Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήθηκε ο αρχηγός ΓΕΝ
  • [02] Νέα επίθεση Κώστα Καραμανλή κατά του πρωθυπουργού
  • [03] Διευκρινιστική δήλωση Γεράσιμου Γιακουμάτου
  • [04] Μείωση της ανεργίας το τρίτο τρίμηνο του 2001
  • [05] Αποσύρεται παρτίδα του φαρμακευτικού σκευάσματος Aerolin
  • [06] Επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ.Σημίτη στην Ιαπωνία
  • [07] Απόδραση ισοβίτη από το Εφετείο Αθηνών

  • [01] Παραιτήθηκε ο αρχηγός ΓΕΝ

    01/03/2002 21:55:40

    Την παραίτησή του υπέβαλε απόψε στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Θεοδωρουλάκης, μετά τις σημερινές κρίσεις στους ανώτατους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιναύαρχος Θεοδωρουλάκης παραιτήθηκε επειδή διαφώνησε με τις επιλογές που έγιναν. Ο κ. Παπαντωνίου έκανε αποδεκτή την παραίτηση του αρχηγού ΓΕΝ.

    [02] Νέα επίθεση Κώστα Καραμανλή κατά του πρωθυπουργού

    01/03/2002 20:24:34

    Ο Κώστας Καραμανλής εμμέσως πλην σαφώς συμφώνησε σήμερα να ανοίξει και ο λογαριασμός της λιβεριανής εταιρίας ΜΑΓΙΟ, καθώς μιλώντας εκτός κειμένου στο 5ο συνέδριο της ΔΑΚΕ, τόνισε οτι πρέπει να χυθεί άπλετο φως και οτι το κόμμα του δεν κάνει διακρίσεις. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό οτι δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν συνειδητοποιεί το βάρος της αποστολής του. Επανέλαβε τις προτάσεις του για τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο, ενώ στις επικρίσεις του πρωθυπουργού οτι παριστάνει τον υποβολέα της δικαιοσύνης, τόνισε οτι αυτό που ζητάει η Νέα Δημοκρατία είναι η εφαρμογή των νόμων και η προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

    [03] Διευκρινιστική δήλωση Γεράσιμου Γιακουμάτου

    01/03/2002 20:03:50

    Ανέκρουσε πρύμνα ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, σχετικά με τη δήλωση που έκανε στη Βουλή για "εγκεφαλική εκτροπή" του πρωθυπουργού. Σε διευκρινιστική γραπτή δηλωσή του, μετά και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν και από κύκλους της Ρηγίλλης, ο κ.Γιακουμάτος κάνει λόγο για διαστρέβλωση της δήλωσής του, σύμφωνα με την οποία, ο πρωθυπουργός τελεί εν συγχύσει όταν, ενώ αυτός πρώτος ξεκίνησε την υπόθεση της δήθεν πολιτικης εκτροπής, ήρθε εκ των υστέρων να ρίξει ευθύνες στην αντιπολίτευση.

    [04] Μείωση της ανεργίας το τρίτο τρίμηνο του 2001

    01/03/2002 20:03:17

    Στο 10% μειώθηκε η ανεργία το τρίτο τρίμηνο του 2001, σε σχέση με το 10,7% που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2000. Η ανεργία μειώθηκε ταχύτερα για τις γυναίκες κατά 1,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του 0,3% για τους άνδρες. Σε ο,τι αφορά την ανεργία κατά περιφέρεια, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας τη μεγαλύτερη μείωση στο ποσοστό ανεργίας, παρουσίασαν οι περιφέρειας Αττικής, Βορείου Αιγαίου και Πελοποννήσου. Υψηλά ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στην Δυτική Μακεδονία, Στερεά, Εύβοια, Ηπειρο, Θεσσαλία και Αττική.

    [05] Αποσύρεται παρτίδα του φαρμακευτικού σκευάσματος Aerolin

    01/03/2002 20:03:09

    Εκκληση προς το καταναλωτικό κοινό, απηύθυνε ο ΕΟΦ να μην χρησιμοποιήσουν μια συγκεκριμένη παρτίδα του φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος AEROLIN, σε μορφή αερολύματος για εισπνοές σταθερών δόσεων 100 mcg/DOSE, καθως, σύμφωνα με έρευνα, περιέχει ποσότητα δραστικού συστατικού διαφορετική της αναγραφόμενης. Ή συγκεκριμένη παρτίδα είναι η 1803 (LOT 1803) και καλό είναι να προμηθευτούν άλλη από τα φαρμακεία. Το πρόβλημα αφορά μόνο τη συγκεκριμένη μορφή και παρτίδα του ιδιοσκευάσματος AEROLIN.

    [06] Επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ.Σημίτη στην Ιαπωνία

    01/03/2002 20:03:02

    Στο Τόκυο μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός για πενθήμερη επίσημη επίσκεψη, την πρώτη που πραγματοποιεί έλληνας πρωθυπουργός στην Ιαπωνία. Όπως δήλωσε ο υπουργός Τύπου, η ελληνική κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επίσκεψη αυτή, δεδομένου του βαρύνοντα ρόλου που παίζει η Ιαπωνία διεθνώς και της σημασία της Ιαπωνικής οικονομίας και τεχνολογίας.

    [07] Απόδραση ισοβίτη από το Εφετείο Αθηνών

    01/03/2002 20:02:53

    Με επεισοδιακό τρόπο απέδρασε το απόγευμα ένας Αλβανός ισοβίτης από το εφετείο Αθηνών, πίσω από τον Αρειο Πάγο. Πρόκειται τον Φατμίρ Καλέμι, 28 ετών, από το Φιέρι της Αλβανίας, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας για τον ίδιο και δύο ομοεθνείς του, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια για εμπορία ναρκωτικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 March 2002 - 21:30:15 UTC