Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόλυτη συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου στον πρόεδρο της
  • [02] Δήλωση Μητσοτάκη για Πρόεδρο Δημοκρατίας.
  • [03] Στην Αθήνα εκπρόσωποι των αγροτών
  • [04] Ληστεία σε τράπεζα
  • [05] Απεργούν και σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί
  • [06] Προβλήματα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", λόγω ομίχλης
  • [07] Βουλή-Ελληνοποιήσεις-Απορρίφθηκε η πρόταση, για σύσταση εξεταστικής
  • [08] Τη Δευτέρα οι οριστικές αποφάσεις για την ΟΑ
  • [09] Αντίδραση Σημίτη για προσπάθεια σπίλωσης του προέδρου Δημοκρατίας.
  • [10] Συνεργασία Σημίτη-Χριστοδουλάκη.
  • [11] Στάση αναμονής από τους αγρότες.
  • [12] Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία.
  • [13] Παρέμβαση του Εισαγγελέα για δημοσιεύματα.
  • [14] Συνάντηση ΟΤΟΕ με υπουργό Οικονομίας
  • [15] Πώληση Ολυμπιακής

  • [01] Απόλυτη συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    01/02/2002 13:34:25

  • Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας καταδίκασε την αήθη επίθεση κατά του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, όπου ενεπλάκη το όνομά του στην υπόθεση του ηλεκτρονικού τζόγου στην Πάτρα. Ο κ. Στεφανόπουλος επισήμανε ότι του είναι εξαιρετικά δυσάρεστο πως το όνομά του αναμείχθηκε στο θέμα και δεν διανοήθηκε ποτέ ότι θα μπορούσε να του αποδοθεί οποιαδήποτε σχέση με δραστηριότητες αντίθετες στο νόμο και την ηθική. Το πρωί ο κ. Στεφανόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη και το μεσημέρι με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Μιλτιάδη Εβερτ. Στο μεταξύ, Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εξέφρασε την απόλυτη συμπαράστασή του προς τον κ. Στεφανόπουλο και πρόσθεσε ότι όσοι επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν τους θεσμούς δεν θα το επιτύχουν. Η Νέα Δημοκρατία δια του εκπροσώπου της Θόδωρου Ρουσσόπουλου τόνισε ότι πραγματικός στόχος των κέντρων διαπλοκής και αδιαφάνειας είναι η δημοκρατική ομαλότητα του τόπου. Ο Συνασπισμός, το ΔΗΚΚΙ και το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών καταδίκασαν την επίθεση κατά του προέδρου της Δημοκρατίας εκφράζοντας την αμέριστη εκτίμηση για το πρόσωπό του και για τον τρόπο με τον οποίο επιτελεί τα καθήκοντά του.

    [02] Δήλωση Μητσοτάκη για Πρόεδρο Δημοκρατίας.

    01/02/2002 13:34:19

  • Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωσε το πρωί ότι κανείς δεν μπορεί να έχει αμφιβολία πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν δυνατόν να παραβεί τους κανόνες της ηθικής και του δικαίου. Πρόσθεσε ότι είμαστε μια χώρα της υπερβολής και από το ένα άκρο δεν έχουμε δυσκολία να μεταπηδήσουμε στο άλλο άκρο. Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση κατά των θεσμών και επισημαίνει ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν θα επιτρέψει να παράγονται και να ανακυκλώνονται ύποπτα σενάρια σε βάρος της Δημοκρατίας, που πλήττουν την έννοια της ελευθεροτυπίας.

    [03] Στην Αθήνα εκπρόσωποι των αγροτών

    01/02/2002 13:34:11

  • Στην Αθήνα βρίσκονται σήμερα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών και από το πρωί έχουν διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς,τους οποίους ενημερώνουν για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και για το θέμα προστασίας των προϊόντων τους. Ειδικότερα, στις 11 συναντήθηκαν στη Ρηγίλλης με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή , στις 12.30 με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο και στη 1.30 με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη. Στις 2.30 οι εκπρόσωποι των αγροτών θα συναντηθούν με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και στη συνέχεια με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ Δημήτρη Τσοβόλα. Τέλος, νωρίς το απόγευμα θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΚΕΠ Δημήτρη Αβραμόπουλο. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα τα μέλη της πανθεσσαλικής επιτροπής αναμένεται να συναντηθούν στην Αθήνα με τον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ.

    [04] Ληστεία σε τράπεζα

    01/02/2002 13:34:05

  • Ενοπλη ληστεία με λεία 8 εκατομμύρια δραχμές, έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Alpha Bank στην οδό Πέτρου Ράλλη, στο Ρουφ,στην Αθήνα. Δύο άγνωστοι με την απειλή χειροβομβίδας και όπλου ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες της τράπεζας και αφού άρπαξαν τα χρήματα εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

    [05] Απεργούν και σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί

    01/02/2002 13:33:58

  • Μόνο τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας λόγω της 48ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών, η οποία λήγει σήμερα. Οι γιατροί ζητούν εξομοίωση του μισθολογίου τους με τα αντίστοιχα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αύξηση των ποσών για τις εφημερίες και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

    [06] Προβλήματα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", λόγω ομίχλης

    01/02/2002 13:33:51

  • Προβλήματα δημιούργησε το πρωί η ομίχλη στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, το οποίο παρέμεινε κλειστό με αποτέλεσμα να μη γίνει καμία προσγείωση. Τα δρομολόγια των αεροσκαφών διεξάγονται κανονικά από το μεσημέρι.

    [07] Βουλή-Ελληνοποιήσεις-Απορρίφθηκε η πρόταση, για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

    01/02/2002 13:33:45

  • Απορρίφθηκε στη Βουλή η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνούσε το θέμα ευθύνης υπουργών για τις ελληνοποιήσεις. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 127 βουλευτές και κατά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ.

    [08] Τη Δευτέρα οι οριστικές αποφάσεις για την ΟΑ

    01/02/2002 13:33:39

  • Τη Δευτέρα πρόκειται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις ως προς τη συνέχιση ή διακοπή των διαπραγματεύσεων για την πώληση της Ολυμπιακής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βρεθεί μία σίγουρη λύση, που δεν θα επιβαρύνει τον ελληνικό λαό και ότι η κυβέρνηση μελετά "εξαντλητικά" όλες τις δυνατότητες και τις προσφορές. Ο κ. Πρωτόπαπας χαρακτήρισε ακόμη "ιδιαίτερα απαράδεκτη" τη στάση της ΝΔ, η οποία "επιχαίρει όταν εκδηλώνονται δυσκολίες".

    [09] Αντίδραση Σημίτη για προσπάθεια σπίλωσης του προέδρου Δημοκρατίας.

    01/02/2002 07:54:25

    Ο κ. Στεφανόπουλος αποτελεί παράδειγμα ήθους και όσοι του επιτίθενται, με τον τρόπο που είδαμε, είναι παράδειγμα αθλιότητας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αμέσως μόλις επέστρεψε στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες. Η επιδίωξή τους να αποσταθεροποιήσουν τους θεσμούς δεν θα πετύχει, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

    [10] Συνεργασία Σημίτη-Χριστοδουλάκη.

    01/02/2002 07:54:19

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα έχει το μεσημέρι συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη και την Επιτροπή για το ευρώ. Ακολούθως θα συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Τύπου και Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης, στην οποία θα συναντηθεί το νομοθετικό έργο του υπουργείου.

    [11] Στάση αναμονής από τους αγρότες.

    01/02/2002 07:54:13

    Στάση αναμονής που τηρούν οι αγρότες, ενόψει της ανακοίνωσης της τελικής τιμής του βαμβακιού, η οποία θα κρίνει τελικά την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Η κυβέρνηση από την πλευρά της, ανακοίνωσε οτι εξοικονόμησε 90 δισ δραχμές, τα οποία θα διατεθούν για το βαμβάκι και για αποζημιώσεις λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας. Τα σχετικά δικαιολογητικά, πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.

    [12] Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία.

    01/02/2002 07:54:06

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που είχε κηρύξει από χθες η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών με αίτημα την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.

    [13] Παρέμβαση του Εισαγγελέα για δημοσιεύματα.

    01/02/2002 07:54:00

    Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για την ύπαρξη τοξικών ουσιών σε ποσότητες εισηγμένων ζωϊκών προϊόντων, τα οποία ήδη κατασχέθηκαν, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Σωτήρης Μπάγιας. Στόχος της έρευνας είναι να εντοπιστεί αν και πόσες ποσότητες ζωϊκών προϊόντων έχουν εισαχθεί και να εξακριβωθεί αν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχων.

    [14] Συνάντηση ΟΤΟΕ με υπουργό Οικονομίας

    01/02/2002 07:53:53

    Το θέμα της διασφάλισης των εργαζομένων σε περιπτώσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων έθεσε η ΟΤΟΕ στον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη. Οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ ζήτησαν από τον υπουργό να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση, στην οποία θα προβλέπεται η θέσπιση ειδικής ρήτρας στις συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών για τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

    [15] Πώληση Ολυμπιακής

    01/02/2002 07:53:47

    Τη Δευτέρα πρόκειται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις ως προς τη συνέχιση ή διακοπή των διαπραγματεύσεων για την πώληση της Ολυμπιακής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βρεθεί μία σίγουρη λύση, που δεν θα επιβαρύνει τον ελληνικό λαό και ότι η κυβέρνηση μελετά "εξαντλητικά" όλες τις δυνατότητες και τις προσφορές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 February 2002 - 12:30:28 UTC