Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη αστυνομικός που έκλεβε ΙΧ μάρκας Πόρσε
  • [02] Κήρυγμα Χριστόδουλου για τα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ
  • [03] Δηλώσεις Κώστα Σκανδαλίδη για τις δημοτικές εκλογές
  • [04] Ομιλία Σημίτη στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς
  • [05] Την συνδρομή του κ.Στεφανόπουλου ζητούν οι αγρότες
  • [06] Προβλήματα στο εθνικό δίκτυο από αγροτικές κινητοποιήσεις

  • [01] Συνελήφθη αστυνομικός που έκλεβε ΙΧ μάρκας Πόρσε

    07/04/2002 19:29:41

    Αστυνομικός συνελήφθη απο συναδέλφους του στην Πετρούπολη Αττικής γιατί επιχείρησε να κλέψει, με γερανοφόρο όχημα, αυτοκίνητο μάρκας ''Πόρσε''. Πρόκειται για τον αστυφύλακα του τμήματος Κορυδαλλού Γεώργιο Τρίγκα του Αθανασίου, 37 ετών, ο οποίος μάλιστα είχε μαζί του μία πλαστή υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής απο τον ίδιο, σύμφωνα με την οποία ιδιοκτήτης του οχήματος φερόταν ένας Αλβανός που το πουλούσε για ανταλλακτικά στη σύζυγο του αστυνομικού. Απο την αστυνομία αναζητούνται δύο συνεργάτες του δράστη, οι οποίοι εξαφανίστηκαν όταν έγινε αντιληπτή η απόπειρα κλοπής.

    [02] Κήρυγμα Χριστόδουλου για τα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ

    07/04/2002 19:28:30

    Υπέρ της ειρήνευσης της πολύπαθης ''Αγίας Γης'', προσευχήθηκαν σήμερα σε όλους τους ναούς της χώρας, πιστοί και κληρικοί. Στο ναό του Αγίου Γεωργίου Χαλανδρίου, όπου λειτούργησε ο αρχιεπίσκοπος, εψάλη δέηση, ενώ ο κ.Χριστόδουλος αναφέρθηκε στα δεινά των λαών που στενάζουν αυτή την περίοδο, στον τόπο όπου περπάτησε ο Χριστός. Τόνισε ότι όλοι πρέπει να παραμερίσουν τα συμφέροντα και να ακολουθήσουν το δρόμο του Θεού, δηλαδή του διαλόγου, της ειρήνης και της αγάπης και όχι του μίσους και της βίας.

    [03] Δηλώσεις Κώστα Σκανδαλίδη για τις δημοτικές εκλογές

    07/04/2002 19:25:58

    ''Ολοι έχουμε τη δυνατότητα για μία πραγματική νίκη στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, δεν υπάρχει μικρόβιο ηττοπάθειας'', δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, σε ομιλία του στην 3-η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, που ολοκληρώθηκε σήμερα, με θέμα τον προγραμματισμό των δράσεων για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Ο κ.Σκανδαλίδης κατηγόρησε τη ΝΔ οτι οδηγείται στη βάση των δημοσκοπήσεων και όχι στη βάση των πραγματικών αναγκών που έχει ο τόπος.

    [04] Ομιλία Σημίτη στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς

    07/04/2002 19:24:43

    Τους στόχους της κυβέρνησης για την μετά ΟΝΕ εποχή σκιαγράφησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Αργοστόλι, και αντιπαρέβαλε τις δημιουργικές προσπάθειες της κυβέρνησης, στις μηδενιστικές, όπως είπε, τακτικές της ΝΔ. Αύριο το βράδυ ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου σε τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια και θα κάνει έναν απολογισμό για τα δυο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης. Στο μεταξύ, οξεία κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε απο τη Γερμανία ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Τόνισε οτι ο πρωθυπουργός ολοένα και πιο αδύναμος, ρέπει στο λαϊκισμό, προκαλεί σύγχυση στον κόσμο με αντιφατικές εξαγγελίες και καταφεύγει σε ακρότητες.

    [05] Την συνδρομή του κ.Στεφανόπουλου ζητούν οι αγρότες

    07/04/2002 19:23:31

    Τη συνδρομή του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου ζήτησαν σήμερα οι αγρότες του νομού Σερρών ενώ επέστρεφε απο τα οχυρά του Ρούπελ, όπου έγιναν οι εκδηλώσεις για τις ιστορικές μάχες κατά των δυνάμεων του ναζισμού. Οι βαμβακοπαραγωγοί των Σερρών επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, το οποίο παρέλαβε ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης. Οι αγρότες του νομού απέκλεισαν σήμερα το διεθνή δρόμο Σερρών- Προμαχώνα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων απο νταλίκες, φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, απο το Αργοστόλι έκανε λόγο για αγρότες, οι οποίοι επιδιώκουν παράνομες επιδοτήσεις, με τη συμπαράσταση πολιτικών κομμάτων, που θέλουν το χάος, προκειμένου, όπως είπε, να έρθουν στην εξουσία.

    [06] Προβλήματα στο εθνικό δίκτυο από αγροτικές κινητοποιήσεις

    07/04/2002 19:22:20

    Προβλήματα και σήμερα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο εθνικό δίκτυο, λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα. Αγρότες έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Κεφάλωσης Αλμυρού, το Αερινό, το Μεγάλο Μοναστήρι και τον Πλατύκαμπο. Επίσης μπλόκα έχουν στήσει αγρότες και σε αρκετά κομβικά σημεία των νομών της Θεσσαλίας. Εξάλλου, αγρότες με τρακτέρ έχουν αποκλείσει την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Βέροιας στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Λουδία και την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Εδεσσας στο ύψος της Γουμένισσας. Αγρότες της περιοχής του Δομοκού επέκλεισαν για λιγότερο απο μία ώρα, σήμερα το μεσημέρι και τη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών- Θεσσαλονίκης. Για κινήσεις που τιμωρούν την ελληνική κοινωνία έκανε λόγο ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας σχολιάζοντας το κλείσιμο δρόμων από αγρότες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 April 2002 - 20:30:16 UTC