Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολικό ψύχος σχεδόν σε όλη τη χώρα.
  • [02] Απαγόρευση απόπλου για το Αιγαίο.
  • [03] Επιδόματα δικαιούνται οι παράνομα εργαζόμενοι αλλοδαποί.
  • [04] Ισχυρή έκρηξη στη Μητρόπολη της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας.
  • [05] Οι καθιερωμένες ευχές στον Πρόεδρο.
  • [06] Τραγικός θάνατος 85χρονης από πυρκαγιά.
  • [07] Κύπρος-Κληρίδης-Αγνοούμενοι.

  • [01] Πολικό ψύχος σχεδόν σε όλη τη χώρα.

    01/01/2002 20:42:54

    Πολικό ψύχος έφερε το νέο έτος, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ολόκληρη σχεδόν η χώρα θα μετατραπεί σε ένα απέραντο ψυγείο, καθώς ο υδράργυρος θα ακολουθήσει ελεύθερη πτώση και θα κυμανθεί από -12 έως 9 βαθμούς. Ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα, όπου έπεσαν και νέα χιόνια, το κρύο θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερό με το θερμόμετρο να κυμαίνεται σχεδόν όλη την ημέρα κάτω από το μηδέν. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο θα πέσει κάτω απο τους -8 βαθμούς και στην καλύτερη περίπτωση δεν θα ξεπεράσει προς τα πάνω τον ένα βαθμό. Αισθητό θα είναι το κρύο και στην Αθήνα, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από -1 έως πέντε βαθμούς.

    [02] Απαγόρευση απόπλου για το Αιγαίο.

    01/01/2002 20:42:48

    Δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας παραμένουν από τις τέσσερις το απόγευμα όλα τα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και η έντασή τους φτάνει τα εννέα μποφόρ. Έτσι δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από και πρός τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

    [03] Επιδόματα δικαιούνται οι παράνομα εργαζόμενοι αλλοδαποί.

    01/01/2002 20:42:41

    Και οι παράνομα απασχολούμενοι δικαιούνται μισθούς, αποδοχές άδειας και επιδόματα αδείας και εορτών, έκρινε ο Άρειος Πάγος και δικαίωσε αλλοδαπό εργαζόμενο στην Ελλάδα, απορρίπτοντας έτσι την προσφυγή εργοδότριας που ζητούσε να ακυρωθεί σχετική απόφαση του εφετείου. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινς ότι μισθούς, αποδοχές άδειας και επιδόματα, εκτός από εγκύρως απασχολουμένους δικαιούνται και οι προσφέροντες τις υπηρεσίες τους, βάσει άκυρης σύμβασης εργασίας.

    [04] Ισχυρή έκρηξη στη Μητρόπολη της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας.

    01/01/2002 20:42:35

    Ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε το πρωί την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, απο μηχανισμό με άγνωστη εκρηκτική ύλη που τοποθετήθηκε έξω απο την εξώπορτα του αυλόγυρου της Μητρόπολης Παραμυθιάς. Δεν προκλήθηκαν ζημιές, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν δύο εβδομάδες πάλι στην Παραμυθιά άγνωστοι είχαν τοποθετήσει έξω απο το αστυνομικό τμήμα ποσότητα δυναμίτιδας με βραδύκαυστο φυτίλι. Πυροτεχνουργοί πήραν δείγματα από τα υπολλείμματα του εκρηκτικού υλικού για να διαπιστώσουν τη σύνθεσή του. Σημειώνεται ότι πριν δύο εβδομάδες είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης.

    [05] Οι καθιερωμένες ευχές στον Πρόεδρο.

    01/01/2002 20:41:37

    Τις καθιερωμένες ευχές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απηύθυνε η πολιτική, θρησκευτική και δικαστική εξουσία της χώρας, καθώς και εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος και του πνευματικού κόσμου, αμέσως μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στη Μητρόπολη, με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους. Πρώτος ευχήθηκε στον κ. Στεφανόπουλο ο πρωθυπουργός με τον οποίο συζήτησε για λίγο και αντήλλαξαν ευχές και για το νέο νόμισμα, το ευρώ. Πρίν από τις καθιεωρμένες ευχές τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκε στο γραφείο του ο διοικητης της Τράπεζας Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος και του παρέδωσε όλα τα χαρτονομίσματα του ευρώ, αλλά και όλα τα χαρτονομίσματα της δραχμής, για τα οποία όμως ο κ. Στεφανόπουλος πλήρωσε ολόκληρο το αντίτιμό τους, περίπου 302.000 δραχμές.

    [06] Τραγικός θάνατος 85χρονης από πυρκαγιά.

    01/01/2002 20:41:31

    Τραγικό θάνατο βρήκε η 85χρονη Πηνελόπη Μακρίνου από πυργκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι που διέμενε στη Μεταμόρφωση Αττικής, ενώ απο θαύμα σώθηκαν η κόρη της και το εγγόνι της και τα δύο δισέγγονά της. Από την πυρκαγιά υπέστη σοβαρά εγκάυματα η 54 χρονη κόρη της Ελένη Κυπραίου, που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ. Ελαφρά τραυματίσθηκε ο γιός της Κυπραίου Μανώλης, ο οποίος παίρνοντας τα δύο παιδιά του 2 και 5 χρόνων αντίστοιχα, βγήκε στο μπαλκόνι και αφού έσπασε το τζάμι που τον χωρίζει από το διπλανό διαμέρισμα, κατάφερε να σωθεί ο ίδιος και τα δύο παιδιά, τα οποία για προληπτικούς λόγους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων.

    [07] Κύπρος-Κληρίδης-Αγνοούμενοι.

    01/01/2002 20:41:25

    Αύριο ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης θα συναντηθεί με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και θα τους ενημερώσει σχετικά για τη συζήτηση που είχε με τον Ραούφ Ντενκτάς για το θέμα των αγνοουμένων, στη διάρκεια του πρόσφατου δείπνου που του παρέθεσε. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των δύο δείπνων, καθώς και οι προετοιμασίες της ελληνοκυπριακής πλευράς, ενόψει της έναρξης του νέου γύρου των απευθείας συνομολιών Κληρίδη-Ντενκτάς, στις 16 του μηνός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 January 2002 - 15:20:20 UTC