Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δράμα-Ληστεία σε σούπερ μάρκετ.
  • [02] Συνάντηση Παπανδρέου-Τζέμ στη Νέα Υόρκη
  • [03] Αρχίζουν στο Μόναχο, οι εργασίες της Συνόδου για την Ασφάλεια
  • [04] Πανελλαδική δημοσκόπηση για τη διαφθορά
  • [05] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών.
  • [06] Στη Βρετανία απο σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

  • [01] Δράμα-Ληστεία σε σούπερ μάρκετ.

    02/02/2002 12:35:58

  • Σε ακατοίκητη αγροτική περιοχή της Δράμας, συνελήφθη ο ένας απο τους δύο ένοπλους κουκουλουφόρους, που λήστεψαν σούπερ μάρκετ μέσα στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για το Δημήτρη Αποστολίδη 38 ετών απο το Καζακστάν, κάτοικο Χωριστής Δράμας. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες με την απειλή όπλων αφού απέσπασαν απο το κατάστημα 3.745 Ευρώ και 571.800 δραχμές, επιβιβάστηκαν σε δίκυκλη κλεμμένη μοτοσυκλέτα και εξαφανίστηκαν. Εντοπίστηκαν αργότερα απο ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στην περιοχή Αγιος Τρύφωνας, όπου συνελήφθη ο ένας απο τους δράστες. Ο Αποστολίδης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα, ενώ αναζητείται ο συνεργός του.

    [02] Συνάντηση Παπανδρέου-Τζέμ στη Νέα Υόρκη

    02/02/2002 09:51:19

  • Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου είχε στη Νέα Υόρκη ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ. Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος συμμετείχε σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για την εξωτερική πολιτική της Ευρώπης και για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, δήλωσε ότι θα συναντηθεί σήμερα εκ νέου με τον κ. Τζεμ. Πρόσθεσε ότι θα τον ενημερώσει για τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την έναρξη των διερευνητικών επαφών.

    [03] Αρχίζουν στο Μόναχο, οι εργασίες της Συνόδου για την Ασφάλεια

    02/02/2002 08:49:41

    Το ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι χώρες της κεντρικής Ασίας θα επαναπροσδιορίσουν τη συμβολή τους στην παγκόσμια ασφάλεια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία της διήμερης διεθνούς συνόδου για την ασφάλεια οι εργασίες της οποίας θα αρχίσουν σήμερα στο Μόναχο της Γερμανίας.

    Για να αντιμετωπιστούν τυχόν ταραχές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της παγκοσμιοποίησης που έχει προγραμματίσει η "Ομάδα του Μονάχου κατά της Συνόδου για την Ασφάλεια" έχουν ληφθεί πολύ αυστηρά μέτρα και 3.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην πόλη όπου αναμένονται 200 στρατιωτικοί και πολιτικοί αξιωματούχοι από 43 χώρες.

    [04] Πανελλαδική δημοσκόπηση για τη διαφθορά

    02/02/2002 08:37:26

    Εξαιρετικά ανησυχητικές είναι οι διαπιστώσεις πανελλαδικής δημοσκόπησης για τη διαφθορά, που πραγματοποίησε η V-PRC για λογαριασμό της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ.

    Ενα συντριπτικό 91,8% του συνολικού δείγματος εκτιμά πως το φαινόμενο της διαφθοράς στην Ελλάδα υπήρχε αλλά αυξάνεται τελευταία. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων παρατηρεί φαινόμενα διαφθοράς σε μια σειρά φορέων και θεσμών, όπως πολεοδομία, αστυνομία, εφορία, νοσοκομεία, ΕΣΥ, που λίγο πολύ χρίζονται "πρωταθλητές κακοδιοίκησης" .

    Ψηλά στην κλίμακα βρίσκονται και οι διορισμοί στο δημόσιο. Το 73,2% δείχνει να μην εμπιστεύεται τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, ενώ το 72,6% εκτιμά ότι σε μεγάλο βαθμό έχουν αναπτυχθεί πελατειακές σχέσεις μεταξύ πολιτικών και ψηφοφόρων. Το 52,2% παρατηρεί φαινόμενα διαφθοράς στις Νομαρχίες και το 61,1% στους δήμους.

    Τελευταίες στην "κλίμακα διαφθοράς" έρχονται η Εκκλησία και οι κρατικές τράπεζες, τις οποίες το 46,7% των πολιτών δεν εμπιστεύεται.

    Σημαντικά στοιχεία στη δημοσκόπηση, που αναδεικνύονται και ως κύριες αιτίες για την αδυναμία αντιμετώπισης της διαφθοράς, είναι η αδιαφορία των ίδιων των πολιτών, εκτιμά το 25,6% των ερωτηθέντων, ενω το 38,5% χαρακτηρίζει συνυπεύθυνες για το φαινόμενο την κακή λειτουργία της δημοσίας διοίκησης και των ίδιων των κυβερνήσεων. Τέλος, οι σχέσεις των μεγάλων επιχειρήσεων με το κράτος και η ανεπάρκεια των πολιτών αναδεικνύονται επίσης σε παράγοντες διαφθοράς από το 17% και 17,1% αντιστοίχως του συνολικού δείγματος.

    [05] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών.

    02/02/2002 07:37:46

    Σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, αναμένεται να προχωρήσουν και σήμερα οι αγρότες, οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών.

    Στο μεταξύ, έως τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η τελική τιμή του βαμβακιού, αφού πρώτα εξεταστούν οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί σχετικά με τις ποσότητες που έχουν παραδοθεί στα εκκοκκιστήρια. Η ποσότητα βαμβακιού που έχει συγκεντρωθεί στα εκκοκκιστήρια ανέρχεται σε 1.095.000 τόνους, δηλαδή 50.000 τόνοι χαμηλότερα από το πλαφόν που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [06] Στη Βρετανία απο σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

    02/02/2002 07:24:52

  • Τετραήμερη επίσκεψη στη Βρετανία πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Θα συναντηθεί με το Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, τον αρχηγό της αντιπολίτευσης με τους οποίους θα συζητήσει το θέμα του ευρωστρατού, τις εξελίξεις στη Βαλκανική, καθώς και το θέμα της αντιμετώπισης της διεθνούς τρομοκρατίας. Ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί επίσης το Βρετανικό Μουσείο, όπου βρίσκονται τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Τέλος, θα επισκεφθεί τη Σκωτία και το Εδιμβούργο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 February 2002 - 12:30:13 UTC