Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβλήθηκε η δίκη για το δυστύχημα με το Φάλκον
  • [02] Για τις ΗΠΑ αναχώρησε ο πρωθυπουργός
  • [03] Πέντε άτομα ανακρίνονται για την υπόθεση απαγωγής 36χρονου
  • [04] Ανήλικος ο δράστης της δολοφονίας 68χρονου στα Γιαννιτσά.
  • [05] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Σκανδαλίδη
  • [06] Υφεση κακοκαιρίας
  • [07] Σύσκεψη-Προβλήματα απο την κακοκαιρία
  • [08] Κώστας Σημίτης-Επίσκεψη στις ΗΠΑ
  • [09] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Θαλάσσια σύνορα
  • [10] Ανθελληνικό ρεπορτάζ

  • [01] Αναβλήθηκε η δίκη για το δυστύχημα με το Φάλκον

    08/01/2002 13:34:46

    Αναβλήθηκε για τις 13 Μαϊου 2002 η δίκη ενώπιον του τρίτου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου των 10 κατηγορουμένων υπαλλήλων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που φέρονται ως υπεύθυνοι για το δυστύχημα με το πρωθυπουργικό Φάλκον στις 14 Σεπτεμβρίου 1999, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 7 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης.

    Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε, καθώς απουσίαζαν συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων, λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας. Στο δικαστήριο άσκησε παρέμβαση η Ολυμπιακή Αεροπορία, η οποία υποστηρίζει ότι το δυστύχημα δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, αλλά σε κατασκευαστικές ατέλειες του αεροσκάφους απο την εταιρία ΝΤΑΣΩ, την οποία και θεωρεί υπεύθυνη.

    [02] Για τις ΗΠΑ αναχώρησε ο πρωθυπουργός

    08/01/2002 13:33:47

  • "Δεν δεχόμαστε πιέσεις και δεν αποδεχόμαστε πιέσεις", δήλωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για τις αναφορές περί τρομοκρατίας από αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ο κ.Σημίτης ο οποίος αναχώρησε το μεσημέρι για τις ΗΠΑ, δήλωσε στο αεροδρόμιο ότι έχουν παρέλθει οι καιροί εκείνοι που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας πήγαινε σε κάποιες χώρες για να του συστήσουν κάποια πολιτική. Τώρα, επισήμανε, δεν υπάρχει αυτό. Τόνισε ότι υπάρχουν κύκλοι και συμφέροντα στη χώρα αυτή, τα οποία θέλουν να θέτουν κάποια προβλήματα γιατί νομίζουν ότι εξυπηρετούν έτσι τους σκοπούς τους. Είμαστε συνηθισμένοι, ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι έχουμε πολύ πειστικές απαντήσεις και την πολιτική μας η οποία μας έχει αναδείξει ως πρωτεργάτες ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Πρόσθεσε ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2002 είναι η βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η επίλυση του Κυπριακού και η σταθερότητα στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Ελλάδα είπε, αναδεικνύεται δυναμικά ως χώρα σταθερότητας και πρόσθεσε ότι πρέπει να προετοιμαστούμε εντατικά για μια αποτελεσματική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης το πρώτο εξάμηνο του 2003. Ο κ.Σημίτης θα επισκεφθεί το χώρο της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και εκπροσώπους της ομογένειας. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί την Πέμπτη το μεσημέρι με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους και στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνεται το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και η κατάσταση στα Βαλκάνια.

    [03] Πέντε άτομα ανακρίνονται για την υπόθεση απαγωγής 36χρονου επιχειρηματία.

    08/01/2002 13:33:39

  • Πέντε άτομα, τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα κρατούνται και ανακρίνονται στην ασφάλεια για την υπόθεση απαγωγής του 36χρονου επιχειρηματία Κωνσταντίνου Ζώνα, που είχε αφεθεί ελεύθερος πριν από περίπου ένα μήνα μετά από καταβολή λύτρων ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν μέχρι στιγμής προκύψει σοβαρότατες ενδείξεις για τρεις από τους προσαχθέντες, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της ασφάλειας για τη συλλογή περισσότερων αποδείξεων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις που φέρονται ως μέλη της ομάδας των απαγωγέων είναι δύο Ελληνες και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι όμως δεν έχουν ομολογήσει τις πράξεις τους. Αναμένεται ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις από την ασφάλεια Αττικής.

    [04] Ανήλικος ο δράστης της δολοφονίας 68χρονου στα Γιαννιτσά.

    08/01/2002 13:33:30

  • Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 68χρονου Αναστάσιου Πολατσίδη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο καφενείο-παντοπωλείο στην Παραλίμνη Γιαννιτσών, στις 28 Δεκεμβρίου. Δράστης είναι ένας 16χρονος μαθητής λυκείου, ο οποίος σκότωσε τον 68χρονο με μαχαίρι και λοστό. Ο ανήλικος ομολόγησε σήμερα την πράξη του, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν το μαχαίρι και ο λοστός, καθώς και τα ρούχα που φορούσε με κηλίδες αίματος. Ομολόγησε ότι στην ενέργειά του αυτή, τον οδήγησε το μίσος του προς την κοινωνία και ο θαυμασμός του προς τον διαβόητο κακοποιό Κώστα Πάσσαρη.

    [05] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Σκανδαλίδη

    08/01/2002 13:33:16

  • Δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, έγινε το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία. Ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρύς δήλωσε χθές ότι δόθηκε ήδη εντολή να αρχίσει η καταγραφή των ζημιών στη γεωργική παραγωγή που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις φτάνουν περίπου στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Μετά την καταγραφή των ζημιών θα αρχίσει η διαδικασία των αποζημιώσεων. Εκφράζονται φόβοι ότι οι αυξήσεις στις τιμές των οπωροκηπευτικών, θα επηρεάσουν τον τιμάριθμο. Ηδη, σε πολλά κηπευτικά οι αυξήσεις ξεπερνούν και το 50%.

    [06] Υφεση κακοκαιρίας

    08/01/2002 07:55:39

    Μικρή άνοδο της θερμοκρασίας με παγετό όμως στα ηπειρωτικά τη νύχτα και τις πρωινές ώρες προβλέπει η ΕΜΥ, αλλά παραμένουν τα προβλήματα που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στους νομούς Αττικής, Ευβοίας, Βοιωτίας, Ρεθύμνου και Χανίων, που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση ανάγκης. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Πολλά χωριά είναι αποκλεισμένα, ενώ αποκομμένα από την υπόλοιπη Κρήτη είναι τα περισσότερα ορεινά χωριά. Η κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο γίνεται με αλυσίδες.

    [07] Σύσκεψη-Προβλήματα απο την κακοκαιρία

    08/01/2002 07:55:32

    Τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία εξετάστηκαν σε χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή συναρμοδίων υπουργών. Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι η κακοκαιρία προκάλεσε σημαντικές ζημιές στη γεωργική παραγωγή. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε ικανοποιητικά, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για την καλύτερη θωράκιση της χώρας. Για ανετοιμότητα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θοδωρής Ρουσόπουλος.

    [08] Κώστας Σημίτης-Επίσκεψη στις ΗΠΑ

    08/01/2002 07:55:26

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες με πρώτο σταθμό τη Νέα Υόρκη, μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, προσκεκλημένος του Αμερικανού προέδρου Τζώρτζ Μπούς. Στη Νέα Υόρκη ο κ. Σημίτης θα επισκεφθεί το χώρο της τρομοκρατικής επίθεσης και θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, το γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και εκπροσώπους της ομογένειας. Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του κ. Σημίτη με τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών.

    [09] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Θαλάσσια σύνορα

    08/01/2002 07:55:19

    Τα ελληνικά σύνορα είναι αμετάβλητα και δεν αμφισβητούνται από χαρτογραφήσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τον χάρτη που συνέταξε υπηρεσία του ΝΑΤΟ, στον οποίο δεν υπάρχουν τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Ο κ. Πρωτόπαπας δήλωσε πως η Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε ήδη για την αφαίρεση της θαλάσσιας οριογραμμής του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    [10] Ανθελληνικό ρεπορτάζ

    08/01/2002 07:55:13

    Πολλά ερωτηματικά γεννά το νέο ανθελληνικό ρεπορτάζ για την τρομοκρατία στην Ελλάδα και κυρίως για τη 17 Νοέμβρη, που προέβαλε το αμερικανικό κανάλι CBS, μία μόλις ημέρα πριν την επίσκεψη του κ. Σημίτη στην Ουάσιγκτον. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για σκοπιμότητες, σημειώνοντας πως το εν λόγω κανάλι δεν τήρησε στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 January 2002 - 12:30:28 UTC