Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
  • [02] Ελεγχο στα Ολυμπιακά Εργα απο κλιμάκιο της ΔΟΕ.
  • [03] Ατέρμονη βία
  • [04] Διεθνείς διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση της κρίσης στο
  • [05] Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο.
  • [06] Ακαρπη η συνάντηση καθηγητών-Ευθυμίου.
  • [07] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών.
  • [08] Απεργία στους ΟΤΑ.
  • [09] Ασφαλιστικό-Σήμερα θα ανακοινωθούν οι κυβερνητικές προτάσεις
  • [10] Ισραήλ-ΕΕ-Αραφάτ.
  • [11] Βρυξέλλες-Εκτακτο συμβούλιο-Μεσανατολικό
  • [12] Ιεροσόλυμα-Ελληνική αντιπροσωπεία
  • [13] Υπουργικό Συμβούλιο-Ελληνική προεδρία στην ΕΕ
  • [14] Αγρότες-Συνάντηση με Γ. Δρυ
  • [15] Κ. Σημίτης για δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές
  • [16] Υπουργός Παιδείας-Πρυτάνεις

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

    03/04/2002 14:26:14

  • Τους στόχους της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2003, ανακοίνωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά τη συνεδρίαση για το θέμα αυτό, του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ.Σημίτης χαρακτήρισε σημαντική στιγμή για την Ελλάδα την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, ένα θέμα για το οποίο, όπως είπε, ''έχουμε δουλέψει συστηματικά, εργαστήκαμε εντατικά, απο το 1994 και μετά''. Τόνισε οτι η ελληνική προεδρία θα είναι η προεδρία ολοκλήρωσης της εθνικής στρατηγικής για την ιστορική ένταξη της Κύπρου και η προεδρία της διεύρυνσης με την υπογραφή της ένταξης 10 νέων χωρών. Είναι επισήμανε μία στιγμή εκκίνησης της Ευρώπης με νέες ιδέες και νέους στόχους.

    [02] Ελεγχο στα Ολυμπιακά Εργα απο κλιμάκιο της ΔΟΕ.

    03/04/2002 13:21:00

    Στην Αθήνα βρίσκεται κλιμάκιο της ΔΟΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Ντένις Οσβαλντ για τον καθιερωμένο έλεγχο της ολυμπιακής προετοιμασίας. Ηδη, το πρωί πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη στα γραφεία της Επιτροπής ''Αθήνα 2004'', ενώ ο κ. Οσβαλντ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αύριο το κλιμάκιο της ΔΟΕ θα επισκεφθεί το Ολυμπιακό Χωριό και τα έργα του Φαλήρου και της Νίκαιας.

    [03] Ατέρμονη βία

    03/04/2002 13:20:53

    Στα πρόθυρα πολέμου, βρίσκεται πλέον η περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς το Ισραήλ αγνοώντας την απόφαση του ΟΗΕ για απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων απο τις παλαιστινιακές περιοχές, κλιμακώνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του, καταλαμβάνοντας τη μία πόλη μετά την άλλη.

    Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το πρωί το δημαρχείο της Βηθλεέμ, ενω περίπου 200 Παλαιστίνιοι, αρκετοί εκ των οποίων οπλισμένοι, κατέφυγαν για ασφάλεια στο Ναό της Γεννήσεως. Οι ισραηλινές δυνάμεις απέκλεισαν επίσης με οδόφραγμα κοντά στην είσοδο της Βηθλεέμ περίπου 200 εκπροσώπους διαφόρων Χριστιανικών εκκλησιών που θέλησαν να εισέλθουν στην πόλη για να εκφράσουν ''την αλληλεγγύη'' τους στο δοκιμαζόμενο πληθυσμό.

    Ισραηλινά άρματα μάχης, επιτέθηκαν το πρωί στο κέντρο της πόλης Τζενίν στη Δυτική Οχθη, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 4 Παλαιστίνιοι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και μια 27χρονη νοσοκόμα. Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να ανακαταλάβει και την πόλη Ναμπλούς, η οποία έχει ήδη περικυκλωθεί απο ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις.

    Την ίδια ώρα ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος παραμένει για έκτη ημέρα αποκλεισμένος στο αρχηγείο του στη Ραμάλα, κατέστησε σαφές οτι δεν πρόκειται να εξέλθει απο εκεί παρά μόνο ως ''μάρτυρας''. Επίσης ο Παλαιστίνιος ηγέτης απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση του Ισραηλινού πρωθυπουργού για ''ένα εισητήριο χωρίς επιστροφή'', ενω απηύθυνε εκ νέου έκκληση στη Διεθνή Κοινότητα να επέμβει και να σταματήσει τις ισραηλινές επιθέσεις ενάντια σε Μουσουλμανικούς και Χριστιανικούς ιερούς τόπους.

    [04] Διεθνείς διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση της κρίσης στο Μεσανατολικό.

    03/04/2002 13:20:47

    Την κλιμάκωση των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Δυτική Οχθη πρόκειται να συζητήσει σήμερα εκ νέου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενω οι Αραβικές χωρες θα ζητήσουν να εγκριθεί νέα απόφαση που θα επιβάλλει την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τις παλαιστινιακές πόλεις.

    Η κρίση στο Μεσανατολικό θα συζητηθεί σήμερα και σε έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να μεταφέρει στους ομολόγους του, τις απόψεις του γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, με τον οποίο συναντήθηκε χθές στο Κάιρο.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επανέλαβε την έκκλησή του προς την κυβέρνηση του Ισραήλ, η οποία -όπως τόνισε- θα μπορούσε σε μια ένδειξη καλής θέλησης να διατάξει την αποχώρηση των δυνάμεών της, ώστε να υπάρξει άμεση εκεχειρία. Η ειρηνευτική διαδικασία, τόνισε ο κ. Σημίτης, είναι μονόδρομος και πρόσθεσε οτι βάση για μια ειρηνευτική διαδικασία θα μπορούσε να αποτελέσει το σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας.

    Στο μεταξύ σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας ''Ελ Μούντο'', αναφέρει οτι οι ισραηλινές αρχές εμπόδισαν τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χοσέ Μαρία Αθνάρ να έλθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ με το επιχείρημα ότι είναι ''ο αρχηγός των τρομοκρατών''.

    [05] Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο.

    03/04/2002 13:20:40

    Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με αντικείμενο την πορεία προετοιμασίας της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το πρώτο εξάμηνο του 2003. Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Σημίτης θα κάνει δηλώσεις, ενώ αναλυτική συνέντευξη τύπου για το θέμα της ελληνικής προεδρίας θα δώσει το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

    [06] Ακαρπη η συνάντηση καθηγητών-Ευθυμίου.

    03/04/2002 13:20:34

    Μέχρι την Παρασκευή συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους οι πανεπιστημιακοί καθηγητές με αίτημα την επίλυση μισθολογικών και συνταξιοδοτικών προβλημάτων. Χθες απέβη άκαρπη η συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου με εκπροσώπους των πανεπιστημιακών καθηγητών. Ο κ. Ευθυμίου μετέφερε δέσμευση του πρωθυπουργού ότι το συνταξιοδοτικό πρόβλημα θα λυθεί, ενώ το υπουργείο μελετά την περίπτωση σύνταξης στο 65% του μισθού.

    [07] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών.

    03/04/2002 13:20:27

    Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι από σήμερα οι αγρότες, οι οποίοι με ευθύνη της Συντονιστικής Επιτροπής του κάθε νομού προωθούν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα σε διάφορα σημεία των επαρχιακών και εθνικών οδών. Εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα των αγροτών της Θράκης θα συναντηθούν σήμερα με τον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ με κύριο αίτημα την απορρόφηση ποσοτήτων βάμβακος που έχει χαρακτηριστεί μη επιλέξιμο και δεν επιδοτείται. Η ηγεσία των αγροτών θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό ή το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

    [08] Απεργία στους ΟΤΑ.

    03/04/2002 13:20:21

    Σαρανταοκτάωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητώντας αύξηση των αποδοχών τους και μονιμοποίηση του εκτάκτου προσωπικού, το οποίο καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους δήμους. Το πρωί απεργοί εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ο δήμος Αθηναίων καλεί τους δημότες να μη βγάζουν σκουπίδια στους δρόμους. Από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών τονίζει ότι τα περισσότερα αιτήματα των απεργών βρίσκουν ικανοποιητική λύση στο νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή.

    [09] Ασφαλιστικό-Σήμερα θα ανακοινωθούν οι κυβερνητικές προτάσεις

    03/04/2002 13:20:14

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης θα δώσει αργά το μεσημέρι συνέντευξη τύπου για το ασφαλιστικό και αναμένεται να ανακοινώσει τις κυβερνητικές προτάσεις σχετικά με το ύψος και την κλιμάκωση της κρατικής χρηματοδότησης. Αύριο θα συνεδριάσει το προεδρείο της ΓΣΕΕ, το οποίο θα εκτιμήσει την κατάσταση μετά και τις ανακοινώσεις του κ. Χριστοδουλάκη. Η συνδικαλιστική αντιπολίτευση της Συνομοσπονδίας αναμένεται να προτείνει 24ωρη απεργία. Σήμερα συνδικαλιστικές οργανώσεις, που πρόσκεινται στο ΚΚΕ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Το πρωί απεργοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Κανένα πλοίο δεν απέπλευσε το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού.

    [10] Ισραήλ-ΕΕ-Αραφάτ.

    03/04/2002 08:07:10

    Εισβολή ισραηλινών στρατευμάτων τη νύχτα και σε άλλες παλαιστινιακές πόλεις. Η Ευρωπαϊκή Ενωση ζήτησε την αποχώρησή τους και τον τερματισμό της πολιορκίας του Αραφάτ. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης επανέλαβε ότι μόνο ως ''μάρτυρας'' θα βγει από το πολιορκημένο αρχηγείο του και επέκρινε τις ΗΠΑ για τη στάση τους.

    [11] Βρυξέλλες-Εκτακτο συμβούλιο-Μεσανατολικό

    03/04/2002 08:07:03

    Στο Κάιρο ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και τον γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, όπου συζήτησαν τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό. Εκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες με αντικείμενο την κρίση στο Μεσανατολικό.

    [12] Ιεροσόλυμα-Ελληνική αντιπροσωπεία

    03/04/2002 08:06:57

    Αντιπροσωπεία όλων των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, καθώς και συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων και δημοσιογράφοι, αναχώρησε τα ξημερώματα για τα Ιεροσόλυμα.

    [13] Υπουργικό Συμβούλιο-Ελληνική προεδρία στην ΕΕ

    03/04/2002 08:06:50

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο με αντικείμενο την ελληνική προεδρία στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2003.

    [14] Αγρότες-Συνάντηση με Γ. Δρυ

    03/04/2002 08:06:44

    Συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ, θα έχουν σήμερα εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα των αγροτών της Θράκης, με κυρίαρχο αίτημα την απορρόφηση ποσοτήτων βάμβακος που έχει χαρακτηριστεί μη επιλέξιμο και δεν επιδοτείται.

    [15] Κ. Σημίτης για δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές

    03/04/2002 08:06:37

    Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι να δημιουργηθεί μια προοδευτική πλειοψηφία, η οποία θα εκφραστεί σε ένα ψηφοδέλτιο νίκης της ευρύτερης κεντροαριστεράς σε κάθε δήμο, κοινότητα και νομό είτε απο τον πρώτο είτε στο δεύτερο γύρο, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

    [16] Υπουργός Παιδείας-Πρυτάνεις

    03/04/2002 08:06:31

    Βελτίωση των συντάξεων και συνέχιση του διαλόγου για την εξέταση και των άλλων οικονομικών αιτημάτων τους υποσχέθηκε ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου στο επιστημονικό προσωπικό και τους πρυτάνεις των ΑΕΙ κατά την συνάντησή τους χθες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 April 2002 - 12:30:47 UTC