες της χώρας.

    Σε πολλές περιοχές της χώρας τα φετινά Χριστούγεννα θα γιορταστούν με χιόνι. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, καθώς και σε πολλές περιοχές στα βόρεια της χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

    Η τροχαία συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς, λόγω του παγετού που έχει δημιουργηθεί σε αρκετά σημεία. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα,που κινούνται στα ορεινά δίκτυα της Στερεάς, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

    Εκτιμάται ότι μέχρι χθες το μεσημέρι από τα διόδια είχαν περάσει περίπου 140.000 αυτοκίνητα.

    [03] Βηθλεέμ-Ο Αραφάτ έλαμψε δια της απουσίας του.

    25/12/2001 09:01:45

    Κατά αρκετές χιλιάδες λιγότεροι σε σχέση με άλλες χρονιές ήσαν αυτοί που παρακολούθησαν τα μεσάνυχτα τη λειτουργία των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ, καθώς το αποτρόπαιο πρόσωπο του πολέμου που μαίνεται στην περιοχή, έκανε τους πιο σώφρονες να αποφύγουν εφέτος το προσκύνημα στη γενέτειρα του Ιησού.

    Απών φέτος απο τη Βηθλεέμ και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ, μετά απο την απαγόρευση που του επέβαλε η ισραηλινή κυβέρνηση, με το αιτιολογικό οτι δεν έχει συλλάβει ακόμα τους δολοφόνους του ισραηλινού υπουργού Τουρισμού.

    Πάντως ο Αραφάτ σε χθεσινό ραδιοφωνικό του μήνυμα, επιβεβαίωσε ότι δεν θα μεταβεί τελικά στη Βηθλεέμ, χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση που του επέβαλαν οι Ισραηλινοί "έγκλημα".

    Σήμερα το πρωί Ισραηλινά άρματα εισέβαλαν στο Ταμούν, στον αυτόνομο τομέα της Ναμπλούς, στη βόρεια Δυτική Οχθη, σε μια επιχείρηση που είχε ως στόχο τους άνδρες της Ισλαμικής Τζιχάντ, έγινε γνωστό από πηγές προσκείμενες στην παλαιστινιακή ασφάλεια.

    [04] Πενήντα πέντε νεκροί, από τη σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία

    25/12/2001 09:01:38

    Τουλάχιστον 55 νεκροί και δεκάδες τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός της σύγκρουσης δύο επιβατικών τρένων, στην κεντρική Ιάβα της Ινδονησίας.

    Μέχρι στιγμής τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα.

    Πληροφορίες αναφέρουν, οτι η πρώτη αμαξοστοιχία που είχε ξεκινήσει από την Τζακάρτα και κατευθυνόταν στην πόλη Γιογκιακάρτα της κεντρικής Ιάβας, χτύπησε μία άλλη που ήταν σταθμευμένη στο σιδηροδρομικό σταθμό Κρέσνα του Μπρέμπες.

    Οι αρχές εκφράζουν φόβους οτι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί καθώς τα δύο τρένα ήταν υπερπλήρη, με επιβάτες που ταξίδευαν για τις εορτές

    [05] Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Πάτρα.

    25/12/2001 09:01:32

  • Ανησυχία στους κατοίκους της Πάτρας προκάλεσε η χθεσινή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή του Πατραικού κόλπου. Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας, χωρίς να αναφερθούν ζημιές.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 December 2001 - 12:30:15 UTC