Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν αναφέρθηκαν ζημιές, απο τον ισχυρό σεισμό 5,9 Ρίχτερ στα
  • [02] Ικανοποιήση Οσβαλντ για την πορεία των Ολυμπιακών Εργων.
  • [03] Στη Σόφια ο πρωθυπουργός
  • [04] Συνέντευξη Τύπου θα δώσει το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ
  • [05] Ληστεία σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Αχαρνών
  • [06] Πυρκαγιά σε εστιατόριο.
  • [07] Νομοσχέδιο για αξιολόγηση εκπαιδευτικών
  • [08] Νέες κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι αγρότες
  • [09] Σεισμός
  • [10] Πρωθυπουργός-Εθνική Τράπεζα
  • [11] Καραμανλής-Συγχώνευση Εθνικής-Alpha
  • [12] Τράπεζα Πειραιώς-ING
  • [13] Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς
  • [14] Νέος υφυπουργός Εξωτερικών
  • [15] Λύκεια-Εξετάσεις
  • [16] Ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου

  • [01] Δεν αναφέρθηκαν ζημιές, απο τον ισχυρό σεισμό 5,9 Ρίχτερ στα Δωδεκάνησα.

    22/01/2002 12:26:33

  • Αισθητός σε όλη σχεδόν τη χώρα, έγινε ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, που σημειώθηκε το πρωί στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Αστυπάλαιας και Κώ. Η δόνηση ανησύχησε ιδιαίτερα τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης, ενώ μέχρι το μεσημέρι δεν είχαν αναφερθεί ζημιές. Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γιώργος Σταυρακάκης εξέφρασε την άποψη ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Πρόσθεσε ότι είχε εστιακό βάθος 75 χιλιόμετρα. Διαφορετικό μέγεθος δίνει από την Πάτρα το Ινστιτούτο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου του καθηγητή Ακη Τσελέντη, το οποίο εκτιμά ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 ρίχτερ. Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση ενδεχομένων προβλημάτων. Σημειώνεται ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στην Κύπρο και την Αίγυπτο.

    [02] Ικανοποιήση Οσβαλντ για την πορεία των Ολυμπιακών Εργων.

    22/01/2002 12:26:26

  • Απόλυτα ικανοποιημένος για την πορεία των Ολυμπιακών Εργων εμφανίζεται ο επικεφαλής του κλιμακίου της ΔΟΕ Ντένις Οσβαλντ μετά την ενημέρωση που του έγινε από την ηγεσία της επιτροπής "Αθήνα 2004". Το πρωί ο κ. Οσβαλντ συναντήθηκε με κυβερνητικά στελέχη, τα οποία μετέχουν στην διυπουργική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το μεσημέρι ο κ. Οσβαλντ θα δώσει συνέντευξη τύπου. Αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τη Γιάννα Αγγελοπούλου, με την οποία θα συζητήσει την πορεία προετοιμασίας για την Ολυμπιάδα.

    [03] Στη Σόφια ο πρωθυπουργός

    22/01/2002 12:26:19

  • Μονοήμερη επίσκεψη στη Σόφια πραγματοποιεί από το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος συναντάται διαδοχικά με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, καθώς και με τον πρωθυπουργό της χώρας. Στις συναντήσεις αυτές εξετάζεται η πορεία των διμερών και περιφερειακών σχέσεων, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια με έμφαση στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής. Επίσης θα συζητηθεί η προώθηση της κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, καθώς και η καταπολέμηση του οργανωμένη εγκλήματος στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Σημίτης, ο οποίος συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, θα μιλήσει στο πανεπιστήμιο της Σόφιας με θέμα "Τη σημασία της ευρωπαϊκής διεύρυνσης για τη σταθερότητα και τη συνεργασία στα Βαλκάνια".

    [04] Συνέντευξη Τύπου θα δώσει το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ

    22/01/2002 12:26:13

  • Συνέντευξη τύπου εφ΄όλης της ύλης δίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια γεύματος, που παραθέτει από τη 1 η Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής αναμένεται να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα και τη στρατηγική του κόμματός του ενόψει των δημοτικών εκλογών, ενώ θα κάνει και αποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

    [05] Ληστεία σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Αχαρνών

    22/01/2002 12:26:06

  • Ενοπλη ληστεία με λεία 32.000 ευρώ έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Αχαρνών, στην Αθήνα. Δύο κουκουλοφόροι με την απειλή πιστολιού και χειροβομβίδας ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξαν το ποσό αυτό και εξαφανίστηκαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα.

    [06] Πυρκαγιά σε εστιατόριο.

    22/01/2002 12:25:59

  • Πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία τα ξημερώματα στο καφέ- εστιατόριο "Mike's" δίπλα στο ξενοδοχείο "Κάραβελ". Το κατάστημα ανήκει σε λιβανέζο. Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το εστιατόριο, ενώ από τους πυκνούς καπνούς προκλήθηκε πανικός στους ένοικους της πολυκατοικίας και μερικοί από αυτούς κατέφυγαν στην ταράτσα, απ΄όπου τους κατέβασαν σώους οι πυροσβέστες με τη βοήθεια κλιμακοφόρου οχήματος.

    [07] Νομοσχέδιο για αξιολόγηση εκπαιδευτικών

    22/01/2002 12:25:52

  • Στη Βουλή αναμένεται να ψηφιστεί το απόγευμα το νομοσχέδιο, που αναφέρεται στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και στο οποίο περιλαμβάνονται και οι επίμαχες διατάξεις για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Το διδακτικό προσωπικό σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης έχει εξαγγείλει κινητοποιήσεις ενώ κλειστά για δύο ακόμη ημέρες θα παραμείνουν τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

    [08] Νέες κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι αγρότες

    22/01/2002 12:25:44

  • Νέες αγροτικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Μακεδονίας και της Θράκης. Αποφάσισαν να παρατάξουν από το Σάββατο τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών, ενώ από τη Δευτέρα θα βγουν σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποφασίσει για τη στάση που θα τηρήσουν οι αγρότες της Θεσσαλίας.

    [09] Σεισμός

    22/01/2002 08:00:00

    Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 06.56 σε όλα τα Δωδεκάνησα, καθώς και στην Κρήτη. Από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί το μέγεθος της δόνησης, καθώς και το επίκεντρό της. Επίσης μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές στην αστυνομία για θύματα ή ζημιές.

    [10] Πρωθυπουργός-Εθνική Τράπεζα

    22/01/2002 07:51:31

    Την αισιοδοξία του για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός εγκαινιάζοντας χθες το νέο κτίριο διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας. Ο κ. Σημίτης επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια ανοδική τροχιά, η διεθνής θέση της έχει αναβαθμιστεί, τόνισε όμως ότι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και ένταση. Από την πλευρά του ο διοικητής της Εθνικής υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του και τόνισε οτι η τράπεζα επέδειξε για άλλη μια φορά την τάση για πρωτοπορία και προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

    [11] Καραμανλής-Συγχώνευση Εθνικής-Alpha

    22/01/2002 07:51:24

    Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για την στάση της κατά την προσπάθεια συγχώνευσης των τραπεζών Εθνικής με την Alpha, αλλά και μετά το διαζύγιο, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε εκδήλωση της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων. Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για κραυγαλέα περίπτωση κυβερνητικής ανευθυνότητας και κομματικό καιροσκοπισμό, καθώς -όπως είπε- αρχικά η κυβέρνηση πανηγύριζε, ενω οταν προέκυψαν τα πρώτα σύννεφα, άρχισε να δηλώνει οτι δεν παρεμβαίνει.

    [12] Τράπεζα Πειραιώς-ING

    22/01/2002 07:51:17

    Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλας, ανακοίνωσε χθες τις λεπτομέρειες της στρατηγικής συμμαχίας της Τράπεζάς του και του Ολλανδικού τραπεζοασφαλιστικού ομίλου της Αϊ-Εν-Τζι. Ο κ. Σάλας υπογράμμισε οτι ο ολλανδικός τραπεζοασφαλιστικός κολοσσός με την συνεργασία του με την Τράπεζα Πειραιώς εκφράζει γενικότερα την εμπιστοσύνη του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την δυναμική του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

    [13] Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς

    22/01/2002 07:51:10

    Σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας τίμησε με την παρουσία της χθες την ετήσια δεξίωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, είπε οτι αντιμετωπίσαμε την πρόκληση της Οικονομικής και Νομισματικής Ενοποίησης και μέχρι τώρα τα καταφέρνουμε με επιτυχία. Τώρα, είπε, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια νέα πρόκληση, αυτή της σύγκλισης με τις άλλες της ΕΕ στο βιωτικό επίπεδο, στις υπηρεσίες που προσφέρει το κράτος.

    [14] Νέος υφυπουργός Εξωτερικών

    22/01/2002 07:51:03

    Ο βουλευτής της Β' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, ορίσθηκε από τον πρωθυπουργό ως νέος υφυπουργός Εξωτερικών, στη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Ζαφειρόπουλου. Η ορκομωσία του κ. Λοβέρδου θα γίνει την Τετάρτη το πρωί. Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Ζαφειρόπουλος επικαλείται λόγους απόλυτης διαφωνίας του με τον Γιώργο Παπανδρέου ως προς τον τρόπο οργάνωσης και άσκησης της πολιτικής στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις της χώρας και στην υλοποίηση του σχεδίου για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.

    [15] Λύκεια-Εξετάσεις

    22/01/2002 07:50:52

    Οι κάτοχοι απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου ή άλλου τύπου Λυκείου που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της τελευταίας τάξης του Ενιαίου Λυκείου για την εισαγωγή τους σε σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση - δήλωση στο Ενιαίο Λύκειο από το οποίο αποφοίτησαν ή σε αυτό που είναι πλησιέστερο στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους από 1 έως 10 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

    [16] Ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου

    22/01/2002 07:50:42

    Ρυμουλκήθηκε χθες το απόγευμα ο 3ος κατά σειρά πυλώνας για τη ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου από την υγρά δεξαμενή στην οριστική του θέση. Η σχετική διαδικασία ήταν ορατή από την πλευρά του Ρίου. Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί η ρυμούλκηση του τελευταίου πέλματος από την ξηρά στην υγρά δεξαμενή. Υπολογίζεται ότι μέσα στο 2002 θα έχουν αποπερατωθεί οι διαδικασίες κατασκευής των στηριγμάτων για να αρχίσει η φάση των εργασιών του οδοστρώματος της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 January 2002 - 12:30:41 UTC