Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για αδιαφορία κατηγορεί την κυβέρνηση ο Β. Πολύδωρας.
  • [02] Κλειστό το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"
  • [03] Σε κατάσταση εκτάκτης ανάγκης η Αττική, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.
  • [04] Σε γενική κινητοποίηση ο κρατικός μηχανισμός, λόγω της σφοδρής

  • [01] Για αδιαφορία κατηγορεί την κυβέρνηση ο Β. Πολύδωρας.

    05/01/2002 11:18:32

    Κρατική αδιαφορία βλέπει ο Β. Πολύδωρας, συντονιστής της ΟΔΕ Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με αφορμή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

    Στη δηλωσή του ο κ. Πολύδωρας, αφού αποδέχεται ότι η κακοκαιρία είναι πρωτοφανής σημειώνει ότι Η Κυβέρνηση και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας γνώριζε εδώ και τρεις ημέρες την επιδείνωση του καιρού και παρόλα αυτά, απέδειξε ότι δεν μπορεί να προνοήσει, να σχεδιάσει τρόπους δράσης και να δώσει νόημα και περιεχόμενο στην έννοια επιφυλακή.

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρει επίσης οτι Πολλοί συνάνθρωποί μας παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Εθνική Οδό, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Και αυτό, αφού η Κυβέρνηση ξόδεψε τον καιρό της σε συσκέψεις, ενώ για το πρακτέον, ανέθεσε το έργο του απεγκλωβισμού τους στο στρατό, αφήνοντας να χαθούν δέκα ώρες. Η δήλωση του κ.Πολύδωρα καταλήγει αναφέροντας ότι οι πολίτες αντέχουν την κακοκαιρία αλλά "δεν αντέχουν την κρατική αδιαφορία και κοροϊδία ότι δήθεν υπάρχει κυβέρνηση και Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

    [02] Κλειστό το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

    05/01/2002 09:28:58

    Κλειστό είναι το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μετά απο απόφαση της διοίκησης του αερολιμένα, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί απο τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις συνεχείς χιονοπτώσεις.

    Ολες οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού έχουν αναβληθεί ενω η πρόσβαση προς την Αττική Οδό απο όλους τους δρόμους που οδηγούν σε αυτή των προαστίων της ανατολικής Αττικής είναι δύσκολη εως και επικίνδυνη.

    Αρκετοί είναι οι επιβάτες οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μετά απο την ακύρωση των πτήσεών τους.

    Εντός των διαδρόμων συνεργεία προσπαθούν να καθαρίσουν τις πίστες, όπως επίσης και τα αεροπλάνα απο τον πάγο με τα ειδικά μηχανήματα και το ειδικό υγρό που χρησιμοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

    [03] Σε κατάσταση εκτάκτης ανάγκης η Αττική, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

    05/01/2002 08:47:33

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο νομός Αθηνών μετά απο πρόταση της νομάρχου Αθηνών κυρίας Μπεσμπέα προς τον γγ της περιφέρειας.

    Είκοσι μηχανήματα γκρέιντερ της νομαρχίας έχουν ξεκινήσει να καθαρίζουν τις κεντρικές αρτηρίες απο το χιόνι, που έπεσε στην πρωτεύουσα απο τις 4.40 το πρωί και έχει ουσιαστικά κλείσει το κέντρο της Αθήνας.

    Τα μηχανήματα αυτά δουλεύουν στις λεωφόρους Μεσογείων, Κηφισίας, Αλεξάνδρας, στην οδό Πανόρμου και σε όλες τις κεντρικές και παράπλευρες αρτηρίες του οδικού δικτύου, ενω η νομαρχία κάνει συστάσεις προς τους πολίτες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους, παρά μόνο αν είναι αναγκαίο και τα οχήματά τους να είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες.

    [04] Σε γενική κινητοποίηση ο κρατικός μηχανισμός, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης

    05/01/2002 07:38:00

    Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει απο χθες τη κεντρική και νότια χώρα, αλλά και την Αττική.

    Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε γενική κινητοποίηση σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι ισχυρές χιονοπτώσεις.

    Στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, στον κόμβο των θηβών, απεγκλωβίστηκαν τα μεσάνυχτα εκατοντάδες οδηγοί απο δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες αφαίρεσαν τις προστατευτικές μπάρες και γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Αθήνα. Επίσης δυνάμεις του στρατού μετέφεραν τρόφιμα και κουβέρτες στους εγκλωβισμένους.

    Παράλληλα με ιδιαίτερη δυσκολία και αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Στην Αττική χιονίζει ακατάπαυστα απο τις πρωινές ώρες, ενω το έστρωσε ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε κεντρικούς οδικούς άξονες, όπως οι λεωφόροι Μεσογείων, Αλεξάνδρας, Βασιλίσης Σοφίας, διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Επίσης δεν εκτελούνται πολλά δρομολόγια των αστικών λεωφορείων προς τα βορειοανατολικά προάστια. Η Τροχαία συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς λόγω του παγετού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 January 2002 - 12:30:12 UTC