Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Σημίτη
  • [02] Βρετανία - Αρθρο των "Τάϊμς" για τα γλυπτά του Παρθενώνα
  • [03] ΚΥΣΕΑ: Επιλέχθηκαν οι νέοι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων
  • [04] Θα συνεχιστούν οι διαδικασίες για τη συγχώνευση ALPHA-Εθνικής
  • [05] Εκρηξη σε τράπεζα.
  • [06] Αντιδράσεις για λίστα υπόπτων για τρομοκρατία.
  • [07] ΚΥΣΕΑ -Επιλογή νέων αρχηγών Στρατού και Αεροπορίας.
  • [08] Χειμερινές εκπτώσεις - Πρώτη μέρα
  • [09] Επαφές αρχιεπισκόπου Δημήτριου
  • [10] Προφυλακιστέοι για απαγωγή επιχειρηματία.
  • [11] ΣΔΟΕ-Αποθήκη επεξεργασίας λαθραίου πετρελαίου.

  • [01] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Σημίτη

    15/01/2002 13:18:31

    Για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ενημέρωσε το μεσημέρι τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, ο πρωθυπουργός. Ο κ.Σημίτης χαρακτήρισε επιτυχημένο αυτό το ταξίδι και ανέφερε ότι οι βάσεις συνεργασίας είναι καλύτερες σήμερα από πριν, ενώ υπήρξε αμοιβαία κατανόηση και αναλυτική πληροφόρηση για τις θέσεις της Ελλάδας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην εξωτερική πολιτική και προανήγγειλε επισκέψεις σε όλες τις βαλκανικές πρωτεύουσες. Αναφερόμενος ο κ.Σημίτης στο Κυπριακό είπε ότι βρισκόμαστε στην τελική φάση της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή όπως και η επικείμενη συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς, οφείλονται στην πολιτική μας.

    [02] Βρετανία - Αρθρο των "Τάϊμς" για τα γλυπτά του Παρθενώνα

    15/01/2002 13:01:34

  • Τα γλυπτά του Παρθενώνα θα μείνουν για πάντα στο βρετανικό μουσείο, δηλώνει ο διευθυντής του δρ Ρόμπερτ Αντερσον, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Τάϊμς". Εξάλλου επισημαίνει ότι για να επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα ή άλλοι αρχαιολογικοί θησαυροί θα πρέπει να αλλάξει η σημερινή νομοθεσία. Επαναλαμβάνει επίσης τη βρετανική επιχειρηματολογία για το κατά πόσον η Ελλάδα είναι σε θέση να συντηρεί σωστά τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς. Είναι προφανές ότι η δημοσίευση του άρθρου του διευθυντή του βρετανικού μουσείου σήμερα, απέβλεπε να προηγηθεί της μεγάλης καμπάνιας που θα αρχίσει αύριο απο την αγγλική Βουλή με στόχο να πειστεί η βρετανική κυβέρνηση να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα το 2004, με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Την καμπάνια αυτή υποστηρίζουν βουλευτές από όλα τα βρετανικά πολιτικά κόμματα αλλά και γνωστές προσωπικότητες απο τον κόσμο της τέχνης στη Βρετανία.

    [03] ΚΥΣΕΑ: Επιλέχθηκαν οι νέοι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων

    15/01/2002 12:56:07

  • Με μοναδικό αντικείμενο την επιλογή των νέων αρχηγών των γενικών επιτελείων στρατού και αεροπορίας συνεδρίασε το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη το ΚΥΣΕΑ. Με ομόφωνη απόφαση νέος αρχηγός ΓΕΣ επιλεχθηκε ο αντιστράτηγος Παναγιώτης Χαρβάλας εως σήμερα διοικητής του ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου στη Λάρισα, ενώ νέος αρχηγός Αεροπορίας ορίστηκε ο εως σήμερα διοικητής ΑΤΑ στη Λάρισα αντιπτέραρχος Παναγιώτης Παπανικολάου. Παράλληλα, το ΚΥΣΕΑ επικύρωσε την απόφαση της κυβέρνησης που έχει ληφθεί για την αποστολή 130 ανδρών στο Αφγανιστάν οι οποίοι θα βοηθήσουν στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας και στην ανακατασκευή υποδομών. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου τόνισε ότι η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα ανταποκριθεί απόλυτα στις απαιτήσεις του έθνους, επανέλαβε ότι οι Ελληνες στρατιώτες δεν πηγαινουν στο Αφγανιστάν για να πολεμήσουν αλλά για να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση της χώρας και πρόσθεσε ότι η συμμετοχή της δύναμης ήταν σε απόλυτα εθελοντική βάση.

    [04] Θα συνεχιστούν οι διαδικασίες για τη συγχώνευση ALPHA-Εθνικής

    15/01/2002 12:53:21

    Κανονικά αναμένεται να προχωρήσει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η νομική συγχώνευση της Εθνικής τράπεζας με την ALPHA BANK. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το πρωί συναντήθηκαν ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θεόδωρος Καρατζάς και ο πρόεδρος της ALPHA Γιάννης Κωστόπουλος και αποφάσισαν τη συνέχιση των διαδικασιών για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Ηδη, από τις 11 είναι σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ALPHA BANK όπου συζητείται το νέο κείμενο συμφωνίας, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί. Σημειώνεται ότι οι επιπτώσεις από τη διαφαινόμενη συμφωνία αποτυπώνονται και στη Σοφοκλέους, όπου ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών αποκόμιζε στη μία κέρδη που άγγιζαν το 0,50%. Η εμπλοκή αποδιδόταν σε διαφωνία ως προς την αξιοποίηση των στελεχών των δύο τραπεζών και στον τρόπο λειτουργίας και διοίκησης του νέου ομίλου. Η κρίση που δημιουργήθηκε προκάλεσε συναγερμό στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επικοινώνησε τηλεφωνικά με το διοικητή της Εθνικής Θεόδωρο Καρατζά και τον πρόεδρο της ALPHA Γιάννη Κωστόπουλο, προκειμένου να μη διαλυθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο τραπεζών. Το ναυάγιο για τη συμφωνία του νέου τραπεζικού ομίλου προανήγγειλαν οι πρόεδροι των συλλόγων εργαζομένων των δύο τραπεζών, ενώ τη διακοπή των συζητήσεων γνωστοποίησε χθες το μεσημέρι ο κ.Κωστόπουλος με επιστολή του προς τους κυρίους Καρατζά και Χριστοδουλάκη.

    [05] Εκρηξη σε τράπεζα.

    15/01/2002 07:40:20

    Εκρηξη σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα στην είσοδο του υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας στην Κυψέλη, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης, ενω έσπασαν και τα τζάμια της πρόσοψης του υποκαταστήματος. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση.

    [06] Αντιδράσεις για λίστα υπόπτων για τρομοκρατία.

    15/01/2002 07:39:42

    Συνεχίστηκε και χθές η θύελλα αντιδράσεων από τη δημοσιοποίηση λίστας με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ αυτών και του Ανδρέα Παπανδρέου, τα οποία φέρονται να έχουν σχέση με την τρομοκρατία. Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, έκανε λόγο για ιταμή πράξη, που αποσκοπεί στο να εμπλέξει στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία τίμησε επανειλημμένα ο ελληνικός λαός, με την υπόθεση της τρομοκρατίας, χαρακτηρίζοντας άθλιο τον συντάκτη της λίστας.

    [07] ΚΥΣΕΑ -Επιλογή νέων αρχηγών Στρατού και Αεροπορίας.

    15/01/2002 07:39:36

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδριάζει το πρωί το ΚΥΣΕΑ με αντικείμενο την επιλογή των νέων αρχηγών του στρατού και της αεροπορίας. Στο Πολεμικό Ναυτικό δεν θα γίνει επιλογή νέου αρχηγού, καθώς ο νυν, αντιναύαρχος Γιώργος Θεοδωρουλάκης έχει μόνο ένα χρόνο στη θέση αυτή και σύμφωνα με το νόμο, η μικρότερη θητεία είναι τα δύο χρόνια. Παράλληλα το ΚΥΣΕΑ θα ασχοληθεί και με το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

    [08] Χειμερινές εκπτώσεις - Πρώτη μέρα

    15/01/2002 07:39:30

    Με το "δεξί" μπήκε η αγορά κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα των χειμερινών εκπτώσεων, οι οποίες θα διαρκέσουν εως τις 28 Φεβρουαρίου, αφού οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Θεοδώρου, που επισκέφθηκε την αγορά, παρότρυνε τους καταναλωτές να προσέχουν.

    [09] Επαφές αρχιεπισκόπου Δημήτριου

    15/01/2002 07:39:23

    Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, θα μιλήσει το πρωί στις κοινοβουλευτικές Επιτροπές Απόδημου Ελληνισμού και Ορθοδοξίας στη Βουλή. Ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας κ. Ευθυμίου, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Το απόγευμα θα παραστεί σε εκδήλωση στο πανεπιστήμιο Αθηνών.

    [10] Προφυλακιστέοι για απαγωγή επιχειρηματία.

    15/01/2002 07:39:17

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους ενώπιον του πρώτου τακτικού ανακριτή ο Χριστόφορος Λασιθιωτάκης και ο φερόμενος ως συνεργός του Αλμπερτ Νορούσιαν, που κατηγορούνται για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Γιάννη Ζώνα. Ο Λασιθιωτάκης αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ ο Ιρανός Νορούσιαν υπέβαλε ένσταση στο δικαστικό λειτουργό για την κράτησή του στην ασφάλεια πέραν των 48 ωρών.

    [11] ΣΔΟΕ-Αποθήκη επεξεργασίας λαθραίου πετρελαίου.

    15/01/2002 07:39:09

    Απόθηκη παράνομης επεξεργασίας λαθραίου πετρελαίου αποκάλυψε το ΣΔΟΕ στον Ασπρόπυργο Αττικής. Σε αποθήκη ιδιοκτησίας του Κωνσταντίνου Τσολερίδη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης που προορίζονταν να πωληθούν ως πετρέλαιο κίνησης, τρεις δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 80.000 λίτρων η καθεμιά και εξαρτήματα για τον αποχρωματισμό του πετρελαίου θέρμανσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 January 2002 - 12:30:33 UTC