Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία.
  • [02] Θετικά αντέδρασε η αγορά στο Ευρώ.
  • [03] Τα πέντε σημεία της συνάντησης Σημίτη-Μπους.
  • [04] Αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας.
  • [05] Συμπληρωματική κατάθεση για το "Εξπρές Σάμινα".
  • [06] Στην Ιεράπετρα οι 230 λαθρομετανάστες.

  • [01] Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία.

    03/01/2002 20:58:30

    Σε επιφυλακή έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός, για την αντιμετώπιση προβλημάτων που τυχόν προκύψουν από το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που ήδη πλήττει τη βόρεια Ελλάδα και σύντομα θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες χιονοπτώσεις, τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τους θυελλώδεις βοριάδες. Το θερμόμετρο στο μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ελλάδος βρίσκεται πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, ενώ το χιόνι και ο ισχυρός παγετός έχουν προκαλέσει προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες. Οι Μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι τα ξημερώματα θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας.

    [02] Θετικά αντέδρασε η αγορά στο Ευρώ.

    03/01/2002 20:58:24

    Με ικανοποιητικές επιδόσεις ξεπέρασε η αγορά το δύσκολο τεστ της πρώτης εργάσιμης ημέρας με συναλλαγές σε ευρώ, χωρίς ωστόσο να λείψουν τα μικροπροβλήματα προσαρμογής στο νέο περιβάλλον. Στις τράπεζες και τους άλλους δημόσιους οργανισμούς, όπου οι συναλλαγές γίνονται αποκλειστικά σε ευρώ παρατηρήθηκαν και σήμερα μεγάλες ουρές και πολύωρη αναμονή, ενώ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα έγιναν οι συναλλαγές στα εμπορικά καταστήματα. Οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι το εγχείρημα της εισαγωγής του νέου νομίσματος στην ελληνική αγορά έγινε με επιτυχία, γεγονός που αποδίδεται στη σωστή και έγκαιρη προετοιμασία των τραπεζών και στην εκπαίδευση του προσωπικού.

    [03] Τα πέντε σημεία της συνάντησης Σημίτη-Μπους.

    03/01/2002 20:58:18

    Πέντε σημεία που έχουν σχέση με τη δημιουργία ενός παγκόσμιου συστήματος ασφαλείας, ενός γενικού σχεδίου αντιμετώπισης κρίσεων σε ευαίσθητες περιοχές, την επίλυση του Κυπριακού, τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 και την πορεία της ΕΕ μετά την είσοδο του Ευρώ, θα θέσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στον αμερικανό πρόεδρο Τζόρτζ Μπούς, κατά τις συνομιλίες που θα έχει την άλλη εβδομάδα στο Λευκό Οίκο. Την Τετάρτη ο κ. Σημίτης θα επισκεφθεί στη Νέα Υόρκη το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης, θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και τον γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    [04] Αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας.

    03/01/2002 20:58:11

    Νέο θεσμικό πλαίσιο για τη διαφάνεια στις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων προωθεί η κυβέρνηση, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής Επιτροπής, θα υπάρξει δραστική μείωση των εκλογικών δαπανών των κομμάτων και θα θεσπιστούν αυστηροί κανόνες, ενώ θα υπάρχουν έλεγχοι ώστε να μην υπάρξει η δυνατότητα χρηματοδότησης από αφανείς πηγές. Επίσης τα κόμματα πρέπει να τηρούν λογιστικά βιβλία όπως και οι επιχειρήσεις. Για πολιτική υποκρισία και ανευθυνότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

    [05] Συμπληρωματική κατάθεση για το "Εξπρές Σάμινα".

    03/01/2002 20:58:04

    Συμπληρωματική κατάθεση για το ναυάγιο του "Εξπρές Σαμίνα" ,στο οποίο 82 άτομα, θα δώσουν τις επόμενες ημέρες στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος Βασίλης Γιαννακής και Τάσος Ψυχογιός, αντίστοιχα, οι οποίοι ήδη μεταφέρθηκαν στη Σύρο από την Χίο όπου κρατούνται στις εκεί φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφέτης

    ενδέχεται να προχωρήσει σε συμπληρωματική ποινική δίωξη εναντίον τους

    ενώ θα προσωποποιήσει και ποινικές διώξεις εναντίον άλλων 23 ατόμων, μεταξύ των οποίων, είναι μέλη της διοίκησης της MFD, λιμενικοί και κάποιοι αξιωματικοί του μηχανοστασίου του πλοίου.

    [06] Στην Ιεράπετρα οι 230 λαθρομετανάστες.

    03/01/2002 20:57:58

    Στο λιμάνι της Ιεράπετρας κατέπλευσε αργά το μεσημέρι το δουλεμπορικό σκάφος με τους 230 λαθρομετανάστες, το οποίο είχε μείνει ακυβέρνητο 37 μίλια ανοικτά της Κρήτης. Στους λαθρομετανάστες προσφέρθηκε ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα, τρόφιμα, νερό και κουβέρτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 January 2002 - 21:30:17 UTC