Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα σεισμική δόνηση στην Ηλεία
  • [02] Σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών παραμένουν οι αγρότες.
  • [03] Απεργούν σήμερα και αύριο οι γιατροί, στα δημόσια νοσοκομεία
  • [04] Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το θέμα πώλησης της ΟΑ.
  • [05] Φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια-Νεκρός ένας ηλικιωμένος
  • [06] Δίωρη στάση εργασίας δικαστών και οι εισαγγελέων.
  • [07] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [08] Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Ελληνική οικονομία
  • [09] Τουρκία-Επικείμενος διάλογος
  • [10] Βουλή-Κόστος κατασκευής αεροδρομίου
  • [11] ΤΕΙ-Αποχή εκπαιδευτικών
  • [12] ΕΣΗΕΑ-Απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [13] Ακατάλληλο βοδινό κρέας
  • [14] Κατασκευή αγωγού πετρελαίου
  • [15] Πυρκαγιά-Απανθρακώθηκε ηλικιωμένος

  • [01] Νέα σεισμική δόνηση στην Ηλεία

    31/01/2002 13:45:28

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι 175 χλμ. ΝΔ της Αθήνας στην περιοχή Ανδρίτσαινα Ηλείας, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

    Η δόνηση έγινε αισθητή στις γύρω περιοχές. Θύματα και ζημιές δεν αναφέρθηκαν στις αστυνομικές αρχές.

    Υπενθυμίζεται οτι χθες στις 22.03 είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή Λάλα Ηλείας.

    [02] Σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών παραμένουν οι αγρότες.

    31/01/2002 12:37:43

    Καθοριστική θεωρείται η σημερινή μέρα για την πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων, καθώς λήγει η προθεσμία για την παράδοση του βαμβακιού στα εκκοκκιστήρια, ενω στη συνέχεια θα οριστεί η τελική τιμή του προϊόντος. Οι αγρότες παραμένουν με τα τρακτέρ τους σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών. Ο κύριος όγκος των τρακτέρ είναι συγκεντρωμένος στο ύψος των Τεμπών, όπου αγρότες, χθες το απόγευμα, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού για μία ώρα. Η απόφαση για την πορεία των κινητοποιήσεων αναμένεται να ληφθεί την Κυριακή κατά τη συνεδρίαση της Πανθεσσαλικής Επιτροπής, ενω τη Δευτέρα εκπρόσωποι των αγροτών θα συναντηθούν στην Αθήνα με τον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ. Η κυβέρνηση εξοικονόμησε 90 δισεκατομμύρια δραχμές απο τον προϋπολογισμό για το βαμβάκι και για αποζημιώσεις λόγω της κακοκαιρίας. Ο ΕΛΓΑ ανακοίνωσε οτι τα σχετικά δικαιολογητικά για τις αποζημιώσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, διαβεβαίωσε τους αγρότες οτι θα αποζημιωθούν απο την ΕΕ για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους απο την κακοκαιρία. Ο κ. Σημίτης, ο οποίος συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο για την αγροτική πολιτική Ευρωπαϊο επίτροπο Φρανς Φίσλερ, τόνισε οτι σύντομα η χώρα μας θα καταθέσει υπόμνημα για το μέγεθος των καταστροφών και το οικονομικό κόστος. Πρόσθεσε δε οτι οι συνολικές κοινοτικές ενισχύσεις τα επόμενα χρόνια για τον αγροτικό τομέα θα φθάσουν τα 9 τρισεκατομμύρια δραχμές.

    [03] Απεργούν σήμερα και αύριο οι γιατροί, στα δημόσια νοσοκομεία

    31/01/2002 12:37:36

  • Μόνο τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται σήμερα και αύριο στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της 48ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας. Ζητούν εξομείωση του μισθολογίου τους με τα αντίστοιχα της ΕΕ, αύξηση των ποσών για τις εφημερίες και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων. Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσφυγής των πανεπιστημιακών γιατρών, οι οποίοι ζητούν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος που τους απαγορεύει την παράλληλη εργασία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

    [04] Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το θέμα πώλησης της ΟΑ.

    31/01/2002 12:37:30

  • Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα του διαγωνισμού πώλησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς σήμερα λήγει και τυπικά η προθεσμία που είχε τεθεί απο την κυβέρνηση, προκειμένου η αυστραλιανή κοινοπραξία να καταθέσει τις απαραίτητες τραπεζικές εγγυήσεις που να αποδεικνύουν οτι διαθέτει τα χρήματα για την εξαγορά του εθνικού μας αερομεταφορέα. Πληροφορίες αναφέρουν οτι η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει προθεσμία μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου, προκειμένου η κοινοπραξία να αποδείξει οτι διαθέτει τα χρήματα ύψους 102 εκατομμυρίων ευρώ που αποτελούν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για την αγορά του 51% της Ολυμπιακής.

    [05] Φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια-Νεκρός ένας ηλικιωμένος

    31/01/2002 12:37:24

  • Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στα Πατήσια, στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας ηλικιωμένος. Πρόκειται για τον Χριστόφορο Στυλιανόπουλο, 91 ετών, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος απο τους πυροσβέστες μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο υπέργηρος ζούσε μόνος του στο διαμέρισμα.

    [06] Δίωρη στάση εργασίας δικαστών και οι εισαγγελέων.

    31/01/2002 12:37:17

    Στάση εργασίας απο τις 12.00 εως τις 2 μετά το μεσημέρι πραγματοποιούν οι δικαστές και οι εισαγγελείς όλης της χώρας. Αίτημά τους είναι η επίλυση των προβλημάτων στο χώρο της δικαιοσύνης.

    [07] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    31/01/2002 07:51:29

    Oι αγρότες είναι σε αναμονή, καθώς σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η τιμή του βαμβακιού. Παράλληλα, για τρίτη μέρα αποκλείουν με τα τρακτέρ τους περιοδικά τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Αντιπροσωπεία των αγροτών θα μεταβεί αύριο στην Αθήνα για να έχει επαφές με εκπροσώπους των κομμάτων, ενω με τον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ θα συναντηθούν τη Δευτέρα.

    [08] Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Ελληνική οικονομία

    31/01/2002 07:51:23

    Θετικές είναι οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας που ενέκρινε χθες το εκτελεστικό όργανο της Κοινότητας για την περίοδο 2001-2004 στη βελγική πρωτεύουσα. Παράλληλα, αναφέρεται η ανάγκη επιτάχυνσης των ρυθμών μείωσης του δημόσιου χρέους, καθώς και η ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος.

    [09] Τουρκία-Επικείμενος διάλογος

    31/01/2002 07:51:16

    Ο επικείμενος διάλογος με την Τουρκία θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και σε μια συγκυρία όπου η Τουρκία ενδιαφέρεται ζωηρά για την ευρωπαϊκή της πορεία. Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας οτι σε μια τέτοια διαδικασία "πρέπει να ξεκινούμε με πίστη στη θετική εικόνα που έχει η χώρα μας στη διεθνή κοινότητα", βάση της οποίας αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να φέρουμε την Ελλάδα στην καρδιά των εξελίξεων.

    [10] Βουλή-Κόστος κατασκευής αεροδρομίου

    31/01/2002 07:51:10

    Εντονοι τόνοι κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της βουλής, με αντικείμενο το κόστος κατασκευής του αεροδρομίου των Σπάτων. Καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, σημειώθηκαν φραστικοί διαξιφισμοί και αντεγκλήσεις μεταξύ του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη και των βουλευτών της ΝΔ.

    [11] ΤΕΙ-Αποχή εκπαιδευτικών

    31/01/2002 07:51:04

    Κλειστά παραμένουν τα ΤΕΙ Αθήνας, Πάτρας και Λάρισας, ενώ την Δευτέρα θα συνεδριάσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων. Συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς το υπουργείο Παιδείας, πραγματοποίησαν χθες στην Αθήνα οι αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι, που ζητούν τη μονιμοποίησή τους.

    [12] ΕΣΗΕΑ-Απεργιακές κινητοποιήσεις

    31/01/2002 07:50:57

    Την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ με κύρια αιτήματα τις αμοιβές και τις συμβάσεις, τις απολύσεις εργαζομένων και ειδικότερα τις εργασιακές σχέσεις και την ποιότητα της ενημέρωσης. Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση για έναρξη των κινητοποιήσεων την ερχόμενη Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου και κλιμάκωσή τους μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων.

    [13] Ακατάλληλο βοδινό κρέας

    31/01/2002 07:50:51

    Περίπου τριάντα τόνους ακατάλληλο βοδινό κρέας, κατέσχεσε η ομάδα των κτηνιάτρων της νομαρχίας Πειραιά από τα ψυγεία εννέα συνολικά χονδρεμπόρων της κρεαταγοράς του Ρέντη, οι οποίοι θα τα προμήθευαν σε δεκάδες κρεοπωλεία της Αττικής. Με εντολή της νομάρχου Πειραιά, θα συνεχιστούν οι έλεγχοι, ώστε να δεσμευτούν και άλλες τυχόν ποσότητες ακατάλληλου βόειου κρέατος και να διαφυλαχθεί η υγεία του πολίτη.

    [14] Κατασκευή αγωγού πετρελαίου

    31/01/2002 07:50:44

    Το μνημόνιο για την προώθηση της κατασκευής του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη υπεγράφη χθες στη Μόσχα. Αυτό προκύπτει από τις σχετικές συζητήσεις της τριμερούς επιτροπής (Ελλάδας-Ρωσίας-Βουλγαρίας) στη ρωσική πρωτεύουσα, όπου τη χώρα μας εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Αγραφιώτης. Εγινε επίσης αποδεκτή και η τεχνικοοικονομική μελέτη για το έργο.

    [15] Πυρκαγιά-Απανθρακώθηκε ηλικιωμένος

    31/01/2002 07:50:37

    Απανθρακωμένος βρέθηκε ο Χριστόφορος Στυλιανόπουλος, 91 ετών, όταν οι πυροσβέστες κατέσβησαν την πυρκαγιά λίγο μετά τις 5.30 το πρωί που είχε ξεσπάσει νωρίτερα σε διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου επί της οδού Πατησίων 340. Ο άτυχος υπέργηρος ζούσε μόνος του και απο την Πυροσβεστική γίνονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 January 2002 - 12:30:43 UTC