Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες αγροτικές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα
  • [02] Υπ.Εργασίας:η κυβέρνηση έχει κάνει την κατάλληλη προετοιμασία για το
  • [03] Εξηγήσεις για τα τυχερά παιχνίδια εκλήθη να δώσει ο βουλευτής
  • [04] Σοκ από υπόθεση νεκροφιλίας στη Λάρισα
  • [05] Συνεχίζεται η δίκη Κράμπη

  • [01] Νέες αγροτικές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα

    25/01/2002 20:41:14

    Νέο κύκλο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, ξεκινούν από την Δευτέρα οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι αναμένεται να παρατάξουν τα τρακτέρ τους και άλλα γεωργικά μηχανήματα, κατά μήκος της εθνικής οδού στο ύψος των Τεμπών, μετά το ναυάγιο των συνομιλιών με τον υπουργό Γεωργίας. Σε παρόμοιες κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν και οι αγρότες της Μακεδονίας. Κατανοούμε τα προβλήματα των αγροτών και το δικαίωμά τους στην αντίδραση, όμως η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει την οικονομική και κοινωνική καθημερινότητα των πολιτών, ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Στο μεταξύ νωρίς το μεσημέρι οι αγρότες άνοιξαν την κεντρική οδική αρτηρία Θεσσαλονίκης-Nέων Mουδανιών Xαλκιδικής, στο ύψος της Σωζόπολης που είχαν κλείσει με τρακτέρ το πρωί διακόπτοντας την κίνηση των οχημάτων.

    [02] Υπ.Εργασίας:η κυβέρνηση έχει κάνει την κατάλληλη προετοιμασία για το ασφαλιστικό

    25/01/2002 20:41:06

    Η κυβέρνηση έχει κάνει την κατάλληλη προετοιμασία, ώστε να οδηγηθούμε σε ένα αίσιο αποτέλεσμα, δημιουργώντας ένα οικονομικά βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας",

    δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Δημήτρης Ρέππας στο περιθώριο της τελετής ανάληψης των καθηκόντων του νέου προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας Γιάννη Παπαμιχαήλ. Σχετικά με την πρωτοβουλία των "45", ο κ. Ρέππας σημείωσε ότι ο Θόδωρος Τσουκάτος είναι φίλος και συμπατριώτης του και στηρίζει την κυβέρνηση. Δεν έκρυψε πάντως τη δυσαρέσκειά του, επισημαίνοντας ότι πριν τη δημοσιοποίηση της πρότασης, οι βουλευτές έπρεπε να συνεννοηθούν με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, τόνισε ότι η κυβέρνηση προωθεί προτάσεις που θα απαντήσουν στην ουσία του ασφαλιστικού προβλήματος. Ωστόσο, αναφερόμενος στους "45" αρνήθηκε να δεχθεί ότι οποιαδήποτε πρωτοβουλία αυτής της μορφής έχει σχέση με τα εσωτερικά ενός κόμματος.

    [03] Εξηγήσεις για τα τυχερά παιχνίδια εκλήθη να δώσει ο βουλευτής Χρυσανθακόπουλος

    25/01/2002 20:40:58

    Εξηγήσεις για το θέμα που έχει δημιουργηθεί από την τηλεοπτική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τα τυχερά παιχνιδια, εκλήθη να δώσει με εντολή του πρωθυπουργού, στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής του κόμματος Αλέκος Χρυσανθακόπουλος. Σημειώνεται ότι ο βουλευτής εμφανίζεται σε βίντεο το οποίο προεβλήθη από τηλεοράσεως, να παίζει τυχερά παιγνίδια ("κουλοχέρη") αν και ο ίδιος είναι Πρόεδρος μιας επιτροπής της Βουλής που διερευνά το θέμα αυτό. Ιδιαίτερα λυπηρό, χαρακτήρισε το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε όμως, οτι δεν σχετίζεται με την πορεία του κυβερνητικού έργου.

    [04] Σοκ από υπόθεση νεκροφιλίας στη Λάρισα

    25/01/2002 20:40:50

    Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Λάρισας, η αποτρόπαια και νοσηρή πράξη νεκροφιλίας που αποκαλύφθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης. Μια νεαρή κοπέλα που αυτοκτόνησε την περασμένη Κυριακή, βρέθηκε την επόμενη ημέρα κακοποιημένη σεξουαλικά, προκαλώντας τη φρίκη ακόμη και των ιατροδικαστών, οι οποίοι δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν, ότι ανθρώπινο μυαλό θα έκανε κάτι τέτοιο. Η αστυνομία στρέφει τις έρευνές της σε ένα συγκεκριμένο άτομο, το οποίο όμως δεν έχει ομολογήσει την πράξη του, ούτε έχει ασκηθεί εναντίον του καμία δίωξη.

    [05] Συνεχίζεται η δίκη Κράμπη

    25/01/2002 20:40:43

    Με την εξέταση της αδελφής του Γιώργου Νικολαϊδη, Ολγας Κακουλίδου, από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, συνεχίστηκε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του Παναγιώτη Κράμπη και των συγκατηγορουμένων του, στην υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του επιχειρηματία Νικολαϊδη και της φίλης του Σούλας Καλαθάκη, το Νοέμβριο του 1997. Η μάρτυρας υποστήριξε πως όλοι οι κατηγορούμενοι έδρασαν ως ομάδα, ενώ αναφερόμενη στον Κράμπη και στην τότε φίλη του Μάνια Χωραϊτου, η κυρία Κακουλίδου κατέθεσε πως από την επομένη της απαγωγής, άρχισαν να κάνουν χρήση των πιστωτικών καρτών του αδελφού της και μάλιστα σε καταστήματα της Κηφισιάς, όπου συγκατοικούσε η κατηγορούμενη με τον φερόμενο ως πρωταγωνιστή της υπόθεσης. Η κατάθεση της κας Κακουλίδου θα ολοκληρωθεί την Τρίτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 January 2002 - 21:30:13 UTC