Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Aπέρριψε το ΣΤΕ το αίτημα των συμβασιούχων στα διόδια για
  • [02] Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Εύβοια
  • [03] Συνελήφθη με πλαστό χαρτονόμισμα Ευρώ.
  • [04] Παράταση στις διαβουλεύσεις για πώληση της ΟΑ.
  • [05] Λήστευαν για να αγοράζουν ναρκωτικά.
  • [06] Ληστεία σε τράπεζα στο Νέο Κόσμο
  • [07] Συνεδριάζει το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΤΕΙ
  • [08] Συνέχεια διαβουλεύσεων Κληρίδη-Ντενκτάς
  • [09] Σε καλό κλίμα οι συνομιλίες Παπανδρέου-Τζέμ
  • [10] Με Ελληνες εφοπλιστές συναντάται στο Λονδίνο ο πρόεδρος της ΝΔ
  • [11] Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι απο το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου στην
  • [12] Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για τους αγρότες
  • [13] Συρία-Επίσκεψη Κ. Στεφανόπουλο
  • [14] Παιδεία-ΤΕΙ-Αποχή καθηγητών
  • [15] Επίσκεψη Κ. Σημίτη στη Ρουμανία
  • [16] Ολυμπιακή Αεροπορία-Ανακοινώσεις κυβέρνησης
  • [17] Κ. Καραμανλής-Λονδίνο-Συνάντηση με εφοπλιστές
  • [18] ΔΟΕ-Ανησυχία για οδικά έργα-φιλοξενία
  • [19] Τουρκία-Σεισμός-45 νεκροί
  • [20] Γ. Παπανδρέου-Αλληλεγγύη Ελλάδας
  • [21] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [22] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Ι.Τζεμ
  • [23] Στους 21 οι νεκροί στην Τουρκία, απο ισχυρό σεισμό 6 Ρίχτερ
  • [24] Τουλάχιστον 5 νεκροί στην Τουρκία απο νέο χτύπημα του Εγκέλαδου.
  • [25] Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Στεφανόπουλου-Ασαντ στη Δαμασκό.

  • [01] Aπέρριψε το ΣΤΕ το αίτημα των συμβασιούχων στα διόδια για μονιμοποίηση.

    04/02/2002 14:23:01

    Αρνητική ήταν η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους στο αίτημα 170 συμβασιούχων, εργαζομένων στα διόδια, για τη μονιμοποίησή τους. Μαζί με αυτή την κατηγορία εργαζομένων ελαττώνονται οι ελπίδες και για πολλούς συμβασιούχους για μία αντίστοιχη διευθέτηση των δικών τους αιτημάτων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα περνά πλέον στη δικαιοδοσία της κυβέρνησης, η οποία θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημα με νέα νομοθετική ρύθμιση.

    [02] Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Εύβοια

    04/02/2002 13:37:16

  • Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.02 το μεσημέρι με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο του βόρειου Ευβοϊκού. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

    [03] Συνελήφθη με πλαστό χαρτονόμισμα Ευρώ.

    04/02/2002 13:32:00

  • Ενας 72χρονος συνελήφθη στο Αιγάλεω με πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Πρόκειται για τον Ανδρέα Χριστόπουλο, ο οποίος προσκόμισε σε σούπερ - μάρκετ φωτοτυπία του χαρτονομίσματος. Από την ταμία έγινε αντιληπτή η πλαστότητα και ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα, ενώ ο κάτοχος συνελήφθη. Παραπέμφθηκε και δικάστηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, από το οποίο αθωώθηκε.

    [04] Παράταση στις διαβουλεύσεις για πώληση της ΟΑ.

    04/02/2002 13:31:52

  • Νέα δεκαπενθήμερη παράταση αναμένεται να δοθεί σήμερα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων με τον αυστραλιανό όμιλο σχετικά με το διαγωνισμό για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Τύπου, προχωρεί με προσεκτικά βήματα αναζητώντας μια σίγουρη λύση που να εμπεδώνει ένα αίσθημα σταθερότητας, συνέχειας και ευθύνης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοινοπραξία του αυστραλιανού ομίλου έχει διατυπώσει σχετικό αίτημα για παράταση προκειμένου να προσκομιστούν όλες οι απαραίτητες ρήτρες που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της νέας επιχείρησης.

    [05] Λήστευαν για να αγοράζουν ναρκωτικά.

    04/02/2002 13:31:44

  • Από την αστυνομία εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών, οι οποίοι τα χρήματα που αποκόμιζαν τα ξόδευαν για την αγορά ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα συνελήφθησαν οι Νίκος Μπαμπασάκης 40 ετών, δάσκαλος και Λεωνίδας Γκίνης 40 ετών, οι οποίοι διέπραξαν ληστείες σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων στις περιοχές Νέας Περάμου Μεγάρων, Ελευσίνας και Ασπροπύργου Αττικής. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και 115 ευρώ. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

    [06] Ληστεία σε τράπεζα στο Νέο Κόσμο

    04/02/2002 13:31:36

  • Ενοπλη ληστεία έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Φρατζή, στο Νέο Κόσμο, στην Αθήνα. Οι δύο δράστες με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.

    [07] Συνεδριάζει το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΤΕΙ

    04/02/2002 13:31:30

  • Γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται σήμερα στα ΤΕΙ, προκειμένου να αποφασίσει το εκπαιδευτικό προσωπικό αν θα συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Για την ερχόμενη Παρασκευή έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία η ΟΛΜΕ. Παράλληλα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία αναμένεται να καταθέσει υπόμνημα στο υπουργείο Παιδείας με αιτήματα που θα αφορούν κυρίως την αναμόρφωση της μισθολογικής κατάστασης, ενώ προσανατολίζεται σε 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Παρασκευή.

    [08] Συνέχεια διαβουλεύσεων Κληρίδη-Ντενκτάς

    04/02/2002 13:31:23

  • Το κεφάλαιο για το εδαφικό και το θέμα των περιουσιών θα "αγγίξουν" αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος Κληρίδης και ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς στις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό. Η διαδικασία των συνομιλιών εισέρχεται από σήμερα στην τρίτη εβδομάδα και κατά την απογευματινή συνάντηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το θέμα της ασφάλειας όπου οι διαφορές δεν φαίνονται ιδιαίτερα μεγάλες. Οπως σημειώνουν, πάντως, ενημερωμένες πηγές στη Λευκωσία, το εδαφικό θα αποτελέσει βαρόμερο για τις περαιτέρω συζητήσεις.

    [09] Σε καλό κλίμα οι συνομιλίες Παπανδρέου-Τζέμ

    04/02/2002 13:31:16

    Εποικοδομητική, χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, τη συνάντηση που είχε χθες στη Νέα Υόρκη με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ. Επισήμανε οτι έγινε επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων, ειδικότερα στο Κυπριακό, όπου και οι δύο πλευρές, όπως είπε, θέλουν να ενθαρρύνουν τη συνέχιση αυτής της διαδικασίας. Συζητήθηκαν, επίσης, διμερή θέματα, μεταξύ των οποίων και η πρόταση που μετέφερε ο κ.Παπανδρέου στον κ.Τζεμ, για την έναρξη διερευνητικών επαφών με το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σε επίπεδο πολιτικών διευθυντών, προκειμένου να ανευρεθούν σημεία σύγκλισης.

    [10] Με Ελληνες εφοπλιστές συναντάται στο Λονδίνο ο πρόεδρος της ΝΔ

    04/02/2002 13:31:10

  • Με το προεδρείο των Ελλήνων Εφοπλιστών συναντάται το μεσημέρι στο Λονδίνο ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Στη συνέχεια θα συναντηθεί στη Βουλή με τον αρχηγό του Συντηρητικού Κόμματος και κατόπιν θα επισκεφθεί στο Βρετανικό Μουσείο, την αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

    [11] Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι απο το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου στην Τουρκία.

    04/02/2002 13:31:03

  • Υπο το φόβο του Εγκέλαδου, εξακολουθούν να ζούν χιλιάδες κάτοικοι στη σειμόπληκτη περιοχή του Αφιόν Καραχισάρ στη δυτική Τουρκία, καθώς δεκάδες μετασεισμικές δονήσεις, ακολούθησαν το χθεσινό καταστροφικό σεισμό των 6 Ρίχτερ, που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 45 ατόμων και τον τραυματισμό εκατοντάδων. Οι μετασεισμικές δονήσεις, εξανάγκασαν τους κατοίκους πολλών περιοχών, να περάσουν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους και σε αστικά λεωφορεία, ενω τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν και σήμερα υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να εντοπίσουν τυχόν αγνοούμενους κάτω απο τα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν. Οι τουρκικές αρχές, έχοντας αντιμετωπίσει έντονες επικρίσεις για κωλυσιεργία στους προηγούμενους μεγάλους σεισμούς, φρόντισαν αυτή τη φορά να στείλουν σχετικά γρήγορα στις πληγείσες περιοχές κινητά νοσοκομεία, σκηνές, τρόφιμα και κουβέρτες. Την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς το δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό, εξέφρασε απο τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Με εντολή του ο πρεσβευτής μας στην Αγκυρα κ. Κοραντής επικοινώνησε ήδη με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, δηλώνοντας ότι η Αθήνα είναι έτοιμη για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που έσπευσε να συμπαρασταθεί και να δηλώσει έτοιμη για βοήθεια. Ο καθηγητής της σεισμολογίας Βασίλης Παπαζάχος, ο οποίος μέτρησε το σεισμό στα 6,2 Ρίχτερ, δήλωσε ότι η δόνηση δεν έχει καμία σχέση με τους πρόσφατους σεισμούς στην Ελλάδα και ούτε αναμένεται επηρεασμός του ελληνικού χώρου από αυτήν.

    [12] Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για τους αγρότες

    04/02/2002 13:30:57

  • Κρίσιμο χαρακτηρίζεται το επόμενο 48ωρο για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, το οποίο εξαρτάται από το αποτέλεσμα της συνάντησης που θα έχουν στην Αθήνα ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς με μέλη της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγροτών. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ, αλλά αναβλήθηκε και αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο. Πρόκειται να συζητηθούν εκτενώς το θέμα της τιμής του βαμβακιού και οι αποζημιώσεις από την κακοκαιρία. Το πρωί υπό την προεδρία του κ. Δρυ συνεδρίασε στο υπουργείο η Εθνική Επιτροπή για το Αγροτικό, όπου εξετάστηκε και το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων. Κύκλοι του υπουργείου Γεωργίας εκτιμούν ότι η τελική τιμή του βαμβακιού θα κυμανθεί από 285 έως 315 δραχμές το κιλό. Στο μεταξύ, οι αγρότες με τα τρακτέρ τους παραμένουν σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών, ενώ ο κύριος όγκος είναι συγκεντρωμένος στο ύψος των Τεμπών. Και σήμερα αγρότες προχωρούν σε ολιγόωρους συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων.

    [13] Συρία-Επίσκεψη Κ. Στεφανόπουλο

    04/02/2002 07:32:16

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ολοκληρώνει σήμερα την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στη Συρία. Χθες ο κ. Στεφανόπουλος συναντήθηκε με τα μέλη της ελληνικής κοινότητας της Δαμασκού, προς τους οποίους εξήρε το πατριωτικό φρόνημα των συμπατριωτών μας της διασποράς. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε χθες επίσης ιδιαίτερες συναντήσεις με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Συρίας κ. Χάνταμ, τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό κ. Μίρο, με τους οποίους συζήτησε διμερή θέματα και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

    [14] Παιδεία-ΤΕΙ-Αποχή καθηγητών

    04/02/2002 07:32:10

    Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα η αναταραχή στο χώρο της Παιδείας. Σήμερα οι καθηγητές των ΤΕΙ Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πάτρας και Λάρισας αποφασίζουν αν τελικά θα ανοίξουν τα Ιδρύματα, τα οποία παραμένουν κλειστά επι 10 μέρες, εξαιτίας της αποχής των ιδίων από το διδακτικό τους έργο. Την Παρασκευή οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τη ρύθμιση σχετικά την αξιολόγησή τους. Και οι δάσκαλοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, η οποία μάλλον θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα.

    [15] Επίσκεψη Κ. Σημίτη στη Ρουμανία

    04/02/2002 07:32:04

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα σύσκεψη με αντικείμενο την προετοιμασία της επίσκεψής του αύριο στη Ρουμανία. Το μεσημέρι ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, ενώ το βράδυ υπό την προεδρία του θα συνεδριάσει στη Χαριλάου Τρικούπη το Εκτελεστικό Γραφείο για το θέμα αυτό. Την Τετάρτη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με αντικείμενο το θέμα της διαφθοράς.

    [16] Ολυμπιακή Αεροπορία-Ανακοινώσεις κυβέρνησης

    04/02/2002 07:31:58

    Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι προθέσεις της κυβέρνησης για το μέλλον της Ολυμπιακής, αν δηλαδή θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την κονοπραξία IAS για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Τύπου, η κυβέρνηση προχωρεί με προσεκτικά βήματα, αναζητώντας μια σίγουρη λύση, που να εμπεδώνει ένα αίσθημα σταθερότητας, συνέχειας και ευθύνης.

    [17] Κ. Καραμανλής-Λονδίνο-Συνάντηση με εφοπλιστές

    04/02/2002 07:31:52

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, συναντάται σήμερα στο Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη, με το προεδρείο των Ελλήνων εφοπλιστών. Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής θα έχει συνάντηση στη Βουλή με τον αρχηγό του Συντηρητικού κόμματος Ιαν Ντάνκαν Σμιθ και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο βρετανικό μουσείο. Το βράδυ της Τρίτης ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια.

    [18] ΔΟΕ-Ανησυχία για οδικά έργα-φιλοξενία

    04/02/2002 07:31:45

    Την ανησυχία τους για το θέμα της φιλοξενίας και των οδικών έργων, εξέφρασαν αξιωματούχοι της ΔΟΕ, στην πρόεδρο του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία τους ενημέρωσε για την πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας. Η συνάντηση έγινε στο Σολτ Λέικ Σίτι, όπου σε λίγες ημέρες αρχίζουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Τα μέλη της ΔΟΕ ζήτησαν να έχει λυθεί το ζήτημα των νέων ξενοδοχείων μέχρι το Μάιο και να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις στα οδικά έργα, ώστε να μην επηρεαστούν οι μεταφορές στη διάρκεια των Αγώνων.

    [19] Τουρκία-Σεισμός-45 νεκροί

    04/02/2002 07:21:25

    Τους 45 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι νεκροί από την ισχυρή δόνηση των 6 Ρίχτερ, που σημειώθηκε χθες το πρωί στη δυτική Τουρκία, με επίκεντρο την πόλη Μπολβαντίν, στην περιφέρεια του Αφιόν Καραχισάρ. Από τη δόνηση, που ήταν σε εστιακό βάθος μόλις πέντε χιλιομέτρων και έγινε αισθητή στην Κωνσταντινούπολη, στην Αγκυρα και στη Ρόδο, τραυματίστηκαν πάνω από 200 άτομα, υπάρχουν τουλάχιστον 10 άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα ερείπια ενός σπιτιού, ενώ περίπου 150 κτίρια κατέρρευσαν.

    [20] Γ. Παπανδρέου-Αλληλεγγύη Ελλάδας

    04/02/2002 07:21:18

    Την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της Ελλάδος στο δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό και στην τουρκική κυβέρνηση εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου απο τη Νέα Υόρκη, μόλις πληροφορήθηκε το χθεσινό σεισμό. Με εντολή του ο Πρέσβης μας στην Αγκυρα κ. Κοραντής επικοινώνησε ήδη με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, δηλώνοντας ότι η Αθήνα είναι έτοιμη για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

    [21] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    04/02/2002 07:21:12

    Καθοριστική χαρακτηρίζεται η σημερινή μέρα για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, καθώς το αποτέλεσμα της συνάντησης του υπουργού Γεωργίας με αντιπροσωπεία των αγροτών θα προσδιορίσει και την πορεία του αγώνα τους. Ο κ. Δρύς ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος με τους αγρότες θα είναι από μηδενική βάση χωρίς προαποφασισμένες θέσεις από πλευράς του υπουργείου. Πάντως, όλα θα κριθούν από την τιμή του βαμβακιού, που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, μετά και την εκδίκαση όλων των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί.

    [22] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Ι.Τζεμ

    04/02/2002 07:21:06

    Πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας κυρίων Γιώργου Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο του διεθνούς οικονομικού φόρουμ, που πραγματοποιείται στην αμερικανική μεγαλούπολη. "Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Τζεμ, όπου έγινε μια επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων, ειδικότερα στο Κυπριακό, είπε ο κ. Παπανδρέου και διατυπώσαμε τη θέληση των δυο πλευρών να ενθαρρύνουμε τη συνέχιση της διαδικασίας των συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς".

    [23] Στους 21 οι νεκροί στην Τουρκία, απο ισχυρό σεισμό 6 Ρίχτερ

    03/02/2002 12:59:33

    Στους 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη δυτική Τουρκία, ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα είναι αρκετά μεγαλύτερος.

    Σύμφωνα με το σεισμολογικό κέτρο του Παρατηρητηρίου επιστημών της Γής του Στρασβούργου, η σεισμική δόνηση που έπληξε σήμερα στις 09.11, ωρα Ελλάδος, την Τουρκία είχε μέγεθος 5.6 βαθμούς της κλίμακας Ριχτερ.

    Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΗ, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στην πόλη Μπολβαντίν,στην περιφέρεια του Αφιόν Καραχισάρ και έγινε αισθητή στις κεντρικές και βορειοδυτικές περιοχές της χώρας. Στην επαρχία του Αφιόν κατέρρευσαν δεκάδες κατοικίες, ενώ έντρομοι οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν, πήδησαν από τα μπαλκόνια ή τα παράθυρα των σπιτιών τους. Σημειώνεται ότι η δόνηση έγινε αισθητή και στα Δωδεκάνησα.

    [24] Τουλάχιστον 5 νεκροί στην Τουρκία απο νέο χτύπημα του Εγκέλαδου.

    03/02/2002 12:32:11

    Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε σήμερα το πρωί τη δυτική Τουρκία, προκαλώντας τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων επτά.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, το επίκεντρο της δόνησης, η οποία σημειώθηκε στις 09.11, ώρα Ελλάδος, και την οποία ακολούθησε κι ένας επίσης ισχυρός μετασεισμός, εντοπίζεται στην πόλη Μπολβαντίν, στην περιφέρεια του Αφιόν Καραχισάρ.

    Η δόνηση έγινε αισθητή στις κεντρικές και βορειοδυτικές περιοχές της χώρας, ενω τουλάχιστον 27 κατοικίες κατέρρευσαν, με αποτέλεσμα οχτώ άνθρωποι να παγιδευθούν στα χαλάσματα.

    [25] Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Στεφανόπουλου-Ασαντ στη Δαμασκό.

    03/02/2002 09:41:25

    Σε καλό κλίμα διεξήχθησαν στη Δαμασκό οι συνομιλίες μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ ελ Ασαντ.

    Ο κ. Στεφανόπουλος τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ειρήνη στη Μέση Ανατολή αν όλες οι πλευρές δεν σεβαστούν και αποδεχθούν τις αποφάσεις του ΟΗΕ και αν τα υψώματα του Γκολάν δεν επιστραφούν στη Συρία.

    Για το Κυπριακό, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο διάλογος που έχει ξεκινήσει να σηματοδοτήσει την ειλικρινή μεταστροφή της άλλης πλευράς. Ο κ. Στεφανόπουλος τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να αποκτήσει κοινή εξωτερική πολιτική.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 February 2002 - 12:30:41 UTC