Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Ρέππα με ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.
  • [02] Διυπουργική σύσκεψη ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ.
  • [03] Στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Ιράν.
  • [04] Νέο ΔΣ εκλέγει ο ΟΤΕ.
  • [05] Σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα της διαφθοράς.
  • [06] Τερματίστηκε η κατάληψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ.
  • [07] Κηδεύεται αύριο ο Σπύρος Κυπριανού.
  • [08] Στόχος ληστών δύο τράπεζες στην Αθήνα.
  • [09] Νέες δηλώσεις Παπαζάχου.
  • [10] Νοσοκομεία-ΕΚΑΒ-Στάση εργασίας.
  • [11] Κατάληψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [12] Κ. Καραμανλής-Συνεδρίαση συντονιστών ΝΔ
  • [13] Συναντήσεις υπουργού Εργασίας για ασφαλιστικό
  • [14] Διϋπουργική συνάντηση υπό τον πρωθυπουργό
  • [15] Ιρανός πρόεδρος-Τριήμερη επίσκεψη

  • [01] Συνάντηση Ρέππα με ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.

    13/03/2002 13:19:57

  • Με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ συναντάται στη 1.30 ο υπουργός Εργασίας, στο πλαίσιο του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό. Αμέσως μετά ο κ.Ρέππας θα έχει επαφές με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, και των ομοσπονδιών ΔΕΚΟ και Τραπεζών. Χθες, κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ο κ.Ρέππας παρουσίασε μέτρα που παρέχουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης στα 37 χρόνια εργασίας, χωρίς όριο ηλικίας, καθώς και ενίσχυση των κατώτατων συντάξεων, σε περίπου 120.000 δρχ., με σημερινές τιμές. Πρότεινε έναν ευνοϊκό συμβιβασμό για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, ακόμα και βελτιώσεις για τους ασφαλισμένους μετά την 1/1/93, διεκδικώντας όμως την ευθυγράμμιση των ΔΕΚΟ, των τραπεζών και του δημοσίου με τα ισχύοντα στο ΙΚΑ, μέσα από τη θεσμοθέτηση ενός και μοναδικού Ενιαίου Ταμείου Μισθωτών με ενιαίους κανόνες, παροχές και προϋποθέσεις. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, έκανε λόγο για ''θετικό βήμα'', προσθέτοντας ομως οτι θα περιμένει διευκρινίσεις για το μείζον θέμα της χρηματοδότησης.

    [02] Διυπουργική σύσκεψη ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

    13/03/2002 13:19:50

  • Η προετοιμασία ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ στη Βαρκελόνη, την Παρασκευή και το Σάββατο ήταν το αντικείμενο της διϋπουργικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Η ελληνική πλευρά, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, θα εισηγηθεί θέματα που αφορούν την κοινωνία, τη στρατηγική της Λισαβόνας, την οικονομική πορεία, καθώς και την πορεία διεύρυνσης της ΕΕ. Στο μεταξύ για τη Βαρκελόνη αναχωρεί το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να παραστεί στις εργασίες της διευρυμένης συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο περιθώριο των οποίων θα έχει επαφές με ξένους ηγέτες.

    [03] Στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Ιράν.

    13/03/2002 13:19:44

    Φθάνει το απόγευμα στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ιράν Μοχαμάντ Χαταμί, στο πλαίσιο τριήμερης επίσημης επίσκεψης στη χώρα μας. Ο πρόεδρος Χαταμί θα συναντηθεί απόψε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, τον πρωθυπουγό Κώστα Σημίτη και τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου. Μεταξύ των δυο χωρών αναμένεται να υπογραφούν συμφωνίες για συνεργασία σε τελωνειακά θέματα, μορφωτικά προγράμματα και σε ένα μνημόνιο μεταξύ της ΔΕΠΑ και της αντίστοιχης ιρανικής υπηρεσίας για ενεργειακά θέματα.

    [04] Νέο ΔΣ εκλέγει ο ΟΤΕ.

    13/03/2002 13:19:38

  • Εκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιείται σήμερα στον ΟΤΕ στη διάρκεια της οποίας θα εκλεγεί από τους μετόχους το νέο διοικητικό συμβούλιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Νίκος Μανασής αποχωρεί από τη θέση αυτή για την οποία θα προταθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Λευτέρης Αντωνακόπουλος.

    [05] Σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα της διαφθοράς.

    13/03/2002 13:19:32

  • Σύσκεψη πραγματοποιείται στις 2 μετά το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών με αντικείμενο τα μέτρα που θα ληφθούν για την πάταξη της διαφθοράς. Στη σύσκεψη, που είναι η δεύτερη κατά σειρά για το ίδιο θέμα, συμμετέχουν οι υπουργοί Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου και Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    [06] Τερματίστηκε η κατάληψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

    13/03/2002 13:19:26

  • Τερματίστηκε στις 11 το πρωί η κατάληψη που πραγματοποιούσαν στο ΥΠΕΧΩΔΕ στη Χαριλάου Τρικούπη, περίπου 30 εργαζόμενοι συμβασιούχοι των διοδίων. Οι καταληψίες υποστήριξαν ότι θα αγωνιστούν μέχρις εσχάτων για τη μονιμοποίησή τους και αποχώρησαν κατευθυνόμενοι στο κτίριο του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο οποίο πραγματοποιούν κατάληψη πάνω από ένα μήνα. Νωρίτερα ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιάννης Τσακλίδης τους είχε δώσει διορία να αποχωρήσουν από το κτίριο μέχρι τις 9 το πρωί, λέγοντας ότι αν δεν σταματήσουν την κατάληψη, δεν θα ισχύει καμία δέσμευση του υπουργείου.

    [07] Κηδεύεται αύριο ο Σπύρος Κυπριανού.

    13/03/2002 13:19:19

  • Κηδεύεται αύριο ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σπύρος Κυπριανού, ο οποίος εξέπνευσε χθες το απόγευμα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο της Λευκωσίας, όπου νοσηλευόταν, χτυπημένος εδώ και περίπου 9 μήνες, από την επάρατη νόσο. Η κηδεία του εκλιπόντος θα τελεστεί σε προάστιο της Λευκωσίας, ενώ η ταφή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο στη Λεμεσό, από όπου καταγόταν ο πρώην πρόεδρος. Η σορός του εκλιπόντος δεν θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μετά απο αίτημα της οικογένειάς του. Συλλυπητήρια για το θάνατο του Σπύρου Κυπριανού, εξέφρασε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας.

  • Πεντάωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν μέχρι τις 3 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ. Το πρωί οι απεργοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Μαβίλη και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Υγείας.

    [08] Στόχος ληστών δύο τράπεζες στην Αθήνα.

    13/03/2002 13:19:13

  • Δύο ληστείες σημειώθηκαν σήμερα σε τράπεζες. Η πρώτη σημειώθηκε το πρωί, όταν τρία άτομα, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, επί της οδού Νικηφορίδου 35, στο Βύρωνα και υπό την απειλή των όπλων άρπαξαν 6.000 ευρώ και διέφυγαν με μοτοσυκλέτα. Εξάλλου το μεσημέρι ένας άγνωστος με την απειλή όπλου ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους της ALPHA BANK στη συμβολή των οδών Νίγρης και Μεάνδρου στον Περισσό και αφού απέσπασε άγνωστο χρηματικό ποσό διέφυγε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

    [09] Νέες δηλώσεις Παπαζάχου.

    13/03/2002 13:19:06

  • Με νέες δηλώσεις του το πρωί ο πρόεδρος της Επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου, ομότιμος καθηγητής Βασίλης Παπαζάχος, διευκρίνησε οτι ομόφωνα η Επιτροπή αποφάνθηκε, στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, οτι δεν υπήρχαν στοιχεία που να τεκμηριώνουν βραχεία πρόγνωση σεισμού σε οποιαδήποτε περιοχή. Στην Επιτροπή μετείχε και ο καθηγητής Ακης Τσελέντης, ο οποίος είχε στείλει στον κ.Παπαζάχο δυο μέρες νωρίτερα ένα έγγραφο της ομάδας ΒΑΝ. Ο κ.Παπαζάχος ανέφερε επίσης οτι στη συνεδρίαση συμμετείχαν τέσσερις καθηγητές σεισμολογίας,οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους επιστήμονες αξιολόγησαν το έγγραφο αυτό και έλαβαν την ομόφωνη απόφαση.

    [10] Νοσοκομεία-ΕΚΑΒ-Στάση εργασίας.

    13/03/2002 13:18:55

  • Πεντάωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν μέχρι τις 3 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ. Το πρωί οι απεργοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Μαβίλη και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Υγείας.

    [11] Κατάληψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ

    13/03/2002 07:59:04

    Ολη τη νύχτα παρέμειναν στο γραφείο του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιάννη Τσακλίδη οι περίπου 30 συμβασιούχοι απεργοί των διοδίων. Οι συμβασιούχοι έχουν κρεμάσει στο μπαλκόνι του γραφείου του υφυπουργού ένα πανό με την επιγραφή ''Δικαίωση των απεργών'' και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί μέχρι να ρυθμιστεί το θέμα της πρόσληψής τους.

    Οι συμβασιούχοι των διοδίων που απεργούν ένα και πλέον μήνα υποστηρίζουν ότι η προκήρυξη που έχει καταρτιστεί δεν τους καλύπτει και ζητούν να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, με την οποία να προσλαμβάνονται στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας.

    Ο κ. Τσακλίδης, που μίλησε αρκετές ώρες μαζί τους, προσπάθησε να τους πείσει ότι η προκήρυξη που έχει καταρτιστεί είναι ουσιαστικά φωτογραφική για να τους καλύπτει όλους ώστε να προσληφθούν, εκείνοι όμως υποστηρίζουν ότι η προκήρυξη δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και άλλες κατηγορίες υποψηφίων και ζητούν επιμόνως νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Εσωτερικων.

    Μέχρι τις πρωινές ώρες κάτω από το υπουργείο η Πυροσβεστική είχε τοποθετήσει κάποια στρώματα καθώς δύο από τους συμβασιούχους απειλούσαν ότι μπορεί "να πέσουν από το μπαλκόνι", κάτι όμως που ευτυχώς δεν συνέβη.

    [12] Κ. Καραμανλής-Συνεδρίαση συντονιστών ΝΔ

    13/03/2002 07:47:16

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, στη διάρκεια συνεδρίασης των συντονιστών του κόμματος εκτίμησε πως το κυβερνών κόμμα επειδή δεν παράγει έργο θα επιχειρήσει να πολώσει το κλίμα και να δημιουργήσει τεχνητή όξυνση.

    [13] Συναντήσεις υπουργού Εργασίας για ασφαλιστικό

    13/03/2002 07:47:10

    Διαδοχικές συναντήσεις θα έχει σήμερα ο υπουργός Εργασίας με τα προεδρία της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ και των Ομοσπονδιών ΔΕΚΟ και Τραπεζών στο πλαίσιο του διαλόγου για το ασφαλιστικό.

    [14] Διϋπουργική συνάντηση υπό τον πρωθυπουργό

    13/03/2002 07:47:03

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, πραγματοποιείται το πρωί διϋπουργική συνάντηση με θέμα την προετοιμασία ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ στη Βαρκελώνη, που θα αρχίσει αύριο και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο.

    [15] Ιρανός πρόεδρος-Τριήμερη επίσκεψη

    13/03/2002 07:46:56

    Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει απο σήμερα ο πρόεδρος του Ιράν Μοχαμάντ Χαταμί, ο οποίος το απόγευμα θα έχει διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και τον πρωθυπουγό Κώστα Σημίτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 March 2002 - 12:30:26 UTC