Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Σημίτης στις ΗΠΑ-Στραμμένα τα βλέμματα στο Λευκό Οίκο.
  • [02] Μέτρα για τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή.
  • [03] Στα ύψη οι τιμές των οπωροκηπευτικών.
  • [04] Εξιχνιάστηκε η απαγωγή του Ζώνα.
  • [05] Εως το τέλος Ιανουαρίου κλείνει το θέμα της Ολυμπιακής.
  • [06] Ενταση στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.
  • [07] Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Ηλεία.
  • [08] Προσάραξη πλοίου στο Νότιο Ευβοϊκό-Σώοι οι επιβάτες.

  • [01] Ο Σημίτης στις ΗΠΑ-Στραμμένα τα βλέμματα στο Λευκό Οίκο.

    09/01/2002 20:34:11

    Στην αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αμερικανό πρόεδρο, Τζορτζ Μπους στην Ουάσινγκτον, είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα. Στην συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν το κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι διεθνείς εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός που από χθες βρίσκεται στην Νέα Υόρκη, θα συναντηθεί απόψε με τον γγ του ΟΗΕ καθώς και με τον αρχιεπίσκοπο βορείου και νοτίου Αμερικής, Δημήτριο. Νωρίτερα, παρέστη σε επιμνημόσυνη δέηση στην περιοχή που κατέρρευσαν οι δίδυμοι πύργοι, στο Μανχάταν. Την στήριξή του στον πρωθυπουργό για την διακαίωση των εθνικών μας θεμάτων, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Την εκτίμηση οτι η συνάντηση των κυρίων Μπους και Σημίτη θα στεφθεί με επιτυχία, εξέφρασε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τόμας Μίλερ, προσθέτοντας οτι ο έλληνας πρωθυπουργός είναι ηγέτης με διεθνή αναγνώριση.

    [02] Μέτρα για τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή.

    09/01/2002 20:34:03

    Πέντε μέτρα για την αποκατάσταση των πρωτοφανών ζημιών που υπέστη η αγροτική παραγωγή και το φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο από την κακοκαιρία, ανακοίνωσαν το μεσημέρι οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, και Γεωργίας Γιώργος Δρυς. Τα μέτρα αυτά είναι: Αμεση καταβολή του 50% του ποσού των εκτιμώμενων ζημιών που υπέστη η παραγωγή κάθε αγρότη. Ο ΕΛΓΑ θα καλύψει το 75% του συνολικού ποσού των ζημιών. Οι ενισχύσεις αφορούν και την αποκατάσταση του ζωϊκού και φυτικού κεφαλαίου, όπως και τις δαπάνες για την ανοικοδόμηση των όποιων εγκαταστάσεων έχουν καταστραφεί. Ενίσχυση αποκατάστασης των ζημιών και στα συγκεντρωμένα αγροτικά προϊόντα και τις ζωοτροφές και πιστωτικές διευκολύνσεις σε όσους αγρότες έχουν λάβει δάνεια, τα οποία λήγουν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2002.

    [03] Στα ύψη οι τιμές των οπωροκηπευτικών.

    09/01/2002 20:33:55

    Την ίδια ώρα, στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι τιμές των οπωροκηπευτικών λόγω της κακοκαιρίας. Εκτιμάται ότι οι τιμές τους σε σύγκριση με τη Χριστουγεννιάτικη αγορά, παρουσιάζουν αυξήσεις που ξεπερνούν και το 50%. Ο υπουργός Ανάπτυξης, επέβαλε σήμερα χρηματικά πρόστιμα με ταυτόχρονη παραπομπή στον εισαγγελέα, σε επιχειρήσεις εστιατορίων και πάρκινγκ για αδικαιολόγητες ανατιμήσεις που έκαναν με αφορμή την κυκλοφορία του νέου νομίσματος ευρώ. Επίσης, παρέπεμψε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού σειρά αρτοποιείων, επειδή συντονισμένα αύξησαν κατά 13% την τιμή του ψωμιού που πωλείται προς 1 ευρώ το κιλό.

    [04] Εξιχνιάστηκε η απαγωγή του Ζώνα.

    09/01/2002 20:33:44

    Εξιχνιάστηκε η απαγωγή του επιχειρηματία Ιωάννη Ζώνα 34 ετών, που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο. Δράστες είναι οι Χριστόφορος Λασιθιωτάκης, 43 ετών, άεργος και ο Αλμπερτ Νορούσνιαν, 42 ετών, μηχανικός μοτοσυκλετών, καθώς και δύο ακόμη άτομα, των οποίων τα στοιχεία δεν έγιναν γνωστά και αναζητούνται. Εναντίον τους ασκήθηκε

    ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εκβίασης, αρπαγής και σύστασης συμμορίας, με βάση τις διατάξεις του νέου αντιτρομοκρατικού νόμου και για κατοχή εκρηκτικών υλών. Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, όπου θα προσαχθούν εντός της ημέρας οι δύο κατηγορούμενοι.

    [05] Εως το τέλος Ιανουαρίου κλείνει το θέμα της Ολυμπιακής.

    09/01/2002 20:33:33

    Εως το τέλος Ιανουαρίου θα έχει "κλείσει" το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν τα υπουργεία Οικονομίας & Οικονομικών και Μεταφορών, μετά την εξέταση των τελευταίων διαθεσίμων στοιχείων για το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για την Ολυμπιακή Αεροπορία. Χθες, ξεκίνησε ο τελευταίος κύκλος διαπραγματεύσεων για την πώληση του 51% της, με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα των εκπροσώπων της ελληνο-αυστραλιανής κοινοπραξίας IAS.

    [06] Ενταση στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

    09/01/2002 20:33:27

    Μέσα σε κλίμα έντασης συνεδρίασε για πρώτη φορά σήμερα για το νέο έτος η Ιερά Σύνοδος, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου. Η ένταση προκλήθηκε ανάμεσα στον αρχιεπίσκοπο και τον μητροπολίτη Θηβών Ιερώνυμο, ο οποίος την προηγούμενη Κυριακή σε συνέντευξή του στην "Κ.Ε." είχε κάνει λόγο για "φυτευτούς" στη διοικητική υπηρεσία των οικονομικών υπηρεσιών και ότι υπάρχουν διαπλεκόμενα συμφέροντα. Ο κ. Χριστόδουλος είπε ότι δεν υπάρχουν ούτε "φυτευτοί" ούτε διαπλεκόμενα, όμως ο κ. Ιερώνυμος υπεραμύνθηκε των απόψεων του, τονίζοντας ότι γίνεται ό,τι θέλει ο αρχιεπίσκοπος. Διαμαρτυρήθηκε επίσης για τον τρόπο που καταρτίζεται η ημερήσια διάταξη, καθώς και για τη λειτουργία του συνοδικού συστήματος.

    [07] Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Ηλεία.

    09/01/2002 20:33:21

    Δεν αναφέρθηκαν ζημιές από την σεισμική δόνηση των 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί, με επίκεντρο την χερσαία περιοχή του Βαρθολομιού Ηλείας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σεισμολογικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου της Πάτρας, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 20 χιλιόμετρα. Η δόνηση έγινε αισθητή εκτός απο την Ηλεία και στο νομό Αχαϊας.

    [08] Προσάραξη πλοίου στο Νότιο Ευβοϊκό-Σώοι οι επιβάτες.

    09/01/2002 20:13:00

    Σώοι στη στεριά είναι και οι 25 επιβάτες του επιβατηγού πλοίου "Μιαούλης Ι", το οποίο προσάραξε στη βραχονησίδα Σκυρονήσι, στο νότιο Ευβοϊκό. Στο σκάφος παραμένουν οι οκτώ ναυτικοί - περιμένοντας ρυμουλκό για την αποκόλληση του πλοίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο φεριμπότ, το οποίο εκτελούσε το δρμολόγιο Αγία Μαρίνα-Στύρα, από την προσάραξη έχει προκληθεί ένα μικρό ρήγμα στο πλώριο στεγανό που όμως δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια του πλοίου. Στην περιοχή, στην οποία πνέουν άνεμοι 9 μποφόρ, έχει σπεύσει και "Super Puma".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 January 2002 - 21:30:24 UTC