Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μειώνονται οι ελπίδες για τερματισμό της αιματοχυσίας.
  • [02] Μεσολαβητική προσπάθεια Ελλάδας-Τουρκίας για Μεσανατολικό
  • [03] Πόρισμα επιτροπής για φορολογική μεταρρύθμιση.
  • [04] Κρίσιμη συνάντηση εκπροσώπων ΟΤΟΕ-τραπεζών.
  • [05] Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση.
  • [06] Συνέχεια κινητοποιήσεων για τους βαμβακοπαραγωγούς της κεντρικής
  • [07] Συνάντηση Σημίτη-Αγγελοπούλου.
  • [08] Η Ελλάδα συμμετέχει στις διπλωματικές προσπάθειες για το Μεσανατολικό
  • [09] Ισραήλ-Παλαιστίνιοι-Λεωφορείο-Εκρηξη-3.
  • [10] Επαφές Πάουελ κατά την περιοδεία του στη Μ. Ανατολή.
  • [11] Συζήτηση στη Βουλή για εκλογικό νόμο.
  • [12] Αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες.
  • [13] Η Γιάννα Αγγελοπούλου ενημερώνει τον πρωθυπουργό.
  • [14] Εικοσιτετράωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ αύριο.

  • [01] Μειώνονται οι ελπίδες για τερματισμό της αιματοχυσίας.

    10/04/2002 13:57:53

    Μειώνονται ώρα με την ώρα οι ελπίδες για αποκλιμάκωση της κρίσης στο Μεσανατολικό.

    Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις, το Ισραήλ δηλώνει πλέον αποφασισμένο, να κλιμακώσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του εναντίον των Παλαιστινίων, μετά μάλιστα και την πρωϊνή επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστίνιου καμικάζι στη Χάϊφα, που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και 12 να τραυματιστούν σοβαρά.

    Το Ισραήλ επέρριψε την ευθύνη της επίθεσης στο Γιάσερ Αραφάτ, ενω χαρακτήρισε ''τραγικό λάθος'' την απόφαση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, να συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, κατά την αυριανή επίσκεψή του στην περιοχή.

    Το πρωί ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, βομβάρδισαν και σήμερα την πόλη Ναμπλούς και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, απο τα ερειπία των σπιτιών έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής 14 πτώματα. Σφοδρές συγκρούσεις αναφέρθηκαν και στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, όπου έχει τεθεί, υπό τον πλήρη έλεγχο των ισραηλινών δυνάμεων. Ξένοι δημοσιογράφοι ανέφεραν επίσης, οτι Ισραηλινοί στρατιώτες έριξαν πολλές χειροβομβίδες στο Ναό της Γεννήσεως, στη Βηθλεέμ, στον οποίο έχουν καταφύγει περισσότεροι από 200 Παλαιστίνιοι από τις 2 Απριλίου.

    Στο μεταξύ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν, διαβάζοντας κοινό ανακοινωθέν των ΗΠΑ, του ΟΗΕ, της ΕΕ και της Ρωσίας, απηύθυνε εκ νέου έκκληση στο Ισραήλ για ''άμεση αποχώρηση'' των στρατευμάτων του από τα παλαιστινιακά εδάφη και για ''τερματισμό των εχθροπραξιών''.

    [02] Μεσολαβητική προσπάθεια Ελλάδας-Τουρκίας για Μεσανατολικό

    10/04/2002 13:57:46

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μεταβαίνει την ερχόμενη Τρίτη, μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ, στο Ισραήλ, όπου προγραμματίζουν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Σαρόν και τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ με στόχο να συμβάλουν στην εξεύρεση λύσεων για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

    Σήμερα ο κ.Παπανδρέου, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κίνα και επιστρέφει στην Αθήνα καθώς δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιήσει την έκτακτη επίσκεψη στην Τεχεράνη, και να συναντηθεί με τον Ιρανό ομόλογό του δόκτορα Χαράζι.

    Στο μεταξύ συναυλία συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό οργανώνει στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος η ΓΣΕΕ, με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ, της ΠΟΕΣΥ, νεολαιών κομμάτων, μαζικών φορέων και κινημάτων.

    [03] Πόρισμα επιτροπής για φορολογική μεταρρύθμιση.

    10/04/2002 13:57:40

    Με την παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη, του πορίσματος της επιτροπής Γεωργακόπουλου για τη φορολογική μεταρρύθμιση, εγκαινιάζεται σήμερα ο κοινωνικός διάλογος για το θέμα, ο οποίος σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

    Με το πόρισμα, προτείνεται μεταξύ άλλων η αύξηση του αφορολόγητου για τους μισθωτούς κατά περίπου 40%,αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στη βενζίνη και στο ΦΠΑ, καθώς και φόρος κατοχής περιουσίας.

    Προτείνεται επίσης η φορολογία του οικογενειακού αντί του ατομικού εισοδήματος και η κατάργηση των περισσότερων εκπτώσεων όπως από τις αποδείξεις και τους τόκους των στεγαστικών δανείων.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι συναντήσεις του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Φωτιάδη με τους εκπροσώπους των κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν επί των προτάσεων της Επιτροπής και παράλληλα θα υποβάλουν τις δικές τους προτάσεις για τις αλλαγές στη φορολογία.

    [04] Κρίσιμη συνάντηση εκπροσώπων ΟΤΟΕ-τραπεζών.

    10/04/2002 13:57:32

    Κρίσιμη συνάντηση πραγματοποιούν σήμερα εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ και των τραπεζών, σε μια προσπάθεια για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και αποφυγή της εργασιακής έντασης στο χώρο των τραπεζών.

    Τα κυριότερα ζητήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι είναι οι αυξήσεις στις αποδοχές τους και η μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας στις 35 ώρες.

    Η ΟΤΟΕ έχει ανακοινώσει ότι αν και η σημερινή συνάντηση δεν καρποφορήσει θα κατέλθει σε 24ωρη απεργία στις 19 Απριλίου.

    [05] Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση.

    10/04/2002 13:57:26

    Προβάδισμα 7,5 μονάδων δίνει στη ΝΔ πανελλήνια δημοσκόπηση της εταιρίας ΑΛΚΟ, που διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ. Η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 36% έναντι 28,5% του ΠΑΣΟΚ.

    Ισχυρό προβάδισμα έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην παράσταση νίκης με 47,5% έναντι 28,4% του κυβερνώντος κόμματος, ενώ ο κ.Καραμανλής προηγείται με 1,8% του κ.Σημίτη ως καταλληλότερος για την πρωθυπουργία.

    Τέλος ο κ.Καραμανλής φέρεται καταλληλότερος με διαφορά 10,8% και στην κατανόηση των προβλημάτων των απλών ανθρώπων. Στο μεταξύ σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΡΤ από έρευνα της εταιρίας ''Κάπα Ρισέρτς'', με άριστα το 10, οι πολίτες αξιολόγησαν κατά μέσο όρο με 6,93% τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού.

    [06] Συνέχεια κινητοποιήσεων για τους βαμβακοπαραγωγούς της κεντρικής Μακεδονίας.

    10/04/2002 13:57:16

    Προς την κοινότητα Γέφυρα Θεσσαλονίκης μετακίνησαν σήμερα το μπλόκο τους οι βαμβακοπαραγωγοί από τη γέφυρα του Αξιού αποκόπτοντας έτσι τη διασύνδεση της κεντρικής με τη δυτική Μακεδονία, μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

    Παραλληλα στο κλείσιμο του δρόμου Θεσσαλονίκης-Βέροιας έχουν προχωρήσει από το πρωί οι βαμβακοπαραγωγοί που είναι συγκεντρωμένοι στο Κλειδί Ημαθίας.

    Οι βαμβακοπαραγωγοί της κεντρικής Μακεδονίας δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για όσο καιρό χρειαστεί και μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Από την πλευρά τους νέα σύσκεψη θα έχουν σήμερα οι αγροτοσυνδικαλιστές της Λάρισας προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους. Η εθνική οδός είναι ήδη ανοικτή, καθώς οι αγρότες εγκατέλειψαν τα μπλόκα.

    [07] Συνάντηση Σημίτη-Αγγελοπούλου.

    10/04/2002 13:57:09

    Τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ενημέρωσε το μεσημέρι η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ''Αθήνα 2004'' Γιάννα Αγγελοπούλου για την πορεία προετοιμασίας της Ολυμπιάδας.

    Η κυρία Αγγελοπούλου ενημέρωσε χθες και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με τα θετικά αποτελέσματα της επιθεώρησης που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα, το πολυμελές κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ.

    Χθες επίσης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για θέματα αρμοδιότητάς του, που άπτονται κατά κύριο λόγο με ζητήματα ασφαλείας της Ολυμπιάδας.

    [08] Η Ελλάδα συμμετέχει στις διπλωματικές προσπάθειες για το Μεσανατολικό

    10/04/2002 07:50:33

    Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει και αυτή στις διεθνείς διπλωματικές προσπάθειες για επίλυση του Μεσανατολικού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Παπανδρέου και Τζεμ μεταβαίνουν στο Ισραήλ την ερχόμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

    [09] Ισραήλ-Παλαιστίνιοι-Λεωφορείο-Εκρηξη-3.

    10/04/2002 07:50:27

    Τουλάχιστον 7 άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 20 άλλα τραυματίσθηκαν σήμερα το πρωί σε έκρηξη που σημειώθηκε μέσα σε λεωφορείο, που εκινείτο σε δρόμο στο βόρειο Ισραήλ, όχι μακριά από τη Χάιφα, όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της χώρας.

    Η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη νοσοκομειακές πηγές, κάνει λόγο για "7 με 10 νεκρούς" στην επίθεση αυτή που είναι έργο βομβιστή αυτοκτονίας.

    Στις 31 Μαρτίου σε άλλη επίθεση αυτοκτονίας στη Χάιφα είχαν χάσει τη ζωή τους 16 άνθρωποι.

    [10] Επαφές Πάουελ κατά την περιοδεία του στη Μ. Ανατολή.

    10/04/2002 07:50:21

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ τόνισε από το Κάιρο χθες ότι η ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Δυτική Οχθη έχει πολύ αρνητικές συνέπειες στα ισραηλινά και αμερικανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή. Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι έτοιμος να παραμείνει στην περιοχή για ορισμένο χρόνο. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν επεσήμανε ότι οι ισραηλινές στρατιωτικές ενέργειες στις πόλεις που τελούσαν υπό παλαιστινιακή διοίκηση θα έχουν και συνέχεια.

    [11] Συζήτηση στη Βουλή για εκλογικό νόμο.

    10/04/2002 07:50:15

    Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει κανέναν στο ζήτημα του εκλογικού νόμου, δεν έχει προκρίνει κανένα εκλογικό σύστημα, πολύ δε περισσότερο, κάποιο καλπονοθευτικό σύστημα, ή άλλο που να εξυπηρετεί το δικομματισμό, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, που πραγματοποιήθηκε χθες. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ''υποκρισία και αναξιοπιστία''. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ τάχθηκαν υπέρ της απλής αναλογικής.

    [12] Αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες.

    10/04/2002 07:50:08

    Σε αναστολή των κινητοποιήσεων και παράλληλα προγραμματισμό των επόμενων κινήσεών τους, στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων της βαμβακοκαλλιέργειας, προσανατολίζονται οι βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Γεωργίας.

    [13] Η Γιάννα Αγγελοπούλου ενημερώνει τον πρωθυπουργό.

    10/04/2002 07:50:02

    Τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη θα ενημερώσει σήμερα η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ''Αθήνα 2004'' κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου για την πορεία της προετοιμασίας. Η κυρία Αγγελοπούλου ενημέρωσε ήδη τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    [14] Εικοσιτετράωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ αύριο.

    10/04/2002 07:49:54

    Δεν απεμπολούμε την 35ετία, δεν υπογράφουμε μείωση των συντάξεων, δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει της αυριανής 24ωρης απεργίας στο δημόσιο και του συλλαλητηρίου που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ, στις 11 το πρωί στην πλατεία Κοραή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 April 2002 - 11:31:08 UTC