Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα στον επιχειρηματία Σ.Κόκκαλη.
  • [02] Νέα απεργία των γιατρών του ΙΚΑ απο σήμερα
  • [03] Λαλιώτης για εκλογικό νόμο
  • [04] Σύσκεψη για το μέλλον της ΟΑ
  • [05] Εντυπωσιασμένος απο την πορεία των έργων ο πρωθυπουργός
  • [06] Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Πάρνηθα
  • [07] Κυβερνητικός εκπρόσωπος για διάλογο με Αριστερά
  • [08] Ιδιωτικοποίηση Ολυμπιακής Αεροπορίας
  • [09] Υπουργός Τύπου-Μέτρα για παράνομο τζόγο
  • [10] Βουλή-Οικονομική ανασυγκρότηση κρατών Ν/Α Ευρώπης
  • [11] Αποφασίζουν οι αγρότες για κάθοδο στην Αθήνα
  • [12] Ολυμπιακή Εκεχειρία
  • [13] Κυπριακό-Συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς
  • [14] Σεισμός από τον εστιακό χώρο της Πάρνηθας.

  • [01] Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα στον επιχειρηματία Σ.Κόκκαλη.

    19/02/2002 14:16:25

    Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε βάρος του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη και κατά παντός άλλου υπευθύνου. Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της κατασκοπίας, της απάτης, της υπεξαίρεσης χρημάτων της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (κακουργήματα) και της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας (πλημμελήματα).

    Ο κ.Παπαγγελόπουλος διενέργησε προκαταρκτική εξέταση από τον περασμένο Μάρτιο με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Παναγιώτη Καμμένου σύμφωνα με τις οποίες ο κ.Κόκκαλης διενεργούσε κατασκοπία για λογαριασμό της Στάζι.

    Ο εισαγγελέας ερεύνησε επίσης και δημοσιεύματα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σχετικά με την διοργάνωση του ρωσικού ΛΟΤΟ, την οποία είχε αναλάβει ο όμιλος του κ.Κόκκαλη.

    Οι δύο δικογραφίες συνενώθηκαν λόγω συνάφειας και ο φάκελος που σχηματίσθηκε θα διαβιβαστεί σε τακτικό ανακριτή για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στον εισαγγελέα και από αρχές της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, ο κ.Κόκαλης είχε προσληφθεί από την Στάζι με σκοπό μέσω επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του να υποκλέψει τεχνολογικά στοιχεία δυτικών χωρών για λογαριασμό χωρών του τότε ανατολικού μπλοκ.

    Επίσης φέρεται να δωροδόκησε μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας με σκοπό εταιρία του να αναλάβει τη διοργάνωση του ρωσικού ΛΟΤΟ.

    [02] Νέα απεργία των γιατρών του ΙΚΑ απο σήμερα

    19/02/2002 13:41:43

  • Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται από σήμερα και για πέντε ημέρες στα ιατρεία του ΙΚΑ, λόγω της νέας απεργίας που πραγματοποιούν οι γιατροί του Ιδρύματος, οι οποίοι ζητούν τη νομιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους. Σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί στο μονομελές πρωτοδικείο της Αθήνας, η προσφυγή της διοίκησης του ΙΚΑ, η οποία ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των γιατρών. Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων βρίκονται αρκετοί απεργοί γιατροί, οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση. Χθες οι γιατροί απέρριψαν τη συμβιβαστική πρόταση του υπουργού Εργασίας. Ο κ.Ρέππας δήλωσε ότι πρότεινε την αύξηση των μηνιαίων αποδοχών των γιατρών κατά 60.000 δραχμές και την έναρξη της διαδικασίας κάλυψης θέσεων πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ.Ρέππας θα διασφαλίσει την ομαλή ένταξη των γιατρών του ΙΚΑ στον υπό σύσταση φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

    [03] Λαλιώτης για εκλογικό νόμο

    19/02/2002 13:41:37

  • Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε το μεσημέρι με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη και σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν την πορεία του κυβερνώντος κόμματος ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Επίσης, κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση και για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η πρόταση Λαλιώτη για κυβερνήσεις συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων της κεντροαριστεράς. Το πρωί ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ μιλώντας σε ραδιοσταθμό της Αθήνας, τόνισε ότι πρέπει να ανοίξει τώρα η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει διάλογο με βάθος και αξιοπιστία. Επισήμανε όμως ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου δεν μπορεί να μπαίνει ως ταμπού ή προαπαιτούμενο από τα υπόλοιπα κόμματα. Ανέφερε ότι δεν έκανε πρόταση πυροτέχνημα και ανέφερε ότι στόχος είναι η πολυκομματική πλειοψηφική κεντροαριστερά.

    [04] Σύσκεψη για το μέλλον της ΟΑ

    19/02/2002 13:41:30

  • Σύσκεψη για το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του κ.Σημίτη και με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη και Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστου Βερελή καθώς μέχρι τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τον εθνικό μας αερομεταφορέα μετά το οριστικό ναυάγιο στο οποίο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις με την αυστραλιανή κοινοπραξία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής και γιαυτό εργάζεται σ΄ ένα πρόγραμμα εξυγίανσης της εταιρίας. Στη Ρηγίλλης πραγματοποιήθηκε το πρωί σύσκεψη των τομεαρχών υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή όπου εξετάστηκε το θέμα της Ολυμπιακής. Η ΝΔ, προτείνει να γίνει νέος διεθνής διαγωνισμός για την πώληση της εταιρίας αφού προηγουμένως ξεκαθαρίσουν οι ισολογισμοί της. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι η νέα αποτυχία της κυβέρνησης οφείλεται σε λανθασμένους χειρισμούς της.

    [05] Εντυπωσιασμένος απο την πορεία των έργων ο πρωθυπουργός

    19/02/2002 13:41:23

  • Τα έργα της Αττικής οδού στη λεωφόρο Κηφισίας αλλά και το σταθμό της επέκτασης του μετρό στην Πλακεντία, στην περιοχή Χαλανδρίου, επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου. Ο κ.Σημίτης δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πορεία των έργων. Τόνισε ότι αυτό που διαπίστωσε είναι πως τα έργα προχωρούν και θα είναι έτοιμα σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και άλλα θα τελειώσουν το 2002, άλλα το 2003 και άλλα το 2004 πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας. Ο κ.Σημίτης αφού ζήτησε κατανόηση από τους πολίτες που ταλαιπωρούνται λόγω των έργων υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μια καλύτερη πόλη κι ένας καλύτερος τόπος για τις επόμενες δεκαετίες και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια αυτή θα αποδώσει ώστε να έχει η Ελλάδα ένα άλλο πρόσωπο. Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν και τα έργα επέκτασης του μετρό από το Πεντάγωνο μέχρι το Σταυρό. Οι δύο σταθμοί στο Σταυρό και στην Πλακεντία καθώς και ολόκληρη η σήραγγα της επέκτασης μήκους 5,3 χιλιομέτρων θα είναι έτοιμα την άνοιξη του 2004.

    [06] Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Πάρνηθα

    19/02/2002 07:50:14

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2.44 τα ξημερώματα στη βορειοδυτική Αττική. Ο σεισμός προερχόταν απο τον εστιακό χώρο της Πάρνηθας.

    [07] Κυβερνητικός εκπρόσωπος για διάλογο με Αριστερά

    19/02/2002 07:50:08

    Το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται για έναν ευρύ διάλογο στρατηγικού χαρακτήρα με την Αριστερά, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε συγκλίσεις και προγραμματικές δεσμεύσεις για την προώθηση αλλαγών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Κώστα Λαλιώτη.

    [08] Ιδιωτικοποίηση Ολυμπιακής Αεροπορίας

    19/02/2002 07:50:01

    Η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και γι αυτό εργάζεται σε ένα πρόγραμμα εξυγίανσης της εταιρίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επί του θέματος, είπε, κατεβλήθη μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για την επίτευξη μιας σωστής λύσης.

    [09] Υπουργός Τύπου-Μέτρα για παράνομο τζόγο

    19/02/2002 07:49:55

    Την απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει, πολύ γρήγορα, αυστηρά μέτρα για την προστασία της κοινωνίας από τον παράνομο τζόγο, επισήμανε ο υπουργός Τύπου, με αφορμή τηλεοπτικές εκπομπές που συνεχίζουν να προβαίνουν σε δήθεν αποκαλύψεις για τη συμμετοχή πολιτικών σε παράνομα παιχνίδια.

    [10] Βουλή-Οικονομική ανασυγκρότηση κρατών Ν/Α Ευρώπης

    19/02/2002 07:49:49

    Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εξωτερικών για την οικονομική ανασυγκρότηση των κρατών της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οπως αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καταρτίζεται το ελληνικό σχέδιο οικονομικής ανασυγκρότησης των Βαλκανίων.

    [11] Αποφασίζουν οι αγρότες για κάθοδο στην Αθήνα

    19/02/2002 07:49:42

    Οι αγροτοσυνδικαλιστές που προέρχονται απο τη ΝΔ, μετά το "διαζύγιο" με τους συνδικαλιστές αγρότες του ΚΚΕ, εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν μόνοι τους τον αγώνα, με κάθοδο στην Αθήνα. Η τελική απόφαση θα ληφθεί σήμερα σε πανελλαδική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

    [12] Ολυμπιακή Εκεχειρία

    19/02/2002 07:49:36

    Tην πλήρη υποστήριξή τους στην ελληνική πρωτοβουλία για την Ολυμπιακή Εκεχειρία εξέφρασαν χθες στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας Ιμπέρ Βεντρίν και της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ.

    [13] Κυπριακό-Συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς

    19/02/2002 07:49:27

    Με τη συζήτηση του εδαφικού, του προσφυγικού και του θέματος των περιουσιών ολοκληρώνεται σήμερα ο πρώτος κύκλος των απευθείας συνομιλιών στο Κυπριακό. Οι συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς θα επαναρχίσουν την 1η Μαρτίου.

    [14] Σεισμός από τον εστιακό χώρο της Πάρνηθας.

    19/02/2002 06:15:12

    Απο το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήρι Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε οτι στις 02.44 τα ξημερώματα οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, που προερχόταν απο τον εστιακό χώρο της Πάρνηθας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 February 2002 - 12:30:43 UTC