Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρείς φορές την εβδομάδα θα συναντώται Κληρίδης-Ντενκτάς
  • [02] Περαιτέρω οικονομική βοήθεια απο τις ΗΠΑ θα ζητήσει ο Μπουλέντ
  • [03] Ικανοποίηση Μίλερ για τα αποτελέσμα της επίσκεψης Σημίτη στις ΗΠΑ
  • [04] Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν εθνική υπόθεση,δήλωσε ο πρωθυπουργός.
  • [05] Νέα συνάντηση Καρατζά-Κωστόπουλου
  • [06] Εκστρατεία για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα
  • [07] Κάμερες της Τροχαίας σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας
  • [08] Συγχώνευση Εθνικής-Alpha
  • [09] Αντιδράσεις για τη συγχώνευση
  • [10] Συνάντηση Μπους-Ετσεβίτ
  • [11] ΕΓ ΠΑΣΟΚ-Δημοτικές εκλογές
  • [12] ΚΥΣΕΑ-Νέοι αρχηγοί ΓΕΣ-ΓΕΑ
  • [13] Ζάππειο-Εκθεση για Αφγανιστάν
  • [14] Σύσκεψη αγροτικών στελεχών
  • [15] Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Αμερικής
  • [16] Ρέππας για ανεργία
  • [17] Τροχαία-Κυκλοφορία

  • [01] Τρείς φορές την εβδομάδα θα συναντώται Κληρίδης-Ντενκτάς

    16/01/2002 13:56:41

  • Ολοκληρώθηκε το πρωί στη Λευκωσία η πρώτη συνάντηση του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, παρουσία του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο. Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε μιάμισυ ώρα, ανακοινώθηκε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντώνται τρείς φορές την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, στην ειδικά διαμορφωθείσα αίθουσα του αεροδρομίου Λευκωσίας. Η ελληνοκυπριακή πλευρά τηρεί επιφυλακτική στάση, αναμένοντας απο τον Ντενκτάς να αποδείξει στην πράξη την εκφρασμένη προθυμία του για επίλυση του Κυπριακού. Απο την πλευρά τους τα Ηνωμένα Εθνη φέρονται διατεθειμένα να προτάξουν στις συνομιλίες τα ζητήματα πρώτης προτεραιότητας, όπως αυτό του καθεστώτος των δύο πλευρών, μετά απο ενδεχόμενη συμφωνία. Στο μεταξύ, απο την Ουάσιγκτον, όπου συνοδεύει τον πρωθυπουργό Ετσεβιτ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Ισμαήλ Τζεμ, απαντώντας σε ερωτήσεις του ΑΠΕ, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των συνομιλιών, μιλώντας για την καλύτερη ευκαιρία των τελευταίων ετών. Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία, κάτι που, όπως είπε, μπορεί να γίνει αν οι δύο ηγέτες της Κύπρου έχουν κοινό όραμα για το μέλλον.

    [02] Περαιτέρω οικονομική βοήθεια απο τις ΗΠΑ θα ζητήσει ο Μπουλέντ Ετσεβίτ.

    16/01/2002 13:56:34

  • Το θέμα του Ευρωστρατού, το κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αναμένεται να κυριαρχήσουν στη σημερινή συνάντηση που θα έχουν στο Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ. Ωστόσο μέλη της αποστολής του κ. Ετσεβίτ, δήλωσαν χθές, οτι στόχος αυτής της επίσκεψης, είναι να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική στήριξη προς την τουρκική οικονομία και να διασφαλισθεί περαιτέρω βοήθεια απο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Γι αυτό το λόγο ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει σήμερα να συναντηθεί επίσης με τους Αμερικανούς υπουργούς Οικονομικών και Εμπορίου, όπως και με τον Αμερικανικό εκπρόσωπο για τις διεθνείς εμπορικές σχέσεις Ρόμπερτ Ζέλικ. Ο κ.Ετσεβίτ είχε χθές διαδοχικές συναντήσεις για το θέμα αυτό με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, καθώς και με το διοικητή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο Τούρκος πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα επίσης με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας και με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, καθώς ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Κόλιν Πάουελ πραγματοποιεί περιοδεία στη νότια Ασία.

    [03] Ικανοποίηση Μίλερ για τα αποτελέσμα της επίσκεψης Σημίτη στις ΗΠΑ

    16/01/2002 13:56:26

  • Εξαιρετικά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στις ΗΠΑ ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τόμας Μίλερ. Τονίζει ότι η συνεργασία των δύο χωρών ήταν άψογη και προσθέτει ότι δεν υπήρξε καμία πίεση και ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός τα βρήκαν μεταξύ τους αμέσως. Προσθέτει οτι είναι μια σχέση μεταξύ ίσων. Για την τρομοκρατία, τονίζει ότι κλειδί είναι η συνεργασία, ενώ για το Κυπριακό η χώρα του τάσσεται 100% υπέρ της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Για το θέμα του ευρωστρατού, επισημαίνει ότι είναι ένα θέμα που αφορά την Ελλάδα και την Ευρώπη.

    [04] Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν εθνική υπόθεση,δήλωσε ο πρωθυπουργός.

    16/01/2002 13:56:20

  • Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται απο το πρωί στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, τόνισε οτι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι εθνική υπόθεση και αποτελούν επένδυση στη σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα. Ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό ύψους 900 δισ. δρχ για τα έργα στην Αττική. Επίσης είπε οτι θα διατεθούν άλλα 430 δισ. δρχ. για έργα υποδομής στην υπόλοιπη χώρα. Ο πρωθυπουργός επέκρινε την αντιπολίτευση για την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση για το θέμα της Ολυμπιάδας. Κατηγόρησε τη ΝΔ οτι προσπαθεί να διαστρεβλώσει με ανακρίβειες την εικόνα και να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επίσης χαρακτήρισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες εθνική υπόθεση. Ζήτησε να μάθει την κεντρική εκτίμηση του κόστους για τους αγώνες. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ολίσθημα, γιατί αυτή τη συζήτηση, που έγινε με πρωτοβουλία της ΝΔ, έπρεπε να την προκαλέσει η κυβέρνηση.

    [05] Νέα συνάντηση Καρατζά-Κωστόπουλου

    16/01/2002 13:56:13

  • Αποτράπηκε το ναυάγιο της συγχώνευσης μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank λόγω των διαφορών των διευθυντικών στελεχών για την κατανομή των αρμοδιοτήτων στο ενιαίο σχήμα. Σύμφωνα με την κοινή δήλωση των δύο τραπεζών, ο νέος όμιλος θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Σήμερα, ο Διοικητής της Εθνικης Τράπεζας Θεόδωρος Καρατζάς αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Alpha Bank Γιάννη Κωστόπουλο για να συζητήσουν την περαιτέρω διαδικασία της συγχώνευσης. Από το μεσημέρι συνεδριάζει εκτάκτως το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, η οποία χαρακτήρισε ασαφή τη συμφωνία για συνέχιση των διαπραγματεύσεων συγχώνευσης των δύο τραπεζών. Στις 7 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη για να εξετάσουν την πορεία της οικονομίας, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθεί και το θέμα της συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

    [06] Εκστρατεία για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

    16/01/2002 13:56:06

  • Στη Βρετανία, αρχίζει σήμερα εκστρατεία για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004. Την προσπάθεια υποστηρίζουν όλα τα βρετανικά κόμματα και συμμετέχουν περισσότεροι από 90 Βρετανοί βουλευτές και προσωπικότητες των Τεχνών και των Γραμμάτων. Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την πίεση για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Αθήνα, ενώ χαιρέτισε την πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί στη Βρετανία. Ομως κατηγορηματικά αντίθετος στην επιστροφή των Μαρμάρων είναι ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Ρόμπερτ Αντερσον με άρθρο του, που δημοσιεύθηκε στους "Τάϊμς".

    [07] Κάμερες της Τροχαίας σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας

    16/01/2002 13:55:59

  • Με δύο ηλεκτρονικές κάμερες καταγράφει η Τροχαία τις παραβάσεις που τυχόν γίνονται από οδηγούς. Οπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία Αττικής, οι κάμερες έχουν τοποθετηθεί στη λεωφόρο Κηφησίας, στους Αμπελοκήπους και στην οδό Πατησίων μεταξύ Ιουλιανού και Ηπείρου και παρακολουθούν σε 24ωρη βάση την κίνηση. Σημειώνεται ότι σε απόσταση 60 μέτρων από τις κάμερες υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες για τους οδηγούς.

    [08] Συγχώνευση Εθνικής-Alpha

    16/01/2002 07:53:20

    Συνεχίζεται το εγχείρημα συγχώνευσης των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας, της Εθνικής και της Alpha Bank, που κινδύνευσε να τιναχθεί στον αέρα, λόγω διαφορών των διευθυντικών στελέχών για την κατανομή των αρμοδιοτήτων στο ενιαίο σχήμα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοικήσεις των δύο τραπεζών αναγνωρίζεται πως υπάρχουν προβλήματα, για τα οποία γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν.

    [09] Αντιδράσεις για τη συγχώνευση

    16/01/2002 07:53:14

    Μετά την απόφαση για συνέχιση των προσπαθειών συγχώνευσης των δυο τραπεζών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση ούτε παρεμβαίνει ούτε έχει καμία πρόθεση παρέμβασης. Η ΝΔ δήλωσε οτι το εγχείρημα της συγχώνευσης θα κριθεί απο το αν θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό στο τραπεζικό σύστημα και την εθνική οικονομία. Ο ΣΥΝ επισημαίνει οτι τα εμφανιζόμενα προβλήματα κατανομής εξουσιών έπρεπε να είχαν συμφωνηθεί απόλυτα πριν ανακοινωθεί η συγχώνευση.

    [10] Συνάντηση Μπους-Ετσεβίτ

    16/01/2002 07:53:08

    Συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους θα έχει σήμερα στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. Μεταξύ των δυο ανδρών αναμένεται να συζητηθούν η κατάσταση στο Αφγανιστάν, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στον Καύκασο και η προοπτική κατασκευής του αγωγού Μπακού-Σεϊχάν. Χθες ο κ. Ετσεβίτ είχε συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Τσέινι.

    [11] ΕΓ ΠΑΣΟΚ-Δημοτικές εκλογές

    16/01/2002 07:53:01

    Μέχρι τις 15 Μαρτίου το ΠΑΣΟΚ θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες ανάδειξης των υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου υπό τον πρωθυπουργό. Η τάση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ είναι να μη δοθούν επίσημα χρίσματα στους δήμους και τις νομαρχίες τουλάχιστον σε κεντρικό επίπεδο. Η θέση που φαίνεται να υιοθετείται είναι οτι κεντρικά θα γίνουν δεκτές οι προτάσεις των τοπικών και περιφερειακών οργανώσεων του κινήματος.

    [12] ΚΥΣΕΑ-Νέοι αρχηγοί ΓΕΣ-ΓΕΑ

    16/01/2002 07:52:55

    Τους νέους αρχηγούς των ΓΕΣ και ΓΕΑ, επέλεξε ομόφωνα χθες το ΚΥΣΕΑ. Αρχηγός ΓΕΣ επελέγη ο διοικητής του νατοϊκού στρατηγείου στη Λάρισα, αντιστράτηγος Παναγιώτης Χαρβάλας, ενώ νέος αρχηγός ΓΕΑ επελέγη ο διοικητής του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, στη Λάρισα, αντιπτέραρχος Παναγιώτης Παπανικολάου. Το ΚΥΣΕΑ επικύρωσε επίσης την απόφαση της κυβέρνησης για την αποστολή ενός λόχου μηχανικού και τμήματος ασφαλείας 130 ανδρών στο Αφγανιστάν στις προσπάθειες ανασυγκρότησης της χώρας.

    [13] Ζάππειο-Εκθεση για Αφγανιστάν

    16/01/2002 07:52:48

    Μία μοναδική έκθεση για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν αρχίζει σήμερα στο Ζάππειο, με πρωτοβουλία της Γιούνισεφ και του Ρόϊτερ. Στην ουσία πρόκειται για το φωτογραφικό οδοιπορικό του Γιάννη Μπεχράκη στο Αφγανιστάν στο οποίο καταγράφονται η θλίψη, το άγχος η αγωνία, ο θάνατος και η προσπάθεια για επιβιωση ενός λαού που πασχίζει να βρει το δρόμο του μέσα σε ένα υπό εξέλιξη δράμα.

    [14] Σύσκεψη αγροτικών στελεχών

    16/01/2002 07:52:41

    Πραγματοποιείται σήμερα στη Λάρισα σύσκεψη αγροτικών στελεχών της Θεσσαλίας, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα ξαναβγούν στους δρόμους στις 28 Φεβρουαρίου, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων.

    [15] Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Αμερικής

    16/01/2002 07:52:30

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου και με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Μαγκριώτη, ενω θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Αθηνών και το ίδρυμα "Ελπίδα".

    [16] Ρέππας για ανεργία

    16/01/2002 07:52:19

    Συστράτευση όλων των κοινωνικών εταίρων "για την αντιμετώπιση της κοινωνικής τρομοκρατίας της ανεργίας" ζήτησε ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας χθες σε εκδήλωση για τα εγκαίνια του διαδικτυακού γραφείου ευρέσεως εργασίας του Κέντρου Ενημέρωσης και Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ).

    [17] Τροχαία-Κυκλοφορία

    16/01/2002 07:52:10

    Συχνές διακοπές της κυκλοφορίας θα γίνονται σήμερα από την Τροχαία από τις 12 το μεσημέρι στην Κακιά Σκάλα λόγω ανατινάξεων για την διαπλάτυνση της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου. Τα χρονικά διαστήματα που θα γίνονται οι ανατινάξεις θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας προς Κόρινθο μέσω της παλαιάς εθνικής οδού από το ύψος της γέφυρας Μεγάρων, ενώ στο ρεύμα προς Αθήνα θα διακόπτεται απλώς για λίγα λεπτά η κίνηση των οχημάτων χωρίς να γίνεται εκτροπή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 January 2002 - 12:30:29 UTC