Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Nέες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, λίγο πριν την άφιξη Πάουελ
  • [02] Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στο δημόσιο.
  • [03] Για θέματα ενεργειακής πολιτικής συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο
  • [04] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών
  • [05] Απεργεί σήμερα το Δημόσιο.
  • [06] Οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
  • [07] Εκθεση Επιτροπής Γεωργακόπουλου για φορολογική μεταρρύθμιση.
  • [08] Μεσανατολικό-Πάουελ-ΟΗΕ.
  • [09] Η ελληνική θέση για την επίσκεψη Πάουελ στη Μ. Ανατολή.
  • [10] Δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

  • [01] Nέες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, λίγο πριν την άφιξη Πάουελ

    11/04/2002 13:44:15

    Παρά τις έντονες αμερικανικές πιέσεις για τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Δυτική Οχθη, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε το πρωί νέες εισβολές σε παλαιστινιακές πόλεις, λίγες ώρες μάλιστα, πρίν την άφιξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στην περιοχή.

    Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στην κωμόπολη Νταχάριε, κοντά στη Χεβρώνα, στην πόλη Μπιρ Ζέιτ και για λίγο και στην Τουλκάρεμ, συλλαμβάνοντας αρκετά άτομα.

    Σε πολλές περιπτώσεις σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών με ένοπλους Παλαιστινίους, ενω το πρωί απο έκρηξη ρουκέτας που εκτόξευσε ισραηλινό ελικόπτερο κοντά στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Οχθης, έχασαν τη ζωή τους τρείς Παλαιστίνιοι. Σύμφωνα πάντως με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, το τελευταίο 24ωρο οι στρατιώτες αποσύρθηκαν από 24 κωμοπόλεις και χωριά.

    Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Κόλιν Πάουελ, που αναμένεται το βράδυ στην Ιερουσαλήμ, θα έχει συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, ενω έχει εκφράσει την επιθυμία να συναντηθεί και με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.

    Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως την αποστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στη Μέση Ανατολή, δήλωσε χθές απο τη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου. Σημειώνεται οτι την Τρίτη αναμένεται να μεταβούν στο Ισραήλ και οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας σε μία κοινή προσπάθεια των δύο χωρών για αποκλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή.

    Στο μεταξύ ο ΟΠΕΚ διεβεβαίωσε σήμερα, οτι το Ιράν και η Λιβύη δεν προτίθενται να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ιράκ, το οποίο αποφάσισε τη Δευτέρα να διακόψει για τριάντα ημέρες τις εξαγωγές πετρελαίου, με αφορμή την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

    [02] Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στο δημόσιο.

    11/04/2002 13:44:09

    Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιείται σήμερα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μετά από απόφαση της ΑΔΕΔΥ, η οποία αντιδρά στις προτάσεις της κυβέρνησης για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.

    Από το πρωί υπολειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες, νομαρχίες, δήμοι, εφορίες, σχολεία, ενώ στα νοσοκομεία υπάρχει μόνο προσωπικό ασφαλείας και εξυπηρετεί έκτακτα περιστατικά.

    Στις 11 το πρωί, απεργοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον πεζόδρομο της οδού Κοραή στην Αθήνα. Στη συνέχεια οι απεργοί έκαναν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή, όπου αναφέρθηκαν μικροσυμπλοκές με την αστυνομία, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν τραυματισμοί.

    Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του από μέλος της γραμματείας συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ, λόγω των διαφωνιών του για το ασφαλιστικό.

    [03] Για θέματα ενεργειακής πολιτικής συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

    11/04/2002 13:44:02

    Θέματα ενεργειακής πολιτικής εξετάζονται στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Εισηγητής είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος ο οποίος στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για το θέμα της ενεργειακής πολιτικής. Στις 2 ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της εκτελεστικής επιτροπής της κεφαλαιαγοράς Σταύρο Θωμαδάκη, με τον οποίο θα συζητήσει θέματα της αρμοδιότητάς του.

    [04] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών

    11/04/2002 13:43:56

    Τη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης αναμένεται να αποκλείσουν για δύο ώρες σήμερα, αγρότες της Θεσσαλίας οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη θέση Δρούγος του δρόμου Λαμίας-Καρδίτσας, κοντά στο Δομοκό. Στη σύσκεψη αυτή αναμένεται να πάρουν μέρος και βουλευτές της Θεσσαλίας. Στο μεταξύ αγρότες της Ημαθίας, αποχώρησαν το πρωί από το μπλόκο στο Κλειδί ενώ αντίθετα οι βαμβακοπαραγωγοί που είναι συγκεντρωμένοι στη γέφυρα του Αξιού, προχώρησαν σε νέο αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας και Θεσσαλονίκης-Εδεσσας, ενώ έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης και τον υφυπουργό Γεωργίας.

    [05] Απεργεί σήμερα το Δημόσιο.

    11/04/2002 07:58:17

    Προβλήματα θα αντιμετωπίσει σήμερα το κοινό στις συναλλαγές του με τις δημόσιες υπηρεσίες λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις προτάσεις της κυβέρνησης για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.

    [06] Οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

    11/04/2002 07:58:11

    Ο υπουργός Εργασίας κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους σε υπεύθυνο διάλογο για την προώθηση ενός ασφαλιστικού συστήματος, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Ως μία καλή αρχή, χαρακτήρισε τις προτάσεις της κυβέρνησης η ΓΣΕΕ, ενώ η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει οτι οι προτάσεις είναι σε σημαντική απόσταση από τα αιτήματα των συνδικάτων.

    [07] Εκθεση Επιτροπής Γεωργακόπουλου για φορολογική μεταρρύθμιση.

    11/04/2002 07:58:05

    Μειώσεις της φορολογίας στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα,κατάργηση και περιορισμό των φοροαπαλλαγών για τα μεγάλα εισοδήματα, κατάργηση υποχρέωσης υποβολής δηλώσεων και άλλες ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στην

    Εκθεση της Επιτροπής Γεωργακόπουλου για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

    [08] Μεσανατολικό-Πάουελ-ΟΗΕ.

    11/04/2002 07:57:59

    Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την άφιξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ και τις κρίσιμες συνομιλίες που θα έχει για την επίτευξη της ειρήνης, οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις. Χθες το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε οτι υποστηρίζει την κοινή διακήρυξη που εξέδωσαν από τη Μαδρίτη οι ΗΠΑ, ο ΟΗΕ, η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ενωσης με την οποία καλούν το Ισραήλ να αποχωρήσει αμέσως από όλες τις παλαιστινιακές περιοχές.

    [09] Η ελληνική θέση για την επίσκεψη Πάουελ στη Μ. Ανατολή.

    11/04/2002 07:57:52

    Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως την αποστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στη Μέση Ανατολή,που σήμερα αναμένεται να φθάσει στην Ιερουσαλήμ, στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης στην περιοχή. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.

    [10] Δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

    11/04/2002 07:57:46

    Προβάδισμα 7,5 μονάδων δίνει στη ΝΔ πανελλήνια δημοσκόπηση της εταιρίας ΑΛΚΟ, που διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 36% έναντι 28,5% του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ.Καραμανλής προηγείται με 1,8% του κ.Σημίτη ως καταλληλότερος για την πρωθυπουργία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 April 2002 - 11:30:48 UTC