Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο οι οριστικές αποφάσεις για την πορεία των αγροτικών
  • [02] Παραβιάσεις του εθνικού μας χώρου από τουρκικά αεροσκάφη
  • [03] Εως τις 12 Φεβρουαρίου θα διαρκέσει η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ
  • [04] Σύσκεψη του πρωθυπουργού για το θέμα της διαφθοράς
  • [05] Εικοσιτετράωρη απεργία της ΟΛΜΕ στις 8/2
  • [06] Επίσκεψη εργασίας του Κώστα Σημίτη στο Βουκουρέστι
  • [07] Στο Εδιμβούργο ο Κώστας Καραμανλής

  • [01] Αύριο οι οριστικές αποφάσεις για την πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων

    05/02/2002 21:10:03

    Παραμένουν τα μπλόκα στις εθνικές οδούς, καθώς δεν διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων στην τετράωρη συνάντηση του υπουργού Γεωργίας με την αντιπροσωπεία των αγροτών Θεσσαλίας. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο υπουργός υποστήριξε οτι στα περισσότερα αιτήματα υπήρξε συμφωνία και οτι ενημέρωσε τους αγρότες για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Οι αγρότες από την πλευρά τους, δήλωσαν οτι ουσιαστικά δεν πήραν καμμία ουσιαστική απάντηση στα αιτήματά τους και το μόνο που έγινε, ήταν απλώς μία έκθεση των επιχειρημάτων της κυβέρνησης, η οποία δεν δεσμεύθηκε για τη διασφαλιση του εισοδήματος των αγροτών. Οριστικές αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων θα ληφθούν αύριο το απόγευμα, όπου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη στην Θέρμη Θεσσαλονίκης.

    [02] Παραβιάσεις του εθνικού μας χώρου από τουρκικά αεροσκάφη

    05/02/2002 21:09:56

    Οι παραβιάσεις του εθνικού μας χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, οι οποίες μάλιστα τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί, όπως παραδέχθηκε η κυβέρνηση, ήταν το αντικείμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας του υπουργού Εθνικής Αμυνας με τον τούρκο ομόλογό του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει σταθερά στραμμένο το ενδιαφέρον της σε τρία θέματα: στις συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς για το Κυπριακό, στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και στην ανιχνευτική προσπάθεια διαλόγου με την Τουρκία, όσον αφορά την υφαλοκρηπίδα.

    [03] Εως τις 12 Φεβρουαρίου θα διαρκέσει η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ

    05/02/2002 21:09:49

    Μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου αναμένεται να διαρκέσει η απεργία που ξεκινούν αύριο οι γιατροί του ΙΚΑ. Τα βασικά αιτήματα των γιατρών είναι η μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους, ο προσδιορισμός μισθολογικών κλιμακίων, η χορήγηση του επιδόματος εξομάλυνσης και το ιατρικό βαθμολόγιο. Στη διάρκεια της απεργίας στα υποκαταστήματα και τα θεραπευτήρια του ΙΚΑ όλης της χώρας θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα και τα έκτακτα περιστατικά, από το προσωπικό ασφαλείας.

    [04] Σύσκεψη του πρωθυπουργού για το θέμα της διαφθοράς

    05/02/2002 21:09:43

    Εκρηκτικές διαστάσεις προσλαμβάνει το φαινόμενο της διαφθοράς και για το λόγο αυτό, πραγματοποιείται αύριο σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, προκειμένου να εξετασθεί το θέμα και να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπισή του. Οσον αφορά το θέμα των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να αποσαφηνίσει οτι είναι αδιαπραγμάτευτο για την κυβέρνηση η θέσπιση ασυμβίβαστου για την ιδιοκτησία ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ή εφημερίδας με την ιδιοκτησία επιχείρησης που συναλλάσσεται με το δημόσιο. Ερώτηση στον πρωθυπουργό για την πρωτοφανή, όπως αναφέρει, αναρχία που επικρατεί στο χώρο του ηλεκτρονικού τύπου, η οποία ασκεί ιδιαιτέρως επικίνδυνη επιρροή στην ποιότητα της Δημοκρατίας, κατέθεσε η ΝΔ.

    [05] Εικοσιτετράωρη απεργία της ΟΛΜΕ στις 8/2

    05/02/2002 21:09:36

    Τα βασικά αιτήματα των καθηγητών ενόψει της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει για την Παρασκευή, παρουσίασε το προεδρείο της ΟΛΜΕ, στη διάρκεια συνέντευσης Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Η ΟΛΜΕ διεκδικεί αυξήσεις μισθών της τάξης του 25%, πλήρη σύνταξη, που θα ανέρχεται στο 80% του καταληκτικού μισθού, στα 30 χρόνια προϋπηρεσίας, χωρίς όριο ηλικίας και θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια, αύξηση των δαπανών στο 5% του ΑΕΠ για την παιδεία, μαζικούς διορισμούς, κατάργηση του ΑΣΕΠ και επιστροφή στο παλιό σύστημα εκπαίδευσης στο χώρο των γυμνασίων και λυκείων.

    [06] Επίσκεψη εργασίας του Κώστα Σημίτη στο Βουκουρέστι

    05/02/2002 21:09:29

    Τις προοπτικές ένταξης της Ρουμανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και τις διμερείς οικονομικές σχέσεις, συζήτησαν στο Βουκουρέστι οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ρουμανίας Κώστας Σημίτης και Αντριάν Ναστάζε. Ο κ. Σημίτης, ο οποίος πραγματοποιεί 24ωρη επίσκεψη εργασίας στο Βουκουρέστι, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα αναλάβει πρωτοβουλία από κοινού με την Τουρκία, για να συμμετάσχει η Ρουμανία στην προσεχή σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να ανοίξει όλα τα κεφάλαια της διαπραγμάτευσης για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, μέσα στο 2002.

    [07] Στο Εδιμβούργο ο Κώστας Καραμανλής

    05/02/2002 21:09:23

    Στην Αθήνα του Βορρά, όπως αποκαλείται το Εδιμβούργο, βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αργά το απόγευμα ώρα Ελλάδας, συναντήθηκε με τον αρχηγό του Συντηρητικού Κόμματος της Σκωτίας και πρώην υπουργό Εξωτερικών επί κυβερνήσεως Θάτσερ, σερ Μάλκολμ Ρίφκιντ. Ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες, αντάλλαξε απόψεις με τον κ. Ρίφκιντ για την κατάσταση στα Βαλκάνια και το Κυπριακό ενώ κατά τις ίδιες πηγές, δεν εθίγη στη συζήτηση το ζήτημα του ευρωστρατού. Ο κ.Καραμανλής τόνισε την ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα στα Βαλκάνια χωρίς αλλαγές συνόρων, και με σεβασμο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλες τις πλευρές, ενώ για το Κυπριακό επανέλαβε σε όλους τους τόνους ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, θα συμβάλλει στη σταθερότητα της νοτιοανατολικής Μεσογείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 February 2002 - 21:30:17 UTC