Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη οι διπλωματικές προσπάθειες των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό.
  • [02] Ατυπη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ στην Ισπανία
  • [03] Κινητοποιήσεις αγροτών
  • [04] Συναντήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων με Σημίτη-Παπανδρέου-Γιαννίτση.
  • [05] Στο Ισραήλ ο Κόλιν Πάουελ
  • [06] Καραμανλής-Πάτεν για Μεσανατολικό
  • [07] Ριάντ-Γιώργος Παπανδρέου
  • [08] Αναπτυξιακό σχέδιο-Επενδύσεις
  • [09] ΗΠΑ-Γιάννος Παπαντωνίου
  • [10] Απόσυρση ζελέ ζαχαροπλαστικής
  • [11] Κινητοποιήσεις-Βαμβακοπαραγωγοί
  • [12] Κλειστό το Ρίο-Αντίρριο

  • [01] Σε εξέλιξη οι διπλωματικές προσπάθειες των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό.

    12/04/2002 12:59:32

    Σε μία ύστατη προσπάθεια για τερματισμό των αιματηρών συγκρούσεων Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ συναντήθηκε το πρωί στην Ιερουσαλήμ, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, ενω αύριο θα μεταβεί στη Ραμάλα για συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.

    Λίγο πριν την άφιξη Πάουελ στο Ισραήλ, ο Σαρόν ανακοίνωσε οτι οι ισραηλινές δυνάμεις αποσύρθηκαν απο ορισμένες πόλεις και χωριά της Δυτικής Οχθης.

    Επίσης, όπως έγινε σήμερα γνωστό απο τον Παλαιστίνιο υπουργό Πληροφόρησης, το απόγευμα ο Αραφάτ θα συναντηθεί και με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Αχμεντ Μάχερ. Ο επικεφαλής της Ευρωπαικής διπλωματίας Χαβιέρ Σολάνα, εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι θα έχει επιτευχθεί εκεχειρία στη Μέση Ανατολή, πριν ο Κόλιν Πάουελ εγκαταλείψει την περιοχή.

    Στο μεταξύ ο ισραηλινός στρατός κάνει λόγο για εκατοντάδες νεκρούς ή τραυματίες Παλαιστίνιους, στη διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, στη Δυτική Οχθη.

    Το πρωί δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ και έριξαν χειροβομβίδες εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών και Παλαιστίνιων εργατών που βρίσκονταν σε φυλάκιο στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Παλαιστίνιος και να τραυματισθούν άλλα 9 άτομα.

    [02] Ατυπη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ στην Ισπανία

    12/04/2002 12:59:25

    Η οικονομική κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση και οι προοπτικές ανάκαμψης είναι τα βασικά θέματα του άτυπου ΕΚΟΦΙΝ, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν σήμερα στο Οβιέδο της Ισπανίας.

    Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης. Αύριο, αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας. Ισχυρός υποψήφιος παραμένει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος.

    [03] Κινητοποιήσεις αγροτών

    12/04/2002 12:59:18

    Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του νομού Πέλλας.

    Από τις 10 το πρωί έχουν στήσει μπλόκα στο ύψος της γέφυρας του Αξιού ποταμού, όπου βρίσκεται ο κόμβος της παλαιάς εθνικής οδού, και συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Εδεσσα και τη Βέροια.

    Οι αγρότες, σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν σήμερα συλλαλητήριο και στη συνέχεια από τον Αξιό θα κατευθυνθούν προς τη Θεσσαλονίκη. Ομως στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη είσοδο των αγροτών στη Θεσσαλονίκη.

    [04] Συναντήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων με Σημίτη-Παπανδρέου-Γιαννίτση.

    12/04/2002 12:59:12

    Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημιτη και τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, είχε το μεσημέρι στην Αθήνα, ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης αρμόδιος για θέματα εξωτερικών σχέσεων Κρίς Πάτεν.

    Νωρίτερα, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τάσο Γιαννίτση και όπως δήλωσε κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, στα δυτικά Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.

    Το πρωί ο κ.Παπανδρέου είχε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Νιλ Κίνοκ, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη δέσμευση που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει τη διαδικασία και να υλοποιήσει το πακέτο των μεταρρυθμίσεων στη διάρκεια του εξαμήνου της ελληνικής προεδρίας.

    Τέλος το πρωί οι κύριοι Παπανδρέου και Γιαννίτσης συναντήθηκαν με τον Βρετανό συντονιστή για το Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ.

    [05] Στο Ισραήλ ο Κόλιν Πάουελ

    12/04/2002 07:51:19

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ βρίσκεται απο χθες το βράδυ στο Ισραήλ, όπου σήμερα θα έχει συνομιλίες με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας και αύριο θα συναντηθεί με τον Γιάσερ Αραφάτ.

    [06] Καραμανλής-Πάτεν για Μεσανατολικό

    12/04/2002 07:51:13

    Την άμεση υλοποίηση του ψηφίσματος 1402 του ΟΗΕ ζήτησαν απο Ισραήλ και Παλαιστινίους ο επίτροπος αρμόδιος εξωτερικών σχέσεων της ΕΕ Κρις Πάτεν και ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [07] Ριάντ-Γιώργος Παπανδρέου

    12/04/2002 07:51:07

    Περισσότερο από μια ώρα διήρκησε η συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα στο Ριάντ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, με το Σαουδάραβα ομόλογό του Αλ Σαούντ, γύρω από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

    [08] Αναπτυξιακό σχέδιο-Επενδύσεις

    12/04/2002 07:51:00

    Επενδύσεις 5,5 τρις δρχ τα επόμενα οκτώ χρόνια και πάνω από 140.000 θέσεις άμεσης και έμμεσης απασχόλησης, προβλέπει το αναπτυξιακό σχέδιο στον τομέα της Ενέργειας, με ορίζοντα το 2010, που ενέκρινε χθες το υπουργικό συμβούλιο.

    [09] ΗΠΑ-Γιάννος Παπαντωνίου

    12/04/2002 07:50:54

    Δεν υπήρξαν πιέσεις ή διαφωνίες απο τους αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ στα θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή δύναμη ταχείας ανάπτυξης, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου απο τη Νέα Υόρκη.

    [10] Απόσυρση ζελέ ζαχαροπλαστικής

    12/04/2002 07:50:48

    Στην άμεση απόσυρση όλων των προϊόντων που περιέχουν ζελέ ζαχαροπλαστικής με το πρόσθετο Ε-425, όπως και στην αναστολή της χρήσης του πρόσθετου αυτού σε ζελέ ζαχαροπλαστικής, προχώρησε το κράτος στο πλαίσιο απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    [11] Κινητοποιήσεις-Βαμβακοπαραγωγοί

    12/04/2002 07:50:41

    Σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο μοναδικό μπλόκο στη βόρεια Ελλάδα, στη γέφυρα του ποταμού Αξιού, οι βαμβακοπαραγωγοί θα αποφασίσουν τελικά για την συνέχιση ή μή των κινητοποιήσεών τους.

    [12] Κλειστό το Ρίο-Αντίρριο

    12/04/2002 07:50:35

    Λόγω δυσμενών τοπικών καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιούνται απο τα μεσάνυχτα τα δρομολόγια στη πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 April 2002 - 11:30:33 UTC